ΓΑΛΗ έγραψε:Kauldron έγραψε:Το έχω πεί, και το ξαναλέω, οτι ένα από τα θετικά που έχουν επιτευχθεί, ίσως και το μοναδικό, από αυτήν την κατάσταση με τους Ευρωπαίους, είναι οτι ΑΚΡΙΒΩΣ φάνηκε, μέσω των ξεκάθαρων εκβιασμών και παρεμβάσεων στα εσωτερικά μας θέματα, τί ακριβώς είδους "σύμμαχοι" και "εταίροι" είναι. Αυτό που έβαλες είναι από πρίν από το δημοψήφισμα.
Μολονότι και ο ίδιος ο Τσίπρας, ουσιαστικά αγνόησε τ' αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, και έπραξε περίπου τ' αντίθετα, φάνηκε ξεκάθαρα οτι η ολιγαρχία (οι βασικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας) θέλει ευρώ πάση θυσία. Προφανώς για τους λόγους που περιγράφει το άρθρο.
Ναι, αυτό που έβαλα είναι πριν το δημοψήφισμα και περίπου ένα μήνα μετά το άρθρο του tvxs.
Αλλά αυτό που πραγματικά δεν καταλαβαίνω είναι το ότι τώρα ανακαλύψαμε την ολιγαρχία. Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε αυτή η μυστήρια ολιγαρχία που θέλει να ταπεινώσει τον λαό και τον σύριζα;
Σε δεκαπεντάχρονα απευθύνονται;
Επειδή δηλαδή τώρα γιγαντώθηκαν τα εσωκομματικά προβλήματα του τουρλουμπουκίου που είναι ο σύριζα, θα πρέπει όλη η Ελλάδα να τα θεωρήσει προσωπικό της πρόβλημα, να νοιώσει ταπεινωμένη από τους εταίρους και να υπερασπίσει σύσσωμη το φανταστικό μας κράτος που υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις τον πολίτη;
Σ' εμένα απευθύνεσαι ή στον σύριζα? Γιατί μ' εμένα μιλάς. Εγώ την ολιγαρχία την ανακάλυψα εδώ και πάρα πολύ καιρό, και μιλάω γι' αυτήν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ακόμα και όταν τα έλεγε ο Καρατζαφέρης, συμφωνούσα. Άσχετα που έγινε μέρος της ολιγαρχίας με τη στήριξη στον Παπαδήμο κλπ.
Πολλοί "οπαδοί" της δεξιάς την ξέραμε από πρίν. Πολλοί βέβαια είναι μέρος της (βλέπε όσοι στηρίζουν τη ΝΔ του Σαμαρά, και φυσικά όλοι όσοι στηρίζουν ΠΑΣΟΚ (οποιασδήποτε "απόχρωσης").
Τώρα αν άρχισαν να την ανακαλύπτουν και από την "κεντροαριστερά" καλό αυτό.
Επειδή δηλαδή τώρα γιγαντώθηκαν τα εσωκομματικά προβλήματα του τουρλουμπουκίου που είναι ο σύριζα, θα πρέπει όλη η Ελλάδα να τα θεωρήσει προσωπικό της πρόβλημα, να νοιώσει ταπεινωμένη από τους εταίρους και να υπερασπίσει σύσσωμη το φανταστικό μας κράτος που υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις τον πολίτη;
Εσύ είσαι πρώτα "αντισύριζα" "αντιαριστερή" "αντι"-κάτι (κι εγώ δεν ξέρω τί, αμφιβάλλω αν ξέρεις και η ίδια), και μετά Ελληνίδα. Εγώ είμαι πρώτα Έλληνας και μετά όλα τ' άλλα.