Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Μαρ 2023, 08:35
Ο άριστος όμως αν αποφασίσει να φερθεί ανήθικα είναι χίλιες φορές πιο επικίνδυνος από τον αγράμματο λόγω δυνατοτήτων
Το σχόλιο μου για όσα βλέπουμε να γίνονται:
Παρατηρώντας την όλη κατάσταση διακρίνει κανείς ότι το να περάσει απέναντι το πεζοδρόμιο , είναι σήμερα επικίνδυνο και δεν ξέρει τι θα του προκύψει. Τι έγινε λοιπόν μετά από αυτό το δυστύχημα; καταστράφηκε η έννοια της σιγουριάς, της ασφάλειας. Τι αποτέλεσμα έχει αυτό; μα ότι ο απελπισμένος , αυτός που χάνει την ελπίδα ότι κάπως θα σωθεί , είναι ανεξέλεγκτος. Βέβαια τα σημάδια της απελπισίας τα έχουμε δει εδώ και καιρό όσοι είμαστε στην εκπαίδευση. Τα σχολεία είναι το βαρόμετρο της κοινωνίας.
Γεγονός είναι ότι τα προβλήματα υπολειτουργίας δεν είναι μόνο στους σιδηρόδρομους, είναι παντού. Υγεία; ας μην μιλήσουμε, παιδεία; άστα να πάνε, μεταφορές; εδώ καίγονται τα λεωφορεία και ο κόσμος πηδάει από τα παράθυρα , ΜΜΕ; εντάξει εκεί παίζει τρελό γέλιο, πέφτουν φράγκα για να μην μιλάνε και να παπαγαλίζουν ότι σαχλαμάρα και πλύση εγκεφάλου τους λένε. Τους τα είπε ο κανακης μια χαρά και τσαντίστηκαν που τους ξεμπρόστιασε.
Πως όμως αυτό το κράτος εγκατέλειψε τεχνηέντως όλα αυτά τα κέντρα κόστους; γιατί όλα αυτά για να λειτουργήσουν χρειάζονται λεφτα και δεν αποδίδουν τίποτα;.
Ποιος φταίει; οι γερμανοί που μας χρεοκόπησαν πάλι μεθοδευμένα με την συμβολή της πολιτικής και των πολιτικών όπως ο σιμήτης για παράδειγμα; που μας έχωσε στο ευρώ με το έτσι θέλω; και άντε και καλά το κάναμε, γιατί ρε φίλε πλακώθηκες να μας βάλεις με ψεύτικα σουάπ με την γκέντμαν; αφού δεν πληρούσαμε τις προϋποθέσεις;
Γιατί έπρεπε να γίνει, αυτή είναι η εθνική προδοσία του σιμήτη για να επακολουθήσουν οι ολυμπιακοί το μαύρο 2008, και η συνέχεια..
Έφταιγαν τα πετρέλαια; έφταιγε η σχολή του σικάγο; έφταιγε η απίθανη ρεμούλα της κομπίνας των πολιτικών που συνεργάστηκαν με τους μεγαλοκαρχαρίες που δεν σταματάνε να ρουφάνε το αίμα της κοινωνίας; έφταιγε ο καπιταλισμός;
μάλλον λίγο απο όλα
Πήραν τα λεφτά από τις υποδομές και τι τα έκαναν; τα έφαγαν
τόσο απλά
μασούληξαν ότι υπήρχε και δεν υπήρχε ,με κάθε τρόπο σε κάθε ευκαιρία. Ε βέβαια, αν ένα κράτος για να λειτουργήσει στοιχίζει δέκα δραχμές, πως θα το κάνεις να λειτουργεί με πέντε;
Απλό , πετάς εργαζόμενους έξω, κόβεις προμήθειες επενδύσεις συντηρήσεις κλπ και νάσου τα λεφτά μένουν..Μετά πως τα τρως; ε κάτι σκαρφίζεσαι, όπως με την πριμοδότηση του ρεύματος... Καταπληκτική κομπίνα τι να λέμε..
Αυτό όμως που έρχεται δεν ξέρω αν θα το αντέξουν και θα το κοντρολλάρουν όπως όλα τα κατάφεραν καλώς τις προηγούμενες δεκαετίες.
Εχω την αίσθηση ότι η σημερινή απεργία έχει κάτι το διαφορετικό, Στην Γαλλία έξι μέρες ο κόσμος είναι στους δρόμους.
Λες να έχουμε εξελίξεις ενδιαφέρουσες κι εδώ;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.