nik_killthemall έγραψε:BaKXOS_Lysios έγραψε:Μα με αυτή τη λογική βρε Νίκο όποιο κόμμα παίρνει παραπάνω σε εκλογές είναι αποτέλεσμα "οπαδισμου" ....(παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα).
Όχι, δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ λόγω οπαδισμου ή για να μην βγει η ΝΔ (το οποίο by the way δεν είναι στάση οπαδισμου).
ΥΓ
Δεν μπορείς να διακόπτεις μια πρόταση με τόσο μεγάλη παρένθεση γιατί χάνεται ο ειρμός της σκέψης και δυσκολευεις την ανάγνωση και το νόημα του κειμένου. (Ορίστε, στα λέω κι απο εδώ!
.gif)
)
Δεν απαντάς στην ουσία (αναμενόμενο) και το κριτήριο "ψηφίζω τον Α για να μην βγει ο Β" ΕΙΝΑΙ οπαδικό. Κάθε κριτήριο που σε αποτρέπει από το να ψηφίσεις αυτόν που ταιριάζει το δυνατόν καλύτερα στη δικιά σου θεώρηση, είναι προϊον οπαδισμού. Είναι το ίδιο κριτήριο με το οποιο ψηφίζει η πλειονοτητα σε όλη τη μεταπολίτευση και γιαυτό λέω πως δεν άλλαξε τίποτα.
Είναι σα να μου λες πως επειδη άλλαξε το διπολο ολυμπιακος - παο και έγινε παοκ - αεκ, αρα άλλαξε οι ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαιρου και οι φιλάθλοι του ...
(Την παρατήρηση σύνταξης, μου την κάνεις επειδή διαφωνείς μαζί μου, αν έλεγα κάτι με το οποίο συμφωνείς δεν θα την ανέφερες καν και το νόημα της πρότασής μου θα το έβρισκες και σουπερ ευαναγνωστο και όλα θα ήταν πολύχρωμα και θα μύριζαν ωραία.

)
Ούτε εσύ απάντησες στην ουσία αυτού που είπα: Ποια λογική ξεχωρίζει ένα κόμμα που κερδιζει εκλογές από τον "οπαδισμο";....
Πώς είναι "οπαδικο" όταν ψηφίζεις κατι το οποίο δεν θα ψηφιζες κανονικά αν δεν φοβοσουν ότι θα βγεί κάτι άλλο που είσαι σίγουρος ότι δεν θες; Τίνος οπαδός είσαι;.....
Άκυρη και η αναλογία με τις ομάδες: ε ναι πάντα τα κόμματα θα διαδέχονται κόμματα. Βρε μπας και είσαι αναρχικός και δεν μας το λες;
(Την παρατήρηση την έκανα πιο πολύ επειδή είχαμε αναφερθεί πρόσφατα και δεν θυμώσουν ότι παλιά σου είχα κάνει 1-2 φορές παρόμοιες. Δεν είχε κάτι το εκδικητικό όπως πας να το περάσεις, δεν θα έπεφτα ποτέ τόσο χαμηλά. Ειλικρινά διάβασα 2-3 φορές την παράγραφο και στο τέλος αναγκάστηκα να παραλείψω την παρένθεση για να καταλάβω την πρόταση, οπότε ναι, με κούρασες λίγο και επί τη ευκαιρία στο ανέφερα).
ΥΓ
Δεν περίμενα τόση γενικότητα, ασάφεια, αιριστολογια από τόσο ορθολογικό άτομο που αν μην τι άλλο έχει αποδείξει ότι ξέρει να σκέφτεται ορθολογικά.