Πως εξηγούνται οι περισσότεροι ψήφοι της ΝΔ από το 2019;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Πως εξηγούνται οι περισσότεροι ψήφοι της ΝΔ από το 2019;

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Μάιος 2023, 15:34

Λαχουρένιος έγραψε:Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι η επιθυμία συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη έκανε τεράστια ζημιά. Αφ'ενός ξύπνησε μνήμες καλοκαιριού '15, αφ'ετέρου η φιλολογία με τις Δήμητρες φούντωσε ακόμα περισσότερο τα σενάρια.

Ο Βαρουφάκης είναι persona non grata για τον κεντρώο χώρο, ίσως και περισσότερο από τον Τσίπρα. Πιθανή συγκυβέρνηση των δυο ίσως να έσπρωξε πολλούς κεντρώους προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένων και των κεντρώων που έριχναν ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα.

H ΣΥΝΤΡΙΒΗ του σύριζα δεν ήταν αποτέλεσμα ενός ή δύο παραγόντων μόνο. Αλλά αν θέλεις να το γενικεύσεις, μπορείς να το πείς, ναι, με μια μόνο λέξη: ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ :D

Μιλάμε τώρα για τα βούρλα, που την μία μέρα μιλούσαν για καθαρή νίκη σύριζα, την άλλη για προοδευτική συμμαχία ή συμμαχία ανοχής, την παράλλη για κυβέρνηση ειδικού σκοπού τύπου 89, την επόμενη ο τσίφρας έκανε κάλεσμα στους νεοναζί κοκ.
Κυρίως όμως, δεν είχαν κάποιο ρεαλιστικό πολιτικό πρόγραμμα, η όλη προεκλογικη εκστρατεία, και το χειρότερο, όλη η αντιπολίτευση τους αυτά τα χρόνια, ήταν ο πολακισμός, οι χυδαιότητες, οι μπαξμπανισμοί και εφσυνισμοί, οι φτηνές απομιμήσεις παπαντρεϊσμού, κλπ.
Οι τύποι πιστέψαν στ αλήθεια, ότι αν αμολήσουν 500 τρολς στο διαδίκτυο να ουρλιάζουν, να σπαμάρουν χυδαιότητα, θα ορίζαν, θα δημιουργούσαν, θα εκβίαζαν πραγματικότητα.

Εγώ σου το έγραφα, πρόκειται για φρηκ σόου, για εκτός τόπου και χρόνου τσίρκο, δεν έχουν σοβαρούς και ικανούς ανθρώπους εκεί μέσα, παρά ελάχιστους που δεν μπορούν να τραβήξουν εν δυνάμει κυβερνητικό κόμμα.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 22 Μάιος 2023, 15:35

pluton έγραψε:Αν πρέπει ο Τσίπρας στις επόμενες εκλογές να μιμείται την φωνή του Μητσοτάκη.

Αυτό είναι εύκολο. Στο γούρλωμα και το χαμόγελο της αγελάδας δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα μίμησης :D
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 22 Μάιος 2023, 15:45

Εγώ παιδιά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει. Έχω μείνει άφωνη να πω; Απογοητευμένη; Φοβισμένη; Τι ζούμε; Τι μας περιμένει; Δεν ξέρω.
Και όχι τι μας περιμένει επειδή ΝΔ. Αλλά πρώτη φορά βλέπω όλη την ελλάδα μπλε. Και όλη κόκκινη και όλη πράσινη να ήταν πάλι η ίδια ανησυχία. Δε μου φαίνεται δημοκρατία αυτό το πράγμα.
Πραγματικά δεν μπορώ να ερμηνεύσω το αποτέλεσμα.
Διαβάζω τι γράφετε και ίσως υπάρχει κάποια "λογική εξήγηση" αλλά δεν ξέρω κάποια πράγματα μου φαίνονται πολύ περίεργα.
Κάπου στέκει το σενάριο ότι οκ δεν υπήρχε ισχυρή αντιπολίτευση και όλα αυτά αλλά πού πήγαν όλοι αυτοί οι δυσαρεστημένοι της ΝΔ;
Και μιλάμε για πολύ δυσαρεστημένους.
Αυτό το 40% πραγματικά δεν μου κολλάει.
1 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 22 Μάιος 2023, 15:52

bizeli έγραψε:Εγώ παιδιά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει. Έχω μείνει άφωνη να πω; Απογοητευμένη; Φοβισμένη; Τι ζούμε; Τι μας περιμένει; Δεν ξέρω.
Και όχι τι μας περιμένει επειδή ΝΔ. Αλλά πρώτη φορά βλέπω όλη την ελλάδα μπλε. Και όλη κόκκινη και όλη πράσινη να ήταν πάλι η ίδια ανησυχία. Δε μου φαίνεται δημοκρατία αυτό το πράγμα.
Διαβάζω τι γράφετε και ίσως υπάρχει κάποια "λογική εξήγηση" αλλά δεν ξέρω κάποια πράγματα μου φαίνονται πολύ περίεργα.
Κάπου στέκει το σενάριο ότι οκ δεν υπήρχε ισχυρή αντιπολίτευση και όλα αυτά αλλά πού πήγαν όλοι αυτοί οι δυσαρεστημένοι της ΝΔ;

Στον Έλληνα πετα κανένα επιδοματάκι, κανένα Coulis pass, κανένα σχολικό παγουρινο κι αυτό ήταν , ξεχνάει και τα Τέμπη, και τα δάση και τις διαδηλώσεις που έτρεχε χθες. Λειτουργεί απόλυτα το δόγμα του σοκ, σε πνίγω για να σε σώσω. Είναι τρομακτικό πραγματικά (το επίπεδο νοημοσύνης).
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 22 Μάιος 2023, 16:10

BaKXOS_Lysios έγραψε:Στον Έλληνα πετα κανένα επιδοματάκι, κανένα Coulis pass, κανένα σχολικό παγουρινο κι αυτό ήταν , ξεχνάει και τα Τέμπη, και τα δάση και τις διαδηλώσεις που έτρεχε χθες. Λειτουργεί απόλυτα το δόγμα του σοκ, σε πνίγω για να σε σώσω. Είναι τρομακτικό πραγματικά (το επίπεδο νοημοσύνης).

Εμένα μου φαίνεται ασύμβατο το αποτέλεσμα με την πραγματικότητα. Περίμενα να ξαναβγεί η ΝΔ αλλά όχι με τέτοιο ποσοστό. Περίμενα μια πτώση ή να κινηθεί στα ίδια.
Πού είναι όλοι αυτοί οι ΜΓ, πού είναι όλοι αυτοί από τα Τέμπη, πού είναι όλοι αυτοί που φώναζαν για ακρίβεια, πού είναι όλοι αυτοί οι αντιεμβολιαστές, πού είναι όλοι αυτοί που δεν έχουν να βγάλουν τον μήνα, πού είναι όλοι αυτοί που κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς, πού είναι όλοι αυτοί οι εκπ/κοί που βιώναμε πραγματικά άλλη κατάσταση στα σχολεία γενικά πού είναι όλοι αυτοί που έβλεπα γύρω μου;
Και το κουλό είναι ότι όντως τους έβλεπα. Δεν είναι μια πολιτική προπαγάνδα. Δεν εκπροσωπώ κάποιο κόμμα.

Γιάννη πραγματικά εγώ δεν έβλεπα ευχαριστημένο τον κόσμο. Ειδικά σε αυτές τις εκλογές περίμενα ψήφο διαμαρτυρίας σύμφωνα με την πραγματικότητα γύρω μου. Όλο το σκηνικό για εκεί πήγαινε. Και αντ' αυτού βλέπουμε ψήφο επιβράβευσης. Πραγματικά ανεξήγητο.

Τέλος πάντων. Εγώ θα περιμένω στις επόμενες εκλογές να βγει έξω αυτό το 40% να πανηγυρίσει στους δρόμους να δούμε τελικά ποιοι είναι.
Γιατι μέχρι στιγμής, πέρα από κάτι αιματοβαμμένους ΝΔ, όλοι οι υπόλοιποι απορούμε με τους ψηφοφόρους "φαντάσματα" που εμφανίστηκαν από το πουθενά.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 22 Μάιος 2023, 16:16

bizeli έγραψε: πού είναι όλοι αυτοί που έβλεπα γύρω μου;
Και το κουλό είναι ότι όντως τους έβλεπα. Δεν είναι μια πολιτική προπαγάνδα.

Κι εγώ το ίδιο έβλεπα.
Μη σου κάνει εντύπωση αυτοί είναι γύρω σου.... :rolleyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Μάιος 2023, 16:18

bizeli έγραψε:Εγώ παιδιά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει.

Απλό είναι.
Σαμποτάρησε το ΚΚΕ το αντιδεξιό ''αριστερό'' προοδευτικό κίνημα.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Μάιος 2023, 16:29

bizeli έγραψε:Εγώ παιδιά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει. Έχω μείνει άφωνη να πω; Απογοητευμένη; Φοβισμένη; Τι ζούμε; Τι μας περιμένει; Δεν ξέρω.

Στην ΝΔ, γιατί αν και δυσαρεστημένοι, δεν υπήρχε κάτι άλλο καλύτερο να ψηφίσουν.

Ο κόσμος τον ξέρει τον σύριζα, και αν έχει να διαλέξει μεταξύ αυτού και της ΝΔ, η ΝΔ φαντάζει πραγματικά σπουδαία.

Εδώ το θέμα δεν είναι απλά ότι ο σύριζα δεν έκανε καλή αντιπολίτευση, αλλά ότι είναι για τα πανηγύρια γενικότερα, δεν έχει τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο. Ένα αλλοπρόσαλλο aristero απόκομμα, που η κρίση γιγάντωσε παραδικά και έτυχε να κυβερνήσει υποσχόμενο λαγούς με πετραχείλια, ρήξη με την Ε.Ε. και τους "δανειστές", κτλ. Ε, αυτό προσπάθησε να κάνει πάλι με τσιρίδες και κραυγές, μόνο που η εποχή είναι τελείως διαφορετική.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 22 Μάιος 2023, 16:30

BaKXOS_Lysios έγραψε:Κι εγώ το ίδιο έβλεπα.
Μη σου κάνει εντύπωση αυτοί είναι γύρω σου.... :rolleyes:

Ή έχει παίξει νοθεία ή ο κόσμος πραγματικά είναι ηλίθιος ή όλοι αυτοί λέγανε ψέματα μόνο για το κλαψομούνιασμα ή άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο ή όλη η ελλάδα είναι καπιτάλες του κερατά και η ΝΔ εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους τελικά.

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα όλης της Ελλάδας μπλε δε συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Από την άλλη δεν είναι να απορεί κανείς για το εκλογικό σώμα. Μπήκε ο Βελόπουλος με τις επιστολές του Χριστού και κόντεψε να μπει και η ΝΙΚΗ.
Δλδ και θα είχαμε δεξιά κυβέρνηση και θα ήμασταν περιτριγυρισμένοι από εθνικόπληκτους και χριστιανόπληκτους.
Too much
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 22 Μάιος 2023, 16:32

Eχω καταληξει στα εξης:

α) Οτι καπετανατα του ΣΥΡΙΖΑ που συνομιλουν με το ΠΑΣΟΚ (και τη ΝΔ) ηθελαν να απαλλαγουν μια και καλη απο τον Τσιπρα και βρηκαν σαν ευκαιρια αυτες τις εκλογες. Αν ο Τσιπρας πηγαινε καλα σε αυτες και σχηματιζε συγκυβερνηση ηττημενων ειδικου σκοπου, τα καπετανατα αυτα θα ειχαν τελειωσει. Παραλληλα με το σαμποταζ στον Τσιπρα θα πουλουσαν εκδουλευση και στους Ολιγαρχες της χωρας που ηθελαν ευκολη αυτοδυναμια της ΝΔ με πρωθυπουργο τον Κουλη για να συνεχιζει να τους μοιραζει το μαρουλι. Και που βεβαια ηθελαν ενα εξημερωμενο ΣΥΡΙΖΑ με ευρωπαικο λουστρο χωρις τους Τσιπρα και Πολακη.

β) Ξεκινησαν λοιπον επιχειρηση τρομοκρατησης του εκλογικου σωματος σε μια προσπαθεια να αποδυναμωσουν στις εκλογες το ΣΥΡΙΖΑ, ποτε μιλωντας για φορο στους ελευθερους επαγγελματιες και ποτε για τοπικα νομισματα που (οποια συμπτωση) θυμισαν τις Δημητρες του Βαρου. Τις δηλωσεις αυτες τις επαιρνε πασα η ΝΔ και τις αξιοποιουσε αμεσως μεσω του καθεστωτικου μηχανισμου των πετσωμενωξν καναλιων.

γ) Σε δευτερη φαση κρατησαν καθηλωμενο τον κομματικο μηχανισμο του ΣΥΡΙΖΑ με αποτελεσμα να εχουμε το φαινομενο πολλοι Συριζαιοι να επιλεξουν να ψηφισουν στις δευτερες εκλογες θεωρωντας οτι ετσι κι αλλιως ο Κουλης ειναι χαμενος απο χερι.

δ) Σε τριτη φαση δεν ξερω αν σε καποια εκλογικα τμηματα εκαναν και σαμποταζ μεσω δικων τους μελων της Εφορευτικης στο ιδιο το κομμα τους.

ε) Θυμιζω οτι καθε φορα που η ΝΔ εκανε μια μαλακια η φανερωνοταν ενα σκανδαλο της, παντα εβγαινε ενας απο το ΣΥΡΙΖΑ και εκανε μια δηλωση αυτογκολ που ενοχλουσε ιδιαιτερα τους συντηρητικους ψηφοφορους.

στ) Θυμιζω και οτι ο Κουλης ειχε πει παλιοτερα πως δεν εχει προβλημα να συγκυβερνησει με το ΣΥΡΙΖΑ αρκει να μην ειναι αρχηγος ο Τσιπρας.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”