Επιμένουν οι νεοφίλ στην γνωστή πολιτική τους

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Re: Επιμένουν οι νεοφίλ στην γνωστή πολιτική τους

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 06 Απρ 2015, 14:41

ΠΗΞΤΕ έγραψε:
Alkiviades έγραψε:Ε. ναι, σε σχέση με τον κουραζμένο της ραφήνας, ακόμη και το γκαπ έμοιαζε μια χαρά. Τελικώς βεβαίως όπως ακριβώς γράφω, έκανε αυτό που του είπαν τα αφεντικά του - δηλαδή για μία ακόμη φορά έπεσα μέσα :LoL: :LoL: :LoL:

Τέλος πάντων, να σημειώσω ότι σας αγαπάω όλους, ακόμη και τον πρήξτε και όταν σας μπινελικώνω, το κάνω με χαμόγελο και καλή διάθεση :D

Καλά, εντάξει, αν κάνω κι εγώ τον Τιραμόλα κι εγώ μέσα σε όλα έχω πέσει :LoL:
Κι εγώ σε συμπαθώ πολύ, ασχέτως αν σε τσιγκλάω, και ζητώ συγγνώμη αν σε έθιξα προσωπικά προηγουμένως, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου :) Εξακολουθούν να ισχύουν ωστόσο όσα στοιχεία παρέθεσα :D

Κι εγώ σε αγαπάω μωρή λούγκρα* :D

*με την καλή την έννοια

Μπλακμπιλ, συνεχίζεις να τομπαίρνεις με ατράνταχτη συνέπεια
0 .

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 06 Απρ 2015, 14:42

Kauldron έγραψε:-(αστεριξ)"Το μόνο πράγμα που μπορεί να προβλέψει αυτό το ψάρι είναι οτι όποιος το φάει θ' αρρωστήσει"
-(καταλφαβητιξ)" και γιατί παρακαλώ"

mitsokollias έγραψε:
Kauldron έγραψε:Κοίτα, 10 χρόνια πρίν (μη σου πώ και πιο λίγα) κανείς δεν θα πίστευε οτι θα κυβερνούσε ο σύριζα. Πιθανότατα να πλησιάζει και η σειρά του ΚΚΕ, αν ο σύριζας αποτύχει. Τότε θα δούμε ΑΝ εννοούν αυτά που λένε. Εγώ πιστεύω οτι δεν τα εννοούν, οπότε θα πάμε σε πιο πατριωτικές λύσεις. :D

Ομως αν πριν 10 χρόνια ρώταγες κάποιον αν θα κυβερνάει ένα μελλοντικό ΠΑΣΟΚ θα σου έλεγε ότι είναι πολύ πιθανό.
Ε αυτό κυβερνάει.
Το ΚΚΕ έχει ριζικά διαφορετικές δομικές θέσεις. Και να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απίθανο ένας λαός με καθαρά μικροαστικό προσανατολισμό να ριζοσπαστικοποιηθεί και να αποκτήσει μαρξιστικές θέσεις.
Ο μέσος Ελληνας λατρεύει τρομερά την ιδιοκτησία ΤΟΥ (φανταστική ή πραγματική). Ακόμη και τα παιδιά του πολλές φορές τα βλέπει σαν accets.
Aπό εκεί και πέρα "πατριωτικές" λύσεις ,ξέρουμε τι σημαίνει για την Ελλάδα. Χούντα ,βούρδουλας και υποτέλεια. Ναι μπορεί να πάμε και σε τέτοιες λύσεις. Αυτό όντως δεν αποκλείται.

Δε νομίζω οτι προέβλεπε κανείς την διάλυση του γνωστού πασοκ. Σου υπενθυμίζω οτι το 81, το ΚΚΕ λειτούργησε ως τροφοδοσία ψήφων στο ΠΑΣΟΚ, όπως τώρα λειτούργησε το ΠΑΣΟΚ για τον Σύριζα. Δεν "κομμουνιστοποιήθηκε" το πασοκ απ' αυτό.

Το ΚΚΕ έχει ριζικά διαφορετικές δομικές θέσεις. Και να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απίθανο ένας λαός με καθαρά μικροαστικό προσανατολισμό να ριζοσπαστικοποιηθεί και να αποκτήσει μαρξιστικές θέσεις.

Δεν νομίζω οτι οι αστοί βλέπουν ως μπαμπούλα τον Κουτσούμπα.

Ο μέσος Ελληνας λατρεύει τρομερά την ιδιοκτησία ΤΟΥ (φανταστική ή πραγματική). Ακόμη και τα παιδιά του πολλές φορές τα βλέπει σαν accets.

Όπως κι εσύ φαντάζομαι λατρεύεις την δική σου, αλλά να χαρείς μη σκοτώνεις το assets. :D

Οχι τη διάλυση αλλά δεν ενδιέφερε και κανένα πώς θα λέγονται οι σοσιαλδημοκράτες ,όπως δεν ενδιαφέρει κανένα αν θα λέγεται Νέα δημοκρατία το κεντροδεξιό κόμμα που θα κυβερνήσει στο μέλλον.
Την ιδεολογία ενος κόμματος ,δε την αλλάζουν οι ψηφοφόροι ,οι ψηφοφόροι αλλάζοντας ιδεολογία ,αλλάζουν κόμμα.
Οι ψήφοι που έφυγαν από το ΚΚΕ και πήγαν στο ΠΑΣΟΚ ,σήμαιναν ότι κάποιοι έπαψαν να πιστεύουν σε κομμουνιστική προοπτική. Το ίδιο ισχύει και για τη ροή από το ΚΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αστοί δε βλέπουν ως μπαμπούλα τον Κουτσούμπα ,αλλά τον Κομμουνισμό.
Με εφαρμογή κομμουνισμού ,απλώς εξαφανίζονται.
Μην κοιτάς από το κόμμα που ψηφίζεις ,το οποίο είναι αρχηγικό κόμμα χωρίς σοβαρές ιδεολογικές βάσεις οπότε παίζει ρόλο το ποιός κάνει κουμάντο κι αν αύριο πάθει ανακοπή ο Καμμένος (χτύπα ξύλο) θα εξαφανιστεί.
Το ΚΚΕ ,είναι μαρξιστικό κόμμα και ελάχιστη σημασία έχει πώς λέγεται και ποιός τυχαίνει να είναι γενικός γραμματέας.
Εγώ προσωπικά την ιδιοκτησία μου την έχω γραμμένη στ @@ μου ,πάντα την είχα , γιατί έχω ζήσει και με ελάχιστα και με πολλά ,αλλά ξέρω ότι ανήκω σε μια μικρή μειοψηφία.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 06 Απρ 2015, 14:42

Alkiviades έγραψε:
mitsokollias έγραψε:
Alkiviades έγραψε:Ε. ναι, σε σχέση με τον κουραζμένο της ραφήνας, ακόμη και το γκαπ έμοιαζε μια χαρά. Τελικώς βεβαίως όπως ακριβώς γράφω, έκανε αυτό που του είπαν τα αφεντικά του - δηλαδή για μία ακόμη φορά έπεσα μέσα :D

Αμα αρχίσουμε να γράφουμε χρισμούς ,όλοι μέσα θα πέφτουμε συνέχεια. Δεν έχει νόημα.

Την απόλυτη καταστροφή της περιόδου ΓΑΠ (αφού θες να σοβαρευτούμε) δεν την είχε προβλέψει ΚΑΝΕΙΣ. Υπήρχαν διάφοροι τύποι που έγραφαν από το 2006 για καταστροφές, λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς, αλλά αυτοί δεν προέβλεψαν αυτό που συνέβη, απλώς έκαναν εσχατολογικές προβλέψεις γενικώς.

Τουτέστιν, ουδείς προέβλεψε τι θα γίνει με τον ΓκΑΠ, διότι ουδείς είχε την πληροφορηση για να το κάνει. Ουδείς πολιτικός αναλυτής ή δημοσιογράφος το προέβλεψε και κανένα κομματικό επιτελείο. Το ΚΚΕ πλησίασε, αλλά δεν είχε προβλέψει τη συγκεκριμένη αλληλουχία γεγονότων και το που θα οδηγούσε επακριβώς. Και δεν ήταν δυνατό να προβλεφθούν αυτά, διότι ήταν αποτέλεσμα διεργασιών απευθείας συνεννόησης.

Βεβαίως όταν άρχισε η "εκστρατεία δυσφήμισης" του ΓκΑΠ (όταν περιδιάβαινε ανά τον κόσμο και έλεγε πόσο κλεφτες, τεμπέληδες και μπαταξήδες είναι οι Ελ και ότι πρέπει να τιμωρηθούμε) τότε φάνηκε απολύτως ξεκάθαρα που πάει το πράμα. Αλλά μέχρι τότε ήμασταν όλοι στο σκοτάδι - και όταν λέω όλοι, εννοώ ΟΛΟΙ.

Άντε μπράβο, έγραψες και κάτι πραγματικά σωστό (ειδικά όσα γράφονται στην τρίτη παράγραφο), από τις προβλέψεις στον αέρα πιο χρήσιμες μικρές έστω ρεαλιστικές ανασκοπήσεις στο παρελθόν σαν αυτή. Και να θυμίσω για τα νουδουλικά που συνηθίζουν να απομονώνουν μια ατάκα σαν τα ούγκανα και να τη χρησιμοποιούν για να χαρακτηρίσουν μια ολόκληρη περίοδο (όπως είχαν κάνει π.χ. με το Τσοβόλα δώστα όλα) ότι ο γκαπ προωθούταν ως ορθολογικός, μετρημένος και σοβαρός, όχι ως αυτός που θα μοίραζε λεφτά στους πάντες ("λεφτά υπάρχουν"). Στο πρόγραμμά του υπήρχε εξαγγελία για πάγωμα των μισθολογίων των ΔΕΚΟ, κάτι που ο σύριζα ούτε κατά διάνοια θα διακήρυσσε τώρα (βέβαια είναι και οι συνθήκες εντελώς διαφορετικές), δηλαδή μιλούσε για εξορθολογισμό δαπανών κατηγορώντας τον Καραμανλή που τις εκτίναξε. Για να τα θυμόμαστε όλα, επειδή αμφότεροι γκαπ και σαμαράς προωθούνταν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ως οι "λογικοί", "σοβαροί" πολιτικοί με το φιλολαϊκό πρόσημο μεν, που θα καταπολεμούσαν τη δημόσια σπατάλη δε, και τα αποτελέσματά των πολιτικών τους τα τρώμε ακόμη.
0 .
Με του Κυριάκαρου το λιλί
θα τους αλλάξουμε την ψυχή

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 06 Απρ 2015, 14:44

Alkiviades έγραψε:Την απόλυτη καταστροφή της περιόδου ΓΑΠ (αφού θες να σοβαρευτούμε) δεν την είχε προβλέψει ΚΑΝΕΙΣ. Υπήρχαν διάφοροι τύποι που έγραφαν από το 2006 για καταστροφές, λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς, αλλά αυτοί δεν προέβλεψαν αυτό που συνέβη, απλώς έκαναν εσχατολογικές προβλέψεις γενικώς.

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 06 Απρ 2015, 14:46

Alkiviades έγραψε:
Θα διαφωνήσω. Εφόσον δεν υπάρχουν "υπόγειες συνεννοήσεις" που να μην αποτελούν καρπό κάποιας συγκεκριμένης κατάστασης (οι συνεννοήσεις ΓκΑΠ δηλαδή, που ήλθαν out of the blue) είναι εύκολο να προβλέψεις τι θα γίνει. Λ.χ. για τους τωρινούς έχω προβλέψει massive κωλοτούμπα, ρήξη με τους αριστερούς εντός ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ-ποτάμι-πασοκ. Και το τοποθετώ για το ερχόμενο καλοκαίρι. Και αυτήν την πρόβλεψη την έκανα πριν καν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, βάσει αυτών που έβλέπα να διαμορφώνονται.

Αν πέσω έξω? Ναι, μπορεί και να πέσω έξω. Αλλά είτε αυτό θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα πάει σε πλήρη ρήξη και έξοδο - και ξέρεις καλά ότι αυτό δεν προβλέπεται.

Τι θα μπορούσε να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση? Μονο εξωγενείς (εκτός ΕΕ) παράγοντες. Και αυτό είναι τραγικά δύσκολο.

Είδες που δεν είναι δύσκολο, εφόσον τα πράγματα βαίνουν "φυσιολογικά"?

Μπορεί άνετα να κάνει και την κωλοτούμπα χωρίς να έρθει σε ρήξη με τους αριστερούς εντος ΣΥΡΙΖΑ τελικά ή να μην έρθει σε ρήξη αλλά να έρθει το ατύχημα.
Πρόβλεψη όμως σημαίνει να πει κάποιος ότι ξέρεις στις 24 του Ιούνη θα υπογράψουν μνημόνιο Νο3 μέρα μεσημέρι ,με νέο δάνειο 50 δις. Σε τέτοιου τύπου πρόβλεψη μόνο τυχαία μπορεί να πέσει κάποιος μέσα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 06 Απρ 2015, 14:57

mitsokollias έγραψε:
Alkiviades έγραψε:
Θα διαφωνήσω. Εφόσον δεν υπάρχουν "υπόγειες συνεννοήσεις" που να μην αποτελούν καρπό κάποιας συγκεκριμένης κατάστασης (οι συνεννοήσεις ΓκΑΠ δηλαδή, που ήλθαν out of the blue) είναι εύκολο να προβλέψεις τι θα γίνει. Λ.χ. για τους τωρινούς έχω προβλέψει massive κωλοτούμπα, ρήξη με τους αριστερούς εντός ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ-ποτάμι-πασοκ. Και το τοποθετώ για το ερχόμενο καλοκαίρι. Και αυτήν την πρόβλεψη την έκανα πριν καν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, βάσει αυτών που έβλέπα να διαμορφώνονται.

Αν πέσω έξω? Ναι, μπορεί και να πέσω έξω. Αλλά είτε αυτό θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα πάει σε πλήρη ρήξη και έξοδο - και ξέρεις καλά ότι αυτό δεν προβλέπεται.

Τι θα μπορούσε να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση? Μονο εξωγενείς (εκτός ΕΕ) παράγοντες. Και αυτό είναι τραγικά δύσκολο.

Είδες που δεν είναι δύσκολο, εφόσον τα πράγματα βαίνουν "φυσιολογικά"?

Μπορεί άνετα να κάνει και την κωλοτούμπα χωρίς να έρθει σε ρήξη με τους αριστερούς εντος ΣΥΡΙΖΑ τελικά ή να μην έρθει σε ρήξη αλλά να έρθει το ατύχημα.
Πρόβλεψη όμως σημαίνει να πει κάποιος ότι ξέρεις στις 24 του Ιούνη θα υπογράψουν μνημόνιο Νο3 μέρα μεσημέρι ,με νέο δάνειο 50 δις. Σε τέτοιου τύπου πρόβλεψη μόνο τυχαία μπορεί να πέσει κάποιος μέσα.

Αυτό που γράφεις δεν είναι πρόβλεψη, μαντεία είναι. ΚΑΝΕΙΣ σοβαρός άνθρωπος (μόνο ο Λεβέντης, που έβαλε ο αλεχάνδρο από πάνω ) δεν κάνει μαντείες.

Πρόβλεψη είναι αυτό που λέω εγώ: Παίρνεις τα δεδομένα, τα αναλύεις (και εμείς οι μαρξιστές έχουμε στη διάθεση μας τα καλύτερα εργαλεία ανάλυσης) και κάνεις τις προβολές σου στο μέλλον. Το αν θα πέσεις μέσα ή όχι, εξαρτάται από το πόσο καλά είναι τα εργαλεία σου, πόσο καλά τα χρησιμοποιείς (κυρίως αυτό) και πόσο τα δεδομένα δεν αλλάζουν από παράγοντες που δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν (περίπτωση γκαπ).

αλλά στην δουλειά μου κάνω προβλέψεις συνέχεια - αναγκαστικά. Ε, έχω βγάλει όνομα ότι γενικώς πέφτω μέσα σε ότι διακινδυνεύω να προβλέψω δημόσιο (δια άρθρων ενυπόγραφων). Εντάξει, το κάνω μόνο εφόσον είμαι αρκετά πεπεισμένος, αλλά σπάνια πέφτω έξω και σχεδόν ποτέ εντελώς έξω.

Βεβαίως στο βόθρουμ έκανα προβλέψεις επί παντός επιστητού, ακόμη και μαντείες και λογικό είναι να έχω πέσει καμια δεκαριά φορές έξω. Εξάλλου, ακόμη κι όταν τους έγραφα "κυκλοφορεί η τάδε φήμη στα δημοσιογραφικά γραφεία, την οποία δεν υιοθετώ, αλλά σας την αναφέρω επειδή υπέπεσε στην αντίληψη μου", βγαίνανε μετά τα γνωστά μογγολάκια και λέγανε χαχα, κι άλλη πρόβλεψη λένιν, χαχαχα. Ε, εντάξει, με καθυστερημένα δε μπορώ να μιλώ, ναι?

Περι μαντιειών: λ.χ. το ποσοστό των εκλογών είναι μισό πρόβλεψη-μισή μαντεία και η πλάκα είναι (τόχες διαβάσει το άρθρο μου το Γενάρη?) τα αποτελέσματα των εκλογών τα έπιασα με αποκλίσεις <1%, καλύτερα από οποιοδήποτε δημοσκόπο :s_cool
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 06 Απρ 2015, 15:03

Ο Λεβέντης πάντως τα έλεγε από το 2008 για την επερχόμενη πτώχευση και συγκυβέρνηση Πασοκ-ΝΔ, για κόψιμο μισθών-συντάξεων, επιδομάτων κλπ.

Και δυστυχώς επαληθεύτηκε σε όλα. Τότε θυμάμαι που όλοι γελάγαν με τον Λεβέντη και μόνο κάτι λίγοι τον στηρίζαμε. Τώρα, οι ίδιοι που γελάγανε τότε, κλαίνε και μουτζώνουν. :yesyes:

Αξίζει να δει κανείς ολόκληρο το παραπάνω βίντεο (αν και έχω βάλει στο σημείο που μιλάει για τον ΓΑΠ).
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 06 Απρ 2015, 15:05

Τσου, στο βόθρο αν θα μπω 1-2 φορές τη βδομάδα είναι ζήτημα ,και συνήθως βλέπω πόστ από πιτσομπότ οπότε στα 3 λεπτά το κλείνω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 06 Απρ 2015, 15:06

mitsokollias έγραψε:Τσου, στο βόθρο αν θα μπω 1-2 φορές τη βδομάδα είναι ζήτημα ,και συνήθως βλέπω πόστ από πιτσομπότ οπότε στα 3 λεπτά το κλείνω.

Οχι στο βόθρουμ ρε, τόχα ανεβάσει στο portal που γράφω και τόχα βάλει στο φατσομπούκι έλεγα μήπως τόχεις δει στον τοίχο μου
0 .

Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Μαυροβασίλης » 06 Απρ 2015, 15:11

Alkiviades έγραψε:Πρόβλεψη είναι αυτό που λέω εγώ: Παίρνεις τα δεδομένα, τα αναλύεις (και εμείς οι μαρξιστές έχουμε στη διάθεση μας τα καλύτερα εργαλεία ανάλυσης) και κάνεις τις προβολές σου στο μέλλον. Το αν θα πέσεις μέσα ή όχι, εξαρτάται από το πόσο καλά είναι τα εργαλεία σου, πόσο καλά τα χρησιμοποιείς (κυρίως αυτό) και πόσο τα δεδομένα δεν αλλάζουν από παράγοντες που δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν (περίπτωση γκαπ).

αλλά στην δουλειά μου κάνω προβλέψεις συνέχεια - αναγκαστικά. Ε, έχω βγάλει όνομα ότι γενικώς πέφτω μέσα σε ότι διακινδυνεύω να προβλέψω δημόσιο (δια άρθρων ενυπόγραφων). Εντάξει, το κάνω μόνο εφόσον είμαι αρκετά πεπεισμένος, αλλά σπάνια πέφτω έξω και σχεδόν ποτέ εντελώς έξω.

Βεβαίως στο βόθρουμ έκανα προβλέψεις επί παντός επιστητού, ακόμη και μαντείες και λογικό είναι να έχω πέσει καμια δεκαριά φορές έξω. Εξάλλου, ακόμη κι όταν τους έγραφα "κυκλοφορεί η τάδε φήμη στα δημοσιογραφικά γραφεία, την οποία δεν υιοθετώ, αλλά σας την αναφέρω επειδή υπέπεσε στην αντίληψη μου", βγαίνανε μετά τα γνωστά μογγολάκια και λέγανε χαχα, κι άλλη πρόβλεψη λένιν, χαχαχα. Ε, εντάξει, με καθυστερημένα δε μπορώ να μιλώ, ναι?

Περι μαντιειών: λ.χ. το ποσοστό των εκλογών είναι μισό πρόβλεψη-μισή μαντεία και η πλάκα είναι (τόχες διαβάσει το άρθρο μου το Γενάρη?) τα αποτελέσματα των εκλογών τα έπιασα με αποκλίσεις <1%, καλύτερα από οποιοδήποτε δημοσκόπο :s_cool

Εικόνα
[μα τον μπούστη δεν κρατιέται με τπτ]
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”