O γιος της πλυστρας

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: O γιος της πλυστρας

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Σεπ 2024, 12:44

Λαχουρένιος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Όχι βέβαια.
Κρατισμός είναι η εγγύηση των συντάξεων από το κράτος, η δωρεάν υγεία, παιδεία
και κάθε χιλιοπληρωμένη από τον εργαζόμενο παροχή μέσω της φορολογίας και των κρατήσεων.
Ενώ μη κρατισμός είναι η κρατική εγγύηση της κερδοφορίας των επενδυτών μέσω της επιδότησης τους
με εκατομμύρια από το δημόσιο ταμείο. :D

Υπομονή, με τα χρόνια και τους καιρούς αυτή η κερδοφορία θα κάνει trickle down στους υιούς των πλυστρών.... :D

Μακάρι να το προλάβω να χαρεί και η φουκαριάρα η μάνα μου που ξενόπλενε για να με
σπουδάσει κι εγώ φόρτωνα το παπί με αλανιάρες και ξενύχταγα στα Καλαματιανά κωλόμπαρα.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Σεπ 2024, 12:56

Λαχουρένιος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι Βούλγαροι (όπως και οι υπόλοιπες πρώην χώρες του σιδηρούν παραπετάσματος :fico: )
βασίζονται στο σοσιαλιστικό υπόβαθρο που κληρονόμησαν για την ταχεία καπιταλιστική
ανάπτυξη τους.

Θυμάσαι που έλεγαν οι ξυπνητζήδες μέχρι πριν λίγα χρόνια ότι αυτές οι χώρες είναι φτωχές λόγω κουμουνιζμού? :laugh1: Τώρα όλοι αυτοί μας έχουν περάσει.

Οι σοσιαλιστικές χώρες δεν ήταν καθόλου φτωχές.
Είχαν εξασφαλίσει στους πολίτες τους εντελώς δωρεάν υγεία, παιδεία, στέγαση, ενέργεια, μεταφορές
με μηδενική ανεργία και παμφθηνα είδη διατροφής και στις οποίες κανείς γονιός δεν ανησυχούσε
για το μέλλον των παιδιών του.
Θα μου πεις δεν υπήρχαν καλσόν, φεράρι, μερσεντές και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης τα οποία
έβρισκες στον καπιταλισμό με μια βόλτα στα μαγαζιά.
Ε δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή.
Άσχετο αλλά παρεμπιπτόντως να πούμε ότι ο μέσος όρος ζωής των αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι
τα 18 χρόνια. :fico:
1 .

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 21 Σεπ 2024, 14:26

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Κλεομένης έγραψε:;
Θέλω να μάθω τι έγινε.

Τίποτα το σπουδαίο.
Κάτι ψιλές μεγαλο-μικροαστικές αντιθέσεις.
Βγήκε μια ορίτζιναλ μεγαλοαστή με ψιλοαριστερές ευαισθησίες και μόστραρε την πισίνα της
και βρήκαν ευκαιρία κάτι μικροαστοί μισθοσυντήρητοι λιγούρηδες με νεοφιλελεύθερες ευαισθησίες
να κατακεραυνώσουν την αριστερά για την υποκρισία της.
Πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο.

Μόνο επικεφαλίδες ξέρω γι αυτήν/ Με το Σεφερλή και διάφοορα άλλα. Τη θυμάμαι βεβαίως από το 84 που έφραδε στον Ταχυδρόμο. Δεν ξ´λερω αν είμαι μόνο εγώ που νιώθω ότι δεν χρειάζεται να την παρακολουθώ και δεν έχει να μου δώσει τίποτα στη ζωή μου η δραστηριότητά της. Βέβαια για κάποιους νουδίτες αλλά μέχρι και κουκουέδες αξίζει τον κόπο να την καταδείξουν (οι συσιζαίοι βέβαια να την αναδείξουν) και να αποτελεί όλο αυτό μία αίσθηση πραγμάτωσης. Ότι κάναμε πολιτική και σήμερα. Ενώ είναι εντελώς κομμωτήριο (ή καφενείο αντίστοιχα για άντρες) η όλη φάση.

Πό τέτοιο κουτσομπολιό λοιπόν ρώτησα για να μάθω. Αλλά ας μη μάθω, σιγά. Κατάλαβα αρχικά ότι είπε για κάποιον "Αυτός μωρέ; Ο γιος της πλύστρας; άσε μας τώρα!". Κι ότι μετά κατάλαβε τι καφρίλα είναι αυτό και ζήτησε συγνώμη και θέλει να παραιτηθεί από ντροπή και ήθος και του κώλου τα ενιάμερα.
0 .

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 21 Σεπ 2024, 14:33

Ωστόσο ρε φίλε λες για κράξιμο για κάποιους στην αριστερά με επιχείρημα την πισίνα. Θυμάμαι κάτι ανεγκέφαλα (ναι επιθετικός λόγος, αλλά τρελαίνεσαι κάπου) που μου έλεγαν τι σκατά κομμουστής, ή γενικά αριστερός, είμαι αφού κάπνιζα αμερικάνικα τσιγάρα. Κι ενώ το έβλεπα αυτό διαρκώς το κόλλημά μου να είναι καλά, ότι θα οριμάσει ο υποκειμενικός παράγοτας. Αλλάξαμε αιώνα κι η ίδια βλακεία κυριαρχεί.
0 .

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 21 Σεπ 2024, 14:39

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Θυμάσαι που έλεγαν οι ξυπνητζήδες μέχρι πριν λίγα χρόνια ότι αυτές οι χώρες είναι φτωχές λόγω κουμουνιζμού? :laugh1: Τώρα όλοι αυτοί μας έχουν περάσει.

Οι σοσιαλιστικές χώρες δεν ήταν καθόλου φτωχές.
Είχαν εξασφαλίσει στους πολίτες τους εντελώς δωρεάν υγεία, παιδεία, στέγαση, ενέργεια, μεταφορές
με μηδενική ανεργία και παμφθηνα είδη διατροφής και στις οποίες κανείς γονιός δεν ανησυχούσε
Θα μου πεις δεν υπήρχαν καλσόν, φεράρι, μερσεντές και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης τα οποία
Άσχετο αλλά παρεμπιπτόντως να πούμε ότι ο μέσος όρος ζωής των αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι

Από το Δελφινάριο του 1980
- Ταμτάκο μου... (άγνωστη ηθοποιός που παίζει την έγκυο, στον Μόσιο) εκεί που περάσαμε από την πλατεία μου μύρισε σουβλάκι!
- Ναι κοριτσάρα μου; Ε πάμε τώρα στην πλατεία να το ξαναμυρίσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Σεπ 2024, 15:33

Ραν ταν πλαν έγραψε:Οι σοσιαλιστικές χώρες δεν ήταν καθόλου φτωχές.

Ούτε στον καπιταλισμό υπάρχουν πια. Βγαίνουν οι πορδοσάλτε και σου λένε νυχθημερόν ότι το να έχεις αυτοκίνητο, να πηγαίνεις διακοπές και να τρως έξω είναι πολυτέλεια και ότι πρέπει να σαι πλούσιος για να τα έχεις αυτά. Οπότε φτάνουμε σιγά σιγά σε ένα στάδιο όπου θα έχουμε τα άσχημα του σοσιαλισμού χωρίς τα καλά του.

Για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον με την παραγωγή νέων οχημάτων το κάνουμε ρε. Αποανάπτυξη :D
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 21 Σεπ 2024, 16:40

Τον γιο του ταχυδρόμου τον θυμάστε.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Σεπ 2024, 16:55

Κλεομένης έγραψε:Πό τέτοιο κουτσομπολιό λοιπόν ρώτησα για να μάθω. Αλλά ας μη μάθω, σιγά.

Να μάθεις.
Γι' αυτό άλλωστε υπάρχει το ''ελεύθερο''.
Για να προσφέρει έγκυρη και αντικειμενική πληροφόρηση στη βάση της σταλινικής αντίληψης
ότι η αλήθεια είναι για το λαό ίσης αξίας με το ψωμί. :D

Κατάλαβα αρχικά ότι είπε για κάποιον "Αυτός μωρέ; Ο γιος της πλύστρας; άσε μας τώρα!". Κι ότι μετά κατάλαβε τι καφρίλα είναι αυτό και ζήτησε συγνώμη και θέλει να παραιτηθεί από ντροπή και ήθος και του κώλου τα ενιάμερα.

Άκου πως έχει το στόρι.
Βγήκε η μεγαλοαστή και με αφορμή μια τηλεοπτική δημοσκόπηση, που έδειχνε το συριζα στον πάτο,
τη φωτογράφισε και την ανέβασε σε κάποιο λογαριασμό της κάνοντας κριτική στους συντρόφους της
παλαιοκομματικούς συριζαίους και θεωρώντας τους υπεύθυνους για την κατάντια τους.
Έλα όμως που στη φωτό φαινόταν και η εσωτερική πισίνα της έπαυλης της.
Από εκεί πιάστηκαν οι μικροαστοί αριστεροφάγοι και της την έπεσαν σε στυλ ίσα μωρή γαλότσα
που θα μας πεις εμάς για σοσιαλισμούς και τέτοια ενώ η κωλάθρα σου κολυμπάει σε πισινάρα
ολυμπιακών διαστάσεων.

Τα πήρε που λες το φρόκαλο και τους ανταπάντησε μεταξύ άλλων ότι:
«[...] Τον χορτασμένο μη φοβάσαι. Το γιο της πλύστρας να φοβάσαι.
Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία.»

θέλοντας να δείξει ότι η ίδια δεν μπήκε στην πολιτική για να φάει αλλά παράλληλα και να κάνει
επίδειξη της λενιστικής της κατάρτισης θεωρώντας ότι το τσιτάτο είναι του Λένιν.

Μετά απ' αυτό κάποιος που θα 'χε πάρει το αυτί του κάτι παραπάνω της σφύριξε ότι ο Λένιν
δεν έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο οπότε και το τσόκαρο επανέρχεται με την παρακάτω διορθωτική ανάρτηση.

«Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβασαι τον χορτασμένο, το γιο
της πλύστρας να φοβασαι» αποδίδεται εσφαλμενα στον Λένιν. Λάθος.
Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά.
Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει.
Ειλικρινά λυπάμαι.
Εγώ ζητάω συγγνώμη ντόμπρα και σταράτα. Να δούμε πότε θα ζητήσουν συγγνώμη κάποιοι άλλοι».

Και ήταν τόσο μεγάλη η λύπη και η ευθιξία της για την άγνοια της που στο καπάκι έστειλε επιστολή
παραίτησης από την ΚΟ του συριζα στον Παππά η οποία δεν έγινε δεκτή και αφού δεν έγινε δεκτή
όλα τα υπόλοιπα θεωρούνται ως μη γινόμενα και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Πάνε και οι λύπες πάνε και οι ευθιξίες και μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει η βουλευτική μισθάρα
θα συνεχίσει να μπαίνει στο ταμείο.
Και όχι φίλε Κλεομένη, μη σκεφτείς ότι σας δουλεύουν.
Απλά εμμέσως πλην σαφώς σας λένε ότι η πολιτική είναι χόμπι για τους πλούσιους γιατί αν
την αναλάβουν οι φτωχοί θα πέσουν σαν τις ακρίδες πάνω στο δημόσιο ταμείο κατά το
μεγαλοαστικής έμπνευσης λενιστικό απόφθεγμα. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Σεπ 2024, 17:15

Κλεομένης έγραψε:Ωστόσο ρε φίλε λες για κράξιμο για κάποιους στην αριστερά με επιχείρημα την πισίνα. Θυμάμαι κάτι ανεγκέφαλα (ναι επιθετικός λόγος, αλλά τρελαίνεσαι κάπου) που μου έλεγαν τι σκατά κομμουστής, ή γενικά αριστερός, είμαι αφού κάπνιζα αμερικάνικα τσιγάρα.
Κι ενώ το έβλεπα αυτό διαρκώς το κόλλημά μου να είναι καλά, ότι θα οριμάσει ο υποκειμενικός παράγοτας. Αλλάξαμε αιώνα κι η ίδια βλακεία κυριαρχεί.

Θα ωριμάσει. Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη. :D
Αιώνες χρειάστηκαν μέχρι οι κοινωνίες να περάσουν από τη δουλοκτησία στη φεουδαρχία και από εκεί
στον καπιταλισμό και τη μισθωτή δουλεία.
Νομοτελειακά η ανθρωπότητα για να επιβιώσει θα καταργήσει την ανισοκατανομή του πλούτου
και με δεδομένο ότι το «...τρένο της ιστορίας κυλάει σε ματωμένες ράγες.» αυτό θα επιτευχθεί
λόγω της καπιταλιστικής απληστίας που θα το βάλει σε κίνηση (αν δεν το έχει βάλει ήδη όπως δείχνουν
τα σημεία των καιρών μας. :fico: ).
0 .

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 21 Σεπ 2024, 17:45

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Κλεομένης έγραψε:Πό τέτοιο κουτσομπολιό λοιπόν ρώτησα για να μάθω. Αλλά ας μη μάθω, σιγά.

Να μάθεις.
Γι' αυτό άλλωστε υπάρχει το ''ελεύθερο''.
Για να προσφέρει έγκυρη και αντικειμενική πληροφόρηση στη βάση της σταλινικής αντίληψης
ότι η αλήθεια είναι για το λαό ίσης αξίας με το ψωμί. :D

Κατάλαβα αρχικά ότι είπε για κάποιον "Αυτός μωρέ; Ο γιος της πλύστρας; άσε μας τώρα!". Κι ότι μετά κατάλαβε τι καφρίλα είναι αυτό και ζήτησε συγνώμη και θέλει να παραιτηθεί από ντροπή και ήθος και του κώλου τα ενιάμερα.

Άκου πως έχει το στόρι.
Βγήκε η μεγαλοαστή και με αφορμή μια τηλεοπτική δημοσκόπηση, που έδειχνε το συριζα στον πάτο,
τη φωτογράφισε και την ανέβασε σε κάποιο λογαριασμό της κάνοντας κριτική στους συντρόφους της
παλαιοκομματικούς συριζαίους και θεωρώντας τους υπεύθυνους για την κατάντια τους.
Έλα όμως που στη φωτό φαινόταν και η εσωτερική πισίνα της έπαυλης της.
Από εκεί πιάστηκαν οι μικροαστοί αριστεροφάγοι και της την έπεσαν σε στυλ ίσα μωρή γαλότσα
που θα μας πεις εμάς για σοσιαλισμούς και τέτοια ενώ η κωλάθρα σου κολυμπάει σε πισινάρα
ολυμπιακών διαστάσεων.

Τα πήρε που λες το φρόκαλο και τους ανταπάντησε μεταξύ άλλων ότι:
«[...] Τον χορτασμένο μη φοβάσαι. Το γιο της πλύστρας να φοβάσαι.
Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία.»

θέλοντας να δείξει ότι η ίδια δεν μπήκε στην πολιτική για να φάει αλλά παράλληλα και να κάνει
επίδειξη της λενιστικής της κατάρτισης θεωρώντας ότι το τσιτάτο είναι του Λένιν.

Μετά απ' αυτό κάποιος που θα 'χε πάρει το αυτί του κάτι παραπάνω της σφύριξε ότι ο Λένιν
δεν έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο οπότε και το τσόκαρο επανέρχεται με την παρακάτω διορθωτική ανάρτηση.

«Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβασαι τον χορτασμένο, το γιο
της πλύστρας να φοβασαι» αποδίδεται εσφαλμενα στον Λένιν. Λάθος.
Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά.
Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει.
Ειλικρινά λυπάμαι.
Εγώ ζητάω συγγνώμη ντόμπρα και σταράτα. Να δούμε πότε θα ζητήσουν συγγνώμη κάποιοι άλλοι».

Και ήταν τόσο μεγάλη η λύπη και η ευθιξία της για την άγνοια της που στο καπάκι έστειλε επιστολή
παραίτησης από την ΚΟ του συριζα στον Παππά η οποία δεν έγινε δεκτή και αφού δεν έγινε δεκτή
όλα τα υπόλοιπα θεωρούνται ως μη γινόμενα και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Πάνε και οι λύπες πάνε και οι ευθιξίες και μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει η βουλευτική μισθάρα
θα συνεχίσει να μπαίνει στο ταμείο.
Και όχι φίλε Κλεομένη, μη σκεφτείς ότι σας δουλεύουν.
Απλά εμμέσως πλην σαφώς σας λένε ότι η πολιτική είναι χόμπι για τους πλούσιους γιατί αν
την αναλάβουν οι φτωχοί θα πέσουν σαν τις ακρίδες πάνω στο δημόσιο ταμείο κατά το
μεγαλοαστικής έμπνευσης λενιστικό απόφθεγμα. :fico:

Αυτές είναι απαντήσεις. Και μπράβο και ευχαριστώ.

________________________________________________________________________________

Θα το δω στωικά (δεν ξέρω γιατί) και θα πειραματιστώ μέσα μου ότι και καλά υιοθετώ τη γνώμη ότι κάπου χρειάστηκε το Εσωτερικού και ο Ρήγας. Κι ας ήταν αυτό που λέει ο Περίδης

Στο κομοδίνο πλάι στην ντιβανοκασέλα
εκεί που αφήνεις το νερό με τη μασέλα
ρίχνεις μαζί το σηματάκι της Ειρήνης
και το πρωί το ξαναβάζεις να ομορφύνεις

εκφράστηκαν όσοι ένιωσαν παρίες στην κοινωνμία. Αλλά ποτέ δεν ξέραμε τιος βλέψεις τους. Να γλείψουν λίγο από το κοκκαλάκι του αστισμού κι αυτοί. Να έχουν δικαίωμα και να τους αναγνωρίζεται και να τους τιμούν, για τον κυρπαντελίδικο παρτακισμό τους απλά να διαφέρουν στα μαλιά που θα τα βάφουν μωβ.
Ιδεολογικά δε και νοητικά εν τέλει τι να πούμε. Χαίρονται που το σύστημα παγκοσμίως είναι στη δάση να σου αναγνωρίζει ιδιαιτερότητες. Το σύστημα που μπορεί να σε παίζει για 40 χρόνια που οι γυναίκες ας πούμε απαγορεύεται να πάνε σινεμά )φανταστικό παράδειγμα αλλά στη λογική του πως ήταν ο κόσμος με τα παράλογά του πριν 50, 80, 100 χρόνια.
Και τσουπ έρχεται μια μέρα και σου τα παρέχει αυτά που σου στέρησε και συ χαίρεσαι γιατί ο κόσμος γίνεται καλύτερος.
Δικατορία της βλακείας μέσα στα κινήματα.
Αλλά ωστόσο χρειάζοτανε.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”