BaKXOS_Lysios έγραψε:Βρε δεν θα γούσταρα ποτέ "φιλικές" χειρονομίες απο ανθρώπους που δεν θεωρώ φίλους μου, το θεωρώ υποκρισία!
Δεν θα έδερνα ή έβριζα (ίσως) αλλά όχι να κάνω κι ότι δεν τρέχει τίποτα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα ήθελα να έχω καμία σχέση μαζί τους και δεν έχω. Αυτό δεν είναι "μουτράκια" είναι φτύσιμο!

Το να πεις μια καλημέρα ή να χαιρετήσεις κάποιον δεν σημαίνει ότι τον έχεις φίλο ούτε ότι ανοίγεις κάποια σχέση μαζί του.
Παρόλα αυτά νιώθω τι λες. Κι εμένα μου βγαίνει για κάποιους ανθρώπους αυτό αλλά πρώτον πρέπει να έχει πατήσει κάποιες πολύ κόκκινες γραμμές για να φερθώ έτσι και δεύτερον να σου πω και την αλήθεια όταν κάποιος δεν μετράει για σένα στα τέτοια σου κιόλας αν θα του πεις καλημέρα ή δεν θα του πεις. Αδιάφορο.
Ίσα ίσα δίνεις μεγαλύτερη αξία όταν το παίζεις θιγμένος ή θυμωμένος ή το οτιδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι δεν σου είναι τόσο αδιάφορος ο άλλος τελικά οπότε η τύπου "περιφρόνησή" σου μεταφράζεται αλλιώς.
Αν, όμως, έχεις περάσει όντως σε επίπεδο "δεν υπάρχεις καν", δλδ τον έχεις τελείως ξεγραμμένο τον άλλον δεν κάθεσαι να ασχοληθείς. Καλημέρα...whatever ... dont bother... χέστηκα κιόλας.
Know what I mean?
Βέβαια τώρα ξεφεύγουμε τελείως από την περίπτωση μιτσοτάκιους που είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Σε κάποιες περιπτώσεις καλούμαστε να δείχνουμε ένα τυπικό savoir vivre λόγω περίστασης. Χωρίς απαραίτητα να σημαίνει κάτι.
Δλδ άμα έρθει ο προϊστάμενος σου πχ που μπορεί να τον μισείς δεν θα ανταλλάξεις πολιτισμένες κουβέντες;
Άλλο τι άποψή έχεις στην προσωπική σου ζωή για κάποιον και άλλο πώς θα φερθείς κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις.
Αυτό δεν είναι υποκρισία.
Αν σώνει και ντε πρέπει να δείξεις τα πραγματικά σου συναισθήματα υπάρχουν και πιο ουσιαστικοί τρόποι.
Αυτά τα "τι έχεις; ... τίποτα" τα λένε μόνο αντρόγυνα.
Και εν πάση περιπτώσει δεν είναι όλες οι ώρες να το παίζεις
ηρωική αντίσταση. Δεν χαιρέτησε τον μητσοτάκη.
Ωωωω ... τι λες τώρα; Φοβερό.