Spiegel: "Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα"

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Re: Spiegel: "Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα"

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Απρ 2019, 18:47

Λαχουρένιος έγραψε:Το QE σταματησε με το που μπηκε το 2019 και ακομα τα ελληνικα ομολογα ειναι πολυ ακριβοτερα απο τα ομολογα των χωρων του νοτου και της Ιρλανδιας.

Τα σπρεντ ειναι ακομα στα επιπεδα με τα οποια μπηκαμε στα μνημονια το 2010, δηλαδη πανω απο 300 μοναδες, οταν προ κρισης την δεκαετια των 00s ηταν 100-150 μοναδες.

Μονο εσυ τα λες αυτα, ουτε το Bloomberg, ουτε οι Financial, ουτε οι γερμανικες εφημεριδες.

Ολοι μιλανε για ελληνικο οικονομικο θαυμα που η πτωση των ομολογων ειναι ενα απο τα εντυπωσιακα του επιτευγματα.

Η ποσοτικη χαλαρωση στις ευρωπαικες χωρες δεν εχει σημασια που σταματησε γιατι τα επιτοκια των ομολογων τους παρεμειναν χαμηλα μετα απο χρονια εξαγορας απο την ΚΤΕ.

Αντιθετα τα επιτοκια των ομολογων της Ελλαδας δεν ειναι επιτοκια θερμοκηπιου αλλα επιτοκια αγορας.

Γι' αυτο και δεν μπορεις να τα συγκρινεις με τα ευρωπαικα αλλα μπορεις να τα συγκρινεις με τα αμερικανικα πιχι.

Κι εκει τα αποτελεσματα ειναι τοσο εντυπωσιακα που τα σχολιαζει το Bloomberg.

Εικόνα

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Απρ 2019, 18:48

Οντως ειναι εντυπωσιακο που τα ελληνικα ομολογα 9 χρονια μετα το μνημονιο παραμενουν σε επιπεδα τριπλασια των πορτογαλικων.

Ειναι εντυπωσιακο με την κακη εννοια ομως οχι την καλη :D

Ας φτασουμε τα πορτογαλικα ομολογα και τα ξαναλεμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Απρ 2019, 18:52

Λαχουρένιος έγραψε:Οντως ειναι εντυπωσιακο που τα ελληνικα ομολογα 9 χρονια μετα το μνημονιο παραμενουν σε επιπεδα τριπλασια των πορτογαλικων.

Ειναι εντυπωσιακο με την κακη εννοια ομως οχι την καλη :D

Ας φτασουμε τα πορτογαλικα ομολογα και τα ξαναλεμε.

Eντυπωσιακο ειναι να εχεις τοσο χαμηλο βαθμο αξιοπρεπειας που να προσποιεισαι οτι δεν καταλαβαινεις τι σου λενε.

Με τη δικη σου λογικη η Πορτογαλια ειναι ισχυροτερη οικονομια απο την Αμερικη επειδη τα ομολογα της ειχαν φαει σπρωξιμο απο την ΕΚΤ για χρονια. :laugh1:

Αυτα ειναι λαχουρονομικς πανεπιστημιακου επιπεδου.

Δεν μπορει να τα καταλαβει ο καθενας.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Απρ 2019, 18:55

Το σπρωξιμο σταματησε τον Ιανουαριο, πηγε Απριλιο και ακομα εχουμε τριπλασιο spread απο αυτους.

Αυτα ειναι απλα μαθηματικα, οσες ακροβασιες και αν κανεις δεν μπορεις να τα ανατρεψεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Απρ 2019, 19:01

Λαχουρένιος έγραψε:Το σπρωξιμο σταματησε τον Ιανουαριο, πηγε Απριλιο και ακομα εχουμε τριπλασιο spread απο αυτους.

Αυτα ειναι απλα μαθηματικα, οσες ακροβασιες και αν κανεις δεν μπορεις να τα ανατρεψεις.

Το οτι σταματησε το σπρωξιμο επι τρεις μηνες ΔΕΝ ακυρωνει τα αποτελεσματα του σπρωξιματος επι τρια χρονια και αυτο φαινεται σε ΟΛΑ τα επιτοκια των ομολογων των χωρων της Ευρωζωνης.

Συνεχισε να εκτιθεσαι με το θεμα των επιτοκιων και να τραγουδας κοντρα στο Bloomberg και τις γερμανικες εφημεριδες.

Αυτες αγνοουν τα λαχουρονομικς και δεν συγκρινουν τα ελληνικα επιτοκια με τα πορτογαλικα γιατι ΔΕΝ ειναι σκιτζηδες να συγκρινουν επιτοκια αγορας με επιτοκια θερμοκηπιου...

αλλα συγκρινουν τα ελληνικα με τα αμερικανικα που ειναι και τα δυο επιτοκια αγορας.

.
0 .

.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Απρ 2019, 19:04

Ειπαμε, το θερμοκηπιο τελεψε πριν 3,5 μηνες και οι πορτογαλοι εχουν σπρεντ 111 και εσυ 326. Αυτο ειναι το τριπλασιο.

Δεν το λεω εγω, το λενε τα μαθηματικα.

Εχουμε σπρεντ 311 και οταν εκλεχθηκε ο ΓΑΠ πριν 9,5 χρονια ηταν στο 130.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Απρ 2019, 19:06

Βαρετος εισαι...

Διαβασε πρωτα και μετα κανε μετανοιες για τα λαχουρονομικς της συμφορας:

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η υποχώρηση της απόδοσης των πενταετών τίτλων, που χθες υποχώρησε στο 2,17% εμφανίζοντας καλύτερη εικόνα ακόμη και από τα αντίστοιχα αμερικανικά ομόλογα. «Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 2,17% και διαμορφώθηκε έτσι σε χαμηλότερα επίπεδα από αντίστοιχους αμερικανικούς τίτλους που κινούνται στο 2,29%. Εάν χρειαζόταν απόδειξη ότι οι χρηματαγορές έχουν τρελαθεί, τότε αυτή η απόδειξη ήρθε με τα ελληνικά ομόλογα», είπε χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος της Societe Generale Άλμπερτ Έντουαρτς στη γερμανική Die Welt υπενθυμίζοντας ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι ελληνικές αποδόσεις ξεπερνούσαν και το 20%.

https://tvxs.gr/news/ellada/poy-odigei- ... n-omologon

Μονο που δεν τρελλαθηκαν οι αγορες αλλα ο Τσιπρας εκανε την εξυπνη κινηση να προεξοφλησει ακριβα δανεια του ΔΝΤ και αυτο οδηγησε στο ραλυ καθολου των ελληνικων επιτοκιων.

.
0 .

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Απρ 2019, 19:08

Λαχουρένιος έγραψε:Ειπαμε, το θερμοκηπιο τελεψε πριν 3,5 μηνες και οι πορτογαλοι εχουν σπρεντ 111 και εσυ 326. Αυτο ειναι το τριπλασιο.

Δεν το λεω εγω, το λενε τα μαθηματικα.

Εχουμε σπρεντ 311 και οταν εκλεχθηκε ο ΓΑΠ πριν 9,5 χρονια ηταν στο 130.

Θα στο ξαναπω χιλιες φορες αν χρειαστει μεχρι να το εμπεδωσεις: τα λαχουρονομικς ειναι τοσο καθυστερημενα που συμφωνα με τη λογικη τους η΄πορτογαλικη οικονομια ειναι καλυτερη απο την αμερικανικη επειδη τα πορτογαλικα ομολογα ειναι καλυτερα απο τα αμερικανικα, οχι λογω του σπρωξιματος απο την ΕΚΤ που λεω εγω, αλλα για καποιο μαγικο λογο που επικαλεισαι εσυ. :laugh1:

.
0 .

.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Απρ 2019, 19:09

Αρίστος έγραψε:Βαρετος εισαι...

Βαρετη ειναι η πραγματικοτητα, ειδικα οταν δεν βολευει το κομμα σου. Τι να κανουμε.

Αρίστος έγραψε:Θα στο ξαναπω χιλιες φορες αν χρειαστει μεχρι να το εμπεδωσεις: τα λαχουρονομικς ειναι τοσο καθυστερημενα που συμφωνα με τη λογικη τους η΄πορτογαλικη οικονομια ειναι καλυτερη απο την αμερικανικη επειδη τα πορτογαλικα ομολογα ειναι καλυτερα απο τα αμερικανικα, οχι λογω του σπρωξιματος απο την ΕΚΤ που λεω εγω, αλλα για καποιο μαγικο λογο που επικαλεισαι εσυ. :laugh1:

Συμφωνα με την κοινη λογικη, τα πορτογαλικα ομολογα εχουν μεγαλυτερη ζητηση απο τα ελληνικα για αυτο εχουν το 1/3 του σπρεν τους.

Απλα μαθηματικα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Απρ 2019, 19:13

Λαχουρένιος έγραψε:
Αρίστος έγραψε:Βαρετος εισαι...

Βαρετη ειναι η πραγματικοτητα, ειδικα οταν δεν βολευει το κομμα σου. Τι να κανουμε.

Αρίστος έγραψε:Θα στο ξαναπω χιλιες φορες αν χρειαστει μεχρι να το εμπεδωσεις: τα λαχουρονομικς ειναι τοσο καθυστερημενα που συμφωνα με τη λογικη τους η΄πορτογαλικη οικονομια ειναι καλυτερη απο την αμερικανικη επειδη τα πορτογαλικα ομολογα ειναι καλυτερα απο τα αμερικανικα, οχι λογω του σπρωξιματος απο την ΕΚΤ που λεω εγω, αλλα για καποιο μαγικο λογο που επικαλεισαι εσυ. :laugh1:

Συμφωνα με την κοινη λογικη, τα πορτογαλικα ομολογα εχουν μεγαλυτερη ζητηση απο τα ελληνικα για αυτο εχουν το 1/3 του σπρεν τους.

Απλα μαθηματικα.

Εγω θελω να μου πεις γιατι τα πορτογαλικα ομολογα εχουν χαμηλοτερο επιτοκιο απο τα αμερικανικα αλλα δεν το λες γιατι ντρεπεσαι.

Δεν πειραζει εδω ειμαστε να σε πιεζω μεχρι να πεις παραδινομαι.

.
0 .

.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”