ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Ιουν 2021, 10:01

pluton έγραψε:Έχουμε εσάς που ζητάτε της Παναγίας τα μάτια. Όμως εσείς δεν προέρχεστε από παρθενογένεση.

Ουτε και σεις προερχεστε απο παρθενογεννηση. Κυβερνατε την Ελλαδα απο τον Β' ΠΠ και μετα και καταληξατε να μας χρεοκοπησετε, να εχουμε ανεργια 20% και το 2ο μεγαλυτερο χρεος του κοσμου. Ζουμε πανω απο 10 χρονια με πολιτικες λιτοτητας επειδη ο ανιψιος του ιδρυτη σας τα εκανε σαν τα μουτρα σας. Κανε την αυτοκριτικη σου πριν μιλησεις για τους αλλους.

pluton έγραψε:Γνωρίζω ότι ντρέπεστε για το παρελθόν σας και θέλετε να το αποκρύψετε.

Θέλετε να κρύψετε τι συνεβει στον υπαρκτό, τι συνεβει στα Δεκεμβριανά, τι συνεβει στην ανταρσία 1946 \ 1949 θέλετε να κρύψετε το παρελθόν σας στις προδοσίες σας, μεταξύ σας υπερηφανεύεσται γι αυτά και αυτά θέλετε να εφαρμόσετε σε πρώτη ευκαιρία, άλλα δημόσια θέλετε να μη γίνεται συζήτηση και σύγκριση. Γιατί διότι ντρέπεστε την σύγκριση και δεν σας συμφέρει.

Αν τον κομμουνισμό για τον οποίο πολεμήσατε να μας επιβάλετε με όλους τους τρόπους, τον θεωρείτε αποτυχημένο σύστημα ... βγείτε και πες το δημόσια, τι κρύβεστε;

Δεν με ενδιαφερουν οι εμμονες σου. Ειμαστε στην ενοτητα της εσωτερικης πολιτικης και συζηταμε ζητηματα επικαιροτητας οχι ιστορικα. Ουτε εσενα σε ρωτησε κανεις για το Ολοκαυτωμα, την σφαγη στο Διστομο και τα υπολοιπα ''κατορθωματα'' των ομοιδεατων σου.

Επειδη δεν εχεις επιχειρηματα για να υπερασπιστεις τους γαλαζιους απατεωνες προσπαθεις να εκτροχιασεις ολα τα νηματα για να αλλαξεις την κουβεντα.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 12 Ιουν 2021, 11:07

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Έχουμε εσάς που ζητάτε της Παναγίας τα μάτια. Όμως εσείς δεν προέρχεστε από παρθενογένεση.

Ουτε και σεις προερχεστε απο παρθενογεννηση. Κυβερνατε την Ελλαδα απο τον Β' ΠΠ και μετα και καταληξατε να μας χρεοκοπησετε, να εχουμε ανεργια 20% και το 2ο μεγαλυτερο χρεος του κοσμου. Ζουμε πανω απο 10 χρονια με πολιτικες λιτοτητας επειδη ο ανιψιος του ιδρυτη σας τα εκανε σαν τα μουτρα σας. Κανε την αυτοκριτικη σου πριν μιλησεις για τους αλλους.

pluton έγραψε:Γνωρίζω ότι ντρέπεστε για το παρελθόν σας και θέλετε να το αποκρύψετε.

Θέλετε να κρύψετε τι συνεβει στον υπαρκτό, τι συνεβει στα Δεκεμβριανά, τι συνεβει στην ανταρσία 1946 \ 1949 θέλετε να κρύψετε το παρελθόν σας στις προδοσίες σας, μεταξύ σας υπερηφανεύεσται γι αυτά και αυτά θέλετε να εφαρμόσετε σε πρώτη ευκαιρία, άλλα δημόσια θέλετε να μη γίνεται συζήτηση και σύγκριση. Γιατί διότι ντρέπεστε την σύγκριση και δεν σας συμφέρει.

Αν τον κομμουνισμό για τον οποίο πολεμήσατε να μας επιβάλετε με όλους τους τρόπους, τον θεωρείτε αποτυχημένο σύστημα ... βγείτε και πες το δημόσια, τι κρύβεστε;

Δεν με ενδιαφερουν οι εμμονες σου. Ειμαστε στην ενοτητα της εσωτερικης πολιτικης και συζηταμε ζητηματα επικαιροτητας οχι ιστορικα. Ουτε εσενα σε ρωτησε κανεις για το Ολοκαυτωμα, την σφαγη στο Διστομο και τα υπολοιπα ''κατορθωματα'' των ομοιδεατων σου.

Επειδη δεν εχεις επιχειρηματα για να υπερασπιστεις τους γαλαζιους απατεωνες προσπαθεις να εκτροχιασεις ολα τα νηματα για να αλλαξεις την κουβεντα.

Εγώ συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά την κατάσταση μετά την μεταπολίτευση, με τους άχρηστους πολιτικάντηδες, που εσείς υπερασπίζεστε... όλα αυτά τα πολιτικά λαμόγια σε τι υπόληψη τα έχω το ξέρεις, αυτού του είδους λοιπόν οι εξυπναδούλες δεν έχουν καμιά σχέση με εμένα, εσείς θέλετε την μεταπολιτευτική δημοκρατία.

Τώρα γνωρίζετε και γνωρίζω πολύ καλά ότι οι πολιτικοί απατεώνες θέλουν να ξεχνάμε τι έπραξαν, δεν μπορείτε λοιπόν να μιλά ένας κομμουνιστής για εξόριστους και φυλακισμένους όταν οι ίδιοι στις δημοκρατίες τους είχαν εξόριστους και φυλακισμένους υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες, δεν μπορείτε να μιλάτε για εργατικά δικαιώματα όταν όπου κυβερνήσατε το πρώτο που κάνατε είναι να καταργήσετε τα ελεύθερα συνδικάτα, την απεργία και τα εργατικά δικαιώματα, δεν μπορείτε να μιλάτε για πατριωτισμό όταν πάντα εργαστήκατε κατά της πατρίδας σας ... για να μη σε κουράζω στην ζυγαριά των πράξεών σας μπαίνουν και οι πρακτικές σας.

Αυτό ισχύει και για τα λοιπά σκουλήκια της πολιτικής.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Ιουν 2021, 17:15

pluton έγραψε:Εγώ συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά την κατάσταση μετά την μεταπολίτευση, με τους άχρηστους πολιτικάντηδες, που εσείς υπερασπίζεστε... όλα αυτά τα πολιτικά λαμόγια σε τι υπόληψη τα έχω το ξέρεις, αυτού του είδους λοιπόν οι εξυπναδούλες δεν έχουν καμιά σχέση με εμένα, εσείς θέλετε την μεταπολιτευτική δημοκρατία.

Κανε πρωτα την αυτοκριτικη σου για τους προδοτες της χουντας και τους εγκληματικα ανικανους της ΝΔ και μετα πιασε στο στομα σου τους αλλους. Δεν σε παιρνει να παριστανεις τον τιμητη.

Τώρα γνωρίζετε και γνωρίζω πολύ καλά ότι οι πολιτικοί απατεώνες θέλουν να ξεχνάμε τι έπραξαν, δεν μπορείτε λοιπόν να μιλά ένας κομμουνιστής για εξόριστους και φυλακισμένους όταν οι ίδιοι στις δημοκρατίες τους είχαν εξόριστους και φυλακισμένους υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες, δεν μπορείτε να μιλάτε για εργατικά δικαιώματα όταν όπου κυβερνήσατε το πρώτο που κάνατε είναι να καταργήσετε τα ελεύθερα συνδικάτα, την απεργία και τα εργατικά δικαιώματα, δεν μπορείτε να μιλάτε για πατριωτισμό όταν πάντα εργαστήκατε κατά της πατρίδας σας ... για να μη σε κουράζω στην ζυγαριά των πράξεών σας μπαίνουν και οι πρακτικές σας.

Αυτό ισχύει και για τα λοιπά σκουλήκια της πολιτικής.

Eκτος θεματος. Τις εμμονες σου να τις συζητησεις με τον ψυχιατρο.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 12 Ιουν 2021, 17:49

test tester
@hellasspecial
·
22 ώ
Ψωμί χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη...Η άλλη είναι σε πορεία για τα εργατικά δικαιώματα και φοράει μπλουζάκι Philippe Plein 998,00 ευρώ παρακαλώ.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Ιουν 2021, 20:15

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Αναρχίζεις και παράλληλα σοσιαλδημοκρατίζεις. :D
Οι απεργίες πλέον έχουν χάσει το χαρακτήρα της σκληρής ταξικής σύγκρουσης, με ευθύνη των κυβερνητικών συνδικαλιστών που αλλοιώνοντας το ρόλο των συνδικάτων και περιορίζοντας τα αιτήματα αποκλειστικά σε οικονομίστικες διεκδικήσεις κατά απαίτηση του ΣΕΒ και άλλων οικονομικών φορέων που καλλιεργούν την κουλτούρα της ταξικής συνεργασίας, οδήγησαν το εργατικό κίνημα έξω από τους χώρους δουλειάς, την απεργοσπασία και την αυταπάτη ότι οι λύσεις στα εργατικά προβλήματα μπορούν να επιτευχθούν μέσω των ''προοδευτικών'' κυβερνητικών αλλαγών χωρίς να χρειαστεί σύγκρουση με την κυρίαρχη οικονομικά τάξη.

Εντάξει εγώ γενικά δεν πολυασχολούμαι με τα συνδικαλιστικά και δεν ξέρω πολλά πράγματα επί του θέματος. Εγώ ένα πράμα ξέρω να κάνω μόνο. Να διδάσκω.
Είτε είναι με ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ΝΔ εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου.
Το λέω αυτό με την έννοια ότι με απορροφά πολύ το αντικείμενό μου και δεν έχω την απαραίτητη ενέργεια να ασχοληθώ με άλλα πράγματα. Και δεν το λέω ως κάτι που με τιμά αυτό, γιατί είναι πράγματα που με αφορούν πχ και δεν έχω άποψη γιατί δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ.
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο το να είσαι συνδικαλιστής απαιτεί πολλές εργατοώρες από τη ζωή σου και δεν είναι κάτι εύκολο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Ιουν 2021, 20:32

Πάντως παιδιά εγώ με μια γρήγορη ματιά στο νομοσχέδιο που έριξα δε βρίσκω κάτι τρομερά μεμπτό. Ίσα ίσα βλέπω ότι γίνεται μια προσπάθεια να ρυθμιστούν κάποια πράγματα που για δεκαετίες ήταν αρρύθμιστα.
Και μάλιστα θεωρώ ότι τα περισσότερα σημεία είναι υπέρ της προστασίας των εργαζομένων. Δλδ αν πρόκειται να μιλήσουμε για "εργασιακό μεσαίωνα" αυτό νομίζω ίσχυε παλαιότερα που επικρατούσε το μπάχαλο.
Τώρα βλέπω μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού και να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη.
Τώρα εντάξει ίσως υπάρχουν κάποια σημεία αμφιλεγόμενα όπως το 8ωρο και οι υπερωρίες αλλά με μια πιο προσεκτική ανάγνωση νομίζω ότι και αυτό δεν είναι τόσο "απάνθρωπο" όσο ακούγεται.

Γενικά πιστεύω τα σημερινά κράτη (τουλάχιστον τα ευρωπαικά) είναι υποχρεωμένα να εναρμονίζονται με ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο που έχει να κάνει υπέρ της προστασίας των αδυνάτων, υπέρ της προστασίας της μητρότητας/πατρότητας και όλα αυτά.
Θέλω να πω δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά. Θα σε τρέξουν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
Μην κάνουμε δλδ λες και μας αντιμετωπίζουν σαν τίποτα εργάτες στα ορυχεία της Βενεζουέλας, γιατί νομίζω ότι κάθε φορά έχουμε αυτό το ύφος.
Νομίζω ότι έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα προς την αντιμετώπιση χρόνιων προβληματικών καταστάσεων που επικρατούσαν στον εργασιακό χώρο.
Όχι ότι δεν υπάρχουν ακόμα προβλήματα, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, με τους χαμηλούς βασικούς μισθούς και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών αλλά νομίζω ειδικά αυτό το νομοσχέδιο πάει να διορθώσει τέτοια θέματα.
Επίσης, λάβετε υπόψη ότι βγήκαμε από μια χρόνια οικονομική κρίση, μετά ακολούθησε και η πανδημία ... θέλει λίγο χρόνο να ορθοποδήσουμε πάλι.
Λύσεις αρεστές σε όλους δεν υπάρχουν.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 13 Ιουν 2021, 09:34

bizeli έγραψε:Πάντως παιδιά εγώ με μια γρήγορη ματιά στο νομοσχέδιο που έριξα δε βρίσκω κάτι τρομερά μεμπτό. Ίσα ίσα βλέπω ότι γίνεται μια προσπάθεια να ρυθμιστούν κάποια πράγματα που για δεκαετίες ήταν αρρύθμιστα.
Και μάλιστα θεωρώ ότι τα περισσότερα σημεία είναι υπέρ της προστασίας των εργαζομένων. Δλδ αν πρόκειται να μιλήσουμε για "εργασιακό μεσαίωνα" αυτό νομίζω ίσχυε παλαιότερα που επικρατούσε το μπάχαλο.
Τώρα εντάξει ίσως υπάρχουν κάποια σημεία αμφιλεγόμενα όπως το 8ωρο και οι υπερωρίες αλλά με μια πιο προσεκτική ανάγνωση νομίζω ότι και αυτό δεν είναι τόσο "απάνθρωπο" όσο ακούγεται.

Δεν είναι ε;
Δηλαδή εσύ συμφωνείς με τις 50 ή 60 ώρες δουλειάς τη βδομάδα, χωρίς αμοιβή για το υπερωριακό δίωρο, για να δουλέψεις 4ήμερο σε κάποιο χρονικό διάστημα που θα το καθορίζει ο εργοδότης και ο οποίος παράλληλα θα έχει το νόμιμο δικαίωμα να σε εντάξει όποτε θέλει σε καθεστώς υποχρεωτικών υπερωριών που θα μπορούν να φτάσουν τις 350 ώρες το χρόνο και να πληρώνεσαι μόνο τις 150;
Αν αυτό δεν το θεωρείς απάνθρωπο οι λέξεις έχουν χάσει πλέον το νόημα τους.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Ιουν 2021, 10:04

bizeli έγραψε:Πάντως παιδιά εγώ με μια γρήγορη ματιά στο νομοσχέδιο που έριξα δε βρίσκω κάτι τρομερά μεμπτό. Ίσα ίσα βλέπω ότι γίνεται μια προσπάθεια να ρυθμιστούν κάποια πράγματα που για δεκαετίες ήταν αρρύθμιστα.

Το 8ωρο εχει ηδη καταργηθει στην πραξη. Με το καινουργιο νομοσχεδιο τους δινεται η δυνατοτητα να το κανουν αυτο νομοτυπα. Αν βλεπεις σε αυτο το νομοσχεδιο καποιου ειδους προστασια στους εργαζομενους, τοτε εισαι ελλιπως ενημερωμενη.

Γενικά πιστεύω τα σημερινά κράτη (τουλάχιστον τα ευρωπαικά) είναι υποχρεωμένα να εναρμονίζονται με ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο που έχει να κάνει υπέρ της προστασίας των αδυνάτων, υπέρ της προστασίας της μητρότητας/πατρότητας και όλα αυτά.
Θέλω να πω δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά. Θα σε τρέξουν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Μην κάνουμε δλδ λες και μας αντιμετωπίζουν σαν τίποτα εργάτες στα ορυχεία της Βενεζουέλας, γιατί νομίζω ότι κάθε φορά έχουμε αυτό το ύφος.
Νομίζω ότι έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα προς την αντιμετώπιση χρόνιων προβληματικών καταστάσεων που επικρατούσαν στον εργασιακό χώρο.
Όχι ότι δεν υπάρχουν ακόμα προβλήματα, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, με τους χαμηλούς βασικούς μισθούς και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών αλλά νομίζω ειδικά αυτό το νομοσχέδιο πάει να διορθώσει τέτοια θέματα.
Επίσης, λάβετε υπόψη ότι βγήκαμε από μια χρόνια οικονομική κρίση, μετά ακολούθησε και η πανδημία ... θέλει λίγο χρόνο να ορθοποδήσουμε πάλι.

Τρολλαρεις ετσι? :o Επειδη εισαι στο δημοσιο ισως εχεις χασει επαφη με το τι γινεται στον ιδιωτικο. Δεν το λεω εριστικα.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 13 Ιουν 2021, 11:45

Βρε bizeli τι είναι αυτά που γράφεις τους θίγεις τα άγια των αγίων... αφού ξέρεις ότι οι κομμουνιστές κορώνα στο κεφάλι τους οι εργάτες, δεν είδες τι ευχαρίστηση είχαν οι εργάτες του υπαρκτού με την ζωή που τους εξασφάλισαν οι εργατοπροστάτες.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Ιουν 2021, 14:32

Ραν ταν πλαν έγραψε:Δεν είναι ε;
Δηλαδή εσύ συμφωνείς με τις 50 ή 60 ώρες δουλειάς τη βδομάδα, χωρίς αμοιβή για το υπερωριακό δίωρο, για να δουλέψεις 4ήμερο σε κάποιο χρονικό διάστημα που θα το καθορίζει ο εργοδότης και ο οποίος παράλληλα θα έχει το νόμιμο δικαίωμα να σε εντάξει όποτε θέλει σε καθεστώς υποχρεωτικών υπερωριών που θα μπορούν να φτάσουν τις 350 ώρες το χρόνο και να πληρώνεσαι μόνο τις 150;
Αν αυτό δεν το θεωρείς απάνθρωπο οι λέξεις έχουν χάσει πλέον το νόημα τους.

Μα η χρόνια πληγή ραν ταν πλαν στον εργασιακό τομέα και ειδικά στον ιδιωτικό είναι οι αυθαιρεσίες των εργοδοτών και η μη τήρηση των νόμων.
Δε σου φταίει ο ίδιος ο νόμος αλλά η εργοδοσία που δεν τον εφαρμόζει. Θέλω να πω ότι ό,τι νόμο και να βγάλεις, ακόμα και νόμο που εσύ θα θεωρείς τον τελειότερο σύμφωνα με τα δικά σου κομμουνιστικά πρότυπα (δεν το λέω κοροϊδευτικά αυτό), πάλι θα υπάρχουν εργοδότες που θα εκμεταλλεύονται τους υπαλλήλους.
Ο ιδανικός νόμος είναι αυτός που εξασφαλίζει τον αυστηρό έλεγχο της εφαρμογής του χωρίς να αφήνει το παραμικρό περιθώριο για παρασπονδίες ή άλλου τύπου παρατυπίες.
Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει και ο αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός που θα εγγυάται στους εργαζόμενους ότι θα μπορούν να καταγγέλουν χωρίς φόβο και πάθος περιστατικά αυθαιρεσιών.
Εδώ πιστεύω ότι όντως υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα.

Η μεγαλύτερη αλητεία είναι η απλήρωτη και η ανασφάλιστη εργασία είτε ο άλλος δουλεύει 4 ώρες την ημέρα είτε 8 είτε 12 είτε 16 που αυτό συμβαίνει έτσι κι αλλιώς και τώρα και αυτό είναι κάτι που όντως πρέπει να δοθεί βάση.

Πάντως, διορθώστε με αν με αν κάνω λάθος, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι σημερινές συνθήκες δεν είναι οι υπερωρίες αλλά το αντίθετο. Η μερική απασχόληση και η έλλειψη θέσεων εργασίας.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι παρακαλάνε να δουλέψουν λίγες ώρες παραπάνω για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.
Επειδή έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε επιχείρηση υπερτυπικότατη πλακωνόμασταν οι υπάλληλοι μεταξύ μας ποιος θα κάνει τις περισσότερες βάρδιες για να μαζέψουμε λεφτά. Δουλεύαμε σαν τα σκυλιά.
Αλλά αυτή η επιχείρηση μάς πλήρωνε τα πάντα. Βραδινά, αργίες, Κυριακές, δώρα. Ήταν μεγάλο όνομα και δεν το ρίσκαρε να έρθει έλεγχος από το ΙΚΑ και να τους γ@μήσει ούτε επίσης ήθελε να βγάλει κακό όνομα στην αγορά για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων της.
Τέτοιες επιχειρήσεις πλέον δεν υπάρχουν γιατί πλέον δεν είναι επικερδείς. Πλέον το προσωπικό που απασχολούν έχει πέσει στο μισό και με συμβάσεις μερικής απασχόλησης 4ωρα και 6ωρα.
Τι υπερωρίες μου λέτε;

Επίσης, δε θέλω να πάρετε στραβά αυτό που θα πω αλλά όταν εμείς οι Δ.Υ διαμαρτυρόμαστε για καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, όταν συμβαίνει αυτό στον χώρο μας, πέφτετε όλοι να μας φάτε.
Αν εγώ διαμαρτυρηθώ για απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση θα αρχίσετε τις ειρωνείες ότι θα μου πέσει ο κώλος αν δουλέψω μια ώρα παραπάνω από το εργασιακό μου ωράριο και ότι είμαι τεμπελόσκυλο.
Το θέμα όμως δεν είναι ότι θα εξαντληθώ αν δουλέψω 1 ώρα παραπάνω αλλά ότι αφήνεις το περιθώριο στην εργοδοσία να σε χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.
Είτε ο εργοδότης σου είναι το κράτος είτε ο κ. Μήτσος που έχει το μπακάλικο όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και αν γίνει η αρχή σε κάποιον τομέα θα πάρει μπάλα και τους υπόλοιπους.
Επίσης, οι δικές μου υπερωρίες δε φαίνονται πουθενά. Ούτε πληρώνομαι με την ώρα ούτε έχω κάποια ψηφιακή κάρτα. Όταν θα χρειαστεί να μπω σε τάξη για να καλύψω το ωράριο συναδέλφου που απουσιάζει αυτό δε φαίνεται πουθενά.
Και όχι απλά δε φαίνεται αλλά θεωρείται και χρέος μας να καλύψουμε τον συνάδελφο που λείπει στο πλαίσιο της συναδελφικότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου.
Ναι αλλά αυτό θα τύχει αρκετές φορές τον μήνα. Τη μια θα λείπει η αγγλικών, την άλλη ο γυμναστής, την άλλη ο τάδε συνάδελφος.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”