Ένα βήμα πιο κοντά;
https://www.parapolitika.gr/politiki/ar ... sakalotou/
Eτοιμαζεται κομμα Τσακαλωτου?
-
Echelon
- Crazy poster

Re: Eτοιμαζεται κομμα Τσακαλωτου?
1 .
«Προφανείς και μεγάλες ευθύνες» της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή για την «φάκα του μνημονίου» απέδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξή του στο Open.
Ερωτηθείς από την Έλλη Στάη για τις ευθύνες των δύο κυβερνήσεων εις ότι αφορά την είσοδο στα μνημονία, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι η μεν κυβέρνηση Καραμανλή «μας έβαλε στη φάκα, όμως οι χειρισμοί που έγιναν στη συνέχεια δεν ήταν οι κατάλληλοι για να μας βγάλουν από τη φάκα».
«Είναι διαφορετικές οι ευθύνες αλλά εξίσου μεγάλες» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Ερωτηθείς από την Έλλη Στάη για τις ευθύνες των δύο κυβερνήσεων εις ότι αφορά την είσοδο στα μνημονία, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι η μεν κυβέρνηση Καραμανλή «μας έβαλε στη φάκα, όμως οι χειρισμοί που έγιναν στη συνέχεια δεν ήταν οι κατάλληλοι για να μας βγάλουν από τη φάκα».
«Είναι διαφορετικές οι ευθύνες αλλά εξίσου μεγάλες» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Eιναι απειρες οι ενδειξεις για να τις αγνοησει κανεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ παει σε διασπαση.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Στην πραγματικότητα, η κρίση ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Οι περί τον κ. Τσίπρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσωποποιήσει στον κ. Σκουρλέτη τις αντίθετες φωνές στα σχέδια του προέδρου και «κτυπούν» την ώρα που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με την επιστροφή του έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε» μην υπολογίζοντας τα διαφορετικές απόψεις.
Κάποιοι είναι βέβαιοι και μεταφέρουν στους δημοσιογράφους ότι ο Πάνος Σκουρλέτης επιχειρεί όχι να υπηρετήσει αλλά να μπλοκάρει το σχέδιο για τον μετασχηματισμό του κόμματος. Είναι οι ίδιοι που αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο κ. Τσίπρας σκέπτεται να αντικαταστήσει τον κ. Σκουρλέτη πριν από το επικείμενο συνέδριο του κόμματος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μίας ομάδας κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά περίπου και του 70% της κοινοβουλευτικής ομάδας, εμφανίζεται να εμμένει στη διαδικασία διεύρυνσης και μετασχηματισμού του κόμματος, μίας ήπιας μετεξέλιξης σε μια ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική εκδοχή των αρχών της δεκαετίας του 1980. Αυτό που αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ ονομάζουν «πασοκοποίηση» εκνευρίζοντας την ηγεσία του κόμματος.
Ο σχεδιασμός, η βιασύνη και κυρίως η εμμονή των προεδρικών να μην ανοίξει συζήτηση για τα αίτια της εκλογικής ήττας – καθώς μότο των «προεδρικών» είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μεν τις εκλογές αλλά είναι κερδισμένος και έτοιμος να επιστρέψει στην εξουσία - βρίσκει αντίθετους αρκετούς εντός του κόμματος, προεξάρχουσας της ομάδας των 53+ υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει «φίλους» και «εχθρούς» με τη μακρά σιωπή του, που δεν καλύπτεται με τη δικαιολογία περί διακοπών στην εποχή της ταχύτητας της πληροφορίας και της 4ης βιομηχανισκής επανάστασης. Με άλλα λόγια, αν ο κ. Τσακαλώτος ήθελε να παρέμβει, θα είχε βρει τον τρόπο να το κάνει.
https://www.naftemporiki.gr/story/15087 ... -ksekinise
Η διασπαση ειναι θεμα χρονου. Εγω σας τα λεγα

0 .
-
pluton
- Supreme poster

To ζήτημα είναι ο Αρίστος σε ποιόν ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ εσωτ ή στον ΣΥΡΙΖΑ εξωτ;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
Αρίστος
- Prediction Guru

Καντε ονειρα.
.
.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.
.
-
Αρίστος
- Prediction Guru

Σε καθε κομμα υπαρχει εσωκομματικη αντιπολιτευση, αυτο δεν σημαινει διασπαση.
Εξαλλου μονο τρελλος θα ηταν να αναλαμβανε καποιος το κοστος διασπασης μετα το πετυχημενο 31,5%.
Στη βαση του ΣΥΡΙΖΑ ολοι ειναι σιγουροι πως το 31,5% σημαινει σιγουρη επαναφορα στην εξουσια οποτε ουδεις θα αποτολμησει διασπαση γιατι απλα η βαση θα τον πετσοκοψει.
Το παθημα του Λαφαζανη ειναι φρεσκο για να το αγνοησουν επιδοξοι μιμητες.
.
Εξαλλου μονο τρελλος θα ηταν να αναλαμβανε καποιος το κοστος διασπασης μετα το πετυχημενο 31,5%.
Στη βαση του ΣΥΡΙΖΑ ολοι ειναι σιγουροι πως το 31,5% σημαινει σιγουρη επαναφορα στην εξουσια οποτε ουδεις θα αποτολμησει διασπαση γιατι απλα η βαση θα τον πετσοκοψει.
Το παθημα του Λαφαζανη ειναι φρεσκο για να το αγνοησουν επιδοξοι μιμητες.
.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.
.
-
nemo
- Supreme poster

και εγω ειμαι της ιδιας αποψης αλλα θα φυγουν μερικοι σκαρτοι και πωρωμενοι
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Αρίστος
- Prediction Guru

nemo έγραψε:και εγω ειμαι της ιδιας αποψης αλλα θα φυγουν μερικοι σκαρτοι και πωρωμενοι
Εφυγαν οταν υπογραφτηκε τριτο μνημονιο, τωρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εληξε τα μνημονια και εβγαλε τη χωρα στις αγορες γλυτωνοντας τη χρεωκοπια, να φυγουν να κανουν τι;
Μην ξεχναμε οτι το χωρο των δυσαρεστημενων του ΣΥΡΙΖΑ τον εχει ηδη ο Βαρουφακης, χωρος για δευτερο δεν υπαρχει.
.
0 .
.
.
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Δεν χωραει εφησυχασμο η κατασταση. Η ΝΔ πηγαινε για κυβερνηση και παραλιγο να διαλυθει απο το καραμανλικο κομμα.
0 .
-
pluton
- Supreme poster

Αρίστος έγραψε:nemo έγραψε:και εγω ειμαι της ιδιας αποψης αλλα θα φυγουν μερικοι σκαρτοι και πωρωμενοι
Εφυγαν οταν υπογραφτηκε τριτο μνημονιο, τωρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εληξε τα μνημονια και εβγαλε τη χωρα στις αγορες γλυτωνοντας τη χρεωκοπια, να φυγουν να κανουν τι;
Μην ξεχναμε οτι το χωρο των δυσαρεστημενων του ΣΥΡΙΖΑ τον εχει ηδη ο Βαρουφακης, χωρος για δευτερο δεν υπαρχει.
.
Δεν μας έβγαλε από πουθενά μας έχωσε ένα μνημόνιο όσο τα δύο άλλα στο τετράγωνο
Συν μια κατάπτυστη συμφωνία ξεπουλήματος στις Πρέσπες. ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και αν αλλάξετε όνομα είστε αυτοί που υπέγραψαν συμφωνία στις Πρέσπες.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».