ΓΑΛΗ έγραψε:Εσχατόγερος έγραψε:Όπως είπα και προηγουμένως, δεν είμαι σε θέση να κρίνω την αξιοπιστία των πηγών σου, διότι δεν έχω προσωπική εμπειρία από Σουηδικά ΜΜΕ. Αν όντως η είδηση αληθεύει, και αν δεν τον μπουζουριάσανε σε δια βίου απομόνωση, τότε είναι άξιοι της τύχης τους. Το λέω αυτό κρατώντας και μια πισινή όμως, γιατί αυτό που ξέρω για τα συστήματα δικαιοσύνης των Σκανδιναβικών χωρών είναι ότι έχουν μια μακροχρόνια και επιτυχή παράδοση στην αναμορφωτική προσέγγιση έναντι της τιμωρητικής (χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι συμφωνώ με την προσέγγιση αυτή).
Και φυσικά, αυτό που σου διαφεύγει είναι ότι ακόμα και αν ο κατηγορούμενος ήταν υπεράριος ξανθομπάμπουρας απόγονος των Βίκινγκς, με όλους τους άλλους παράγοντες ίδιους και απαράλλαχτους πάλι την ίδια αντιμετώπιση θα είχε από τη Σουηδική δικαιοσύνη, οπότε αυτά τα περί "αντιρατσιστικής ομερτά" τα ακούω βερεσέ.
Για τα περί UK, όπως ήταν αναμενόμενο, έπεσαν αρκετά λίτρα Listerine. :-)
Κάνεις λάθος για τους ξανθομπάμπουρες Σουηδούς. Τα στοιχεία, οι φωτογραφίες και η εθνικότητα των Σουηδών δημοσιεύονται ενώ τα στοιχεία των αναξιοπαθούντων από τον τρίτο γαλαξία παραμένουν μυστικά για να μη δημιουργήσουν προβλήματα ξενοφοβίας.
Κατά τα άλλα, είναι ενδεικτικό του "σκεπτικού" σου το ότι ενώ παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις το τι παίζει στη Σουηδία, δεν μπορείς να αποφύγεις το προοδευτικάριο κλισέ.
Το ότι προσπάθησα να δώσω στοιχεία από "ευπρεπείς" πηγές σε ένα εμμονικό προοδευτικάριο τυπάκι, ήταν δικό μου λάθος μου. Θα προσπαθήσω να μην το επαναλάβω.
Σου είπα ότι, μην έχοντας εμπειρία από Σουηδικά ΜΜΕ (και το τονίζω, ΜΜΕ συγκεκριμένα, όχι "τι παίζει στη Σουηδία" γενικότερα), δεν είμαι σε θέση να κρίνω την αξιοπιστία ούτε και την ευπρέπεια των πηγών σου.
Αυτό δε που λες για τα στοιχεία των ξανθομπάμπουρων Σουηδών αποτελεί δικό σου ισχυρισμό, δεν έχει καν πηγή, δεν είναι ελέγξιμο και συνεπώς δεν έχει καν νόημα να το σχολιάσω.
Τέλος, το να αποκαλείς εμένα "προοδευτικάριο" είναι επιεικώς αστείο. Γελάνε και τα σοβατεπιά. Όσο για τις εμμονές, την παροιμία με τον γάιδαρο και τον πετεινό νομίζω ότι την ξέρεις, έτσι δεν είναι;