ΠΗΞΤΕ έγραψε:nik_killthemall έγραψε:οχι, ευθυνες εχεις γιαυτο που ψηφιζεις, αυτο σημαινει δημοκρατια !
Επισης, εδω μεσα ευθυνες φερεις γιαυτο που προπαγανδιζεις !
το τι κανεις και τι οχι, ειναι εξαιρετικα αφελες εως βλακωδες, το να απαιτεις να γινει η αυτοκριτικη του σε ενα ανωνυμο μεσον που κανεις δεν μπορει να το ελεγξει και να το διασταυρωσει.
αντιθετα οι αποψεις του καθενος μενουν εδω μεσα και μπορουν και διασταυρωνονται.
απο κει και περα για τις επιλογες αυτων που εχω ψηφισει εχω κανει αυτοκριτικη στο παρελθον, αλλα εν γενει ειναι ανυπαρκτοι στο ελ πολιτικο σκηνικο.
τελος, τις κοινωνικες ομαδες (κομματι των οποιων αποτελω και εγω) ΔΕΝ τις προσβαλλω οπως ψευδως λες, προσβολη ειναι η αδικαιολογητη υβρις, εγω ΠΑΝΤΑ αιτιολογω μεχρι τελειας και κομματος τους χαρακτηρισμους μου !
Αυτό που καταγράφεις είναι άποψη φασιστική. Η συγκεκριμένη ιδεολογία υποστηρίζει πως σε ένα συλλογικό εθνικοπατριωτικό πνεύμα, το κάθε άτομο διαλύεται και όλοι ενοποιούνται σε μια μάζα που δρα συλλογικά και προς μια κατεύθυνση, επομένως υπάρχει μια βούληση και τίποτε άλλο. Δημοκρατία είναι το δικαίωμα της επιλογής, όπως και της αναίρεσής της ύστερα από ένα χρονικό διάστημα, όποιο και να είναι αυτό. Εγώ δεν κατηγορώ αυτόν που μπορεί να ψήφιζε το οποιοδήποτε κόμμα, ακόμη και νδ και πασόκ, αν δεν είχε κακές προθέσεις και δεν εξυπηρετούσε κατά βάθος ιδιοτελή και βρώμικα συμφέροντα, γιατί υπήρχαν και αυτοί, που ήταν οι μαλάκες της υπόθεσης, αλλά κανείς εξ αυτών δεν ψήφιζε έχοντας την πρόθεση να γίνει η Ελλάδα μπανανία, σε αντίθεση με άλλους. Σε ευχαριστούμε που τοποθετήθηκες ιδεολογικά πάντως. Εγώ πάντως δε σε έχω δει να κάνεις αυτοκριτική για τις πολιτικές σου επιλογές ποτέ εδώ μέσα, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να απαιτώ κάτι τέτοιο από εσένα, δε θα σου επιβληθώ και ούτε αποσκοπώ σε κάτι τέτοιο γιατί πολύ απλά έχω διαφορετική νοοτροπία.
βηξε, το μονο φασιστικο, ειναι το γεγονος πως χωρις την παραμικρη αιτιολογηση αποκαλεις την αποψη μου φασιστικη !
(φαντασου πως ουτε καν ο ροκο, και αυτο ειναι προς τιμην του, δεν διακρινει αιτιολογηση απο μερους σου στην αρλουμπα που λες, ο οποιος ροκο θα ειχε καθε λογο να προσποιηθει ακομα και ψευδως οτι εχει συνδεση η αρλουμπα που γραφεις και δικαιως με λες φασιστα, αφου με τον ροκο εδω μεσα ειναι γνωστο οτι ειμαστε αντιδιαμετρικα απεναντι με απειρο ιστορικο μπινελικιων)
Μεχρι να αρθρωσεις λογο με συνδεση δεν ασχολουμαι με τις συκοφαντιες σου.
Κατα τ'αλλα μαθε οτι στην δημοκρατια η ψηφος ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ! Ειτε η ψηφος ηταν ιδιοτελως αποτυχης, ειτε ηταν ανιδιοτελως=βλακωδως αποτυχης, στην δημοκρατια η ψηφος εχει ΠΑΝΤΑ ΚΟΣΤΟΣ !
Οποιος δεν το θελει αυτο το κοστος, απλα παραδιδει - απαρνειται τα πολιτικα του δικαιωματα.
Το μονο πραγμα που κραζω διαχρονικα, ειναι η διαφθορα των "κοινωνικων ομαδων" που τοσες 10ετιες ψηφιζουν πλειοψηφικα, να μην θελουν να υποστουν το κοστος της ψηφου τους και να το μεταβιβαζουν επανελλειμμενα στις επομενες γενιες !
Αυτο ειναι το εργο που περιγραφει ολη τη μεταπολιτευση.