Northern Spirit έγραψε:Ποιος μισθωτος του δημοσιου; Αυτα λεω; ΜΑλλον δεν ξερεις τι λεω για τις αιτιες της κρισης..
Κατα τα υπολοιπα αστους τους ξενους στην ακρη.....
Σε καθε χωρα τους νομους και τις πρακτικες τις θετουνε οι τοπικες κυβερνησεις και κοινωνιες...Αν το προβλημα ητανε οι ξενοι τοτε οι μιζες θα πεφτανε μονο εκει που δραστηριοποιουνται ξενοι..
Αντιθετα εδω βλεπουμε μια χωρα που η διαφθορα ειναι παντου...Εχουμε αποκτησει παγκοσμια πατεντα με το φακελακι...Το 4-4-2 με την εφορια επισης ειναι ελληνικη πατεντα....Το ρουσφετι στην εκταση που υπαρχει στην Ελλαδα δεν υπαρχει σε καμια ευρωπαικη χωρα. Οταν λοιπον η χωρα βιωνει αυτες τις καταστασεις δεν δικαιουται να φωναζει για τους ξενους..
Απλα..
Εγώ είμαι 44 χρονών ,δουλεύω 20 συναπτά χρόνια με ένσημα χωρίς ποτέ να έχω επαφές με ρουσφέτια και έχω περάσει από όλα τα νοσοκομεία για συγγενικά πρόσωπα χωρίς να δώσω ποτέ ούτε 1 δραχμή για φακελάκι. Σε ποιά χώρα ζω ,που παριστάνεις ότι την ξέρεις εσύ που δεν έχεις καν επαφή? Υπάρχει διαφθορά αλλά όχι σημαντικά διαφορετική από παντού στο δυτικό κόσμο.
Αυτό που λες ρουσφέτι ,δηλαδή να παίρνει σε κάποια δουλειά ένας τον ανηψιό του κολλητού του ,υπάρχει σε όλες τις μικρές κοινωνίες σαν την Ελληνική. Σε αυτό το επίπεδο ναι κι εγώ έχω προσλάβει ανθρώπους όπως όλος ο κόσμος. Δηλαδή όταν θες μια γυναίκα να σου κρατάει το παιδί ή να σου καθαρίζει ,δεν θα ψάξεις μέσω γνωστού ώστε να αισθάνεσαι ασφαλής αντι να βάλεις αγγελία για μια άγνωστη? Ετσι δουλεύει εδώ η αγορά ,από στόμα σε στόμα.