πρεπει να επιζητουμε την ακριβεια σε ολους τους τομεις ειδικα απο ειδικευμενους
και απο τον πολιτικο να χαραζει μια εθνικη πολιτικη
θα πρεπει να μαθουμε να απαιτουμε και αφου δεν γνωριζουμε τι ακριβως
θα πρεπει να μας μαθει καποιος ποια ειναι η χρυση τομη των περιπτωσεων
Σχετικά με τις δηλώσεις του καθηγητή Πνευματικού
-
nemo
- Supreme poster

Re: Σχετικά με τις δηλώσεις του καθηγητή Πνευματικού
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
bizeli
- Moderator

BaKXOS_Lysios έγραψε: Είναι ποινικά κολασιμος ο γιατρός εκεί που δεν τον έβαλε εντατική με το έτσι θέλω αλλά ρώτησε τους συγγενείς;...
Δε γνωρίζω.
Φαντάζομαι υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που ακολουθούν οι γιατροί σε κάθε περίπτωση.
Αν παραβιάζει τα πρωτόκολλα τότε ναι είναι ποινικά υπεύθυνος.
Τώρα τι συμβουλεύει τους συγγενείς off the record τι να σου πω;
0 .
-
bizeli
- Moderator

nemo έγραψε:εκεινο που δεν εχουμε ειναι μια ισορροπια
τι μας λειπει σημερα απο την βουλη το εννοω σαν εκπροσωπηση
σαταναδες εχουμε αθεους εχουμε πουστηδες εχουμε κλεφτες εχουμε
απατεωνες εχουμε γιατρους εχουμε δικηγορους εχουμε
///εκεινο που λειπει ειναι οι θρησκευομενοι
ας μπει και ενα κομμα που να το εχει ..μαζι η ανιψια και τα τριτοξαδελφα
ειδα εγω σημερα που βαδιζει ο κοσμος με τα σουργελα που ψηφίζετε
τους αθεους τους μηδενιστες και τα λοιπα
Ε ναι ενώ το να βάλουμε στη βουλή την ανιψιά της οποίας ο θείος της ισχυρίζεται ότι μιλούσε με τις σαύρες θα δούμε μεγάλη προκοπή.
Και άντε πες αυτός είχε το θείο χάρισμα να μιλάει με σαύρες. Αυτή ως τι μπαίνει;
0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

bizeli έγραψε:BaKXOS_Lysios έγραψε: Είναι ποινικά κολασιμος ο γιατρός εκεί που δεν τον έβαλε εντατική με το έτσι θέλω αλλά ρώτησε τους συγγενείς;...
Δε γνωρίζω.
Φαντάζομαι υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που ακολουθούν οι γιατροί σε κάθε περίπτωση.
Αν παραβιάζει τα πρωτόκολλα τότε ναι είναι ποινικά υπεύθυνος.
Τώρα τι συμβουλεύει τους συγγενείς off the record τι να σου πω;
Δεν νομίζω ότι όλες οι περιπτώσεις αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα πάντα. Μερικές φορές είναι απλά θέμα ηθικό και αποφάσεων με γνώμονα το καλύτερο για τον ασθενή.
0 .
-
bizeli
- Moderator

BaKXOS_Lysios έγραψε:Δεν νομίζω ότι όλες οι περιπτώσεις αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα πάντα. Μερικές φορές είναι απλά θέμα ηθικό και αποφάσεων με γνώμονα το καλύτερο για τον ασθενή.
Δεν ξέρω φίλε μου.
Όταν μου λες για ΜΕΘ σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός χρήζει άμεσης ιατρικής φροντίδας.
Από κει πέρα τι δίλημμα να παίξει;
Και ηθικά να το δεις καλύτερα ο άνθρωπος αυτός να πεθάνει υπό ελεγχόμενη κατάσταση και υπό την φροντίδα των γιατρών έχοντας στη συνείδησή σου ότι τα προσπάθησα όλα παρά να αργοπεθαίνει αργά και βασανιστικά στο σπίτι.
0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

bizeli έγραψε:BaKXOS_Lysios έγραψε:Δεν νομίζω ότι όλες οι περιπτώσεις αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα πάντα. Μερικές φορές είναι απλά θέμα ηθικό και αποφάσεων με γνώμονα το καλύτερο για τον ασθενή.
Δεν ξέρω φίλε μου.
Όταν μου λες για ΜΕΘ σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός χρήζει άμεσης ιατρικής φροντίδας.
Από κει πέρα τι δίλημμα να παίξει;
Και ηθικά να το δεις καλύτερα ο άνθρωπος αυτός να πεθάνει υπό ελεγχόμενη κατάσταση και υπό την φροντίδα των γιατρών έχοντας στη συνείδησή σου ότι τα προσπάθησα όλα παρά να αργοπεθαίνει αργά και βασανιστικά στο σπίτι.
Το δίλημμα που έπαιξε εκεί ήταν πως θα πεθάνει. Είτε τον αποχαιρετάς λίγο πριν μπει εντατική γιατί απο κει και πέρα θα ήταν σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη και δεν υπήρχε πιθανότητα βελτίωσης, είτε τον κρατάς εκτός εντατική (αυτό ειπώθηκε, όχι να πάει σπίτι) με όσα μέσα παρηγοριτικής φροντίδας υπάρχουν (μορφίνη κυρίως). Αυτά τα διλήμματα φυσικά δεν μεταφέρονται στον ασθενή ποτέ και δεν έχουν να κάνουν με πρωτόκολλα και ιατρικές διαδικασίες τόσο. Δεν θα κατηγορούσα σε καμία περίπτωση τον γιατρό που το έθεσε έτσι. Τουλάχιστον εκτός εντατική ο ασθενής μπόρεσε με κάποια συνείδηση να αποχαιρετήσει κάποια πρόσωπα που στην εντατική δεν θα μπορούσε.
1 .
-
bizeli
- Moderator

BaKXOS_Lysios έγραψε:Το δίλημμα που έπαιξε εκεί ήταν πως θα πεθάνει. Είτε τον αποχαιρετάς λίγο πριν μπει εντατική γιατί απο κει και πέρα θα ήταν σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη και δεν υπήρχε πιθανότητα βελτίωσης, είτε τον κρατάς εκτός εντατική (αυτό ειπώθηκε, όχι να πάει σπίτι) με όσα μέσα παρηγοριτικής φροντίδας υπάρχουν (μορφίνη κυρίως). Αυτά τα διλήμματα φυσικά δεν μεταφέρονται στον ασθενή ποτέ και δεν έχουν να κάνουν με πρωτόκολλα και ιατρικές διαδικασίες τόσο. Δεν θα κατηγορούσα σε καμία περίπτωση τον γιατρό που το έθεσε έτσι. Τουλάχιστον εκτός εντατική ο ασθενής μπόρεσε με κάποια συνείδηση να αποχαιρετήσει κάποια πρόσωπα που στην εντατική δεν θα μπορούσε.
Τι να πω; Είναι κάποιες περιπτώσεις περίπλοκες και δύσκολες και για τους συγγενείς και για τον μελλοθάνατο.
Από τη στιγμή που ο ασθενής, όπως λες, ήθελε να "αποχαιρετήσει" σημαίνει ότι ήταν γνώστης της κατάστασής του και ως ένα σημείο θα μπορούσε να εκφράσει τη βούλησή του.
Αλλά καταλαβαίνω πώς το θέτεις.
Ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να πεις διάλεξε πώς θα πεθάνεις.
Δύσκολες στιγμές. Τι να πω;
Είναι κάποιοι ασθενείς που είναι προτιμότερο να ζουν σε ένα "ψέμα" και άλλοι ασθενείς που θέλουν την αλήθεια κατάματα.
Πράττεις αυτό που βοηθάει στην ψυχολογία τους περισσότερο.
Προφανώς και να πεθαίνει κάποιος μπορεί να μην θέλει να το ακούει ακόμα και αν το ξέρει (η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία) και άλλοι που θέλουν να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα.
0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

bizeli έγραψε:BaKXOS_Lysios έγραψε:Το δίλημμα που έπαιξε εκεί ήταν πως θα πεθάνει. Είτε τον αποχαιρετάς λίγο πριν μπει εντατική γιατί απο κει και πέρα θα ήταν σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη και δεν υπήρχε πιθανότητα βελτίωσης, είτε τον κρατάς εκτός εντατική (αυτό ειπώθηκε, όχι να πάει σπίτι) με όσα μέσα παρηγοριτικής φροντίδας υπάρχουν (μορφίνη κυρίως). Αυτά τα διλήμματα φυσικά δεν μεταφέρονται στον ασθενή ποτέ και δεν έχουν να κάνουν με πρωτόκολλα και ιατρικές διαδικασίες τόσο. Δεν θα κατηγορούσα σε καμία περίπτωση τον γιατρό που το έθεσε έτσι. Τουλάχιστον εκτός εντατική ο ασθενής μπόρεσε με κάποια συνείδηση να αποχαιρετήσει κάποια πρόσωπα που στην εντατική δεν θα μπορούσε.
Τι να πω; Είναι κάποιες περιπτώσεις περίπλοκες και δύσκολες και για τους συγγενείς και για τον μελλοθάνατο.
Από τη στιγμή που ο ασθενής, όπως λες, ήθελε να "αποχαιρετήσει" σημαίνει ότι ήταν γνώστης της κατάστασής του και ως ένα σημείο θα μπορούσε να εκφράσει τη βούλησή του.
Αλλά καταλαβαίνω πώς το θέτεις.
Ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να πεις διάλεξε πώς θα πεθάνεις.
Δύσκολες στιγμές. Τι να πω;
Είναι κάποιοι ασθενείς που είναι προτιμότερο να ζουν σε ένα "ψέμα" και άλλοι ασθενείς που θέλουν την αλήθεια κατάματα.
Πράττεις αυτό που βοηθάει στην ψυχολογία τους περισσότερο.
Προφανώς και να πεθαίνει κάποιος μπορεί να μην θέλει να το ακούει ακόμα και αν το ξέρει (η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία) και άλλοι που θέλουν να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα.
Έτσι είναι. Ωστόσο να πω ότι απο θεραπευτικής-φαρμακευτικής άποψης είχαν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια (γιατί έχει σημασία για το θεμα της ανάρτησης). Ενω σύμφωνα με τις δηλώσεις του πνευματικούλη ίσως δεν έπρεπε να χορηγηθούν ακριβά φάρμακα κλπ αφού ο ασθενής δεν παρουσίαζε βελτίωση...
0 .
-
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
- Supreme poster

Oποιος αμφισβητει την χρησιμοτητα του triage ειναι αντικειμενικα ηλιθιος
Δεν μπορω να το πω πιο ευγενικα γιατι μιλαμε για ανθρωπινες ζωες
To triage σωζει ζωες
Οποιος ειναι αρνητης του triage ειναι μισανθρωπος
Δεν μπορω να το πω πιο ευγενικα γιατι μιλαμε για ανθρωπινες ζωες
To triage σωζει ζωες
Οποιος ειναι αρνητης του triage ειναι μισανθρωπος
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες......
nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες......
nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας
-
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
- Supreme poster

Θα αναφερω ενα απλο παραδειγμα triage
Αεροπλανο με επιβατες του οποιου τον ελεγχο εχουν παρει αεροπειρατες στον εναεριο χωρο της Ελλαδος πεταει κοντα σε περιοχη στην οποια υπαρχει γηπεδο με 40.000 θεατες
Το ριχνεις η δεν το ριχνεις;
Αν εισαι ηλιθιος που θελεις την ιση αντιμετωπιση προς καθε ανθρωπινη ζωη δεν το ριχνεις και η αποφαση σου κοστιζει δεκαδες χιλιαδες ζωες
Αν εφαρμοσεις triage το ριχνεις και σωζεις χιλιαδες ζωες
Αεροπλανο με επιβατες του οποιου τον ελεγχο εχουν παρει αεροπειρατες στον εναεριο χωρο της Ελλαδος πεταει κοντα σε περιοχη στην οποια υπαρχει γηπεδο με 40.000 θεατες
Το ριχνεις η δεν το ριχνεις;
Αν εισαι ηλιθιος που θελεις την ιση αντιμετωπιση προς καθε ανθρωπινη ζωη δεν το ριχνεις και η αποφαση σου κοστιζει δεκαδες χιλιαδες ζωες
Αν εφαρμοσεις triage το ριχνεις και σωζεις χιλιαδες ζωες
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
nrg wrote:
nrg wrote: