Ευρωπαϊστές,καταστροφείς της Ελλάδας,σούργελα της Ευρώπης

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ευρωπαϊστές,καταστροφείς της Ελλάδας,σούργελα της Ευρώπη

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 26 Ιούλ 2015, 15:47

ΓΑΛΗ έγραψε:
Kauldron έγραψε:Το έχω πεί, και το ξαναλέω, οτι ένα από τα θετικά που έχουν επιτευχθεί, ίσως και το μοναδικό, από αυτήν την κατάσταση με τους Ευρωπαίους, είναι οτι ΑΚΡΙΒΩΣ φάνηκε, μέσω των ξεκάθαρων εκβιασμών και παρεμβάσεων στα εσωτερικά μας θέματα, τί ακριβώς είδους "σύμμαχοι" και "εταίροι" είναι. Αυτό που έβαλες είναι από πρίν από το δημοψήφισμα.
Μολονότι και ο ίδιος ο Τσίπρας, ουσιαστικά αγνόησε τ' αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, και έπραξε περίπου τ' αντίθετα, φάνηκε ξεκάθαρα οτι η ολιγαρχία (οι βασικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας) θέλει ευρώ πάση θυσία. Προφανώς για τους λόγους που περιγράφει το άρθρο.

Ναι, αυτό που έβαλα είναι πριν το δημοψήφισμα και περίπου ένα μήνα μετά το άρθρο του tvxs.

Αλλά αυτό που πραγματικά δεν καταλαβαίνω είναι το ότι τώρα ανακαλύψαμε την ολιγαρχία. Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε αυτή η μυστήρια ολιγαρχία που θέλει να ταπεινώσει τον λαό και τον σύριζα;
Σε δεκαπεντάχρονα απευθύνονται;

Επειδή δηλαδή τώρα γιγαντώθηκαν τα εσωκομματικά προβλήματα του τουρλουμπουκίου που είναι ο σύριζα, θα πρέπει όλη η Ελλάδα να τα θεωρήσει προσωπικό της πρόβλημα, να νοιώσει ταπεινωμένη από τους εταίρους και να υπερασπίσει σύσσωμη το φανταστικό μας κράτος που υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις τον πολίτη;

Σ' εμένα απευθύνεσαι ή στον σύριζα? Γιατί μ' εμένα μιλάς. Εγώ την ολιγαρχία την ανακάλυψα εδώ και πάρα πολύ καιρό, και μιλάω γι' αυτήν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ακόμα και όταν τα έλεγε ο Καρατζαφέρης, συμφωνούσα. Άσχετα που έγινε μέρος της ολιγαρχίας με τη στήριξη στον Παπαδήμο κλπ.
Πολλοί "οπαδοί" της δεξιάς την ξέραμε από πρίν. Πολλοί βέβαια είναι μέρος της (βλέπε όσοι στηρίζουν τη ΝΔ του Σαμαρά, και φυσικά όλοι όσοι στηρίζουν ΠΑΣΟΚ (οποιασδήποτε "απόχρωσης").
Τώρα αν άρχισαν να την ανακαλύπτουν και από την "κεντροαριστερά" καλό αυτό.

Επειδή δηλαδή τώρα γιγαντώθηκαν τα εσωκομματικά προβλήματα του τουρλουμπουκίου που είναι ο σύριζα, θα πρέπει όλη η Ελλάδα να τα θεωρήσει προσωπικό της πρόβλημα, να νοιώσει ταπεινωμένη από τους εταίρους και να υπερασπίσει σύσσωμη το φανταστικό μας κράτος που υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις τον πολίτη;

Εσύ είσαι πρώτα "αντισύριζα" "αντιαριστερή" "αντι"-κάτι (κι εγώ δεν ξέρω τί, αμφιβάλλω αν ξέρεις και η ίδια), και μετά Ελληνίδα. Εγώ είμαι πρώτα Έλληνας και μετά όλα τ' άλλα.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 26 Ιούλ 2015, 16:38

Kauldron έγραψε:
Σ' εμένα απευθύνεσαι ή στον σύριζα? Γιατί μ' εμένα μιλάς.

Σ' αυτά που λέει το άρθρο.

Με σένα -κατά τα φαινόμενα- δεν μπορώ να κάνω διάλογο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 26 Ιούλ 2015, 19:35

Και ποιός περιμένεις τότε να σου απαντήσει? Ο συγγραφέας του άρθρου? Αν ναι, ας έγραφες την άποψή σου στα σχόλια του λινκ που δίνω.

Aυτά που λέει το άρθρο απευθύνονται σε Έλληνες πατριώτες. Εσύ προφανώς δεν είσαι, οπότε δεν σε αφορούν. Ουδείς ενδιαφέρεται για το τί προτίθεσαι να κάνεις, όταν η λογική σου είναι καφενειακού τύπου "τρολλάρισμα" στον "οπαδό της άλλης ομάδας" (έχοντας, η ίδια επιλέξει να "μην στηρίζεις καμιά ομάδα" για να μη μπορεί να σου "την πεί" κανένας).
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 26 Ιούλ 2015, 19:56

Λέγε ό,τι θες, κανένα πρόβλημα.

Και προσπάθησε να δεις το θέμα θετικά.
Με 62% ένθερμους πατριώτες, η πατρίς δεν κινδυνεύει από αντιπατριώτες όπως εγώ.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 26 Ιούλ 2015, 20:01

ΓΑΛΗ έγραψε:Λέγε ό,τι θες, κανένα πρόβλημα.

+1

ΓΑΛΗ έγραψε:
Kauldron έγραψε:

+2
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 26 Ιούλ 2015, 20:02

Έναν βαρύ γλυκό στην κυρία.
Και το τάβλι.
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 26 Ιούλ 2015, 20:14

nik_killthemall έγραψε:

+1

ΓΑΛΗ έγραψε:
Kauldron έγραψε:

+2

Αυτή η γαλανόλευκη Δειμοκρατία είναι όντως καταλυτική.

Πάμε γι' άλλα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 26 Ιούλ 2015, 20:27

Μπράβο είπες την τελευταία λέξη, νίκησες. :LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 27 Ιούλ 2015, 09:14

Kauldron έγραψε:Το έχω πεί, και το ξαναλέω, οτι ένα από τα θετικά που έχουν επιτευχθεί, ίσως και το μοναδικό, από αυτήν την κατάσταση με τους Ευρωπαίους, είναι οτι ΑΚΡΙΒΩΣ φάνηκε, μέσω των ξεκάθαρων εκβιασμών και παρεμβάσεων στα εσωτερικά μας θέματα, τί ακριβώς είδους "σύμμαχοι" και "εταίροι" είναι. Αυτό που έβαλες είναι από πρίν από το δημοψήφισμα.
Μολονότι και ο ίδιος ο Τσίπρας, ουσιαστικά αγνόησε τ' αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, και έπραξε περίπου τ' αντίθετα, φάνηκε ξεκάθαρα οτι η ολιγαρχία (οι βασικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας) θέλει ευρώ πάση θυσία. Προφανώς για το λόγο που περιγράφει το άρθρο (δηλαδή να συνεχίσουν να παρασιτούν είς βάρος του Έθνους).

Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πλεόν το 100% της αλήθειας. Οι 'κακοί' εταίροι δεν είναι το 100% της αλήθειας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από επίδοξους παραπλανητές για να μας την φέρουν ξανά. Το πρόβλημα εντελώς ψυχρά και λογικά είναι ότι βρισκόμαστε σε μια νομισματική ένωση με συγκεκριμένους κανόνες που συμφέρουν μόνο τους πλούσιους της χώρας. Για να παραμείνεις στην ένωση πρέπει να εφαρμόσεις τους κανόνες, όπως είναι φυσικό. Αν δεν σου αρέσουν οι κανόνες το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ και όχι να προσπαθείς να τους αλλάξεις ή να επηρεάσεις με το ελάχιστο μέγεθός σου σαν χώρα τους εταίρους και να τους λογικέψεις. Επομένως αντί να μιλάμε για κακούς εταίρους (επίκληση στο συναίσθημα που είναι χρήσιμη σαν μέθοδος προπαγάνδας προκειμένου για την επίτευξη κάποιου στόχου) θα πρέπει να έχουμε σαν βάση της πολιτικής μας σκέψης ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 27 Ιούλ 2015, 10:15

Green Dragon έγραψε:
Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πλεόν το 100% της αλήθειας. Οι 'κακοί' εταίροι δεν είναι το 100% της αλήθειας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από επίδοξους παραπλανητές για να μας την φέρουν ξανά. Το πρόβλημα εντελώς ψυχρά και λογικά είναι ότι βρισκόμαστε σε μια νομισματική ένωση με συγκεκριμένους κανόνες που συμφέρουν μόνο τους πλούσιους της χώρας. Για να παραμείνεις στην ένωση πρέπει να εφαρμόσεις τους κανόνες, όπως είναι φυσικό. Αν δεν σου αρέσουν οι κανόνες το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ και όχι να προσπαθείς να τους αλλάξεις ή να επηρεάσεις με το ελάχιστο μέγεθός σου σαν χώρα τους εταίρους και να τους λογικέψεις. Επομένως αντί να μιλάμε για κακούς εταίρους (επίκληση στο συναίσθημα που είναι χρήσιμη σαν μέθοδος προπαγάνδας προκειμένου για την επίτευξη κάποιου στόχου) θα πρέπει να έχουμε σαν βάση της πολιτικής μας σκέψης ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ.

Το πρόβλημα είναι το κακό ελληνικό κράτος.

Το ερώτημα είναι κατά πόσον αυτό το κράτος -και αυτοί οι μηχανισμοί που διαθέτει- μπορούν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά εκτός ευρώ ή Ευρώπης.

Γιατί αν η πολιτική μας σκέψη βασίζεται στο "ναι, θα περάσουμε δύσκολα αλλά κάποια στιγμή όλα θα γίνουν καλύτερα" είμαστε ρομαντικοί και υπεραισιόδοξοι αλλά πολιτικά αδαείς.

Ναι, είναι σαφές ότι το πράγμα ως έχει, δεν πάει.
Υπάρχει όμως κάποια συγκεκριμένη και υλοποιήσιμη πρόταση για την επόμενη μέρα ή θα επαναλάβουμε ακριβώς το ίδιο πολιτικοοικονομικό μοντέλο με δραχμή;
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”