Λαχουρένιος έγραψε:Δεν θες να γράφεις σε αυτό το νήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αφορά το ΚΚΕ, αλλά δεν είχες θέμα να συζητάς για την απεργία του ΠΑΜΕ στα ναυπηγεία στο νήμα που άνοιξα για τον Τσίπρα και τους χρυσαυγίτες
Στην [b]τρολιά που άνοιξες θες να πεις με σκοπό την δυσφήμιση του σύριζα αλλά το προσπερνάω... Εκεί δεν έθεσα εγώ το θέμα του ΠΑΜΕ, αλλά μιας και αναφέρθηκε συμφώνησα ότι πρακτικές ξυλοφορτομάτων και "κόκκινων τρομοκρατιών" δεν απέχουν πολύ απο αβγουλίστικες πρακτικές οπότε όποιος θέλει μπορεί να ανοίγει τέτοια τρολονήματα με τίτλους "κομουναυγητισμός" κλπ.
Λαχουρένιος έγραψε:Πάντως και σε άλλα νήματα έχεις αποφύγει να δικαιολογήσεις την στήριξη σου στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν έχω τέτοια διάθεση, δεν είπα ποτέ ότι είναι αλάνθαστος ή ότι δεν ενδέχεται να ψηφίσω κάτι άλλο, απο κει και πέρα ό,τι κι αν πούμε θα είναι χάσιμο χρόνου γιατί όλα τα επιχειρήματα θα καταλήξουν στο εξής: οτι υπάρχει διαφορετική πολιτική κοσμοθεωρία. Πάνω σε αυτό δέχομαι να χάσω λίγο χρόνο να συζητήσω με αριστερούς (γιατί αφήνω πάντα ανοιχτό κάποιο ενδεχόμενο να μου διαφεύγει κάτι, να κάνω κάπου λάθος, να υπάρχει κάτι που δεν ξέρω κλπ) το να πιάσω να επιχειρηματολογώ για κάθε κίνηση του συριζα δεν μπαίνω στη διαδικασία να το κάνω, προφανώς έχει κάνει και τα λάθη του έχει και τα σωστά του και δεν τελειώνουν ποτέ τέτοιου είδους συζητήσεις.
Λαχουρένιος έγραψε:Θα μιλήσω για μένα και όχι για τον Ραν εδώ. Δεν έχω προσπαθήσει ποτέ ούτε ιντερνετικά ούτε IRL να πείσω κάποιον να ψηφίσει το οτιδήποτε. Σκέψου ότι οι περισσότεροι στενοί μου φίλοι και συγγενείς δεν έχουν καμία σχέση με το ΚΚΕ και ποτέ δεν έχω τσακωθεί μαζί τους επειδή έχουν αρνητική γνώμη για το κόμμα ούτε τους έχω κάνει προεκλογικό ψηστήρι. Θεωρώ ότι κάποιος γίνεται πρήξας όταν το κάνει αυτό.
Το μόνο που κάνω είναι να συζητώ για τις πολιτικές εξελίξεις και αν η κουβέντα πάει στο ΚΚΕ αναφέρω ότι πχ πρεσβεύει το Α, το Β και το Γ, και όχι το Δ ή το Ε όπως μπορεί να νομίζει κάποιος. Αν το Α,Β,Γ του κάνει του άλλου ας το ψηφίσει, αν όχι δικαίωμά του και χέστηκα κιόλας. Ένας λόγος που ποτέ δεν οργανώθηκα ως μέλος του ΚΚΕ είναι ότι δεν θέλω να χω την ευθύνη να μπαίνω σε τέτοια διαδικασία με όποιον άνθρωπο συνομιλώ και να σπάω μπάλες όπως δυστυχώς κάνουν τα γραμμένα μέλη.
Υπάρχουν άλλοι που είναι τόσο πορωμένοι που την πέφτουν ακόμα και σε ψηφοφόρους του κόμματος που ψηφίζουν, αν οι εν λόγω ψηφοφόροι διαφωνούν με κάποιες θέσεις ή δε πολυσυμπαθούν την εκάστοτε ηγεσία. Αυτές τις βρίσκω αρρώστες καταστάσεις.
Δεν είπα ότι είσαι μέλος ούτε ότι προσπαθείς να κάνεις πλύση εγκεφάλου, εξάλλου σε ανώνυμο φόρουμ είμαστε και «παίζουμε» εδω πέρα... ωστόσο το ότι υποστηρίζεις τις θέσεις του ΚΚΚ και ότι κυριαρχεί ο συριζα στην αρνητική κριτική σου για την πολιτική πραγματικότητα είναι γεγονός. Δικαιολογείται βέβαια: αυτό που σας «καίει» ως κόμμα είναι να μην περάσει στο ευρύ εκλογικό σώμα ότι ο σύριζα είναι αντίπαλος σας απο αριστερά, η πρεμούρα να αποδείξετε ότι «δεξιά και αριστερά δεν έχουν καμία σημασία και καμιά διαφορά» οπότε λογικό να ασχολείστε μόνο με τον σύριζα. Αυτή τη λογική είναι που κατακρίνω ως "επαγγελματική καρεκλοκενταυρική κομματοσκυλίαση", την οποία κι εσύ δυστυχώς (γιατί σε εκτιμώ) ακολουθείς πιστά.

Μπροστά στον Κάουτσκι και Μπέρνσταιν που τους έκραζε ο Λένιν, ο Τσίπρας είναι η Θάτσερ.