exomotis έγραψε:mitsokollias έγραψε:exomotis έγραψε:mitsokollias έγραψε:Νομίζω ότι έχετε ιδεολογικές παρωπίδες ,σε μια πολιτισμική πραγματικότητα. Λειτουργείτε μέχρι το μέτωπο σε παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον ,αλλά αμφισβητείτε την παγκοσμιοποίηση. Εγώ πάλι δεν μπορώ να το δεχτώ από το sony vaio laptop, με την LG TV απέναντι ,το Samsung smartphone δίπλα μου ,ενώ το μεσημέρι έφαγα μπακαλιάρο Νορβηγίας ,τηγανισμένο στο Γαλλικό Tefal, πάνω στο μάτι της Bosch εστίας.
Καταλαβες τι εγραψα ?
Εσυ εισαι οπως ολοι που αυτα ακριβως βρισκουν εδαφος και που γραφεις τους αλλους στα @@ σου σαν αστος μεσαιος.
Τα δις στον πλανητη ομως δεν ειναι σαν εσενα, για αυτο σημερα οσο παει γινεται χειροτερο.
Το παν λοιπον δεν εισαι εσυ και οι σαν εσενα.
Μα δεν είμαι μόνο εγώ. Και ο φτωχός Ινδός έχει κινητό ,τηλεόραση, ακούει αγγλική μουσική και βλέπει αμερικάνικες ταινίες, ή χρησιμοποιεί ίντερνετ. Το ίδιο και ο Αφρικάνος ,ο Ρώσσος, ο λατινοαμερικάνος ή ο Αραβας.
Ακόμη και οι σχιζοφρενείς τζιχαντιστές χρησιμοποιούν φουλ παγκοσμιοποιημένα μέσα για τη δράση και την προπαγάνδα τους. Τα δις στον πλανήτη είναι σαν εμένα. Απλά άλλοι έχουν πρόσβαση σε περισσότερα προιόντα της παγκοσμιοποίησης και άλλοι σε λιγότερα. Μπορεί στην Αφρική κάποιος να τρώει σκέτο ρύζι ,αλλά είναι το ίδιο ρύζι με αυτό που έχω στο ντουλάπι μου από την Καμπόζη ,άσχετα αν εγώ θα το φάω μαζί με μοσχάρι. Νιώσε.
Οχι , δεν εχει ο φτωχος Ινδος αυτο που νομιζει η φαντασια σου, γιατι απλα δεν γνωριζεις τιποτα απο φτωχο Ινδο.
Ετυχες στην περιπτωση που εχω κανει στην Ινδια αρκετο χρονο και μαλιστα σε περιοχες που δεν εχεις ιδεα τι εστι αυτο που γραφεις.
Οχι φιλαρα, δεν εχεις καμμια σχεση και οι σαν εσενα με αυτο που περιγραφεις σε μια ταξικοτατη βεβαια κοινωνια, την πιο ταξικη στον πλανητη.
Δεν εχει δει την γυναικα σε κλουβι στην Βομβαη ουτε τα χιλιαδες παιδακια στο Τσεναυ που παρακαλανε για μια ρουπια.
Δεν εχουν στον ηλιο μοιρα και καμμια σχεση μαζι σου και με αλλους εδω μεσα ασχετους δεν εχουν που κοιτανε το σαρκιο τους και φυσικα και
αυτοι δεν γνωριζουν, δεν ξερω εσυ βεβαια, αν και αυτα που εχουν σημερα τους ανοικουν.
Και αυτο γιατι σε κρισεις κατανοουν και αυτοι οι αστουληδες οτι δεν τους ανηκει τιποτα , και με δυσκολα και ο ιδιος ο εαυτος τους.
Οσοι ομως κατανοουν την ουσια το καταλαβαινουν αυτο και δεν λενε οτι ειμαστε καλα σημερα ειδικα επειδη ετυχε να ειναι με τους νικητες.
Τιποτα σε κανενα αστο, παρεκτος απο την αρχουσα ταξη του δεν ανηκει.
Ουτε το σπιτι, ουτε το αυτοκινητο, ουτε τα ηλεκρικα ειδη που περιγραφεις.
Αυτη ειναι η ουτοπια του και αυτο το Αμερικανικο ονειρο που σου περνα , αλλα στην κριση ομως ο πλεον εξελιγμενος, ο Αμερικανος δηλαδη που εσυ και εγω ειμαστε μια τριχα απο τα @@ του σε επιπεδο μεσοαστικης ζωης και κουλτουρας , ξερεις πως αντιδρα?
Αυτοκτονει συνηθως η κοιμαται κατω απο γεφυρες.
Γιατι τοτε καταλαβαινει το ποσο μαλακας ηταν, τοτε βλεπει να μπαινουν σπιτι και να του τα παιρνουν ολα.
Τοτε βλεπει και το ιδιο το σπιτακι του να τελειωνει.
Τοτε βλεπει και η γυναικα του να του κανει νερα μετα απο ολα αυτα που τον βρηκαν κατακεφαλα, και να αντιδρασει δεν μπορει γιατι ετσι μεγαλωσε.
Οποιος λοιπον κατανοει και εχει ταξικη συνειδηση αυτα ειναι βασικα και δεν πρεπει να τα αγνοει, εφοσον λεει οτι γνωριζει και λιγο απο Μαρξ.
Οποιος ομως βλεπει μονο την παρτη του ειναι κατανοητο μεν ,χυδαιο δε για μενα.