Δημοσίευσηαπό nemo » 17 Ιαν 2023, 12:47
θα μεταφερω δυο μηνυματα χωρις να γραψω το ονομα και την προλευση αλλα οποιος το ζητησει θα τα εχει
το κανω για να δωσω στην συζητηση λιγο βαθος ..γιατι εκεινο που μου την σπαει ειναι η βλακεια εκατερωθεν
και οπου την βρισκω μου προκαλει τα χειροτερα συναισθηματα ......ειμαστε στα αληθεια δημοκρατες;
αν ναι που κολλανε τα διαφορα κκε κμξ κκλ κκ ή και τα αντιθετα απο το αλλο ακρο; ή μας αρεσει η επικρατουσα
ασυδοσια ; οπου οι ισχυροι και οι πλουσιοι εχουν τον κυριο πολιτικο λογο !!!
η ιστορια δεν ειναι ποτε μονοπλευρη εγω ακομη και στην εποχη του σταλιν θα βρω πολλα που θα τα δικαιολογησω
οχι ολα αλλα υπαρχουν πολλα που ειτε μου αρεσουν ειτε οχι δικαιολογουνται αναγκαστικα λογω εποχης
το ιδιο θελω και απο τους απεναντι απο μενα
με το θεμα της κηδειας φανερωθηκαν πολλα προσωπεια απο ανθρωπους που δεν το περιμενα
και το σκεπτικο τους ηταν τερμα διαστρεβλωση των ιστορικων πεπραγμενων
και ειναι ενα ζητημα που με θλιβει γιατι πολιτες που δεν γνωριζουν ή δεν θελουν να γνωριζουν ψηφιζουν
πολιτικους ακαταλληλους για την θεση πχ θα ηταν αρεστο να μας πουν κομματα εξουσιας που δεν κατασπαταλεσαν
το δημοσιο χρημα βρειτε ενα κομμα !!!
(Πέρα απ' το ότι η δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας δεν έχει και μεγάλη σχέση με τον αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, αυτή αποτελούσε εξαίρεση ακόμα και για την αρχαιότητα. Στο σύνολο της ελληνικής ιστορίας, από τους Μυκηναίους βασιλείς ως τους Ελληνιστικούς βασιλείς, και από τους Αυτοκράτορες της Κωνσταντινούπολης και της Νίκαιας ως τον Όθωνα και τον Κωνσταντίνο Β', η αθηναϊκή δημοκρατία είναι σταγόνα στον ωκεανό της διαχρονικής πολιτειακής οργάνωσης του Ελληνισμού. Οπότε αφορισμοί του τύπου "οι Έλληνες γεννήσαμε τη δημοκρατία και άρα όχι στους βασιλείς" δείχνουν ότι οι ιστορικές γνώσεις και ιστορική συνείδηση του μέσου Έλληνα είναι επιπέδου τουριστικού οδηγού για Καναδούς και Κορεάτες που ανεβαίνουν στην Ακρόπολη. Φιλόσοφους ποιητές επιστήμονες δεν γέννησε μόνο η Αθήνα, π.χ. Παρμενίδης, Ηράκλειτος και τόσοι άλλοι. Στον Σωκράτη και Πλάτωνα που αναφέρεις, μπορεί κάποιος να αντιτείνει ότι η δημοκρατία έδωσε το κώνειο στο Σωκράτη. Και φυσικά ο Πλάτων ήταν αριστοκρατικός και μεγάλος κατήγορος της συγκαιρινής του δημοκρατίας. Γενικά η φιλοσοφία πώς είναι "της δημοκρατίας"; Όσοι μου έρχονται στο μυαλό, Πλάτων, Αριστοτέλης, Σωκράτης, Ηράκλειτος, Πυθαγόρας, Επίκουρος κανείς δεν ηταν υπέρ της δημοκρατίας. Το αντίθετο)
(Εδώ το έπος του Ελληνισμού, η Ιλιάδα, που ανέθρεψε γενιές Ελλήνων από επόχης Πεισιστράτου μέχρι πριν την Μεταπολίτευση, λέει "ένας πρέπει να είναι ο αρχηγός, ένας ο βασιλεύς, ουκ αγαθόν η πολυαρχία" (το λέει ο Οδυσσέας, υπερασπιζόμενος τον Αγαμέμνονα, την ώρα που ξυλοφορτώνει το αρχετυπικό οχλοκρατικό ζιζάνιο, τον Θερσίτη, που καθόλου τυχαία ο Όμηρος τον παρουσιάζει με όλα τα κακά της μοίρας, καμπούρη, κουτσό, στραβό, κακάσχημο σ' αντίθεση με τους ψηλούς, καλοστεκούμενους, όμορφους Αχαίους βασιλιάδες που ο ίδιος ο Δίας τους έδωσε το σκήπτρο) αλλά κατά τα άλλα δεν "είναι καθόλου στην παράδοσή μας αυτά, εμείς ξέρουμε μόνο δημοκρατία". Βέβαια και την αθηναϊκή δημοκρατία κακώς την επικαλούνται. Είχε κι αυτή κανόνες, υποχρεώσεις, να μην πούμε για την "μη συμπεριληπτικότητά της", το φιλοπόλεμό της ή ότι έπρεπε να αποδεικνύεις την καθαρή σου καταγωγή για να παίρνεις αξιώματα. Οι περισσότεροι που λένε για "δημοκρατία" εννοούν "ελευθερία να κάνω ό,τι γουστάρω". Το πνεύμα της αθηναϊκής δημοκρατίας ή της ρωμαϊκής res publica εννοείται πως δεν ήταν καθόλου τέτοιο.)
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου