Γερμανία: Το οικογενειακό κάστρο χωρίστηκε στα δύο
Ο οίκος των Χοεντσρόλερν είναι από τους πιο παλιούς (η δυναστεία ιδρύθηκε το 1061) και πιο… πετυχημένους βασιλικούς οίκους. Εκατοντάδες απόγονοι της οικογένειας απέκτησαν τίτλους, έγιναν αυτοκράτορες, βασιλιάδες, δούκες και μαρκήσιοι, όχι μόνο στην περιοχή της Γερμανίας, αλλά μέσω γάμων και… συνεννοήσεων επεκτάθηκαν σε όλη την Ευρώπη.
Η δυναστεία βασίλευε επί πέντε αιώνες στο βασίλειο της Πρωσίας, το κυριότερο και μεγαλύτερο κομμάτι των εδαφών που γνωρίζουμε σήμερα ως Γερμανία. Από την οικογένεια προέρχεται και ο τελευταίος Γερμανός κάιζερ, ο Γουλιέλμος Β’, ο οποίος έχασε το θρόνο του το 1918 μέσω επίσημης δήλωσης που έκανε από την Ολλανδία, όπου βρισκόταν στην εξορία.
Ο Γουλιέλμος προσπάθησε να επανέλθει στο θρόνο μέσω του Αδόλφου Χίτλερ, τον οποίο βομβάρδιζε με συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για τις ναζιστικές νίκες, αλλά στη συνέχεια προσπάθησε να κουκουλώσει το θέμα. Στην ουσία ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος από τους απογόνους του έχει διανοηθεί να θέσει ζήτημα επαναφοράς της μοναρχίας.
H κεφαλή του οίκου σήμερα είναι ο Γέοργκ Φρίντριχ Φέρντιναντ, πρίγκιπας της Πρωσίας, που γεννήθηκε το 1976.
Μπίζνεσμαν με σημαντικότατη περιουσία και διάφορες ασχολίες, πλην όμως δεν είναι ο απόλυτος ιδιοκτήτης του λίκνου της οικογένειας, του κάστρου των Χοεντσόλερν στο Μπίσινγκεν.
Του ανήκουν μόνο τα 2/3, ωστόσο η οικογένεια τα βρήκε με τη μετατροπή του σε μουσείο, από το οποίο περνούν ετησίως πάνω από 350.000 επισκέπτες. Η δουλειά του δε είναι πολύ ενδιαφέρουσα: Διευθύνει μια επιχείρηση που χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες κυρίως νέων ανθρώπων στον τομέα της τεχνολογίας.
Ο Γέοργκ απασχολεί τα γερμανικά ΜΜΕ μόνο με τις δικαστικές του διαμάχες για την περιουσία του. Τα ακίνητα και τα κτήματα που διεκδικεί η οικογένεια μόνο στη γερμανική επικράτεια ξεπερνούν τα 1.600!
Σκληρή δίκη Κυριάκου στους φιλοβασιλικούς
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Re: Σκληρή δίκη Κυριάκου στους φιλοβασιλικούς
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Προέλλην

Ιταλία: Αδικία ή μανία καταδίωξης;
O Βιτόριο Εμανουέλε της Σαβοϊας, πρίγκιπας της Νάπολι και μοναχοπαίδι του τελευταίου βασιλιά της Ιταλίας Ουμπέρτο Β’, είναι η αμφιλεγόμενη κεφαλή της οικογένειας που διεκδικούσε το θρόνο της Ιταλίας. Ο αόριστος χρόνος στο «διεκδικούσε» δεν είναι τυχαίος: Προκειμένου να του επιτραπεί να επιστρέψει στην Ιταλία στις αρχές του 21ου αιώνα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρωτότοκος γιος του Εμανουέλε Φιλιμπέρτο, πρίγκηπας της Βενετίας (!), αναγκάστηκαν να δηλώσουν επισήμως μέσω επιστολών ότι δεν έχουν καμία απαίτηση στον ιταλικό θρόνο και ορκίστηκαν πίστη στο δημοκρατικό ιταλικό σύνταγμα.
Ο 86χρονος σήμερα Βιτόριο Εμανουέλε έφυγε από την Ιταλία σε ηλικία 9 ετών, μαζί με την οικογένειά του το 1946. Είχε προηγηθεί στις 2 Ιουνίου του ίδιου χρόνου το δημοψήφισμα για το πολιτειακό στη χώρα, στο οποίο η δημοκρατία επικράτησε της μοναρχίας με ποσοστό 54,27% έναντι 45,73%. Το παράξενο σ’ αυτό το δημοψήφισμα ήταν ότι υπέρ της βασιλείας ψήφισε μαζικά ο φτωχός νότος, ενώ ο παραδοσιακά πλούσιος βορράς στράφηκε στη δημοκρατική διακυβέρνηση.
Γράφτηκε, μάλιστα, στο σύνταγμα της Ιταλίας ότι τα αρσενικά μέλη του οίκου της Σαβοϊας δεν επιτρεπόταν να πατήσουν στο ιταλικό έδαφος.
Ο περιορισμός αυτός του συντάγματος άρθηκε μόλις το 2002.
Στη ζωή του ο Βιτόριο Εμανουέλε εργάστηκε ως τραπεζίτης, στέλεχος αεροπορικών εταιρειών και έμπορος όπλων! Έμπλεξε, επίσης, πολλές φορές με τη δικαιοσύνη, αντιμετώπισε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διαφθορά, μέχρι και μαστροπεία, αλλά απαλλάχθηκε μετά από πολύχρονους δικαστικούς αγώνες.
Το 2007 αποφάσισε να μεταφέρει την κόντρα του με το ιταλικό δημόσιο στα δικαστήρια. Αιτήθηκε αποζημίωσης ύψους 260 εκ. ευρώ για απώλεια κινητής και ακίνητης περιουσίας. Όπως είναι φυσικό, η ιταλική κυβέρνηση αρνήθηκε να του δώσει το παραμικρό, και μάλιστα απείλησε να τον μηνύσει για προδοσία έναντι της χώρας. Η υπόθεση παραμένει εκκρεμής μέχρι σήμερα, o ίδιος ο Βιτόριο Εμανουέλε δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι Ιταλοί πολιτικοί τον καταδιώκουν χωρίς εμφανή λόγο.
Ο αντίκτυπος, πάντως, της παρουσίας του στην ιταλική πολιτική σκηνή είναι μηδαμινός. Οι κατά τόπους φιλοβασιλικές οργανώσεις υφίστανται, βέβαια, αλλά έχουν ελάχιστα μέλη.
Έχουν κι άλλοι γαλαζοαίματοι προβλήματα πάντως, μην βλέπουμε μόνο Βρετανίες, Σουηδίες, Ολλανδίες όπου μέχρι στιγμής πουλάνε ακόμη.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Ραν ταν πλαν έγραψε:Καλά ρε αυτοί οι γύφτοι που παριστάνουν τους γαλαζοαίματους τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να βάλουν δυο τρεις Πακιστανούς να ξεχορταριάσουν τους τάφους των ένδοξων προγόνων τους που τους είχαν σκεπάσει τα βάτα και τους είχε καταχέσει όλο το ζωικό βασίλειο της Πάρνηθας;
Οι τσιφούτηδες περίμεναν πότε θα τα κακαρώσει ο επόμενος από δαύτους για να τους καθαρίσει το ιδιωτικό νεκροταφείο ο δήμος;
Οι λιγούρηδες θα σκοτώθηκαν μεταξύ τους ποιος θα πληρώσει τα έξοδα της κηδείας αφού το ανάλγητο ελληνικό κράτος δεν τους έκανε τη χάρη για κηδεία δημοσία δαπάνη.
Κατά τα άλλα πρώτη θέση πίστα στο χώσιμο του σκατόψυχου η βαφτιστήρα του Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και το υπουργοποιηθέν, από τον κεντροδεξιό καθυστερημένο, φασιστοειδές με το τσεκούρι.
Στον αγύριστο λοιπόν ο αρχικηφήνας και τον πούλο το σκατόσογο του.
Όλοι αυτοί το παίζουν αριστοκράτες με τα λεφτά του κράτους. Αν δεν μας στείλουν τον λογαριασμό για τα κόλυβα και τους σκέτο καφέ που θα μοιράσουν μετά την κηδεία θα μου κάνει εντύπωση.

0 .
-
nemo
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:Καλά ρε αυτοί οι γύφτοι που παριστάνουν τους γαλαζοαίματους τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να βάλουν δυο τρεις Πακιστανούς να ξεχορταριάσουν τους τάφους των ένδοξων προγόνων τους που τους είχαν σκεπάσει τα βάτα και τους είχε καταχέσει όλο το ζωικό βασίλειο της Πάρνηθας;
Οι τσιφούτηδες περίμεναν πότε θα τα κακαρώσει ο επόμενος από δαύτους για να τους καθαρίσει το ιδιωτικό νεκροταφείο ο δήμος;
Οι λιγούρηδες θα σκοτώθηκαν μεταξύ τους ποιος θα πληρώσει τα έξοδα της κηδείας αφού το ανάλγητο ελληνικό κράτος δεν τους έκανε τη χάρη για κηδεία δημοσία δαπάνη.
Κατά τα άλλα πρώτη θέση πίστα στο χώσιμο του σκατόψυχου η βαφτιστήρα του Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και το υπουργοποιηθέν, από τον κεντροδεξιό καθυστερημένο, φασιστοειδές με το τσεκούρι.
Στον αγύριστο λοιπόν ο αρχικηφήνας και τον πούλο το σκατόσογο του.
![]()
![]()
Όλοι αυτοί το παίζουν αριστοκράτες με τα λεφτά του κράτους. Αν δεν μας στείλουν τον λογαριασμό για τα κόλυβα και τους σκέτο καφέ που θα μοιράσουν μετά την κηδεία θα μου κάνει εντύπωση.![]()
θα πρεπει να σας πονεσε πολυ ο βασιλιας μας για να κρατατε τοσο μενος εναντιον ..για πεστε τι σας εκανε
μεταξυ μας και δεν θα το βγαλουμε προς τα εξω
υσ..εγινα για λιγο φιλοβασιλικος απο καθαρη αντιδραση για τις κουτσες μαριες που εχουν αποψη για την βασιλεια
και μας εχουν ζαλισει τα παπαρια παντου σε ολα τα μεσα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
nemo
- Supreme poster

για ολες τις επομενες μερες του 23 ειμαστε με τον βασιλια -συντονιστειτε
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
-
Προέλλην

nemo έγραψε:για ολες τις επομενες μερες του 23 ειμαστε με τον βασιλια -συντονιστειτε
FmgOw3xWYAIt2MB.jpg
Αυτά είναι βερεσέ. Ποιό είναι το βασιλικό κόμμα στην Ελλάδα, υπάρχει; Αν δεν υπάρχει, πότε θα το κάνει κάποιος; Kαι γιατί όχι, ο ίδιος ο Βασιλέας Παύλος ή ο Πρίγκηψ Νικόλαος.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
nemo
- Supreme poster

Προέλλην έγραψε:nemo έγραψε:για ολες τις επομενες μερες του 23 ειμαστε με τον βασιλια -συντονιστειτε
FmgOw3xWYAIt2MB.jpg
Αυτά είναι βερεσέ. Ποιό είναι το βασιλικό κόμμα στην Ελλάδα, υπάρχει; Αν δεν υπάρχει, πότε θα το κάνει κάποιος; Kαι γιατί όχι, ο ίδιος ο Βασιλέας Παύλος ή ο Πρίγκηψ Νικόλαος.
ειναι σκληροι καριοληδες και δεν γουσταρουν κομματα ή βασιλιαδες ή τιποτα
.gif)
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Προέλλην έγραψε:nemo έγραψε:για ολες τις επομενες μερες του 23 ειμαστε με τον βασιλια -συντονιστειτε
FmgOw3xWYAIt2MB.jpg
To ΛΑΟΣ ήταν βασιλικό
0 .
-
nemo
- Supreme poster

η κατασταση ειναι σοβαρη
Γιωργο φιλε μου μην ασχολησαι με τους μαλακες.απλα σκατα στον ταφο του και το καλοκαιρι που θα γθρισω θα προσπαθησω να παω να κατουρησω στον ταφο του .ελπιζω να τα καταφερω
ρε τριμαλακα που κανεις λες και πεθανε ο πατερας σου ρε ανεργε ψωμοζιτη ρε κατακαθι που πρεπει να ξανανοιξουμε πιγαδα ,γιατι ειστε πολλοι που γλυτωσατε., ξεροτσιμπουκα κανεις εσυ μαλλον γιατι φαινεται η εμμονη σου με το θεμα και σαν αγραμματος χουντοβασιλικος που εισαι θα εχεις κανει καμποσα σε ομοιδεατες σου μηπως και σε βολεψουν πουθενα, εν κατακλειδι ,ζητω συγνωμη απο τον γιωργο το φιλο μου για το επιπεδο αλλα δεν ξεκινησα εγω το θεμα και επειδη γνωριζω οτι η βλακεια ειναι ανικητη δεν επρεπε να ασχοληθω με εναν ψυχανωμαλο χουντοβασιλικο.Αλλα μην ανησυχει οταν θα ξανανοιξουμε τις πηγαδες θα τον δρομολογησουμε
Γιωργο φιλε μου μην ασχολησαι με τους μαλακες.απλα σκατα στον ταφο του και το καλοκαιρι που θα γθρισω θα προσπαθησω να παω να κατουρησω στον ταφο του .ελπιζω να τα καταφερω
ρε τριμαλακα που κανεις λες και πεθανε ο πατερας σου ρε ανεργε ψωμοζιτη ρε κατακαθι που πρεπει να ξανανοιξουμε πιγαδα ,γιατι ειστε πολλοι που γλυτωσατε., ξεροτσιμπουκα κανεις εσυ μαλλον γιατι φαινεται η εμμονη σου με το θεμα και σαν αγραμματος χουντοβασιλικος που εισαι θα εχεις κανει καμποσα σε ομοιδεατες σου μηπως και σε βολεψουν πουθενα, εν κατακλειδι ,ζητω συγνωμη απο τον γιωργο το φιλο μου για το επιπεδο αλλα δεν ξεκινησα εγω το θεμα και επειδη γνωριζω οτι η βλακεια ειναι ανικητη δεν επρεπε να ασχοληθω με εναν ψυχανωμαλο χουντοβασιλικο.Αλλα μην ανησυχει οταν θα ξανανοιξουμε τις πηγαδες θα τον δρομολογησουμε
0 .
-
nemo
- Supreme poster

στρατηλατης απο την κουνια του
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .