New Yorker για Βαρουφάκη:«Ο Έλληνας πολεμιστής»

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Re: New Yorker για Βαρουφάκη:«Ο Έλληνας πολεμιστής»

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 29 Ιούλ 2015, 09:28

Αρχέλαος έγραψε:Κατα τη γνώμη μου φιλοδοξεί να διατηρήσει ή και να ισχυροποιήσει το αντιμνημονιακό του προφίλ διατηρώντας ένα σημαντικό πολιτικό ακροατήριο που συμμερίζεται κάποιες θέσεις του και τη λογική του.

Η διαφορά είναι ότι ο Βαρουφάκης δεν είναι κάποιος πρωτοποριακός καλλιτέχνης ή συγγραφέας αλλά πολιτικός. Πράγμα που σημαίνει ότι φέρει ακέραια την ευθύνη και για τις επιπτώσεις που δημιουργούν οι αντιδράσεις του στον πολιτικό του χώρο, από τη στιγμή τουλάχιστον που μένει σ' αυτόν.

Το πρόβλημα δηλαδή, δεν είναι ο ναρκισσισμός αλλά η πολιτική ανευθυνότητα.
0 .

Άβαταρ μέλους
AZUREUS
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό AZUREUS » 29 Ιούλ 2015, 09:41

ΓΑΛΗ έγραψε:Η διαφορά είναι ότι ο Βαρουφάκης δεν είναι κάποιος πρωτοποριακός καλλιτέχνης ή συγγραφέας αλλά πολιτικός.

Ε ναι. Η αλήθεια είναι οτι έχει μακρά πολιτική πορεία στην ιστορία της χώρας. Ασε μας ρε Γαλή. Ο άνθρωπος ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα του. Οτι ΔΕΝ είναι πολιτικός. Αλλά οικονομολόγος. Αλλά ποιος μπορεί να τα βάλει με τους πολιτικούς και τους βλάκες? Κανένας. Είναι ανικητοι και οι δύο. Στην περίπτωση δε του μπουμπουκου που συνυπάρχουν αυτά τα δύο είναι να μη σου τύχει που λένε. :D
0 .
-Ενα κίνημα φασιστικό/ναζιστικό/εθνικιστικό/αυταρχικό/χουντικό/χιτλερικό/αυγοφιδίτικο
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.

Ελευθερία ή φασισμός.

Άβαταρ μέλους
AZUREUS
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό AZUREUS » 29 Ιούλ 2015, 09:56

mitsokollias έγραψε:Azur ,από τον μόνο που χρειάζεται προστασία ο Βαρούφ είναι από τον εαυτό του.

Δεν νομίζω να χρειάζεται κανενός τη πολιτική προστασία. Την φυσική προστασία ναι τη χρειάζεται λογω τον επιθέσεων που δέχεται σχεδόν καθημερινά απο τραμπουκους και παρακρατικούς που εξασκούν φυσική βία εναντίον του. Το ζήτημα τον συχνών επιθέσων απο τους ντόπιους μαφιόζους και τους φασιστοδεξιούς που εξυπηρετούν τους σκοπούς τους σοιμπλε και της Γερμανίας ενάντια στον βαρουφάκη πιστεύω οτι ωφείλεται σε μεγάλο βαθμό οτι δεν ηταν διεφθαρμένος, οτι έφτυσε τους ισχυρούς οικονομικους αντιπάλους κανονικά και στο τέλος τέλος δεν ήταν το ανθρωπάκι που είχαν συνηθίσει να έχουβν απέναντί τους τα οικονομικά ζόμπι και τα τοκογλυφικά βαμπίρ της Ευρώπης. Για τον βαρουφάκη όλα αυτά ήταν ένα παιχνίδι. Ήταν ένα σκαλί παραπάνω απο όλους σε οικονομικές γνώσεις και το ήξερε. Και έπαιζε μαζί τους σαν την γάτα με το ποντίκι (οχι το ποντίκι του μάντη) και το διασκέδαζε. Δεν πατάνε στη Γη άνθρωποι σαν το βαρουφάκη. Και δυστηχως αν καποιες φορές αναγκάζονται να το κάνουν γίνονται στόχος επιθέσεων αλητών, τραμπουκων και παρακρατικών. Τέλος πάντων. Εγώ οικονομικά δεν σκαμπαζω αλλά πιστεύω οτι μπορώ να αναγνωρίσω ποιοι είναι καλοί σ αυτό που κάνουν. Όμως κοντεύω να πιστέψω οτι σε τουτο τον βαλκανικό γαμώτοπο στο τέλος νικάνε πάντα οι κακοί. :D
0 .
-Ενα κίνημα φασιστικό/ναζιστικό/εθνικιστικό/αυταρχικό/χουντικό/χιτλερικό/αυγοφιδίτικο
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.

Ελευθερία ή φασισμός.

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 29 Ιούλ 2015, 09:56

AZUREUS έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:Η διαφορά είναι ότι ο Βαρουφάκης δεν είναι κάποιος πρωτοποριακός καλλιτέχνης ή συγγραφέας αλλά πολιτικός.

Ε ναι. Η αλήθεια είναι οτι έχει μακρά πολιτική πορεία στην ιστορία της χώρας. Ασε μας ρε Γαλή. Ο άνθρωπος ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα του. Οτι ΔΕΝ είναι πολιτικός. Αλλά οικονομολόγος. Αλλά ποιος μπορεί να τα βάλει με τους πολιτικούς και τους βλάκες? Κανένας. Είναι ανικητοι και οι δύο. Στην περίπτωση δε του μπουμπουκου που συνυπάρχουν αυτά τα δύο είναι να μη σου τύχει που λένε. :D

Μόνον και μόνον το γεγονός ότι θεωρείς προτέρημα του Βαρουφάκη το ότι ΔΕΝ είναι -δηλαδή δεν φέρεται ως- "κλασσικός" πολιτικός, σημαίνει ότι δεν τρέφεις καμμία απολύτως εκτίμηση για την πολιτική.

Το ότι ως αντίπαλο δέος του Βαρουφάκη βλέπεις τον "μπουμπούκο" αποδεικνύει ότι δεν τρέφεις καμμία εκτίμηση για τον Βαρουφάκη γιατί τον βλέπεις απλώς ως ένα χρηστικό εργαλείο που θα εκνευρίσει τους "μπουμπούκους".

Το πρόβλημα είναι ότι ενθουσιάζει τους μπουμπούκους και εκνευρίζει τον Τσίπρα. Αν το θεωρείς επίτευγμα, τι να πω;
0 .

Άβαταρ μέλους
AZUREUS
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό AZUREUS » 29 Ιούλ 2015, 10:06

ΓΑΛΗ έγραψε:
Μόνον και μόνον το γεγονός ότι θεωρείς προτέρημα του Βαρουφάκη το ότι ΔΕΝ είναι -δηλαδή δεν φέρεται ως- "κλασσικός" πολιτικός, σημαίνει ότι δεν τρέφεις καμμία απολύτως εκτίμηση για την πολιτική.

Το ότι ως αντίπαλο δέος του Βαρουφάκη βλέπεις τον "μπουμπούκο" αποδεικνύει ότι δεν τρέφεις καμμία εκτίμηση για τον Βαρουφάκη γιατί τον βλέπεις απλώς ως ένα χρηστικό εργαλείο που θα εκνευρίσει τους "μπουμπούκους".

Το πρόβλημα είναι ότι ενθουσιάζει τους μπουμπούκους και εκνευρίζει τον Τσίπρα. Αν το θεωρείς επίτευγμα, τι να πω;

συγνώμη αλλά ξεχνάω πολλές φορές οτι έχω την κακή ή καλή συνήθεια να σκέφτομαι χαοτικά και να συνδιάζω σε λιγες προτάσεις τελείως ανόμοια πράγματα πχ Βαρουφάκης-Μπουμπουκος νομίζοντας οτι μπορουν όλοι να ακολουθήσουν την ταχύτητα της σκέψης μου και την ευφυία μου.... Τέλος πάντων ζητάω και πάλι συγνώμη ταπεινά.
Με την πολιτική ασχολούμαι περισσότερο σαν παιχνίδι. Δεν έχω άλλες απαιτήσεις ούτε και ιδιαίτερες γνώσεις γι αυτή εδώ που τα λέμε.
0 .
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.

Ελευθερία ή φασισμός.

Άβαταρ μέλους
AZUREUS
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό AZUREUS » 29 Ιούλ 2015, 10:12

mitsokollias έγραψε:Azur ,από τον μόνο που χρειάζεται προστασία ο Βαρούφ είναι από τον εαυτό του.

ρε μητσοκόλια ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ. Γαιδουριά μου ξέχασα να σε χαιρετήσω.
Απο τις παλιές καλές περσόνες που ενηλικιωθηκα μαζί τους φορουμικά εννοώ.
Ευχομαι να έρθουν εδώ και άλλες παλιές καλές περσόνες.
0 .
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.

Ελευθερία ή φασισμός.

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 29 Ιούλ 2015, 10:29

AZUREUS έγραψε:Με την πολιτική ασχολούμαι περισσότερο σαν παιχνίδι. Δεν έχω άλλες απαιτήσεις ούτε και ιδιαίτερες γνώσεις γι αυτή εδώ που τα λέμε.

Κι ο Βαρουφάκης το ίδιο κάνει. Απλώς αυτός έχει την απαίτηση να τον παίρνουν σοβαρά. :LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
AZUREUS
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό AZUREUS » 29 Ιούλ 2015, 10:45

ΓΑΛΗ έγραψε:
AZUREUS έγραψε:Με την πολιτική ασχολούμαι περισσότερο σαν παιχνίδι. Δεν έχω άλλες απαιτήσεις ούτε και ιδιαίτερες γνώσεις γι αυτή εδώ που τα λέμε.

Κι ο Βαρουφάκης το ίδιο κάνει. Απλώς αυτός έχει την απαίτηση να τον παίρνουν σοβαρά. :LoL:

Κανένας έξυπνος άνθρωπος δεν πρέπει να παίρνει σοβαρά την πολιτική. Και ο Βαρουφάκης ειναι έξυπνος. Και γω είμαι αλλά δεν είμαι οικονομολόγος. Την σημερινή πολιτική την εξασκούν κυρίως οι βλάκες γι αυτό βλέπουμε αυτά τα αποτελέσματα σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Τέλος πάντων αυτό το σκοπο είχει η αναφορά μου στον μπουμπουκο. Αλλά δεν..... :rolleyes: :D
0 .
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.

Ελευθερία ή φασισμός.

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 29 Ιούλ 2015, 10:56

AZUREUS έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Κανένας έξυπνος άνθρωπος δεν πρέπει να παίρνει σοβαρά την πολιτική. Και ο Βαρουφάκης ειναι έξυπνος. Και γω είμαι αλλά δεν είμαι οικονομολόγος. Την σημερινή πολιτική την εξασκούν κυρίως οι βλάκες γι αυτό βλέπουμε αυτά τα αποτελέσματα σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Τέλος πάντων αυτό το σκοπο είχει η αναφορά μου στον μπουμπουκο. Αλλά δεν..... :rolleyes: :D

Oκ, επειδή το κουράσαμε, ας κάνουμε μια συμφωνία.

Αν μιλάμε για τον Βαρουφάκη, θα μιλάμε για τον Βαρουφάκη και όχι τον μπουμπούκο.

Το να χρησιμοποιείται ο Βαρουφάκης -ή ο οποιοσδήποτε- για να την πει κάποιος στους οποιουσδήποτε μπουμπούκους, είναι εκτός από αδιέξοδο και απολύτως κουραστικό.

Ακόμη και τα παιχνιδάκια θέλουν κάποια ανανέωση.
0 .

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 29 Ιούλ 2015, 11:03

Απ την αρχή ήταν στόχος να χρησιμοποιηθεί ο Βαρουφάκης σαν λαγός ,μήπως βγει κάτι θετικό από τη διαπραγμάτευση. Αυτό το πραγματάκι τελικά απέτυχε. Από εκεί και πέρα ο τύπος για λόγους αυτοπροβολής ,είναι τοξικό απόβλητο για τη κυβέρνηση.Μόνο ζημιές θα προκαλέσει. Σε ότι αφορά τις μυνήσεις από την άλλη ,δε θα βγει απολύτως τίποτε ,γιατί δεν καταδικάζονται προθέσεις.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”