Πατριωτισμός

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Πατριωτισμός

Δημοσίευσηαπό pluton » 31 Οκτ 2019, 11:40

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Eυτυχώς για τους Ιταλούς που υπήρχε η Γερμανία, διαφορετικά η εκστρατεία του ευνούχου Βελισάριου Ναρσή στην Ιταλία θα έμοιαζε σαν ανέκδοτο μπροστά σε αυτή της Ελλάδας στον ΒΠΠ.

Γενικά, ο αρχετυπικός φασισμός, αποτελεί υπόδειγμα φανφαρολογίας χωρίς αντίκρυσμα και καρπαζοείσπραξης απο ξεβράκωτους.

Ο Βελισάριος πήδαγε.

Νομίζω ότι μαζί με τον ΩRIΩNAS7 συναγωνίζεστε σε φούμαρα.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 31 Οκτ 2019, 11:40

nemo έγραψε:μας εχουν κανει τα ουμπαλα βαρελια οι εξυπνάκηδες την μια ο φασισμος ξεκίνησε απο την ιταλια
τους λεμε προυπηρχε οχι μας λενε δεν ...αλλα ο φασισμος του Βελισάριου ο φασισμος της σπαρτης της αθηνας
των βυζαντινων ο φασισμος του Κολοκοτρωνη κλπ με πολυ λιγα λογια οι μοναδικοι φασιστες στον κοσμο ειναι οι ελληνες
και ναζιστες οι ναζι απλα τα πραγματα για εναν κκεκε
ελληνας ισον φασιστας αρε ουρανια που θετε απο πανω

Καταρχάς ευχαρίστησή μας που επιτέλους ενεργοποιήσαμε ένα μέρος του σώματός σας, το οποίο σας είναι στροφικό.
Ο φασισμός δεν έχει καμία σχέση με.την αρχαία Αθήνα, Σπάρτη ή άλλη πειροχη. Καμία σχέση με Βυζάντιο. Κακία σχέση με τίποτα γενικώς.
Ο φασισμός είναι μια αηδία που δημιουργήθηκε στην Ιταλία, κατά τις αρχές του 20ου αιώνα. Αρχές του είναι ο συνεχής πόλεμος, η κάθετη ασκηση εξουσίας, άρα και η βία, η εθνική ανωτερότητα, γιατί έτσι γουστάρουμε, η εξαφάνιση της κριτικής σκέψης και β χρησιμοποίησε του εκπαιδευτικού συστήματος για δημιουργία στρατιωτών κι όχι σκεπτομενων ανθρώπων. Κάτι σαν τα σκυλιά του Nαπολέοντα στην "Φάρμα των ζώων".
Τίποτα άλλο δεν είναι ο φασισμός. Ως εκ τούτου όχι απλά δεν έχει σχέση με αρχαίους πολιτισμούς, αλλά κατ ουσίαν είναι η διάλυση κάθε πολιτισμού κι η επιστροφή σε μια άγρια ζωώδη κατάσταση.

Οπότε μην πας να ξεπλύνεις την αηδία που λέγεται φασισμος, μεσα από την μία ψευδεπίγραφη στον πυρήνα της σύγκριση. Το να συνδέεις τον φασισμό με την αρχαιότητα ή με σημαντικά πρόσωπα, ώστε μέσα από τη διέγερση του συναισθήματος να αδρανοποιήσεις την κριτική σκεψη, κι έτσι να ξεπληθεί ο φασισμός είναι πολύ πολύ αποτυχημένο και τζάμπα προσπαθείς.

Ο φασισμός κι ο ναζισμος ειναι ανωμαλίες, διαστροφές και έχουν δημιουργηθεί για να καταστρέψουν τον πολιτισμό.
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 31 Οκτ 2019, 11:41

pluton έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Ο Βελισάριος πήδαγε.

Μην αγχώνεσαι. Δεν κινδυνεύει ο θρόνος σου, φασίστα μου
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 31 Οκτ 2019, 11:47

ΩRIΩNAS7 έγραψε:
pluton έγραψε:

Άνθρωπος που λέει αυτά :

Οι μόνοι που φοβόντουσαν την Ιταλία τελικά ήταν οι φασίστες που κακοκυβερνούσαν την Ελλάδα εκείνη την εποχή.
Τα γράφει κι ο Σεφέρης αυτά εξάλλου.

Πως να τον χαρακτηρίσω, προπολεμικά η Ιταλία (σωστά ή λάθος) θεωρείτο υπολογίσιμη δύναμη και πολλοί ηγέτες ήθελαν να αντιγράψουν τον Μουσολίνι στην Ελλάδα μερικοί απ αυτούς ήταν ο Πλαστήρας, ο Κονδύλης, ο Πάγκαλος και Ε Βενιζέλος... τώρα την αυτοσχέδια ιστορία που πλασάρετε, εγώ προσωπικά δεν την βλέπω παρά μόνο σαν γραφικότητες.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 31 Οκτ 2019, 11:53

pluton έγραψε:
Προέλλην έγραψε:
Τα συγκεκριμένα αεροπλάνα φτουρούσαν μόνο στο διάστημα του μεσοπολέμου, και φυσικά αποκτήθηκαν σε αστείους αριθμούς.

Το μόνο που μας έσωσε ήταν ότι οι Ιταλοί ήταν πραγματικοί σκιτζήδες. Μιλάμε τώρα για τύπους που τους έδιναν στ αυτιά Αιθιόπες οπλισμένοι με δόρατα και τόξα.

Το ζήτημα είναι ότι η Πολωνία είχε σοβαρή πολεμική βιομηχανία ... αυτό ήταν η συζήτηση....

Οχι δεν ήταν η συζήτηση αυτή. Ψέματα λες.
Ανέφερες την Πολωνία ως περιφερειακή δύναμη και την Ισπανία κατώτερή της, σε συζήτηση που είχαμε για άλλο θέμα. Ξεκόλλα με τα ψέματα.

pluton έγραψε:
Αλλά μιας και ζητάς νούμερα, οι Ιταλοί παρέθεσαν στην Αλβανία 470 περίπου αεροπλάνα όλων των τύπων και η Ελλάδα 120 αεροπλάνα (Πολωνικά, Γαλλικά και Ελληνικά ναι επί Μεταξά φτιάχνανε αεροπλάνα).... ο στρατός (ΕΔ) μέχρι την 4η Αυγούστου ουσιαστικά ήταν άοπλος με εξαίρεση μια αγορά πυροβόλων από την δικτατορία του Πάγκαλου, ο στρατός εξοπλίσθηκε από τον Ι Μεταξά για να αντιμετωπίσει Ιταλούς και Βούλγαρους (οι Γερμανοί δεν διαφαινόντουσαν σαν απειλή).

Αυτά για να δούμε ότι το έπος του 40 δεν έγινε τυχαία.

Τώρα αν η Ιταλία (καλώς ή κακώς) θεωρείτο υπερδύναμη προπολεμικά 470 αεροπλάνα κυρίως ΦΙΑΤ παρέθεταν με την Ελλάδα, η Πολωνία διέθετε 400 αεροπλάνα και 880 τανκς και ισχυρό πυροβολικό.

Αηδίες. Το έπος του 40 δεν γράφτηκε από τις μεταξικές δυναμεις. Για την ακρίβεια αυτές (όπως γράφει κι ο Σεφέρης) το ακριβώς αντίθετο ήθελαν. Δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά τα τσιμπουκια, επί Ραλλη, πήγαν και κατεσφαξαν στα νοσοκομεία τους τραυματίες και αναπήρους, από τον πόλεμο, ήρωες του αλβανικό μετώπου.
Ελεος πια με τις ανακρίβειες σου
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 31 Οκτ 2019, 11:57

pluton έγραψε:
ΩRIΩNAS7 έγραψε:

Άνθρωπος που λέει αυτά :

Οι μόνοι που φοβόντουσαν την Ιταλία τελικά ήταν οι φασίστες που κακοκυβερνούσαν την Ελλάδα εκείνη την εποχή.
Τα γράφει κι ο Σεφέρης αυτά εξάλλου.

Πως να τον χαρακτηρίσω, προπολεμικά η Ιταλία (σωστά ή λάθος) θεωρείτο υπολογίσιμη δύναμη και πολλοί ηγέτες ήθελαν να αντιγράψουν τον Μουσολίνι στην Ελλάδα μερικοί απ αυτούς ήταν ο Πλαστήρας, ο Κονδύλης, ο Πάγκαλος και Ε Βενιζέλος... τώρα την αυτοσχέδια ιστορία που πλασάρετε, εγώ προσωπικά δεν την βλέπω παρά μόνο σαν γραφικότητες.

Όπως θες πες με. Κι εμένα και όλους τους Έλληνες που βγήκαν στον δρόμο χωρίς φόβο, για την "υπολογίσιμη δύναμη", επειδή ξεκινάει ο πόλεμος για την υπεράσπιση της Ελλάδος.
Αν εξαιρέσουμε τον Βενιζέλο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι υπόλοιποι γελοίοι που ανέφερες ήθελαν να αντιγράψουν τον Μουσολίνι. Μιλάμε για έναν αχυράνθρωπο με τεράστια απήχηση στην χώρα του. Πράγμα το οποίο δεν είχαν οι ντόπιοι αχυράνθρωποι που ανέφερες.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 31 Οκτ 2019, 12:03

Ανέφερες την Πολωνία ως περιφερειακή δύναμη και την Ισπανία κατώτερή της, σε συζήτηση που είχαμε για άλλο θέμα. Ξεκόλλα με τα ψέματα.

Μάλιστα η Πολωνία προπολεμικά είχε εμβέλεια περιφερειακής δύναμης και αυτό σου αποδεικνύω με τα ποστ μου, πόσο πιο καθαρά να το γράψω;

Η Πολωνία πριν το 1936 ήταν ισχυρότερη του Γ Ράιχ και φυσικά ήταν ισχυρότερη των γειτονικών κρατών της, τα σκανδιναβικά, την Τσεχοσλοβακία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία και τα Βαλτικά κράτη ... και πουλούσε προηγμένο πολεμικό υλικό παγκοσμίως.

Πως δηλαδή ονομάζεται μια τέτοια δύναμη;

Πόσο νιονιό χρειάζεται πια;

Όπως θες πες με. Κι εμένα και όλους τους Έλληνες που βγήκαν στον δρόμο χωρίς φόβο, για την "υπολογίσιμη δύναμη", επειδή ξεκινάει ο πόλεμος για την υπεράσπιση της Ελλάδος.
Αν εξαιρέσουμε τον Βενιζέλο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι υπόλοιποι γελοίοι που ανέφερες ήθελαν να αντιγράψουν τον Μουσολίνι. Μιλάμε για έναν αχυράνθρωπο με τεράστια απήχηση στην χώρα του. Πράγμα το οποίο δεν είχαν οι ντόπιοι αχυράνθρωποι που ανέφερες.

Ο λαός βγήκε στους δρόμους και στρατός νίκησε τους Ιταλούς διότι είχε ηγέτη τον Ι Μεταξά και διότι η 4η Αυγούστου οργάνωσε σε 4 χρόνια το Έθνος.

Πρέπει να ξέρεις ότι αν δεν υπήρχε η 4η Αυγούστου η κατοχική Ελλάδα θα θρηνούσε πολλαπλάσιες ζωές από πείνα.

Πλαστήρας είπε στον Βενιζέλο:

«Χάνουμε τας Αθήνας! Θα γίνουν ταραχές, συλλήψεις βενιζελικών, δολοφονίες και Κύριος οίδε τι άλλο! Γι' αυτό εγώ σκέπτομαι να πάω στους συνοικισμούς, να εξεγείρω τους πρόσφυγας και να τους φέρω εις την πόλιν για να ζητήσουν την εγκαθίδρυσιν δικτατορίας. Θα κάμουμε ό,τι και στην Ιταλία, που χάρις στον φασισμό προοδεύει».

Και ο Βενιζέλος του απάντησε:

«Η Ιταλία επήγαινε καλά διότι εκεί υπήρχε δικτάτωρ. Εγώ δε νομίζω, αγαπητέ φίλε στρατηγέ Πλαστήρα, ότι είσαι ικανός να κάμης τον δικτάτορα ως ο Μουσολίνι. Οχι μόνον δεν είσαι ικανός, αλλά δεν έχεις και την πλειάδα, τας εκατοντάδας των εκλεκτών συνεργατών του Μουσολίνι»....

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8993431

Αυτά για να μη παπαρολογείς.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 31 Οκτ 2019, 12:08

Τεχνολογικό θαύμα και η αιχμή του δόρατος της Πολωνικής άμυνας εναντίον των ναζί. :fico:

Εικόνα

Εφεδρικό ναζιστικό άρμα παρωχημένης τεχνολογίας κατά την επίθεση των ναζί στην Πολωνία. :fico:

Εικόνα
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 31 Οκτ 2019, 12:17

pluton έγραψε:

Μάλιστα η Πολωνία προπολεμικά είχε εμβέλεια περιφερειακής δύναμης και αυτό σου αποδεικνύω με τα ποστ μου, πόσο πιο καθαρά να το γράψω;

Δεν μου αποδυκνείεις τίποτα με τ. Α ποστ σου. Τα ποστ σου είναι μια καταγραφή πολεμικού υλικού και μέσω αυτής της άσχετης καταγραφής, προσπαθεις να αποδείξεις ότι υπήρξε περιφερειακή δύναμη.
Ξεκόλλα.

pluton έγραψε:
Η Πολωνία πριν το 1936 ήταν ισχυρότερη του Γ Ράιχ και φυσικά ήταν ισχυρότερη των γειτονικών κρατών της, τα σκανδιναβικά, την Τσεχοσλοβακία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία και τα Βαλτικά κράτη ... και πουλούσε προηγμένο πολεμικό υλικό παγκοσμίως.

Πως δηλαδή ονομάζεται μια τέτοια δύναμη;

Πόσο νιονιό χρειάζεται πια;

Τι σαχλαμαάρες είναι αυτές; Επειδή πούλαγε πολεμικό υλικό της σειράς, το οποίο εσύ ονομάζεις προηγμένο, ήταν περιφερειακή δύναμη;
Οικονομικά ήταν πιο ασθενής από όλες, πλην την Ουγγαρίας. Στον πόλεμο με την κατά πολύ μικρότερη της Λιθουανία, θα έχανε αν δεν είχαν επέμβει οι γνωστοί τρίτοι. Η Γερμανία και με τις αδυναμίες που είχε ακόμα από τον ΑΠΠ, ήταν πολύ ανώτερη της, η Αυστρία επίσης, η Τσαχοσλοβακια το ίδιο, η ΕΣΣΔ δεν χρειάζεται επισήμανση κλπ

Εν τω μεταξύ και γεωγραφικά να το πάρεις, δεν θα μπορούσε μια που βρίσκεται ανάμεσα σε χώρες όπως Γερμανία, ΕΣΣΔ, Τσεχοαλοβακία κλπ, να ονομαστεί "περιφερειακή".
Μα να μην καταλαβαίνεις τι γράφεις με τίποτα; Καλά το απέδειξες εχθές και με τον ορισμό που κατασκεύασες για το. Τι εστι παγκόσμιος πόλεμος.

Πόσο "νιονιο" νομίζεις ότι μας λείπει ώστε να γράφεις τέτοιες χαζομάρες και να νομιζεις ότι τσιμπάμε;
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 31 Οκτ 2019, 12:27

ΩRIΩNAS7 έγραψε:Αηδίες. Το έπος του 40 δεν γράφτηκε από τις μεταξικές δυναμεις. Για την ακρίβεια αυτές (όπως γράφει κι ο Σεφέρης) το ακριβώς αντίθετο ήθελαν. Δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά τα τσιμπουκια, επί Ραλλη, πήγαν και κατεσφαξαν στα νοσοκομεία τους τραυματίες και αναπήρους, από τον πόλεμο, ήρωες του αλβανικό μετώπου.
Ελεος πια με τις ανακρίβειες σου

Ιερόσυλε. Ξέρεις ρε ότι οι μεταξικές δυνάμεις είχαν αποφασίσει να ρίξουν σωρεία ντουφεκιών εναντίον των ομοϊδεατών τους Ιταλών φασιστών;
Αν και οι γνώμες διήστανται, ως προς τον ακριβή αριθμό, όλοι συμφωνούν ότι κυμαίνονταν μεταξύ 123ων και 216 πυροβολισμών στον αέρα γιατί διέπονταν από πνεύμα οικονομίας και χρηστής διαχείρισης των οικονομικών του κράτους.
Μην κοιτάς που μετά το γράμμα του φιλογερμανού Ζαχαριάδη ξεσηκώθηκε σύσσωμος ο ελληνικός λαός και κατασπατάλησε πόρους στη μάταιη αντίσταση του στους Ιταλούς που θα φαίνονταν πολύ χρήσιμοι για τις τσέπες των δεξιών πατριωτών και εθνικοφρόνων λαδέμπορων κατά την περίοδο της κατοχής.
Αλλά θα μου πείς πότε οι κομμουνιστές σκέφτηκαν τον πλησίον τους; Εδώ έστειλαν έναν ολόκληρο λαό να πεθάνει από κρυοπαγήματα στα αλβανικά βουνά χωρίς να σκεφτούν τις χήρες και τα ορφανά που θα άφηναν πίσω τους. :fico:
Ξέρει ο Πλούτωνας που σου λέει. Άκου τον για να προδεύσεις κι εσύ στη ζωή σου και άσε τα προδοτικά αναρχιλίκια και τις πίπες περί υπέρ πάντων αγώνων για λευτεριά και λοιπές παπαριές. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”