Στράτφορ προς Ελλάδα: πληρώστε το χρέος με δραχμές

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Re: Στράτφορ προς Ελλάδα: πληρώστε το χρέος με δραχμές

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 11 Μάιος 2015, 17:42

Είδατε ρε, ο κύρ Μπόμπολας σκέφτεται το καλό σας κι εσείς πάτε να του χαλάσετε την μπίζνα, εεεεεεε, το πατριωτικό μεταλλείο του.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 11 Μάιος 2015, 18:04

ksmyrn έγραψε:Ουτε αδυνατη ειναι (εκτος αν δεν μας δωσουν τον χρυσο) ουτε καταστροφικη, αν αυτο εννοεις. Το θεμα ειναι η θεληση του επικεφαλης. Αν δεν ειναι προδοτης δηλαδη....

αυτο σημαινει πως αντι να ζητιανευουμε ευρω, θα ζητιανευουμε χρυσο ? ελ βερζιον νομισματος στην οποια δεν θα ζητιανευουμε δεν παιζει ?
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 11 Μάιος 2015, 18:14

Kauldron έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:ναι κολντρον ειμαι ή μπουφος ή νδ ...

ας συζητησουμε τωρα για την πρωτη επαναφορα του κανονα του χρυσου μετα απο τοσες δεκαετιες απο την υπερδυναμη στο χρυσο και το ασημι που λεγεται ελλαδα ...

πιο σοβαρο θα ηταν να φτιαχναμε νομισμα που θα στηριζοταν στον κανονα της παραλιας.

μλκα μου ειμαι σκατοψυχος φιλελε που μισει παθολογικα τους νεοελ και τα παραγωγα τους, γιατι εχουν καταστρεψει την χωρα με την εθιστικη διαφθορα τους και την αναμφισβητητη βλακεια τους που την διαχεουν παντου, τα τελευταια 40 χρονια, και δεν εχω προβλημα να θυσιαστω επαγγελματικα αρκει να τους δω να εξαθλιωνονται μεχρι θανατου. εξυπακουεται οτι μεταξυ ΝΔ και κκε διαλεγω κκε δαγκωτο.

Εσυ αντιθετα ειναι ξακαθαρο οτι για τον ιδιο λογο με τον δικο μου, αγαπας τους νεοελ και τα παραγωγα τους και αγωνιζεσαι για να διασωσεις με καθε κοστος (ακαταπαυστο μασημα σανου) τις παθογενειες τους και τη λαμογια τους γιατι "αυτοι ειμαστε".

Κοίτα, δεν ξέρω με τί είδους ανθρώπους έχεις επαφές εσύ, αλλά εγώ και ο ίδιος ούτε διεφθαρμένος είμαι, ούτε έχω επαφές με τέτοιους ανθρώπους.
ΑΝ πραγματικά γνωρίζεις τί γίνεται εκεί έξω, θα ξέρεις οτι αυτοί που έχουν καταστραφεί και κλείσει τις επιχειρήσεις τους, είναι κατά κανόνα οι συνεπείς άνθρωποι, που προσπαθούν, με πεσμένο τζίρο να καλύψουν φόρους επιτηδεύματος, εισφορές, και κανονικούς φόρους. Τα λαμόγια έτσι κι αλλιώς ούτε πληρώνανε ούτε πληρώνουνε φόρους.
Μ' αυτά που έχεις πεί μέχρι τώρα, έχεις πρακτικά καταγγείλει τα μικρολαμόγια. Για του Μπόμπολες και τους Λάτσηδες, δεν έχεις πεί κουβέντα.
Ως εκ τούτου σε κατέταξα στη συνωμοταξία της ΝΔΣΟΚ.

ναι γιατι εχεις διαβασει ολα τα μυνηματα μου και ειδες οτι δεν τα χωνω στους μπομπολες και λατσηδες, ενω ο συριζα που τους κυνηγαει με το χασαπομαχαιρο ενα πραμα, "τιμωρησε" τον εθνικο προδοτη λαμογιοεργολαβο της μεταπολιτευτικης χαβουζας νδσοκ 80%, τον μπομπολα, με το "αποτροπαιο" προστιμο του μισου χιλιοστου αποσα δυσ εχει φαει τοσες δεκαετιες απο τον ελ ο οποιος ξεπουλιοταν για να κανει τα στραβα ματια (γιατι δεν ανακαλυψαμε τωρα την κομματοκρατικη διαπλοκη) για ενα ξεροκομματο βολεματος.

κολντρον και καθε κολντρον κατεταξε με οπου σκατα θελεις, εγω σε εχω καταταξει σε αυτους που δεν θα επρεπε να τους επιτρεπεται να ψηφιζουν λογω χαμηλου αηκιου και αυτο οσα ψυχοτροπα, ναρκωτικα, ουισκια, τεκιλες κι αν κατεβασω δεν μπορω να το αλλαξω. -

:ciao5:
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 11 Μάιος 2015, 18:37

Θα σε συμβούλευα να κόψεις το αλκόολ και τα ναρκωτικά.
Για τους Μπόμπολες και τους Λάτσηδες πάντως εγώ τουλάχιστον δεν σε είδα ποτέ να λές κάτι.

εχει φαει τοσες δεκαετιες απο τον ελ ο οποιος ξεπουλιοταν για να κανει τα στραβα ματια (γιατι δεν ανακαλυψαμε τωρα την κομματοκρατικη διαπλοκη) για ενα ξεροκομματο βολεματος.

Και πάλι σου λέω, δεν γνωρίζω τις επαφές που έχεις εσύ εκεί έξω, αλλά ούτε εγώ έχω "βολευτεί" ούτε αυτοί με τους οποίους συναναστρέφομαι. Όσο για τα στραβά μάτια, δεν νομίζω οτι έβγαζαν ανακοινώσεις οι Λαλιώτηδες και οι άλλοι πόσο υπερκοστολογήθηκε ο τάδε δρόμος ή η δείνα προμήθεια του Δημοσίου για να γνωρίζω κι εγώ. Αυτά άρχισαν να βγαίνουν με το ίντερνετ και τον εναλλακτικό τρόπο ενημέρωσης που έφερε όταν διαδόθηκε αρκετά, ένας τρόπος στον οποίο αρκετοί αναφέρονται ως τα "βοθρομπλόγκ" (δεν ξέρω αν εσύ συμφωνείς μ' αυτόν τον όρο).
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Μάιος 2015, 18:59

O Aριστος δεν εχει ιδεα απο οικονομικα,δεν εχει ιδεα γενικα δηλαδη,μην τον παρεξηγειτε.
0 .

ksmyrn
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ksmyrn » 11 Μάιος 2015, 19:13

nik_killthemall έγραψε:
ksmyrn έγραψε:Ουτε αδυνατη ειναι (εκτος αν δεν μας δωσουν τον χρυσο) ουτε καταστροφικη, αν αυτο εννοεις. Το θεμα ειναι η θεληση του επικεφαλης. Αν δεν ειναι προδοτης δηλαδη....

αυτο σημαινει πως αντι να ζητιανευουμε ευρω, θα ζητιανευουμε χρυσο ? ελ βερζιον νομισματος στην οποια δεν θα ζητιανευουμε δεν παιζει ?

Εγω ξερω οτι δωσαμε τον χρυσο για να μπουμε στο ευρω. Καλη φαση... Αν δεν εγινε ετσι δεν τον ζηταμε. Αν ομως τον δωσαμε...
0 .

ksmyrn
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ksmyrn » 11 Μάιος 2015, 19:24

Alkiviades έγραψε:

Γνωρίζεις για ποιον λόγο εγκαταλείφθηκε ο κανόνας του χρυσού? Γνωρίζεις τον μηχανισμό της υποτίμησης πριν επιβληθεί το fiat currency; Γνωρίζεις τις δυσκολίες νομισματικής πολιτικής που βασίζεται στον χρυσό σε έναν κόσμο που λειτουργεί με fiat currency?

Και last but no least ποιος ακριβώς θα μας δώσει τον χρυσό για να χρηματοδοτήσουμε μια οικονομία του μεγέθους που είναι σήμερα η ελληνική? Ο χρυσός που θα βγει απ' τις Σκουριές τα επόμενα 30 χρόνια μπορεί και να φθάσει... αν τον είχαμε αύριο :D

Δεν ξερω για ποιον λογο ΕΙΠΑΝ οτι τον εγκατελειψαν. Ουτε λεω αν κατι ειναι σωστο ΄η λαθος.Ουτε ξερω τι σημαινει φιατ καρενσι.
Αυτο που ξερω και ΙΣΧΥΕΙ ειναι οτι το νομισμα το προτιμουν οι ανθρωποι για διαφορους λογους. Ενας λογος ειναι και η αξια του σε χρυσο, αν υπαρχει. Εγραψα και μια γενικοτητα πιο πανω για τους λογους. Ο κανονας του χρυσου ανηκει στην γενικοτητα των λογων για τους οποιους ενας ανθρωπος επιλεγει ενα νομισμα εναντι ενος αλλου.
Μηπως δεν διαβασες το προπροπροηγουμενο ποστ μου; Δεν ειμαι υπερ του κανονα του χρυσου οσον αφορα την Ελλαδα.
Να το θεσω αλλιως αν εχεις χρονο. Γιατι θεωρεις οτι ειναι αδυνατη η εφαρμογη ΄η οτι θα ειναι καταστροφικη; Δεν καταλαβα σε ποιο λες οτι ειναι αν οχι και στα δυο;
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 11 Μάιος 2015, 19:48

Λαχουρένιος έγραψε:O Aριστος δεν εχει ιδεα απο οικονομικα,δεν εχει ιδεα γενικα δηλαδη,μην τον παρεξηγειτε.

η Στρατφορ εχει;

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Μάιος 2015, 19:57

Αμφιβαλλω αν μετεφερες αληθως το αρθρο
0 .

Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Rakomelofronas » 11 Μάιος 2015, 20:36

Αρίστος έγραψε:
Rakomelofronas έγραψε:Διπλή κυκλοφορία ευρώ και νέας δραχμής σημαίνει ότι την επόμενη μέρα το ευρώ θα εξαφανιστεί απο τις συναλλαγές. Όλοι θα το αποθησαυρίζουν. Κάτι τέτοιο έχει νόημα να γίνει μόνο ως προάγγελος πλήρους μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, όπως ακριβώς έγινε και κατά τη μετάβαση στο ευρώ.

δεν θα υπαρχει διπλη κυκλοφορια ευρω και νεας δραχμης, δραχμη θα τυπωσει το κρατος μονο για να πληρωσει το χρεος, δεν θα τη διαθεσει στον κοσμο...

.

Αρα δε μιλαμε για διπλη κυκλοφορια αλλα για εκδοση υποσχετικης, που στην πραξη δε διαφερει ιδιαιτερα απο την εκδοση βραχυπροθεσμων εντοκων γραμματιων που ετσι και αλλιως κανει το ελληνικο κρατος. Η μονη διαφορα ειναι οτι, αντι να βγαινουμε στο σεργιανι για νεους αγοραστες χρεους, υποχρεωνουμε τους παλιους να ανακυκλωσουν το ελληνικο χρεος που εχουν στα χερια τους. Και, οταν λεω ''υποχρεωνουμε'', εννοω ''παρακαλαμε''. Το ασφαλιστρο που θα απαιτησουν θα ειναι τερατωδες.

Ο χρυσος που εχει η ΤτΕ δεν αρκει για να καλυψει την προσφορα χρηματος στην Ελλαδα ακομα και αν αυριο βγαιναμε απο την ευρωζωνη. Για να επιβληθει ενα τετοιο καθεστως, θα απαιτουνταν μετρα που μπροστα τους το μνημονιο ειναι παιδικη χαρα. Ο Κευνς ηταν σφοδρος πολεμιος του κανονα χρυσου. Μαλιστα, υπαρχει η αποψη οτι το ευρω λειτουργει ως οιωνει 'κανονας χρυσου' για χωρες οπως η Ελλαδα, επιβαλλοντας τους νομισματικη πειθαρχια για την οποια δεν ειναι ετοιμες ή καταλληλες. Παραδοξως, μια μειοψηφια αυστριακων οικονομολογων εχει υπερασπιστει το ευρω ακριβως πανω σε αυτη τη βαση.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”