O γιος της πλυστρας

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Re: O γιος της πλυστρας

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 21 Σεπ 2024, 17:47

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Κλεομένης έγραψε:Ωστόσο ρε φίλε λες για κράξιμο για κάποιους στην αριστερά με επιχείρημα την πισίνα. Θυμάμαι κάτι ανεγκέφαλα (ναι επιθετικός λόγος, αλλά τρελαίνεσαι κάπου) που μου έλεγαν τι σκατά κομμουστής, ή γενικά αριστερός, είμαι αφού κάπνιζα αμερικάνικα τσιγάρα.
Κι ενώ το έβλεπα αυτό διαρκώς το κόλλημά μου να είναι καλά, ότι θα οριμάσει ο υποκειμενικός παράγοτας. Αλλάξαμε αιώνα κι η ίδια βλακεία κυριαρχεί.

Θα ωριμάσει. Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη. :D
Αιώνες χρειάστηκαν μέχρι οι κοινωνίες να περάσουν από τη δουλοκτησία στη φεουδαρχία και από εκεί
στον καπιταλισμό και τη μισθωτή δουλεία.
Νομοτελειακά η ανθρωπότητα για να επιβιώσει θα καταργήσει την ανισοκατανομή του πλούτου
και με δεδομένο ότι το «...τρένο της ιστορίας κυλάει σε ματωμένες ράγες.» αυτό θα επιτευχθεί
λόγω της καπιταλιστικής απληστίας που θα το βάλει σε κίνηση (αν δεν το έχει βάλει ήδη όπως δείχνουν
τα σημεία των καιρών μας. :fico: ).

Ναι αλλά ήθελα να το ζήσω.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Σεπ 2024, 18:47

Κλεομένης έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Θα ωριμάσει. Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη. :D
Αιώνες χρειάστηκαν μέχρι οι κοινωνίες να περάσουν από τη δουλοκτησία στη φεουδαρχία και από εκεί
στον καπιταλισμό και τη μισθωτή δουλεία.
Νομοτελειακά η ανθρωπότητα για να επιβιώσει θα καταργήσει την ανισοκατανομή του πλούτου
και με δεδομένο ότι το «...τρένο της ιστορίας κυλάει σε ματωμένες ράγες.» αυτό θα επιτευχθεί
λόγω της καπιταλιστικής απληστίας που θα το βάλει σε κίνηση (αν δεν το έχει βάλει ήδη όπως δείχνουν
τα σημεία των καιρών μας. :fico: ).

μονο στα ονειρα σας ...αυτο που μπορουμε και ειναι σχετικα πιο ευκολο ειναι μια ισορροπία
και αυτο ακομη ειναι βαθια αποκρουστικο για τον ανθρωπο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Σεπ 2024, 19:06

Σύννεφο ο μεσσιανισμός.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 21 Σεπ 2024, 20:03

nemo έγραψε:
Κλεομένης έγραψε:

μονο στα ονειρα σας ...αυτο που μπορουμε και ειναι σχετικα πιο ευκολο ειναι μια ισορροπία

Σε ένα σύστημα που ενερφούν δυνάμεις δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία. Αυτό κι αν είναι στα όνειρά σας, αντιστοίχως.
Δεν ξέρω τι εννοείς αποκρουστικό και βαθειά αποκρουστικό. Οπότε δεν ξέρω αν συμγων´'ω ή διαφωνώ.
Μόνο για το όνειρο της ισορροπίαςε ξέρω ότι είναι ασυνάρτητο. Δηλαδή συναρτήσει ποιανού είναι κάτι ισοοροπημένο;
Ωστόσο κανείς αριστερός δεν έχει όνειρο να γίνει ο κόσμος σύμγωνα με τη δυναμική του. Επειδή δεν μπορεί να είναι όνειρο το αναπόφευκτο που είναι η εξέλιξη. Μπορεί ο Μαρξ να περιόριζε αυτήν την έννοια της εξέλιξης στο αξίωμα ότι ο τρόπος παραγωγής (άρα και ο τρόπος ζωής ή ο τρόπος που υπάρχει αυτή η κοινωνία και συντηρείται και επιβιώνει) είτε εξελίσει την κοινωνία είτε μπαίνει φραγμός στην ανάπτυξη της (δηλαδή φράζεται η εξέλιξη του ανθρώπου και των μηχανών ή της τεχολογίας τέλος πάντων). Μάλιστα έδωσε και τον όρο Παραγωγικές δυνάμεις για να εννοήσει τους ανθρώπους και τις μηχανές μαζί. Ωστόσο αυτό που έθεσε εμπεριέχεται σε κεντρικότερους νόμους της φύσης.
¨οτι κάτι, όταν μένει στ´λασιμο φθείρεται και πεθαίνει. Αυτό βασίζεται στο γνωστό δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο.
Αν δεν τροφοδοτείς διαρκώς με ενέργεια ένα σύστημα, το σύστημα δεν επιβιώνει. η δική του ενέργεια θα αλλάξει μορφή και θα γίνει θερμότητα. Κάτι άχρηστο για τη διατήρηση του συστήματος. Άρα διαρκ´λως απαιτείται εξέλιξη, δηλαδή νέα τροφοδοσία με ενέργεια. Δεν μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια την κοινωνία ή την ανθρωπότητα ένα σύστημα
που βασίζεται στον έλγχο της παραγωγής με κριτήριο το κέρδος μιας ομάδας έναντι μιας άλλης.
Δες αυτό σε πρώτη φάση και αναλογίσου τι είναι αυτή η ισορροπία που ποθείς.

https://www.youtube.com/watch?v=QVrlbqFIR5U
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Σεπ 2024, 22:50

Κλεομένης έγραψε:
nemo έγραψε:μονο στα ονειρα σας ...αυτο που μπορουμε και ειναι σχετικα πιο ευκολο ειναι μια ισορροπία

Σε ένα σύστημα που ενερφούν δυνάμεις δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία. Αυτό κι αν είναι στα όνειρά σας, αντιστοίχως.
Δεν ξέρω τι εννοείς αποκρουστικό και βαθειά αποκρουστικό. Οπότε δεν ξέρω αν συμγων´'ω ή διαφωνώ.
Μόνο για το όνειρο της ισορροπίαςε ξέρω ότι είναι ασυνάρτητο. Δηλαδή συναρτήσει ποιανού είναι κάτι ισοοροπημένο;
Ωστόσο κανείς αριστερός δεν έχει όνειρο να γίνει ο κόσμος σύμγωνα με τη δυναμική του. Επειδή δεν μπορεί να είναι όνειρο το αναπόφευκτο που είναι η εξέλιξη. Μπορεί ο Μαρξ να περιόριζε αυτήν την έννοια της εξέλιξης στο αξίωμα ότι ο τρόπος παραγωγής (άρα και ο τρόπος ζωής ή ο τρόπος που υπάρχει αυτή η κοινωνία και συντηρείται και επιβιώνει) είτε εξελίσει την κοινωνία είτε μπαίνει φραγμός στην ανάπτυξη της (δηλαδή φράζεται η εξέλιξη του ανθρώπου και των μηχανών ή της τεχολογίας τέλος πάντων). Μάλιστα έδωσε και τον όρο Παραγωγικές δυνάμεις για να εννοήσει τους ανθρώπους και τις μηχανές μαζί. Ωστόσο αυτό που έθεσε εμπεριέχεται σε κεντρικότερους νόμους της φύσης.
¨οτι κάτι, όταν μένει στ´λασιμο φθείρεται και πεθαίνει. Αυτό βασίζεται στο γνωστό δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο.
Αν δεν τροφοδοτείς διαρκώς με ενέργεια ένα σύστημα, το σύστημα δεν επιβιώνει. η δική του ενέργεια θα αλλάξει μορφή και θα γίνει θερμότητα. Κάτι άχρηστο για τη διατήρηση του συστήματος. Άρα διαρκ´λως απαιτείται εξέλιξη, δηλαδή νέα τροφοδοσία με ενέργεια. Δεν μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια την κοινωνία ή την ανθρωπότητα ένα σύστημα
που βασίζεται στον έλγχο της παραγωγής με κριτήριο το κέρδος μιας ομάδας έναντι μιας άλλης.

θα το δω μια αλλη στιγμη προς το παρον θα σταθω σε αυτα που λες
πρωτα θα σου πω οτι ολα τα εχουν πει οι αρχαιοι ουτε ο μαρξ ουτε και κανενας
αλλος ξενοκερατας οι ξενοι απλα επαναδιατυπωναν

στο τελευταιο που γραφεις εισαι τελειως γκαου ! φαινομενικα εχεις δικιο
αλλα δεν ειμαστε παιδακια να σταθουμε στα φαινομενικα

ακου και περιμενω μια απαντηση να την ακουσω πρωτα και υστερα θα επεκταθω
η ερωτηση ειναι οι πιστοι μουσουλμανοι που πορευονται με την πιστη
εξελίσσονται;
0 .

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 22 Σεπ 2024, 00:00

nemo έγραψε:
Κλεομένης έγραψε:

θα το δω μια αλλη στιγμη προς το παρον θα σταθω σε αυτα που λες
πρωτα θα σου πω οτι ολα τα εχουν πει οι αρχαιοι ουτε ο μαρξ ουτε και κανενας
αλλος ξενοκερατας οι ξενοι απλα επαναδιατυπωναν

στο τελευταιο που γραφεις εισαι τελειως γκαου ! φαινομενικα εχεις δικιο
αλλα δεν ειμαστε παιδακια να σταθουμε στα φαινομενικα

ακου και περιμενω μια απαντηση να την ακουσω πρωτα και υστερα θα επεκταθω
η ερωτηση ειναι οι πιστοι μουσουλμανοι που πορευονται με την πιστη
εξελίσσονται;

Αν γίνειθς πιο σαφής και οργανώσεις λίγο τη σκέψη σου ίσως και να θεωρηθεί ότι μιλάς με άποψη και επιχειρήματα.
Στο τελευταίο που λεω είμαι γκάου τι σημαίνει; Σου παραθέτω άποψη και κάνεις ένα αόριστο και γρνικό χαρακτηρισμό που κανείς δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το νόξμα που θέλεις να δώσεις. Επιπροσθέτως λες ότι φαινομενικά έχω δίκιο. Πως έχω δίκιο ενώ δεν έχω. Από πότε το δίκιο κατηγοριιοποιείται σε φαινομενικό και μη φαινοιμενιικό; Και πως ακριβώς καταρίπτονται οι ισχυρισμοί μου επειδή δεν είσαι παιδάκι;
Ρε μπλαγλαμοτουμπερλέκα, τι λες;
Οι μουσουλμάνοι τι θα πει ότι πορεύονται με την πίστη; Φυσικά και εξελίσονται όπως όλος ο πλανήτης; Οι χριστιανοί δεν πορεύονται με την πίστη αφού θέτεις τέτοιο θέμα; Εξελίσσονται; Κι αν ναι, γιατί εξελίσσονται λόγω χριστιανισμού; Είσαι πιο εξελιγμένος από το Πακιστάν που φτιάχνει πυρηνικά όπλα; Η από το Ιράν που έχει τεχνολογία δέκα φορές πιο πάνω;

Εντελώς ιδεολογία Αγιος Βασίλης λέμε. Είχα ρωτήσει παιδάκι που του έκανα μάθημα, πως προλαβαίνει ο Άγιος Βασίλης να πάει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου μέσα σε μία νύχτα και η απάντηση ήταν "Έχει έλκηθρο".
Εντελώς έτσι "επιχειρηματολογείς".
0 .

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 22 Σεπ 2024, 00:05

Κι επ[ειδή έχεις αφήγημα ότι είναι καθυστερημένοι οι μουσουλμάνοι - ας μην εξηγήσουμε το λόγο,. τον ξέρουμε. Γιατί έτσι -
δες μετά και αυτό να δεις τι ήταν οι μουσουλμάνοι σε κάποια περίοδο της ιστορίας και τι ήταν οι χριστιανοί την ίδια εποχή.

0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 22 Σεπ 2024, 09:24

οκ για να σε προλαβω θα σου πω οτι ελαχιστοι συμφωνουν μαζι μου
οπποτε δεν ειναι αναγκη να συμφωνησουμε σε ολα αλλα στα βασικα -θα το ηθελα

για τους αραβες που λες και παλι δεν εχεις δικιο απο την ελληνιστικη εποχη ειχαν δημιουργηθει εστιες απο ελληνες και ελληνοφωνους και επι βυζαντιου ο ελληνισμος
εκει αυξηθηκε απο τις διωξεις των χριστιανων ..ετσι εκει μεταδοθηκε ολη η γνωση
του αρχαιου κοσμου ....ολοι οι κυβερνητες βασιλιαδες δικτατορες κλπ ηταν και ειναι
πιο λευκοι απο τους ντοπιους και ακομη και σημερα το βλεπουμε
και εχει αποδεχθει οτι τιποτα δεν ειχαν ανακαλυψει οι αραβες ολα ηταν δανεια
απο τους ελ

για τα φαινομενικα που λες πως γινεται να εχω δικιο ενω δεν εχω
θα σου πω οτι η πρωτη εικονα δεν λεει παντα την αληθεια

για τα υπολοιπα μολις βρω χρονο σημερα θα σου πω γιατι διαφωνω
0 .

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 23 Σεπ 2024, 13:53

Αυτό το όλη η γνώση που αφήνεται να εννοηθεί ότι ΟΛΗ η γνώση ξεκίνησε και ήταν στην Ελλάδα είναι απλά ψωνίστικη πεποίθηση. Είναι ό,τι ακριβώς η θρησκεία. Μυθεύματα για να έχουμε να γουστάρουμε και να λύνοιυμε το ψυχολογικό μας.
Τους πυθαγόρειους αριθμούς, τις τριάδες δηλαδή με αυτήν την αριθμητική σχέση, τους ήξεραν στην Ινδία από 800 πχ και στην Κίνα από το 1800 πχ. Ο Πυθαγόρας απλά απέδειξε το θεώρημα. Δεν το γέννησε.
Την αρχαία ελληνική γραμματεία που σε κάνει να καμώνεσαι και να γουστάρεις - και καλά κάνεις, κι εγώ γουστάρω και φτιάχνομαι με τη φάση και την ιδέα - την χρωστάς στους Άραβες που την διέσωσαν.

Τι θα πει ότι ελάχιστοι συμφωνούν μαζί μου; Που το ξέρεις; Το ερεύνησες και το κατέγραψες; ακόαμ κι αν το έκναες και πράγματι ελάχιστοι είναι αυτοί που συμφωνούν, τι σημασία έχει; Είναι κριτήριο αυτό; Πολλοί λιγότεροι είναι οι Χριστιανοί στον κόσμο και ακόμα λιγότεροι οι Ορθόδοξοι. Άρα οι Βουδιστές ή οι ισλαμιστές έχουν δίκιο;

Ρε συ θα σκεφτείς λογικά να παράγεις μια έγκυρη ιδέα;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 23 Σεπ 2024, 15:49

sthn αρχαια ελλαδα τελειοποιηθηκαν ολες οι γνωσεις και μην με πας πριν το χιλια πχ
γιατι ειναι αλλη συζητηση ...ειναι οι παλαιοημερολογιτες φαν του πολιτισμου ;
οτι ισχυει για αυτους ισχυει εκατο φορες περισσοτερο και για τους ισλαμιστες

δεν θα μου βγαλεις γιδι και τους ισλαμιστες για ανθρωπους! γιατι τωρα τα πηρα κονονικα
καθως και το γουγλι προσπαθει να με πεταξει εξω

ουτε και οι σκουροχρωμοι ειναι πολιτιστικα εξελίξιμα οντα

και παμε στ θεμα μας τωρα λες οτι (Αν δεν τροφοδοτείς διαρκώς με ενέργεια ένα σύστημα, το σύστημα δεν επιβιώνει. η δική του ενέργεια θα αλλάξει μορφή και θα γίνει θερμότητα. Κάτι άχρηστο για τη διατήρηση του συστήματος. Άρα διαρκ´λως απαιτείται εξέλιξη, δηλαδή νέα τροφοδοσία με ενέργεια. Δεν μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια την κοινωνία ή την ανθρωπότητα ένα σύστημα
Δες αυτό σε πρώτη φάση και αναλογίσου τι είναι αυτή η ισορροπία που ποθείς.)

λοιπον παμε η ελευθερια να εμπορευεται καποιος να δημιουργει να μεταναστευει
οπου θελει κλπ ονομασθηκε καπιταλισμος για οσο θα υπαρχει αυτη η ενεργεια
στην ανθρωποτητα ο καπιταλισμος θα συμβαδιζει με τον ανθρωπο

στον κομμουνισμο που αναπτυχθηκε στην σοβετια οπως και λενε και οι ιδιοι
ηταν μια πρωιμη μορφη η οποια δεν σταθηκε ικανη να αντεξει στον χρονο
οχι γιατι δεν ηταν καλο το συστημα αλλα γιατι ο ανθρωπος ηθελε περισσοτερα
καθως καθε καινουργια γενια θελει ολο και παερισσοτερα απο την προηγουμενη

και για αυτο θα αποτυχουν ολες οι μορφες του κομμουνισμου ή οποια αλλη λεξη
προτιμηθει

αυτο θα αρχιζει να αλλαζει οταν η τεχνολογια το επιτρεψει (γνωμημου)

οπως η τεχνολογια ελευθερωσε τον ανθρωπο απο την βαρια και κοπιαστικη εργασια
ετσι μεσω τεχνολογιας θα φερει μια καπως ισοτητα στην ανθρωποτητα
πραγματικη ισοτητα δεν θα υπαρξει ποτε λογω της φυσης του ανθρωπου

οταν λεω λεω λοιπον για ισοτητα αυτο εννοω ενα συστημα αξιοκρατιας οσο πιο δυνατον
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”