Αρίστος έγραψε:βρε χαζουλη κουμαντο στα οικονομικα μετρα των τριων πρωτων μνημονιακων κυβερνησεων εκανε η Τροικα...
ετσι κι αλλιως...
δεν αλλαζει λοιπον κατι...
Μη στεναχωριεσαι βρε κουτο μια απο τα ιδια εχουμεακομη και το Ταμειο Αποκρατικοποιησεων το ειχε αποδεχτει ο Σαμαρας, μαλιστα ο Τσιπρας πετυχε καλυτερους ορους στη διαχειριση του (πιχι τα μισα λεφτα για αναπτυξη της Ελλαδας και τα υπολοιπα μισα για καλυψη αναγκων του χρεους)...
ολα αυτα λοιπον που λες τα λες προς χαρη εντυπωσεων...
Δηλαδη εσυ μου λες οτι ο Τσιπρας κανει ο,τι ειχε αποδεχθει και ο Σαμαρας.
Μπινγκο,αυτο ειναι το ποιντ μου.
Μονο μποτακια ομως θα ελεγαν το οτι η Κομισιον θα νομοθετει παρακαμπτοντας το ελληνικο κοινοβουλιο,ειναι απλως θεματα εντυπωσεων.
η ουσια ειναι πως για πρωτη φορα η Ελλαδα μπορει με τη νεα συμφωνια να ξεφυγει απο το φαυλο κυκλο...
και να γιατι...
α) η ελαφρυνση χρεους εστω και με ηπια μετρα αρχικα, θα φερει επενδυσεις στη χωρα και ενδεχομενως συντομη εξοδο στις αγορες...
Η ελαφρυνση χρεους για ολο τον πλανητη εκτος απο σενα θα ξεκινησει το '18.
Αναλογες ελαφρυνσεις ειχαν γινει το 11 και το 12, με το PSI και το OSI αντιστοιχως,χωρις να σταματησουν τα μετρα.
β) οι τραπεζες εχουν ανακεφαλαιοποιηθει προσφατα και θα παρουν τον Ιουνιο επιπροσθετα απο την ΕΚΤ ενεση δεκα δισεκατομμυριων με την αγορα ελληνικων ομολογων...
Στην ουσια,λες οτι δανειζομαστε παλι για να παρουν λεφτα οι τραπεζες,κατι που εκαναν και οι προηγουμενες κυβερνησεις κατα κορον.
γ) το τριτο μνημονιο εχει χαμηλες απαιτησεις και χαμηλους στοχους σε πλεονασματα που μπορουν ανετα να πιαστουν χωρις να λειτουργησει ο κοφτης ιδιαιτερα αν η χωρα κανει ρεκορ φετος στον τουρισμο οπως αναμενει η κυβερνηση και δρομολογηθουν εσοδα απο το κυνηγι διαφθορας και μαυρου χρηματος...
Αν η γιαγια μου ειχε ροδες θα ταν τρολει
δ) η αγορα θα θωρακιστει με τον αναπτυξιακο νομο που θα ψηφιστει τη Δευτερα και θα ενισχυθει και με 3,5 δισεκατομμυρια που θα πληρωσει το δημοσιο σε επιχειρησεις που χρωσταει...
Σιγουρα η αγορα θα θωρακιστει με την αυξηση του ΦΠΑ σε πολλα ειδη και το πετσοκομμα των συνταξεων.Ειναι σιγουρο αυτο μετα απο τετοια τονωση της ζητησης
ε) η κυβερνηση εξασφαλισε μαξιλαρακι 20 δις απο το τριτο μνημονιο που περισσεψε απο την κεφαλαιοποιηση των τραπεζων και το οποιο συζητιεται να επαναγορασει σημαντικο ποσοστο που χρωσταει η χωρα στο ΔΝΤ...
Δανειζομαστε παλι για να καλυψουμε παλια χρεη.Συνταγες Σαμαρα-ΓΑΠ δηλαδη.