ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

Δημοσίευσηαπό pluton » 23 Αύγ 2016, 17:50

Θέλοντας να συμβάλω....

Η βουλευτής του νομού Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή κάνει λόγο για τεράστιο ηθικό θέμα
«Πυρά» κατά κομματικών στελεχών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, για υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις περιοχή, εξαπέλυσε η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Σταμπουλή.

Η βουλευτής καταγγέλλει το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ.

«Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κ. Σταμπουλή.

Αναλυτικά η δήλωσή της, σύμφωνα με το trustpress.gr:

«Η Νομαρχιακή μας έχει μία ιδιομορφία, από την ημέρα που εκλέχθηκε η ηγεσία της Νομαρχιακής φροντίζει να συνεδριάζει μόνο αν έχει εξασφαλισμένο πως βρίσκομαι 600 χλμ μακριά. Από την Κυριακή των Βαϊων που έχω εκλεχθεί έχω παραστεί μία φορά την Μ. Παρασκευή την ώρα που κόντευε να βγει ο Επιτάφιος για να εκλέξουμε συντονιστή τον κ. Κοτρώνη και αναπληρωτή τον κ. Τάπα και μία φορά στις 29/6 που είχα έρθει για την κατάθεση στεφάνων. Θα δούμε πότε θα οριστεί η συνεδρίαση της Νομαρχιακής η οποία θα συζητήσει το θέμα για να δούμε θα υπάρχει αυτή την φορά η πρόνοια να βρίσκομαι 600 χλμ μακριά ή θα γίνει ενώ είμαι εδώ.

Αυτό είναι το ένα θέμα με τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής, το δεύτερο είναι επί της ουσίας. Εγώ τώρα άκουσα κάποιες λεπτομέρειες για τα τυπικά του διαγωνισμού αν έγινε έγκαιρα, πόσοι έλαβαν μέρος, εγώ τώρα τα έμαθα. Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».
Proto Thema

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2 ... .html#more

:D
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Μυαλο ο μπαγασας !
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Μυαλο ο μπαγασας ! » 24 Αύγ 2016, 13:32

Στις 22.9.1971 υπάρχει στα «Νέα» οικονοµική ανάλυση του Κωνσταντίνου Κόλµερ, όπου διαβάζουµε ότι «ναι µεν σηµειώθηκε το 1970 µια επιβράδυνση στην αύξηση του ρυθµού αυξήσεως του χρέους στο 12% έναντι 25% του 1969 (σ.σ.: πάλι επί χούντας είχε εκτιναχθεί, δηλαδή), όµως σηµειώθηκε µια ουσιώδης αύξηση του κρατικού δανεισµού µε έντοκα γραµµάτια και διπλασιασµός του δανεισµού σε συνάλλαγµα». Παρατίθενται, µάλιστα, και αποκαλυπτικά στοιχεία για το δηµόσιο χρέος από το 1958, µε πηγή πάντα τη στατιστική υπηρεσία:

∆ΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ∆ΙΣ. ∆ΡΧ.

1958........................................................3,5

1959........................................................8,0

1960........................................................9,7

1961......................................................11,6

1962......................................................13,1

1963......................................................17,6

1964......................................................21,4

1965......................................................25,4

1966......................................................32,0

1967......................................................37,8

1968......................................................45,3

1969......................................................56,7

1970......................................................63,7
0 .
Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο
Μη λες πως θάν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως
Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’ τον λύκο
Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος

Κώστας Βάρναλης

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Αύγ 2016, 15:20

Έχω υπόψη μου αυτό :

Εικόνα

Το χρέος επί του ποσοστού του ΑΕΠ .... και αυτό είναι που μετράει, διότι το χρέος μέχρι ένα ποσοστό επί του ΑΕΠ είναι αυεξυπηρετούμενο και δεν αποτελεί πρόβλημα για τον λαό, το κράτος και την οικονομία.

Εικόνα

Δηλαδή:

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, από το 1960 έως σήμερα.
Υπάρχουν δύο σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής αφού φαίνεται καθαρά ότι:
α) το 1988 το ποσοστό του δημοσίου χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ είναι στο 60% στη συνέχεια ανεβαίνει την περίοδο των κυβερνήσεων Εθνικής ενότητας 1988-’89 στο 80% και εκτοξεύεται στο 111% την περίοδο 1989- ’93.
β) η πτώση στο 97% το 2008 οφείλεται στην αναθεώρηση με τη μέθοδο της δημιουργικής λογιστικής που αύξησε το ΑΕΠ σε ποσοστό 9% και αυτόματα έδειξε μειωμένο το δημόσιο χρέος, και όχι σε σοβαρή δημοσιονομική πολιτική. Να σημειωθεί ότι αυτή η πρακτική οδήγησε σε επιπλέον δανεισμό περίπου 70 δις ευρώ. Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι από το 1993 μέχρι σήμερα οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες έχουν πληρώσει μόνο για τοκοχρεολύσια περίπου 210 δις ευρώ!

Όταν λοιπόν η Χούντα το διατηρούσε σε ποσοστό επί του ΑΕΠ από 25-20% (με πτωτική τάση) και σήμερα έχει φτάσει 180% (με ανοδική τάση) πως το βλέπεις το πράγμα; :D

Το ΑΕΠ ξέρεις είναι ένα πράγμα που έχει να κάνει με την ανάπτυξη και πόσο μεγαλώνει η πίττα που έχει να φάει ο λαός.... μπορείς να δανείζεσαι δηλαδή για να κάνεις επιχειρήσεις κλπ και μπορείς να δανείζεσαι για να γλεντοκοπάς και να κλέβεις.... μπορείς να καταλάβεις την διαφορά; Να δανείζεσαι για να φτιάχνεις βιομηχανίες, ξενοδοχεία, λιμάνια κλπ όπως έκανε η Χούντα και να ευημερούν οι πολίτες και να δανείζεσαι για να κλέβουν λαμόγια και να μεταφέρουν τα χρήματα σε θυρίδες στην Ελβετία όπως έκαναν στην μεταπολίτευση και να φορτώνουν τα χρέη στον λαό.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 09 Οκτ 2016, 12:24

Πέθανε ΠΑΜΦΤΩΧΟΣ (όπως ο ίδιος έλεγε έχω ένα κοστούμι το γαμπριάτικό μου ) και Όμως ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΕΝ ΛΕΥΚΩ τα οικονομικά της χώρας για 6 χρόνια .

Εικόνα

Ο Στυλιανός Παττακός, ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967 άφησε την τελευταία του πνοή, το Σάββατο σε ηλικία 104 ετών, στο σπίτι του, στην Οδό Σεβρών 14, στα Πατήσια. Την είδηση επιβεβαίωσαν στο News247 δημοσιογράφοι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης cretapost.gr και cretalive.gr, καθώς και στενός συγγενής του.
AdTech Ad

Το όνομα του είχε έρθει πριν δύο μέρες ξανά στην επικαιρότητα όταν άγνωστοι άνδρες είχαν εισβάλει στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας, αφαιρώντας του κοσμήματα και χρήματα.

....................

Συμμετείχε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο ως διοικητής ίλης της 11ης Ομάδος Αναγνωρίσεως της 11ης Μεραρχίας Πεζικού, ενώ κατά τη διάρκεια της Κατοχής ήταν μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης «Όμηρος».

Έλαβε μέρος στα Δεκεμβριανά, συμμετείχε στον εμφύλιο πόλεμο ως διοικητής της ίλης αρμάτων μάχης Κένταυρος σε αρκετά σημεία της Βόρειας Ελλάδας και παρασημοφορήθηκε με τρία αριστεία ανδρείας, επτά πολεμικούς σταυρούς, δύο μετάλλια εξαίρετων πράξεων καθώς και με όλα τα προβλεπόμενα σε καιρό ειρήνης μετάλλια και παράσημα.

Στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Πολέμου και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον βαθμό του ταξιάρχου, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση τεθωρακισμένων με έδρα στου Γουδή. Αποτάχθηκε από τον στρατό όντας Υποστράτηγος.

http://www.spirospero.gr/index.php/koin ... s-pattakos
0 .

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 10 Οκτ 2016, 10:27

Μυαλο ο μπαγασας ! έγραψε:Στις 22.9.1971 υπάρχει στα «Νέα» οικονοµική ανάλυση του Κωνσταντίνου Κόλµερ, όπου διαβάζουµε ότι «ναι µεν σηµειώθηκε το 1970 µια επιβράδυνση στην αύξηση του ρυθµού αυξήσεως του χρέους στο 12% έναντι 25% του 1969 (σ.σ.: πάλι επί χούντας είχε εκτιναχθεί, δηλαδή), όµως σηµειώθηκε µια ουσιώδης αύξηση του κρατικού δανεισµού µε έντοκα γραµµάτια και διπλασιασµός του δανεισµού σε συνάλλαγµα». Παρατίθενται, µάλιστα, και αποκαλυπτικά στοιχεία για το δηµόσιο χρέος από το 1958, µε πηγή πάντα τη στατιστική υπηρεσία:

∆ΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ∆ΙΣ. ∆ΡΧ.

1958........................................................3,5

1959........................................................8,0

1960........................................................9,7

1961......................................................11,6

1962......................................................13,1

1963......................................................17,6

1964......................................................21,4

1965......................................................25,4

1966......................................................32,0

1967......................................................37,8

1968......................................................45,3

1969......................................................56,7

1970......................................................63,7

Ρε σιχαμένε απατεώνα, αυτά τα κολπάκια να πας να τα κάνεις σε τίποτα ουρακοτάγκους γιατί για τέτοια μυαλά είναι. Πας και μου βάζεις τα απόλυτα ποσά, που όπως πολύ καλά ξέρεις αγνοούν τον παράγοντα ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, αντί για τους % αριθμούς, για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Έχεις το θράσος μετά να μιλάς για γκαιμπελισμό...

Όρνιο.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 10 Οκτ 2016, 10:28

pluton έγραψε:Έχω υπόψη μου αυτό :

Εικόνα

Το χρέος επί του ποσοστού του ΑΕΠ .... και αυτό είναι που μετράει, διότι το χρέος μέχρι ένα ποσοστό επί του ΑΕΠ είναι αυεξυπηρετούμενο και δεν αποτελεί πρόβλημα για τον λαό, το κράτος και την οικονομία.

Εικόνα

Δηλαδή:

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, από το 1960 έως σήμερα.
Υπάρχουν δύο σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής αφού φαίνεται καθαρά ότι:
α) το 1988 το ποσοστό του δημοσίου χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ είναι στο 60% στη συνέχεια ανεβαίνει την περίοδο των κυβερνήσεων Εθνικής ενότητας 1988-’89 στο 80% και εκτοξεύεται στο 111% την περίοδο 1989- ’93.
β) η πτώση στο 97% το 2008 οφείλεται στην αναθεώρηση με τη μέθοδο της δημιουργικής λογιστικής που αύξησε το ΑΕΠ σε ποσοστό 9% και αυτόματα έδειξε μειωμένο το δημόσιο χρέος, και όχι σε σοβαρή δημοσιονομική πολιτική. Να σημειωθεί ότι αυτή η πρακτική οδήγησε σε επιπλέον δανεισμό περίπου 70 δις ευρώ. Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι από το 1993 μέχρι σήμερα οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες έχουν πληρώσει μόνο για τοκοχρεολύσια περίπου 210 δις ευρώ!

Όταν λοιπόν η Χούντα το διατηρούσε σε ποσοστό επί του ΑΕΠ από 25-20% (με πτωτική τάση) και σήμερα έχει φτάσει 180% (με ανοδική τάση) πως το βλέπεις το πράγμα; :D

Το ΑΕΠ ξέρεις είναι ένα πράγμα που έχει να κάνει με την ανάπτυξη και πόσο μεγαλώνει η πίττα που έχει να φάει ο λαός.... μπορείς να δανείζεσαι δηλαδή για να κάνεις επιχειρήσεις κλπ και μπορείς να δανείζεσαι για να γλεντοκοπάς και να κλέβεις.... μπορείς να καταλάβεις την διαφορά; Να δανείζεσαι για να φτιάχνεις βιομηχανίες, ξενοδοχεία, λιμάνια κλπ όπως έκανε η Χούντα και να ευημερούν οι πολίτες και να δανείζεσαι για να κλέβουν λαμόγια και να μεταφέρουν τα χρήματα σε θυρίδες στην Ελβετία όπως έκαναν στην μεταπολίτευση και να φορτώνουν τα χρέη στον λαό.

Μπράβο, του απάντησες όπως του πρέπει του βρωμοψευταρά.

:ciao5:
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 10 Οκτ 2016, 10:51

Φίλε μου οι "δημοκράτες" γνωρίζουν ότι υπερασπίζονται ένα σάπιο, διεφθαρμένο, ανήθικο πολιτικό σύστημα και για αυτό αποφεύγουν τον διάλογο, η ίδια τακτική που ακολουθεί ο Τσίπρας τον φτύνουν και αυτός νομίζει ότι ψιχαλίζει. Μη ματαιοπονείς είναι της αρχής (οι "δημοκράτες") ότι: "Οι πολίτες υπάρχουν για το πολίτευμα και όχι το πολίτευμα για τους πολίτες".

Δηλαδή πιστεύουν ότι πρέπει να έχουμε διεφθαρμένη δημοκρατία παρά φωτισμένη δεσποτεία. όμως η Ελλάδα μέχρι σήμερα ότι πέτυχε από την αρχαιότητα μέχρι τώρα, ΠΑΝΤΑ δεν το πέτυχε η δημοκρατία αλλά η ολιγαρχία.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι και η δημοκρατία ανέκαθεν ήταν ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ στην χειρότερη μορφή.της. Δεν είχαμε και δεν έχουμε δημοκρατία, υπάρχει κανένας αφελής μεταξύ σας να πιστεύει ότι κυβερνάει ο λαός; Και παρακαλώ να μου πείτε έστω και μία περίοδο με λαική κυριαρχία και λαική διακυβέρνηση, σε όποιο νομίζετε κράτος αν δεν σας βολεύει η Ελλάδα :D ακόμα και στην αρχαιότητα, ας πούμε υπήρχε δημοκρατία στην Αθήνα του Περικλή; :s_crazy
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Οκτ 2016, 13:42

Βεβαια Πλουτον,οταν εσυ και το σοι σου ψηφιζατε/ψηφιζετε ΕΡΕ και ΝΔ για ρουσφετακια,η δημοκρατια ειναι καλη :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 10 Οκτ 2016, 17:03

Να λέμε και τα καλά της Χούντας, από οικονομία τα πήγαν αρκετά καλά στο πεδίο όμως της κοινωνικής ελευθερίας, πολύ χάλια.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Οκτ 2016, 12:01

Λαχουρένιος έγραψε:Βεβαια Πλουτον,οταν εσυ και το σοι σου ψηφιζατε/ψηφιζετε ΕΡΕ και ΝΔ για ρουσφετακια,η δημοκρατια ειναι καλη :D

Εγώ και το σόι μου ζήσαμε στην αριστερότερη γειτονιά της Β Πειραιά, η οικογένειά μου έχει θύμα στον μπλόκο της Κοκκινιάς κλπ κλπ κλπ και ο δεξιότερος ήταν ΕΔΑ.

ΑΛΛΑ και το δούλεμα δεν το μπορώ, κάποτε διαβάσαμε μάθαμε και μπορούμε να κρίνουμε. Τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. όμορφα πράγματα έριξα το γάντι σε πάντα δημοκράτη (διότι εγώ πια δεν πιστεύω στην δημοκρατία, όρος που κατά την γνώμη μου ΔΕΝ υπάρχει, είναι δηλαδή ένα κατά συνθήκη ψεύδος) μέχρι τώρα ποιείτε την νήσσαν (τουτέστι κάνετε την πάπια).

ΕΡΩΤΩ : Η δημοκρατία είναι ολιγαρχικό και αντιδημοκρατικό σύστημα;
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”