Έθνι, ψήστον να το ρίξει ΕΠΑΜ, και κάντου και κανένα φροντιστήριο στην ελληνική ιστορία του εικοστού αιώνα.
Χελώνε, άλλο ένα πρόσωπο, ο Γονατάς, άλλο ο βενιζελισμός γενικότερα, που ήταν κάργα αντιγερμανικός. Τι να πω, δηλαδή αυτά είναι βασικές ιστορικές γνώσεις. Δεν πιστεύω να μην έχεις ψάξει πως δημιουργήθηκε το δίπολο βενιζελικοί-αντιβενιζελικοί.
ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ Ο ΝΓΜ
-
ΠΗΞΤΕ
- Adonis Fan Club

Re: ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ Ο ΝΓΜ
0 .
Με του Κυριάκαρου το λιλί
θα τους αλλάξουμε την ψυχή
-
Kauldron
- Supreme poster

Ορίστε:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE ... E%B1%CF%82
Έχουμε και λέμε.
Βενιζελικοί (δηλαδή ο κατιμάς πασοκ-νουδου, μέχρι και μερικά ονόματα παρέμειναν τα ίδια)=> Τάγματα Ασφαλείας.
Κομμουνιστές=> Εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κατ' εντολή του Στάλιν, λιποτάκτησαν μαζικά, για να ιδρύσουν τον ΕΛΑΣ.
Μεταξικοί=> Είπαν το ΟΧΙ, πολέμησαν μέχρις εσχάτων, και τελικά ηττήθηκαν λόγω κατάρρευσης του μετώπου.
Πήξτε, δεν μιλάμε για "ένα πρόσωπο" μιλάμε για βασικό θιασώτη του Βενιζελικού κινήματος. Μην υποβαθμίζουμε ό,τι δεν μας συμφέρει.
Η δημιουργία μιας ένοπλης δύναμης που σκοπό της θα είχε τη διατήρηση της έννομης τάξης και την καταπολέμηση των κομμουνιστών του ΕΛΑΣ ήταν όρος που έθεσε ο Ιωάννης Ράλλης προκειμένου να αναλάβει την πρωθυπουργία μετά την παραίτηση του Λογοθετόπουλου.[1] Τη δημιουργία μιας τέτοιας δύναμης υποστήριξαν εξ αρχής οι εισηγητές Στυλιανός Γονατάς και Θεόδωρος Δ. Πάγκαλος, προκειμένου, όπως υποστήριζαν στην προβαλλόμενη προπαγάνδα τους, να εμποδίσουν μελλοντική επιστροφή του βασιλιά Γεώργιου Β' στην Ελλάδα.[2] Άλλα σημαντικά πρόσωπα που επηρέαζαν την εποχή εκείνη τον πρωθυπουργό ήταν ο υπουργός Ταβουλάρης και ο Ι. Βουλπιώτης.
Από την πλευρά τους οι Γερμανοί είδαν ότι μια δύναμη κρούσης κατά της αντίστασης αποτελούμενη από Έλληνες είχε πλείστα πλεονεκτήματα, καθώς όχι μόνο οι ντόπιοι γνώριζαν καλύτερα το έδαφος, καθώς και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην αντίσταση,[3] που σήμαινε περισσότερο αποτελεσματικοί, αλλά πρώτιστα διευκόλυνε και το δικό τους έργο άνευ εμπλοκής δικών τους δυνάμεων, χωρίς και να παραβλέπεται ο εμφύλιος χαρακτήρας αυτών των συγκρούσεων με ότι σήμαινε για τους ίδιους.
Ως αρχικοί σκοποί της ίδρυσης των Ταγμάτων αναφέρθηκαν η τήρηση της τάξης σε περίπτωση κομμουνιστικών ενεργειών, καθώς και η παρεμπόδιση της επιστροφής του βασιλιά.[4] Ο δεύτερος στην πορεία εγκαταλείφθηκε και πιθανόν αποτελούσε τρόπο για να πεισθούν να καταταχθούν στα Τάγματα οι Βενιζελικοί αξιωματικοί που είχαν αποταχθεί ήδη από το 1936 επί καθεστώτος Μεταξά[5] Από την πλευρά τους, όσοι ανέλαβαν τη συγκρότηση και διοίκηση Ταγμάτων Ασφαλείας υποστήριξαν ότι το έκαναν προκειμένου να προφυλάξουν τον πληθυσμό από τη δράση του ΕΑΜ. Η δημιουργία τους έγινε με νόμο που ψηφίστηκε στις 7 Απριλίου του 1943 και η πρόσκληση για κατάταξη ανακοινώθηκε δημόσια τον Ιούνιο του '43.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE ... E%B1%CF%82
Έχουμε και λέμε.
Βενιζελικοί (δηλαδή ο κατιμάς πασοκ-νουδου, μέχρι και μερικά ονόματα παρέμειναν τα ίδια)=> Τάγματα Ασφαλείας.
Κομμουνιστές=> Εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κατ' εντολή του Στάλιν, λιποτάκτησαν μαζικά, για να ιδρύσουν τον ΕΛΑΣ.
Μεταξικοί=> Είπαν το ΟΧΙ, πολέμησαν μέχρις εσχάτων, και τελικά ηττήθηκαν λόγω κατάρρευσης του μετώπου.
Πήξτε, δεν μιλάμε για "ένα πρόσωπο" μιλάμε για βασικό θιασώτη του Βενιζελικού κινήματος. Μην υποβαθμίζουμε ό,τι δεν μας συμφέρει.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.
-
Kauldron
- Supreme poster

paralo έγραψε:Kauldron έγραψε:Ποιοί είναι? Οι "πρόγονοι" της ΧΑ ήταν οι οπαδοί του Μεταξά. Αυτοί είπαν το "οχι" στους Ιταλούς και πολέμησαν τους Γερμανούς. Δεν έστελναν επιστολές στην "Εξοχοτάτη" Μέρκελ, όπως κάποιοι άλλοι. Αυτή είναι η ιστορία, και όσο και να χτυπιούνται κάποιοι δεν ξαναγράφεται.
Όσο για το ποιοί ήταν οι "ιστορικοί" Γερμανοτσολιάδες, αυτοί ήταν οι φιλοβενιζελικοί, που ήταν γερμανόφιλοι, ούτε καν οι δεξιοί, που ήταν αγγλόφιλοι. Δηλαδή και πάλι σε πασοκατζήδες ξαναγυρνάμε. Σταθεροί ιστορικά,πάντως.
νιωθεις υπερηφανος με αυτά που γράφεις;
Νομίζω οτι είναι πολύ καλύτερη επιλογή απ' το να στηρίζω άτομα που περιφέρονται μεθυσμένοι στα κανάλια και να προσπαθώ να πιαστώ από μια μαλακία που είπε κάποιος 30 χρόνια πριν, προκειμένου να "την πώ" σε άλλους.
Και να σε ρωτήσω κι εσένα, εσύ νιώθεις περήφανη γι' αυτό?
paralo έγραψε:
Να πω κι εγώ που δεν εχω αφεντικό, τι εχω καταλαβει οτι θα γένει?
Α) Συριζα πρωτος μαζι με (ΑΝΕΛ) -ΠΟΤΑΜΙ .
β) ΝΔιτσα πρωτη μαζι με ΠΑΣΟΚ
Απο τις κορώνες που βγαζουν , ο καθένας "χτυπά" τα μικρά κόμματα του "αλλου".
Εγώ θελω να μπει καμια ΕΚ να γελάμε με σχολιασμό του Προέδρου στα καναλια και να γινει το συμπαν π...τανα για ενα 6μηνο ακόμα, μετά το περας του οποιου θα ξανα παμε σε εκλογές.
Άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, ζωές καταστρέφονται, κι εσύ κάνεις χαβαλε.
0 .
-
ΠΗΞΤΕ
- Adonis Fan Club

Ο ίδιος ο Γονατάς αποκήρυξε τα Τ.Α. αργότερα, όπου μάζεψαν τον γνωστό φιλομοναρχικό/αντικομμουνιστικό/ανθελληνικό κατιμά. Στον ευρύτερο χώρο του βενιζελισμού δε (ουσιαστικά όλων των δυνάμεων που είχαν συνταχθεί με τον Γεώργιο Παπανδρέου) υπήρξαν και άνθρωποι που είχαν πολεμήσει σφόδρα τους γερμανοτσολιάδες μέσω του ΕΑΜ. Οι λεγόμενοι μεταξικοί είχαν στις τάξεις τους και πολλούς που υποστήριζαν το ναζισμό κρυφά ή φανερά, και όταν έσφιξαν τα λουριά με την Κατοχή, η αφρόκρεμα την κοπάνησε στο εξωτερικό. Μα με φέρνεις στο σημείο να γίνομαι ο δικηγόρος μιας ιδεολογίας που δεν πιστεύω!
0 .
-
Kauldron
- Supreme poster

Μα οι μεταξικοί φασίστες ήταν, δεν διαφωνούμε γι' αυτό. Είπαν το οχι? Το είπαν. Αυτό λέμε.
0 .
-
paralo
- Crazy poster

Μα αφου θα ξαναπαμε σε εκλογές. Εγώ μπορώ να κάνω οση πλακα γουστάρω και να με στιγματισεις οσο κυνική θελω να φαίνομαι.
Τι πιπες περι Μεταξαδες- ΟΧΙ - ΧΑ και τα σχετικά της ιστορίας που τα βαζεις και σε εισαγωγικά τρομαρα σου (Οι "πρόγονοι" της ΧΑ ήταν οι οπαδοί του Μεταξά.) για να μειωσεις τη βλακεια που πετας ηθελα να ηξερα αν νιωθεις υπερηφανος που τα γραφεις.
(Δεν εχω αμφιβολια οτι η ανθρωπινη ανωμαλια εχει πολλές εκφανσεις. Απλώς, δεν το ειχα καταλαβει οτι πας μεχρι τοσο μακριά μιας και μοιαζεις να γραφεις εκπροσωπώντας τον εαυτό σου και οχι καποιο κόμμα που πετάει λάσπη. Ενδεχομνως να εχω καταλαβει και λαθος και να εισαι απλώς τρολ. Αν ειναι ετσι, φταιω εγω, οχι εσυ).
Τι πιπες περι Μεταξαδες- ΟΧΙ - ΧΑ και τα σχετικά της ιστορίας που τα βαζεις και σε εισαγωγικά τρομαρα σου (Οι "πρόγονοι" της ΧΑ ήταν οι οπαδοί του Μεταξά.) για να μειωσεις τη βλακεια που πετας ηθελα να ηξερα αν νιωθεις υπερηφανος που τα γραφεις.
(Δεν εχω αμφιβολια οτι η ανθρωπινη ανωμαλια εχει πολλές εκφανσεις. Απλώς, δεν το ειχα καταλαβει οτι πας μεχρι τοσο μακριά μιας και μοιαζεις να γραφεις εκπροσωπώντας τον εαυτό σου και οχι καποιο κόμμα που πετάει λάσπη. Ενδεχομνως να εχω καταλαβει και λαθος και να εισαι απλώς τρολ. Αν ειναι ετσι, φταιω εγω, οχι εσυ).
0 .
#ccc
-
ΠΗΞΤΕ
- Adonis Fan Club

Kauldron έγραψε:Μα οι μεταξικοί φασίστες ήταν, δεν διαφωνούμε γι' αυτό. Είπαν το οχι? Το είπαν. Αυτό λέμε.
Για την ταμπακιέρα κύριε;
0 .
-
nik_killthemall
- Extreme poster

χελωνε και ναζοφασιστας και ανιστορητος τραγελαφος.
οι νικημενοι του 45 ήταν οι οπαδοι του μεταξα ? πας καλα ?
το 45 νικηθηκαν οι οπαδοι του μεταξα ή τα ζομπι των ναζι τα οποια ο μεταξας και οι οπαδοι του πολεμησαν ?
η παρανοια η ιδια ...
οι νικημενοι του 45 ήταν οι οπαδοι του μεταξα ? πας καλα ?
το 45 νικηθηκαν οι οπαδοι του μεταξα ή τα ζομπι των ναζι τα οποια ο μεταξας και οι οπαδοι του πολεμησαν ?
η παρανοια η ιδια ...
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .
-
Kauldron
- Supreme poster

paralo έγραψε:Μα αφου θα ξαναπαμε σε εκλογές. Εγώ μπορώ να κάνω οση πλακα γουστάρω και να με στιγματισεις οσο κυνική θελω να φαίνομαι.
Άλλα αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα.
Πραγματικά, η ασυναρτησία ως πολιτική θέση. Το βλέπουμε άλλωστε και στην πολιτική ζωή με τα Ποτάμια, τις Ελιές τους Λεβέντες και τ' άλλα "φρουτα".
ΠΗΞΤΕ έγραψε:Kauldron έγραψε:Μα οι μεταξικοί φασίστες ήταν, δεν διαφωνούμε γι' αυτό. Είπαν το οχι? Το είπαν. Αυτό λέμε.
Για την ταμπακιέρα κύριε;
Ποιά είναι η ταμπακιέρα?
0 .
-
nik_killthemall
- Extreme poster

χελωνε ειναι ξεκαθαρο οτι αυτοβριζεσαι ...
το να μιλας εσυ για ασυναρτησια και για πολιτικη θεση ειναι ο ορισμος της αυτοαναιρεσης.
οι νικημενοι του 45 λοιπον κατα τα λογια του αραποδερμου υπανθρωπου, ειναι κατεσενα οι οπαδοι του μεταξα ο οποιος στο ημερολογιο του εγραφε "καλυτερα να πεθανουμε ολοι παρα να υποταχθουμε στον χιτλερ".
το 45 λοιπον νικηθηκαν οι οπαδοι του μεταξα, οχι ο χιτλερ ...
και σας φταινε τα μνημονια και ο σοιμπλε ... και οχι η ξεκαθαρη διανοητικη υστερηση με την οποια γεννηθηκατε.
το να μιλας εσυ για ασυναρτησια και για πολιτικη θεση ειναι ο ορισμος της αυτοαναιρεσης.
οι νικημενοι του 45 λοιπον κατα τα λογια του αραποδερμου υπανθρωπου, ειναι κατεσενα οι οπαδοι του μεταξα ο οποιος στο ημερολογιο του εγραφε "καλυτερα να πεθανουμε ολοι παρα να υποταχθουμε στον χιτλερ".
το 45 λοιπον νικηθηκαν οι οπαδοι του μεταξα, οχι ο χιτλερ ...
και σας φταινε τα μνημονια και ο σοιμπλε ... και οχι η ξεκαθαρη διανοητικη υστερηση με την οποια γεννηθηκατε.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .