pluton έγραψε:Για να μη σε ζαλίζω εγώ ο αντιδημοκράτης να σου βάλω πως ακριβώς ενήργησε ο Γ Παπαδόπουλος απέναντι σε διεφθαρμένο υπουργό, όχι με δικά μου λόγια αλλά με τα λόγια ενός δημοκράτη δημοσιογράφου, βουλευτή και υπουργού σε ένα βιβλίο του μπούσουλα « Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» του Γιάννης Κάτρης
«……Θερμός υποστηρικτής του Ωνάση ήταν ο Παπαδόπουλος, αλλά πίσω από τον Νιάρχο ήταν ο Μακαρέζος και εμφανέστατα μια ομάδα εξαγορασμένων υπουργών.
Κάποια μέρα ο Ωνάσης κατήγγειλε στον πρωθυπουργό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Συντονισμού Ορλάνδος – Ροδινός είχε δεχτεί να συζητήσει μαζί του το ύψος της αμοιβής του για να μετατραπεί από υποστηρικτής του Νιάρχου σε υπέρμαχο της προσφοράς Ωνάση.
Ο Παπαδόπουλος κάλεσε στο γραφείο του τον Ορλάνδο – Ροδινό και παρουσία του Ωνάση τον ρώτησε αν είναι ακριβής η καταγγελία. «Ναι» είπε ο υπουργός «Ο κύριος Ωνάσης μου πρόσφερε ένα σημαντική ποσό…» «Και γιατί δεν μου το είπες;» ρώτησε ο Παπαδόπουλος, «Μα δεν ήθελα να εκθέσω τον κο Ωνάση…».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Ωνάσης «Ρε συ, είπε απευθυνόμενος στον Ορλάνδο – Ροδινό , εγώ είμαι επιχειρηματίας και χρησιμοποιώ όλα τα μέσα για να επιτύχω τη δουλεία μου . Εσύ όμως είσαι υπουργός . Γιατί δέχτηκες να συζητήσεις πόσα θα πάρεις;»
Τελικά ο Ορλάνδος – Ροδινός και ο Ευλάμπιος (υφυπουργός Συντονισμού) υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν…….»
Σύγκρινε με την μεταπολίτευση για να βγάλεις μόνος σου τα συμπεράσματα.
Συγγνώμη, διαβάζεις τι ποστάρεις ή όχι; Ένα εφοπλιστής που τα έχει κιμιάσει με τον
πρωθυπουργό (ξέρουμε οτι έμενε και στην βίλα του), κάνει καζούρα σε ένα υπουργό ο οποίος είναι εξαγορασμένος από έναν άλλο εφοπλιστή, τον καταγγέλλει στον πρωθυπουργό, του κάνουν μαζί καζούρα στο γραφείο του πρωθυπουργού, κάνει μαθήματα πολιτικής ηθικής στον υπουργό και μετά ο υπουργός παραιτείται. Και το χρησιμοποιείς σαν παράδειγμα για το πόσο αδιάφθορος ήταν ο Παπαδόπουλος;
Οκ, παραδίνομαι, ζήτω ο Γιώργης Παπαδόπουλος!
Επίσης, οι χουντικοί ποτέ δεν παραδέχθηκαν οτι είχαν εγκαθιδρύσει χούντα και απολυταρχικό καθεστώς, αλλά αντιθέτως ονόμαζαν το καθεστώς τους δημοκρατία. Επομένως γιατί σκίζεστε εσείς οι χουντικοί κατά της δημοκρατίας;
Για να τελειώνουμε όμως, δεν είσαι σε ηλικία για να αλλάξεις απόψεις και δεν έχω σκοπώ να προσπαθήσω να κάνω το ακατόρθωτο. Συνέχισε να πιστεύεις πως ένα καθεστώς στο οποίο οι κυβερνώντες εκλέγονται και λογοδοτούν στον λαό, οι εξουσίες είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους, δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο και κάθε πολίτης μπορεί να τους ασκήσει κριτική και να τους ζητήσει τα ρέστα, είναι πολύ χειρότερο και πιο διεφθαρμένο καθεστώς από ένα καθεστώς που επιβάλλεται στον λαό και δεν λογοδοτεί σε κανέναν, έχει υπό τον έλεγχό του όλες τις εξουσίες και οποιοσδήποτε ασκήσει κριτική στο καθεστώς είναι εχθρός του και εξορίζεται.