Λαχουρένιος έγραψε:Εννοειται οτι υπαρχει αρκετο κασερι που δεν φαινεται επισημα (λογω εκτεταμενης παραοικονομιας) αλλα ο Μητσοτακης δεν λεει απλα οτι υπαρχουν αρκετοι ευκαταταστατοι στην Ελλαδα, αλλα λεει να μην γκρινιζετε για τους μισθους και απολαυστε τον ηλιο και τις παρεες. Αυτη η αποψη ειναι τελειως ηλιθια για τον οποιοδηποτε μεσο πολιτη.
Δεν είναι μόνο η απατεωνιά και η παραοικονομία που σαφώς και αυτό είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. Για αυτό σας λέω ότι δεν υιοθετώ πάντα την κλάψα του ελευθ. επαγγελματία ή του ιδιωτικού, γιατί άμα τα βάλουμε κάτω τα πράγματα εκεί ανθεί περισσότερο η παραοικονομία, οι φορολογικοί παράδεισοι κτλ
Πέρα από αυτούς, υπάρχουν και πολλοί που οι συνθήκες της ζωής τους ήταν ευνοϊκές και βολικές και κατάφεραν να μεγαλοπιαστούν. Είτε τα βρήκαν έτοιμα και τα πολλαπλασίασαν είτε έκαναν έξυπνες κινήσεις είτε ήταν τυχεροί είτε το χρήμα φέρνει χρήμα είτε έχουν διασυνδέσεις είτε .... είτε.... είτε...
Το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί είναι ένα υπολογίσιμο κομμάτι και αρχίζω και υποψιάζομαι μήπως και πλειοψηφία.
Πρόσεξε δεν λέω απαραίτητα πλούτος ως πλειοψηφία αλλά ότι ο Έλληνας έχει μάθει να έχει πισινές.
Φίλε αλλιώς δεν βγαίνουν τα μαθηματικά.
Αν ισχύουν αυτά τα νούμερα φτώχειας στην οικονομία (που ισχύουν) θα έπρεπε όλοι να τρώμε από τα συσσίτια και να λιποθυμάμε δίπλα στους κάδους.
Εγώ σου λέω ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είμαστε 20 άτομα στη Θεσσαλονίκη και άλλα 20 στην Αθήνα.
Και δεν είναι μόνο οι διακοπές. Γενικά άμα ρίξεις μια ματιά γύρω σου νομίζεις ότι ζεις στο keep up with the kardashians.
Και πρόσεξε. Σου μιλάω για τον κύκλο μας. Τον κοινό θνητό. Δε σου λέω να κάνεις παρέα με τον Λάτση.
Και σκέφτεσαι πού τα βρίσκουν τα λεφτά ρε φίλε; Και τα μάτια σου να ανοιγοκλείσεις πρέπει να πληρώσεις.
Εγώ ξέρω ότι άμα δεν έχεις λεφτά κάθεσαι σπίτι σου και μετράς τα κουκιά σου.
Τώρα όλα αυτά που είπε ο Μητσοτάκης, εντάξει μπορεί να υπάρχει μια ακυρίλα να τα λέει πρωθυπουργός, αλλά δεν είναι και πολύ έξω από την πραγματικότητα.
Αυτή είναι η Ελλάδα.
Ακίνητη περιουσία, εισοδήματα από νοίκια, κληρονομιές, από δω από κει, ήλιος, θάλασσα, διακοπές ... τα έχει τακτοποιημένα ο Έλληνας και αυτόν και τους απογόνους του. Μην τον φοβάσαι.
Ντάξει υπάρχουν και πολλοί που είναι με τα κομπιουτεράκια στα χέρια και έχουν γονατίσει αλλά υπάρχουν και οι άλλοι. Και είναι πολλοί.

, για τον Γκέητς με τα μπόλια κτλ.