Θα είναι οι συριζοκαμμένοι κυβέρνηση μετά τον Ιούλιο ;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.

Θα είναι ;

Ναι
11
50%
50/50
3
14%
Όχι
8
36%

Σύνολο ψήφων: 22

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Re: Θα είναι οι συριζοκαμμένοι κυβέρνηση μετά τον Ιούλιο ;

Δημοσίευσηαπό exomotis » 21 Απρ 2015, 10:53

Βλεπεις παντα τι παθαινεις αμα δεν ξερεις τι να γραψεις σε πολιτικο θεμα .

Αυτο ακριβως το τωρινο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Απρ 2015, 10:55

@paralo

Πιστευω ακραδαντα οτι οι μεγαλοκεφαλαιουχοι εχουν τα μεσα και τη θεληση να επιβαλλουν τα συμφεροντα τους στα κομματα,ακομα και αν αυτα θελουν να τραβηξουν αλλη πορεια.Δε μιλαω για εβραιους,δρακονιανους κλπ,ειναι πολιτικη τοποθετηση.Αυτοι οι ανθρωποι εχουν συγκεκριμενα συμφεροντα που ειναι αντιθετα με την πλειοψηφια των πολιτων και εχουν τα μεσα να τα προωθησουν.Και δυστυχως η οικονομια ειναι ετσι δομημενη,που αμα δεν κερδιζουν αυτοι,δεν κινειται τιποτα.

Ουτως ή αλλως,μια που μιλησες για χορηγους,μονο αυτοι εχουν τα λεφτα να χρηματοδοτουν κομματα και καναλια.Εχω δει τη συγκεκριμενη σειρα που λες,και απ'οτι βλεπω οι πολιτικοι εκει ειναι συνεχεια με ενα τηλεφωνο στο χερι να παρακαλανε λεφτα απο καπιταλιστες,κατι που ενισχυει την πεποιθηση μου.

ΥΓ Μου θυμισες οτι πρεπει να δω την τριτη σεζον του HoC και τα νεα επεισοδια του GoT!
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 21 Απρ 2015, 10:58

paralo έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Εγω πιστευω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πεσει,μεχρι να προλαβει το συστημα να στησει νεα διπολα και παικτες στο σκηνικο.Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι αυτη τη στιγμη το μονο τους χαρτι,δεν τους συμφερει να το καψουν απο τωρα.

Απορω πως δεν το βλεπουν και οι δανειστες αυτο,γιατι ειναι ενα θεμα να χεις μια κυβερνηση που εφαρμοζει το 99% αντι για το 100% αυτων που θες,και αλλο να μην υπαρχει κυβερνηση ΚΑΘΟΛΟΥ να εφαρμοσει τα μετρα που θες.

L:

δεν το βλεπεις γιατι η παραπανω παραγφραφος ειναι λίγο συνομωσιολογική.
Στις προεκλογικές εκστρατείες 2 πράγματα πρεπει να μας νοιάζουν: α) Ποιό κόμμα προμοτάρεται περισσότερο μεσω διαφημισης (που σημαινει οτι εχει μεγαλύτερο μπατζετ για να σκεφτουμε τον προσωπικό χορηγό του) β) Τι λέει αυτό το κόμμα (για να δουμε ποσο λαϊκιστες ειναι και να μην τους τιμησουμε με την ψήφο μας. Προσωπικά δεν το κάνω τουλάχιστον οσα χρόνια ψηφιζω, στο ευρος που κτλβαινω παντα το λαϊκισμό).

Ο Συριζα απο τις Ευρωεκλογές μας ειχε ζαλίσει με αφισοκολλες και εκεινο το καρακγιοζ μπερντε στην Αθηνα με Δημοτικό Συμβουλο τον Σακελλαριδη...Καθε γωνιά και μια αφισα του.
Τώρα, παλι ειχαν γεμίζει χαρτιά και αφισες . Και ειπαν και λαϊκισμούς.
Τερμα τυχαία η αυξηση στη ΔΕΗ της Κοζάνης και τα Αμερικανικά εξοπλιστικά τα πρώτα 2 πράγματα που υλοποιήθηκαν.

Παιδιά, μην ψαχνετε κίτρινους δράκους. Δειτε λιγο House of Cards, κάνει και διαλείμματα ο Κέβιν Σπέυση και τα εξηγεί πώς και τι. Απο την πολιτική των ιδεών στην πολιτική των ευθυνών (των δικών μας ευθυνών) ε, κάπου παρεμβαλόμαστε κι εμείς...δεν υπάρχουν παντού "κεντρα εξουσίας".

Ποιο είναι συνωμοσιολογικό? Οτι υπάρχουν κέντρα εξουσίας τα οποία επιβάλλουν τους εκλεκτούς τους ως διαχειριστές της εξουσίας?

Μα αυτό είναι σα να λέμε "ο ήλιος δύει στην δύση" ή "η θάλασσα έχει νερό" ή "όταν βρέχει βρεχόμαστε". ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Το να κρίνεις την πολιτική ζωή βάσει μιας... τηλεοπτικής σειράς, δεν θα το έλεγα και το ...απαύγμασμα της ευφυίας. Για να μην αρχίσω για ωριμότητα και πολιτικό αισθητήριο, γιατί θα γίνω πολύ-πολύ κακός.

Με το συμπάθειο δηλαδή. :s_cool
0 .

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 21 Απρ 2015, 11:05

Λαχουρένιος έγραψε:@paralo

Πιστευω ακραδαντα οτι οι μεγαλοκεφαλαιουχοι εχουν τα μεσα και τη θεληση να επιβαλλουν τα συμφεροντα τους στα κομματα,ακομα και αν αυτα θελουν να τραβηξουν αλλη πορεια.Δε μιλαω για εβραιους,δρακονιανους κλπ,ειναι πολιτικη τοποθετηση.Αυτοι οι ανθρωποι εχουν συγκεκριμενα συμφεροντα που ειναι αντιθετα με την πλειοψηφια των πολιτων και εχουν τα μεσα να τα προωθησουν.Και δυστυχως η οικονομια ειναι ετσι δομημενη,που αμα δεν κερδιζουν αυτοι,δεν κινειται τιποτα.

Ουτως ή αλλως,μια που μιλησες για χορηγους,μονο αυτοι εχουν τα λεφτα να χρηματοδοτουν κομματα και καναλια.Εχω δει τη συγκεκριμενη σειρα που λες,και απ'οτι βλεπω οι πολιτικοι εκει ειναι συνεχεια με ενα τηλεφωνο στο χερι να παρακαλανε λεφτα απο καπιταλιστες,κατι που ενισχυει την πεποιθηση μου.

ΥΓ Μου θυμισες οτι πρεπει να δω την τριτη σεζον του HoC και τα νεα επεισοδια του GoT!

Και στο μπολντ ειναι η τιτανοτεραστια διαφορά μας:
Τα "συμφεροντα¨ειναι αντίθετα σε οικονομίας τυπου φεουδαρχών. Οχι στις συγχρονες. Το χρημα ειναι καλύτερα να μετακινείται και να μην μένει και ας εχεις μικρό κέρδος ή οχι κέρδος για αρχή γιατι η αποταμίευση ΔΕΝ ειναι οικονομία. Είναι βραχυπρόθεσμη πρακτική. Σκοπός ειναι να κινειται η διαδικασία δουλεια-χρηματα-ζω. Οι αναγκες αλλάζουν μορφή/αριθμό, όχι η ίδια αναγκη του μαζευειν λεφτά διογκώθηκε.

Τεσπα. Μου θυμιζει λίγο υπαλληλικό σλόγκοαν αυτό που εγραψες, και ξεφευγουμε απο το θεμα του νηματος.
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Απρ 2015, 11:09

Η ουσια δεν αλλαξε απο την εποχη της φεουδαρχιας,μονο ο τροπος με τον οποιο οι πανω κλεβουν το προιον που παραγουν οι κατω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 21 Απρ 2015, 11:10

Αλλος θιασώτης του "τέλους της ιστορίας". Ναι, έχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια συμφέροντα ο εργοδότης μου και εγώ. γι' αυτό μου έχει μειώσει 40% το μισθό ενώ η δική του κερδοφορία όχι μονο διατηρείται στο ακέραιο, αλλά αβγαταίνει κιόλας. επειδή έχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια συμφέροντα.

ΕΛΕΟC!
0 .

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 21 Απρ 2015, 11:12

Alkiviades έγραψε:[

Ποιο είναι συνωμοσιολογικό? Οτι υπάρχουν κέντρα εξουσίας τα οποία επιβάλλουν τους εκλεκτούς τους ως διαχειριστές της εξουσίας?

Μα αυτό είναι σα να λέμε "ο ήλιος δύει στην δύση" ή "η θάλασσα έχει νερό" ή "όταν βρέχει βρεχόμαστε". ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Το να κρίνεις την πολιτική ζωή βάσει μιας... τηλεοπτικής σειράς, δεν θα το έλεγα και το ...απαύγμασμα της ευφυίας. Για να μην αρχίσω για ωριμότητα και πολιτικό αισθητήριο, γιατί θα γίνω πολύ-πολύ κακός.

Με το συμπάθειο δηλαδή. :s_cool

Καλα...ψηφιζα και πριν το HoC.
Ηθελα να πω οτι η εννοια "χορηγού" δεν ειναι κατατριταια, ειναι χρηματική απολαβή. Η εννοια της "εξουσίας" ειναι γενική και conceptually αποδεκτη οτι τι; Μας "εξουσιάζουν οι Αρειανοί"; Ματια δεν εχουμε να κρινουμε ποιον ψηφιζουμε; Δλδ ολη η πολιτικη σκηνή που έχει ανατραπεί ειναι για ποιό κρυφό λόγο; Αποσταθεροποιηση στην περιοχή και παραδοση στους Τζιχαντ ηδη απο το 2009 (που δεν υπηρχε το Ισλ.Κρατος; )

Γραψε οτι θες, δεν παθαινω κάτι. Εχω την αίσθηση οτι οι περισσότεροι εδω μεσα ειστε μιας διαφορετικής ηλικίας απο εμενα και επειδη τετοιες προστριβες ξεφυτρώνουν οταν υπάρχει ενα (μικρό) χασμα γενεων (ειμαι και ευγενική όπως βλέπεις) θα ειναι παραγωγικη η διαφωνία ( σε οποιοδηποτε νημα προκύψει, σε οποιοδηποτε θεμα κτλ κτλ)
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 21 Απρ 2015, 11:15

Νεοφίλι, πιτσιρίκι, κορτσούδι, εεεεεντάξει. Ποια περσόνα είσαι στο βόθρουμ εσύ?
0 .

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 21 Απρ 2015, 11:20

Καμία.

Η ουσια δεν αλλαξε απο την εποχη της φεουδαρχιας,μονο ο τροπος με τον οποιο οι πανω κλεβουν το προιον που παραγουν οι κατω

Απο το "κλέβω" μεχρι το "επενδυω" (δεν ειμαι ελευθερος επαγγελματιας, ουτε καν ομως) υπάρχουν μερικες δεκαετίες ιστορίας διαφορά. :D

Καλα, για το "νεοφιλ" τι να πω...δεν με εχουν ξαναποκαλεσει ετσι. (Γενικα δεν προσωποχαρακτηριζω κιολας, γραφω περιφραστικά).
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Απρ 2015, 11:29

paralo έγραψε:Καμία.

Η ουσια δεν αλλαξε απο την εποχη της φεουδαρχιας,μονο ο τροπος με τον οποιο οι πανω κλεβουν το προιον που παραγουν οι κατω

Απο το "κλέβω" μεχρι το "επενδυω" (δεν ειμαι ελευθερος επαγγελματιας, ουτε καν ομως) υπάρχουν μερικες δεκαετίες ιστορίας διαφορά. :D

Καλα, για το "νεοφιλ" τι να πω...δεν με εχουν ξαναποκαλεσει ετσι. (Γενικα δεν προσωποχαρακτηριζω κιολας, γραφω περιφραστικά).

H επενδυση δε σημαινει τιποτα αν καποιοι ανθρωποι δε δουλεψουν μεσα στην επιχειρηση που γινεται η επενδυση.Και γω βλεπω οτι αυτοι που δουλευουν πολυ και για αλλους (και δεν εννοω μονο τους χειρωνακτες αλλα και πτυχιουχους) βγαζουν συγκριτικα (και συχνα και απολυτα) ψιχουλα,μπροστα σε αυτους που δε δουλευουν καθολου και εχουν αλλους να δουλευουν για αυτους.

Ειναι ευθεια η συσχετιση αναμεσα στο ποσους εχεις να δουλευουν για σενα και στο ποσα λεφτα εχεις,για αυτο δεν ειναι τυχαιο που εμπειρικα αν το δεις,οι ΙΥ ειναι φτωχομπινεδες μπροστα στους αυτοαπασχολουμενους ή τους μικρομαγαζατορες και αυτοι με την σειρα τους ψιλικατζηδες μπροστα σε οσους εχουν επιχειρησεις 10,20,50 κλπ ατομων.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”