Παιδιά θα σας εξηγήσω το σκεπτικό μου και όποιος καταλάβει,κατάλαβε.
Εγώ είμαι ένα άτομο πολύ ευαισθητοποιημένο με τα θέματα του πλανήτη και με τα ζώα κτλ. Το έχετε καταλάβει νομίζω.
Ανήκω στον σκληρό πυρήνα των φιλόζωων και των οικολόγων γενικότερα με την έννοια ότι όλη η καθημερινότητά μου γυρίζει συνέχεια γύρω από τέτοια θέματα στην πράξη. Όχι στα λόγια.
Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι κάτι πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο για μένα, γιατί είμαστε μειοψηφία και έχουμε αναλάβει μεγάλο βάρος όσοι λειτουργούμε ως εθελοντές με προσωπικό κόστος, χρόνο και χρήμα και με την πολιτεία αντί να μας στηρίζει να την έχουμε απέναντί μας.
Έχω ανοίξει και πολλές φορές νήματα όπου κατακρίνω τα κακώς κείμενα σε θέματα κακοδιαχείρισης του περιβάλλοντος, μέχρι που κάποια στιγμή τα σταμάτησα γιατί έτρωγα καζούρα και κουράστηκα.
Τέλος πάντων, εγώ κάθε φορά όταν ψήφιζα, ψήφιζα με πολιτικά κριτήρια, πολλές φορές και κομματικά (πχ αριστερά κόμματα) ή βάσει στρατηγικής κτλ αλλά θυσίαζα αυτό το τόσο σημαντικό κριτήριο για μένα που απασχολεί κατά κόρον την καθημερινότητά μου.
Και αυτή τη φορά είπα κάτσε ρε φίλε; Γιατί; Αφού αυτό είναι σημαντικό κομμάτι για σένα. Γιατί το θυσιάζεις και παρασύρεσαι από άλλα κριτήρια;
Αλλά και ειδικά σε αυτές τις εκλογές όπου ήταν πάρα πολλοί οι υποψήφιοι έπρεπε οπωσδήποτε να θέσω ένα κριτήριο συγκεκριμένο γιατί αλλιώς χάνεις την μπάλα.
Λοιπόν, έκατσα κι έψαξα ποιο κόμμα έχει στην ατζέντα του ψηλά τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Εντάξει λίγο πολύ όλοι τα ίδια έλεγαν. Γενικόλογες αοριστολογίες. Όχι ότι το ΚΚΕ έλεγε κάτι πιο συγκεκριμένο. Τέσπα.
Λέω ας το περιορίσω λίγο το θέμα. Ψάχνω για αδέσποτα συγκεκριμένα.
Και πέφτω πάνω σε αυτήν την είδηση την οποία αγνοούσα.
https://kourdistoportocali.com/ipeople/ ... -syntagma/Υπέρ της προστασίας των ζώων
σύσσωμο ψήφισε μόνο το ΚΚΕ.
Θα μου πεις μας δουλεύεις τώρα ρε μπιζέλι; Είναι αυτό κριτήριο για να ψηφίσεις ένα κόμμα; Τόσα και τόσα σοβαρότερα προβλήματα μας απασχολούν. Θα απαντήσω ως εξής:
1) Για μένα τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι εξίσου πολύ σημαντικά προβλήματα.
2) Για τα υπόλοιπα προβλήματα έτσι κι αλλιώς κανείς δεν έχει λύση. Όλοι τα ίδια είναι. Ε τουλάχιστον ειδικά για το θέμα αυτό οι απόψεις που έχω θέλω να συμπνέουν με το κόμμα που ψηφίζω. Και το παραμικρό δείγμα προς αυτήν την κατεύθυνση, εγώ το στηρίζω.Κι επίσης, είναι κάτι που αφορά μεγάλο μέρος της ζωής μου και οποιοδήποτε κόμμα μπορεί να με βοηθήσει να κάνει τη ζωή μου πιο εύκολη, έχοντας τα ίδια μυαλά με εμένα στο θέμα αυτό, είναι μεγάλη ανάσα για μένα γιατί σας είπα ότι αφιερώνω μεγάλο προσωπικό κόστος.
Εντάξει δεν ψήφισα και κάτι τελείως έξω από τα νερά μου. Στον αριστερό χώρο ανήκει το ΚΚΕ τουλάχιστον.
Εννοείται ότι οι υπόλοιποι που ψήφισαν κατά ή δεν πήραν θέση, έχουν φάει μαύρο από μέρους μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν πρόκειται να δουν ψήφο μου ποτέ.
Επίσης, ήθελα να καταδείξω και το εξής. Για αυτό ανέφερα το σκεπτικό μου και δημόσια.
Λέμε συχνά για δεξαμενές ψηφοφόρων με τις οποίες οι υποψήφιοι θέλουν να τα έχουν καλά για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεξαμενή ΔΥ, δεξαμενή στρατιωτικών/αστυνομικών υπαλλήλων κτλ
Ε, λοιπόν, υπάρχει και δεξαμενή οικολόγων/φιλόζωων και κοίτα να τα έχεις καλά και μαζί μου.
Αλλιώς οι μαλακίες πληρώνονται.
Από μια μαλακισμένη ψήφο σου σε μια ψηφοφορία έστρεψες εναντίον σου μια αρκετά μεγάλη μερίδα πολιτών. Και για αυτό τη βάζω να τη δουν κι άλλοι και όσοι έχουν τα ίδια μυαλά με εμένα να ξέρουν ποιους ψηφίζουν.
Αν κάνει και το ΚΚΕ στο μέλλον ανάλογη μαλακία, έχει φάει μαύρο επ'άπειρον.
Αλλά προς το παρόν από αυτό και μόνο κέρδισε την ψήφο μου.
Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σας.