1821 και Grexit

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: 1821 και Grexit

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Μαρ 2015, 21:38

Kauldron έγραψε:
Diadochos έγραψε:
Kauldron έγραψε:Δεν έχει σχέση η κατανάλωση προϊόντων από άλλες χώρες με την πολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Μη λέμε ο,τι θέλουμε. Ισχύουν αυτά που είπε ο jango.

Δλδ δεν έχει συντελεστεί σε μεγάλο βαθμό πολιτισμική παγκοσμιοποίηση στην Ελλάδα;

Πιο πολύ "αμερικανοποίηση", όπως και στις άλλες χώρες.
Αλλά (και για ν' αποδείξουμε το εσφαλμένο της σκέψης) δεν καταναλώνουμε πολύ περισσότερα Γερμανικά, Γαλλικά, κλπ προϊόντα παρά Αμερικανικά? Προφανώς.
Τότε πώς είμαστε και είμασταν "αμερικανοποιημένοι" πολιτισμικά, αλλά οχι "γερμανοποιημένοι", "γαλλοποιημένοι", κλπ?

Παγκοσμιοποίημένη κουλοτύρα σημαίνει μια κοινή παγκόσμια κουλτούρα. Στις μέρες μας αυτή είναι η αμερικανική. Και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, αμερικανοποιημένοι είναι. Και λάβε υπόψη σου ότι πρόκεται για χώρες που στα μμε μεταγλωτίτζουν τα πάντα, όχι σαν εμάς. Και πάλι δεν γλυτώσαν.

Μου φαίνεται ότι βρίσκεσαι σε φάση άρνησης. Τι μουσική ακούς; Tι βιβλία διαβάζεις; Τι κινηματογράφο βλέπεις; κοκ. Αυτά σου φαίνονται φυσιολογικά τώρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι απομάκρυνση απο τον ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος απλά σχεδόν δεν υπάρχει πλέον. To ότι τσουγκράς αυγά το Πάσχα και τρως βασιλόπιτα την πρωτοχρονιά, δεν λέει και πολλά.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 25 Μαρ 2015, 21:40

jango έγραψε:
mitsokollias έγραψε:Οχι γιατί δε θα είναι ανταγωνιστικά με αυτά των υφιστάμενων πολυεθνικών με τις τεράστιες οικονομίες κλίμακας.

Δεν είαι ανταγωνιστικά σε συνθήκες ευρώ. Με εθνικό νόμισμα το κυριότερο προστατευτικό μέτρο είναι η νομισματική υποτίμηση.
Σε συνθήκες εκτός ευρώ θα είναι και ίσως θα πρέπει με το επιχείρημα ή το πρόσχημα της ανθρωπιστικής κρίσης να διαπραγματευτούμε για την κατ' εξαίρεση εφαρμογή περισσότερων προστετευτικών μέτρων.

Όλα αυτά όμως σνεπάγονται πίεση εκ από κάτω (από τον λαό με διαδηλώσεις) για να γίνουν. Οι πολιτικοί είναι εύκολο να ελεγθούν (είτε με διαφθορά είτε με - ακόμα και προσωπικό - εκβιασμό πχ. παράδειγμα σχεδίων δολοφονίας Καραμανλή)

Οτι και νόμισμα να έχεις δε γίνεται να φτιάξεις ανταγωνιστικά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απευθυνόμενος σε μια αγορά 2,5 νοικοκυριών. Εκτος κι αν κλείσεις τα σύνορα σου και επιβάλεις την αποκλειστική χρήση αυτών των πολύ κατώτερων προιόντων σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά. Δηλαδή να μου επιβάλλεις να οδηγώ μια σκοτώστρα ή να χρησιμοποιώ ένα ψυγείο μπακατέλα ,στην ίδια τιμή που στην παγκόσμια αγορά υπάρχει ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο ή ένα σύγχρονο ψυγείο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Fidite Nemini
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Fidite Nemini » 25 Μαρ 2015, 21:41

exomotis έγραψε:
mitsokollias έγραψε:
exomotis έγραψε:
mitsokollias έγραψε:Νομίζω ότι έχετε ιδεολογικές παρωπίδες ,σε μια πολιτισμική πραγματικότητα. Λειτουργείτε μέχρι το μέτωπο σε παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον ,αλλά αμφισβητείτε την παγκοσμιοποίηση. Εγώ πάλι δεν μπορώ να το δεχτώ από το sony vaio laptop, με την LG TV απέναντι ,το Samsung smartphone δίπλα μου ,ενώ το μεσημέρι έφαγα μπακαλιάρο Νορβηγίας ,τηγανισμένο στο Γαλλικό Tefal, πάνω στο μάτι της Bosch εστίας.

Καταλαβες τι εγραψα ?
Εσυ εισαι οπως ολοι που αυτα ακριβως βρισκουν εδαφος και που γραφεις τους αλλους στα @@ σου σαν αστος μεσαιος.
Τα δις στον πλανητη ομως δεν ειναι σαν εσενα, για αυτο σημερα οσο παει γινεται χειροτερο.
Το παν λοιπον δεν εισαι εσυ και οι σαν εσενα.

Μα δεν είμαι μόνο εγώ. Και ο φτωχός Ινδός έχει κινητό ,τηλεόραση, ακούει αγγλική μουσική και βλέπει αμερικάνικες ταινίες, ή χρησιμοποιεί ίντερνετ. Το ίδιο και ο Αφρικάνος ,ο Ρώσσος, ο λατινοαμερικάνος ή ο Αραβας.
Ακόμη και οι σχιζοφρενείς τζιχαντιστές χρησιμοποιούν φουλ παγκοσμιοποιημένα μέσα για τη δράση και την προπαγάνδα τους. Τα δις στον πλανήτη είναι σαν εμένα. Απλά άλλοι έχουν πρόσβαση σε περισσότερα προιόντα της παγκοσμιοποίησης και άλλοι σε λιγότερα. Μπορεί στην Αφρική κάποιος να τρώει σκέτο ρύζι ,αλλά είναι το ίδιο ρύζι με αυτό που έχω στο ντουλάπι μου από την Καμπόζη ,άσχετα αν εγώ θα το φάω μαζί με μοσχάρι. Νιώσε.

Οχι , δεν εχει ο φτωχος Ινδος αυτο που νομιζει η φαντασια σου, γιατι απλα δεν γνωριζεις τιποτα απο φτωχο Ινδο.
Ετυχες στην περιπτωση που εχω κανει στην Ινδια αρκετο χρονο και μαλιστα σε περιοχες που δεν εχεις ιδεα τι εστι αυτο που γραφεις.
Οχι φιλαρα, δεν εχεις καμμια σχεση και οι σαν εσενα με αυτο που περιγραφεις σε μια ταξικοτατη βεβαια κοινωνια, την πιο ταξικη στον πλανητη.
Δεν εχει δει την γυναικα σε κλουβι στην Βομβαη ουτε τα χιλιαδες παιδακια στο Τσεναυ που παρακαλανε για μια ρουπια.
Δεν εχουν στον ηλιο μοιρα και καμμια σχεση μαζι σου και με αλλους εδω μεσα ασχετους δεν εχουν που κοιτανε το σαρκιο τους και φυσικα και
αυτοι δεν γνωριζουν, δεν ξερω εσυ βεβαια, αν και αυτα που εχουν σημερα τους ανοικουν.
Και αυτο γιατι σε κρισεις κατανοουν και αυτοι οι αστουληδες οτι δεν τους ανηκει τιποτα , και με δυσκολα και ο ιδιος ο εαυτος τους.
Οσοι ομως κατανοουν την ουσια το καταλαβαινουν αυτο και δεν λενε οτι ειμαστε καλα σημερα ειδικα επειδη ετυχε να ειναι με τους νικητες.

Τιποτα σε κανενα αστο, παρεκτος απο την αρχουσα ταξη του δεν ανηκει.
Ουτε το σπιτι, ουτε το αυτοκινητο, ουτε τα ηλεκρικα ειδη που περιγραφεις.
Αυτη ειναι η ουτοπια του και αυτο το Αμερικανικο ονειρο που σου περνα , αλλα στην κριση ομως ο πλεον εξελιγμενος, ο Αμερικανος δηλαδη που εσυ και εγω ειμαστε μια τριχα απο τα @@ του σε επιπεδο μεσοαστικης ζωης και κουλτουρας , ξερεις πως αντιδρα?
Αυτοκτονει συνηθως η κοιμαται κατω απο γεφυρες.
Γιατι τοτε καταλαβαινει το ποσο μαλακας ηταν, τοτε βλεπει να μπαινουν σπιτι και να του τα παιρνουν ολα.
Τοτε βλεπει και το ιδιο το σπιτακι του να τελειωνει.
Τοτε βλεπει και η γυναικα του να του κανει νερα μετα απο ολα αυτα που τον βρηκαν κατακεφαλα, και να αντιδρασει δεν μπορει γιατι ετσι μεγαλωσε.
Οποιος λοιπον κατανοει και εχει ταξικη συνειδηση αυτα ειναι βασικα και δεν πρεπει να τα αγνοει, εφοσον λεει οτι γνωριζει και λιγο απο Μαρξ.
Οποιος ομως βλεπει μονο την παρτη του ειναι κατανοητο μεν ,χυδαιο δε για μενα.

Γειά σου ρόκο αδερφέ :) γειά σου χαοτικέ , διάδοχε , χελώνα και πάντες. Βλέπω να υπάρχει κριτική στην συριζανελαρα μας :D αλλά η μόλυνση από πιτσομποτ είναι επίσης σε βιώσιμα επίπεδα τοξικότητας :s_rofl
0 .
Ως και parapxoroum slayer

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Μαρ 2015, 21:43

mitsokollias έγραψε:Οτι και νόμισμα να έχεις δε γίνεται να φτιάξεις ανταγωνιστικά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απευθυνόμενος σε μια αγορά 2,5 νοικοκυριών. Εκτος κι αν κλείσεις τα σύνορα σου και επιβάλεις την αποκλειστική χρήση αυτών των πολύ κατώτερων προιόντων σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά. Δηλαδή να μου επιβάλλεις να οδηγώ μια σκοτώστρα ή να χρησιμοποιώ ένα ψυγείο μπακατέλα ,στην ίδια τιμή που στην παγκόσμια αγορά υπάρχει ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο ή ένα σύγχρονο ψυγείο.

Εγώ το προκρίνω.

Αυτό σημαίνει αντιμνημόνιο.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 25 Μαρ 2015, 21:45

Diadochos έγραψε:
mitsokollias έγραψε:Οτι και νόμισμα να έχεις δε γίνεται να φτιάξεις ανταγωνιστικά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απευθυνόμενος σε μια αγορά 2,5 νοικοκυριών. Εκτος κι αν κλείσεις τα σύνορα σου και επιβάλεις την αποκλειστική χρήση αυτών των πολύ κατώτερων προιόντων σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά. Δηλαδή να μου επιβάλλεις να οδηγώ μια σκοτώστρα ή να χρησιμοποιώ ένα ψυγείο μπακατέλα ,στην ίδια τιμή που στην παγκόσμια αγορά υπάρχει ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο ή ένα σύγχρονο ψυγείο.

Εγώ το προκρίνω.

Οκ,είναι μια επιλογή, αλλά είσαι πολύ μικρή αγορά. Μια Ιταλία ή μια Ισπανία, θα μπορούσε να το πραγματοποιήσει.
0 .

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 25 Μαρ 2015, 21:49

Αυτο δεν σημαινει αντιμνημονιο.
Αυτο σημαινει απιστευτη ελαφροτητα του ειναι.
Ο Μητσος σε αυτο εχει δικιο.
0 .

jango
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό jango » 25 Μαρ 2015, 21:50

Αν δεν μπορείς να τα σχεδιάσεις και να τα φτιάξεις μόνος σου, μπορείς να τα συναρμολογήσεις με μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία. (βλέπε τηλεοράσεις Uranya που ήταν ελληννικής σναρμολόγησης με ξένα υλικά). Έτσι και θέσεις εργασίας θα έχουμε και αξιπρεπή διαβίωση των εργατών. Σύγκρινε με συνθήκες ΕΟΖ που δημιουργούνται με τις διαβόητες μετρρυθμίσεις των μνημονίων.

Όσο για τα αυτοκίνητα, προφανώς είσαι στη γενιά κάτων των τριάντα. Ρώτησε κάποιον στην ηλικία τω γονιών σου να σου πει πόσο μικρός ήταν ο αριθμός τους στη δεκαετία του '80. Δεν μπορείς να θέλεις αυτοκίνητο φτιαγμένο έξω και την ίδια στιγμή να έχεις εργασία με αξιοπρεπή μισθό, ασσφάλιση, ΕΣΥ κλπ. γιατί το έλλειμμα στο ΙΤΣ αυξάνει και το δημόσιο χρέος και την ανεργία. (υπάρχει και η Namco στη Νέα Ραιδεστό).

Το '85 όταν ο Μητστάκης είπε το ''θα έχετε αυτοκίνητα αν με ψηφίσετε'' το ΠΑΣΟΚ του την βγήκε με το ''καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη''. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Μαρ 2015, 21:51

Βέβαια, αν αυτός ο Ινδός που η φτώχια του έκανε εντύπωση στον τουρίστα εξομώτη, φτιάξει μια δικτατορία του και κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, παίρνοντας τα βασικά της ζωής, υγεία, εκπαίδευση, κατοικία, ίσως αρχίσει να παραπονιέται ότι το σπίτι δεν είναι διαμέρισμα αλλά κομμουνάλκα, το αυτοκίνητο δεν είναι μερσεντέ αλλά Λάντα και το ψυγείο θέλει να το παραγγείλεις και για να έρθει θα κάνει 9 μήνες. Καλά, αν σφάξει και μερικά εκατομμύρια άλλους Ινδούς για να βγεί απ τα κλουβιά, εκεί θα γίνει σκληρή ανθρωπιστική κριτική.
0 .

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 25 Μαρ 2015, 21:52

Ο εξωμοτης δεν ηταν τουριστας σαν εσας, αλλα εργαζομενος εκει που ειδε πολλα που δεν εχετε ιδεα και σαν τα γραφει μηπως και κατανοησετε τι ακριβως συμβαινει.
Σας κανει δε και τζαμπα αναλυση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Μαρ 2015, 21:53

mitsokollias έγραψε:
Diadochos έγραψε:

Εγώ το προκρίνω.

Οκ,είναι μια επιλογή, αλλά είσαι πολύ μικρή αγορά. Μια Ιταλία ή μια Ισπανία, θα μπορούσε να το πραγματοποιήσει.

Ε, τότε μνημόνιο.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”