Spiegel: "Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα"

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Re: Spiegel: "Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα"

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Απρ 2019, 16:59

Λαχουρένιος έγραψε:
Εξτρα μετρα δεν παρθηκαν γιατι αντι το 2017 και 2018 να εφαρμοστει κοφτης (που θα σημαινε και νεα μετρα), εφαρμοστηκε ΔΟΤΗΣ εξαιτιας που οι στοχοι παντα υπερκαλυπτονταν.

@@ δοτης εφαρμοστηκε. 13 δις υπερπλεονασμα ειχαμε, 2 δις επιστρεψατε πισω. Χασουρα για τον λαο 11 δις. Αυτο ειναι καραμπινατος κοφτης.

Οι ιδιοι τα ειπατε

ΥΠΟΙΚ: Δημοσιονομική υπεραπόδοση 13 δισ. ευρώ την περίοδο 2016-2018

https://www.cnn.gr/oikonomia/story/1719 ... -2016-2018

Εξτρα μετρα δεν παρθηκαν και αποδειξη ο δοτης 2 ΔΙΣ.

Φυσικα και θα θελαμε ακομη μεγαλυτερο δοτη αλλα οι θεσμοι αποφασισαν τα λεφτα να μπουν σε καβατζα για την αποπληρωμη δοσεων του χρεους.

Εξαιτιας αυτης της κινησης μεγαλωσε το μαξιλαρακι και εξαιτιας του μεγαλου μαξιλαριου:

α) Απομακρυνεται οριστικα η περιπτωση νεων μνημονιων (εκτος και αν ερθει Κουλης).

β) Τα επιτοκια των ελληνικων ομολογων κανουν διαρκως ιστορικα ρεκορ προς τα κατω.

γ) Γλυτωσαμε τις μειωσεις στις συνταξεις και πιθανοτατα θα γλυτωσουμε και τη μειωση του αφορολογητου (παραπεμπω και στη δηλωση Σεντενο).

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Απρ 2019, 17:01

13 δις εξτρα μας πηρατε και δωσατε 2 δις πισω.

Αυτο ειναι κοφτης 13 - 2= 11 δις οχι δοτης. Δε θα ξεχασουμε τα μαθηματικα δημοτικου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Απρ 2019, 17:03

'71 έγραψε:
Αρίστος έγραψε:Μιλαμε φυσικα για ελληνικο θαυμα γιατι η Ελλαδα εχει δυο μεγαλα ντεζαβανταζ.

α) Τα πολυ ψηλα πλεονασματα που πρεπει να τηρει. Αν δεν υπηρχαν αυτα τα πλεονασματα η αναπτυξη θα ηταν πολυ ψηλοτερη.

β) Το οτι ειναι η μονη χωρα στην Ευρωζωνη σε κατηγορια-σκουπιδι απο τους οικους αξιολογησης με αποτελεσμα επι χρονια να μην μπορει να επωφεληθει από το προγραμμα αγορας κρατικων ομολογων της ΚΤΕ.

.

Μόνο με αυτό το πολιτικό κτήνος αυτά.
Εικόνα

Ο μεγαλος Αλεξης θα μας χαρισει θετικοτατες εκπληξεις μεχρι τις εκλογες.

Καθε μηνα θα ανακοινωνονται σοβαρα νεα στην οικονομια.

Για παραδειγμα τον Απριλιο θα κατατεθουν τα νομοσχεδια της Αναπτυξιακης Τραπεζας και της Ασιατικης.

.
1 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Απρ 2019, 17:08

Λαχουρένιος έγραψε:13 δις εξτρα μας πηρατε και δωσατε 2 δις πισω.

Αυτο ειναι κοφτης 13 - 2= 11 δις οχι δοτης. Δε θα ξεχασουμε τα μαθηματικα δημοτικου.

Δεν τα πηραμε με εξτρα μετρα. Μην παριστανεις τον χαζο ενω εισαι απλα ενας αντισυριζαιος προπαγανδιστης.

Τα πηραμε λογω ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗΣ των στοχων.

Και 2 ΔΙΣ επεστρεψαν ως κοινωνικες παροχες στο λαο ενω για το 2019 γλυτωθηκαν οι συνταξεις και πιθανοτατα για το 2020 η μειωση του αφορολογητου.

Επισης τα υπολοιπα 9 ΔΙΣ θα χρησιμοποιηθουν για την πληρωμη δοσεων χρεους.

Και εξαιτιας που υπαρχει αυτο το εξτρα κομποδεμα πεφτουν σημερα τα επιτοκια των ελληνικων ομολογων σε χαμηλα ιστορικα ρεκορ.

Αυτο ειναι το ελληνικο θαυμα που πετυχε ο Συριζα και που εχει κανει την οικουμενη να παραμιλαει.

Δυστυχως εσυ δεν μπορεις να το απολαυσεις γιατι ζεις στο εναλλακτικο συμπαν που διδασκονται τα fringe λαχουρονομικς.

.
0 .

.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Απρ 2019, 17:10

Αρίστος έγραψε:Δεν τα πηραμε με εξτρα μετρα. Μην παριστανεις τον χαζο ενω εισαι απλα ενας αντισυριζαιος προπαγανδιστης.

Aν κανω προπαγανδα εγω ή παριστανω τον χαζο, τοτε το ιδιο κανει το ιδιο το ΥΠΟΙΚ σας που λεει οτι απο τα 13 δις εξτρα που πηρατε, μονο τα 2 επιστραφηκαν.

Ερωτηση μαθηματικων δημοτικου: αν σου παρω 13 ευρω και σου επιστρεψω τα δυο, στην σουμα σε εκλεψα ή σου εδωσα λεφτα?

Ουτε αγραμματοι δεν τα πιστευουν αυτα

Τα πηραμε λογω ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗΣ των στοχων.

Δυσκολο να χεις υπεραποδοση οταν δεν πιανεις τους στοχους αναπτυξης.

Υπερλιτοτητα ειχαμε, επιβαλλατε αλλο ενα μνημονιο υψους 13 δις απο μονοι σας.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 13 Απρ 2019, 17:11

Αρίστος έγραψε: τα fringe λαχουρονομικς.

:D :laugh1: :LoL:
0 .

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 13 Απρ 2019, 17:12

Το ομόλογο χτες πήγε 3,3%,χρειάζεται εποχή Τσίπρα για να γίνουμε σκανδιναβία.Κάθε νδ ψηφοφόρος μόνο ως κοινωνικό περίτριμμα θα πρέπει να λογίζεται,μετά την ανάταση του έθνους που έφεραν Συριζα-Ανελ από το '15 ως τα σήμερα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Απρ 2019, 17:18

Αρίστος έγραψε:Αυτο ειναι το ελληνικο θαυμα που πετυχε ο Συριζα και που εχει κανει την οικουμενη να παραμιλαει.

To spread των ελληνικων 10ετων ειναι 326, των πορτογαλικων 111 και των ισπανικων 99, δηλ. το 1/3 των ελληνικων.

Αν παραμιλανε καποιοι, ειναι οι προπαγανδιστες της Κουμουνδουρου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 13 Απρ 2019, 18:35

Λαχουρένιος έγραψε:
Αρίστος έγραψε:Αυτο ειναι το ελληνικο θαυμα που πετυχε ο Συριζα και που εχει κανει την οικουμενη να παραμιλαει.

To spread των ελληνικων 10ετων ειναι 326, των πορτογαλικων 111 και των ισπανικων 99, δηλ. το 1/3 των ελληνικων.

Αν παραμιλανε καποιοι, ειναι οι προπαγανδιστες της Κουμουνδουρου.

Eχεις απελπιστει πολυ για να κρυβεις οτι τα ομολογα αυτων των χωρων επι χρονια τα αγοραζε η ΕΚΤ και γι' αυτο ειναι τοσο χαμηλα.΄

Τα ελληνικα ομολογα χωρις καμια βοηθεια απο την ΕΚΤ και με βαθμολογια σκουπιδι εχουν χαμηλοτερα επιτοκια απο τα 5ετη αμερικανικα ενω δεν εχουν μεγαλη μεγαλη διαφορα απο τα 10ετη αμερικανικα.

Και αυτο εγινε θεμα τοσο σε γερμανικες εφημεριδες οσο και στην τηλεοραση του Bloomberg.

O Tσιπρας μπορει εκτος απο το νομπελ Ειρηνης να παρει και το νομπελ Οικονομιας. :D :laugh1:

Εικόνα

.
0 .

.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Απρ 2019, 18:41

Το QE σταματησε με το που μπηκε το 2019 και ακομα τα ελληνικα ομολογα ειναι πολυ ακριβοτερα απο τα ομολογα των χωρων του νοτου και της Ιρλανδιας.

Τα σπρεντ ειναι ακομα στα επιπεδα με τα οποια μπηκαμε στα μνημονια το 2010, δηλαδη πανω απο 300 μοναδες, οταν προ κρισης την δεκαετια των 00s ηταν 100-150 μοναδες.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”