Το Πολυτεχνείο Ζει!

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Το Πολυτεχνείο Ζει!

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Νοέμ 2020, 13:25

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:

Βρε άνθρωπε αυτοί που δείχνεις είναι νεκροί έξω από το Πολυτεχνεία από προβοκάτορες, μέχρι και την εκκένωση υπήρχαν νεκροί;

Οχι απο ''προβοκατορες'' απο τον στρατο και την αστυνομια του καθεστωτος

Να δεχτώ για την οικονομία ότι ήταν στρατιωτικοί (διότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπήρχαν κάτι τύποι που πυροβολούσαν ταυτόχρονα και την αστυνομία-στρατό και τον κόσμο). Αλλά ας πούμε ότι ο στρατός.

Δηλαδή το καθεστώς που προσπαθούσε να κάνει εκλογές και ανέχτηκε τρεις μέρες όλες τις προκλήσεις μερικών διαδηλωτών στο πολυτεχνείο έβαλε τον στρατό να πυροβολήσει;

ή μήπως πυροβόλησαν αυτοί που ήθελαν να σταματήσουν την μεταπολίτευση Σπ Μαρκεζίνη, τις εκλογές και κυρίως να ετοιμάσουν τα γεγονότα της Κύπρου;

Ποιοι να είναι αυτοί άραγε; Ο Σπ Μαρκεζίνης; Ο Γ Παπαδόπουλος; :D
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Νοέμ 2020, 21:28

nemo έγραψε:βρε μπιζελι εμενα με πηρε αρκετα χρονια για να ξεδιαλυνω τον μιτο της ιστοριας και ακομη και τωρα εχω κενα

και θα τους πεις του δεκαχρονου την αντικειμενικη ιστορια 1 πως εισαι σιγουρη οτι εσυ την γνωριζεις;πως θα την καταλαβουν αφου μεγαλοι ειμαστε και δεν.... και 2 και πως το ενα και το αλλο κλπ κλπ

Ναι βασικά η τοποθέτησή μου ήταν πιο γενική. Δεν αναφερόμουν αποκλειστικά στο πολυτεχνείο και στα 10χρονα.
Κοίτα βασικά ο γενικός κανόνας είναι ακολουθείς την ύλη του υπουργείου και οτιδήποτε άλλο εξτρά θέλεις να συμπληρώσεις πρέπει να είναι κατόπιν υπεύθυνης έρευνας και όχι να λες αρλούμπες.
Το αν υπάρχει "αντικειμενική ιστορία" το συζητάμε. Αλλά στο σχολείο σίγουρα αντικειμενικότητα σημαίνει όχι φανατισμός και πλύση εγκεφάλου. Δεν ξέρω αν με πιάνεις.
Προσωπικά εμένα μου αρέσει να διδάσκω ιστορία και το μόνο μου εμπόδιο είναι ο χρόνος για να κάνω όλα όσα θέλω.
Για να είμαι δίκαιη τα προηγούμενα που έγραψα όσον αφορά τη διδασκαλία της ιστορίας είναι σε ιδανικές συνθήκες που δυστυχώς στο σχολείο δεν υπάρχουν, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου, οπότε πρέπει να προσαρμόσεις το μάθημά σου ανάλογα.

nemo έγραψε: θα τους δωσεις απλα την βαση και ναι θα τους πεις οτι ο ηρακλης σταθηκε στο σταυροδρομι και εκει αφου το σκεφτηκε
διαλεξε τον δρομο της αρετης γιατι ετσι και ετσι αυτο σημαινει δασκαλος και οχι παιδια αυτο ειναι μυθολογια
και ειναι ψεμα ......που δεν ειναι ψεμα γιατι οτι βαζουν στο στομα του ηρακλη και σε καθε εναν ηρακλη ειναι πολυ αληθινο
συν χθες παρακολουθουσα ενα ντοκιματερ και υποστηριζαν οτι

τα παιδια πρεπει να μεγαλωνουν με μυθους και με παραμυθια και τα δικα μας μυθευματα τουλαχιστον
ειναι ορθολογικα συν οτι το παιδι μπαινει κατευθείαν στην φιλοσοφια απο πολυ μικρο

κατηχητικό ειχαν ολα τα κομμουνιστικα κρατη αυτος που λεει οτι μεις στην σοβετια μαθαιναν τα παιδια αληθινή
ιστορια να μου το πει μπροστα μου και να ανοιξουμε ενα νημα μονο για αυτο

Προσωπική άποψη αυτό που θα πω έτσι;
Βρίσκω την ελληνική μυθολογία πολύ βάρβαρη, διαστροφική, αιματηρή και με πολλά λάθος μηνύματα.
Για τα δικά μου γούστα.
Ένα παιδί μπορεί να ενθουσιάζεται με όλα αυτά τα "κατορθώματα" ηρώων αλλά ... δεν ξέρω εμένα δε μου αρέσει καθόλου. Πολλή βία και σκοτωμοί και όλα αυτά περνιούνται ως κάτι φυσιολογικό ή ηρωικό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Νοέμ 2020, 21:29

pluton έγραψε:
Να δεχτώ για την οικονομία ότι ήταν στρατιωτικοί (διότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπήρχαν κάτι τύποι που πυροβολούσαν ταυτόχρονα και την αστυνομία-στρατό και τον κόσμο). Αλλά ας πούμε ότι ο στρατός.

Δεν υπαρχει οικονομια, ετσι εγινε.

Ποιοι να είναι αυτοί άραγε; Ο Σπ Μαρκεζίνης; Ο Γ Παπαδόπουλος; :D

Οι εχοντες την εξουσια εκεινη την περιοδο εκαναν αυτα τα αισχη, δηλαδη κυριως ο Παπαδοπουλος αλλα και ο Μαρκεζινης.
0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 28 Νοέμ 2020, 22:56

στο πολυτεχνειο μαζευτηκαν 200 αληταμπουρες αναρχοαπλυτοι και μετα οι πιο πολλοι γιναν υπουργοι και ευρωπαικοι επιτροποι, ονοματα δε λεμε. αυτο γιορταζουμε στο πολυτεχνειο, την υπουργοποιηση των
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Νοέμ 2020, 11:12

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:βρε μπιζελι εμενα με πηρε αρκετα χρονια για να ξεδιαλυνω τον μιτο της ιστοριας και ακομη και τωρα εχω κενα

και θα τους πεις του δεκαχρονου την αντικειμενικη ιστορια 1 πως εισαι σιγουρη οτι εσυ την γνωριζεις;πως θα την καταλαβουν αφου μεγαλοι ειμαστε και δεν.... και 2 και πως το ενα και το αλλο κλπ κλπ

Ναι βασικά η τοποθέτησή μου ήταν πιο γενική. Δεν αναφερόμουν αποκλειστικά στο πολυτεχνείο και στα 10χρονα.
Κοίτα βασικά ο γενικός κανόνας είναι ακολουθείς την ύλη του υπουργείου και οτιδήποτε άλλο εξτρά θέλεις να συμπληρώσεις πρέπει να είναι κατόπιν υπεύθυνης έρευνας και όχι να λες αρλούμπες.
Το αν υπάρχει "αντικειμενική ιστορία" το συζητάμε. Αλλά στο σχολείο σίγουρα αντικειμενικότητα σημαίνει όχι φανατισμός και πλύση εγκεφάλου. Δεν ξέρω αν με πιάνεις.
Προσωπικά εμένα μου αρέσει να διδάσκω ιστορία και το μόνο μου εμπόδιο είναι ο χρόνος για να κάνω όλα όσα θέλω.
Για να είμαι δίκαιη τα προηγούμενα που έγραψα όσον αφορά τη διδασκαλία της ιστορίας είναι σε ιδανικές συνθήκες που δυστυχώς στο σχολείο δεν υπάρχουν, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου, οπότε πρέπει να προσαρμόσεις το μάθημά σου ανάλογα.

nemo έγραψε: θα τους δωσεις απλα την βαση και ναι θα τους πεις οτι ο ηρακλης σταθηκε στο σταυροδρομι και εκει αφου το σκεφτηκε
διαλεξε τον δρομο της αρετης γιατι ετσι και ετσι αυτο σημαινει δασκαλος και οχι παιδια αυτο ειναι μυθολογια
και ειναι ψεμα ......που δεν ειναι ψεμα γιατι οτι βαζουν στο στομα του ηρακλη και σε καθε εναν ηρακλη ειναι πολυ αληθινο
συν χθες παρακολουθουσα ενα ντοκιματερ και υποστηριζαν οτι

τα παιδια πρεπει να μεγαλωνουν με μυθους και με παραμυθια και τα δικα μας μυθευματα τουλαχιστον
ειναι ορθολογικα συν οτι το παιδι μπαινει κατευθείαν στην φιλοσοφια απο πολυ μικρο

κατηχητικό ειχαν ολα τα κομμουνιστικα κρατη αυτος που λεει οτι μεις στην σοβετια μαθαιναν τα παιδια αληθινή
ιστορια να μου το πει μπροστα μου και να ανοιξουμε ενα νημα μονο για αυτο

Προσωπική άποψη αυτό που θα πω έτσι;
Βρίσκω την ελληνική μυθολογία πολύ βάρβαρη, διαστροφική, αιματηρή και με πολλά λάθος μηνύματα.
Για τα δικά μου γούστα.
Ένα παιδί μπορεί να ενθουσιάζεται με όλα αυτά τα "κατορθώματα" ηρώων αλλά ... δεν ξέρω εμένα δε μου αρέσει καθόλου. Πολλή βία και σκοτωμοί και όλα αυτά περνιούνται ως κάτι φυσιολογικό ή ηρωικό.

διαφωνω ειναι σαν να ακουω πιτσιρίκια ---τεσπα η ελληνικη μυθολογια ετσι που την κανανε στα βιβλια
ειναι αποκρουστικη με την εννοια οτι βγαλανε και βγαλανε και στο τελος εμεινε μια παπαρια και μιση που και τα παιδια
και μεγαλοι δεν βγαζουν ακρη -αντε να εξηγησεις σε εναν μεγαλο πχ λαχουρ την εννοια του καθαρμου (ηρακλη)
οταν δεν πηρε απο το δημοτικο εστω μερικα ψήγματα

δεν πρεπει καν να διδασκει ιστορια ενας με αυτην την αποψη ειναι σαν να ευνουχιζει τα αγορια και τα κοριτσια
-δεν το λεω μονο για σενα αλλα για τον οποιοδηποτε δασκαλο η ιστορια ειναι βια και σκοτωμοι το να την μαθει
ενα παιδι ειναι σαν να μαθαινει ασφαλη οδηγηση -και σημερα βιωνουμε ιστορικα σημεια με βια και σκοτωμους
και ουτε θα τελειωσει ποτε
Στον σημερινό κοσμο που ζουμε μας χρειαζονται μυαλα που θα γραψουν και θα ενσωματωσουν τις καινουργιες
εμπειριες που βιωσαμε με τις παλιες -θελω να πω γιατι δεν εχω αλλο χρονο δεν μας χρειαζονται αλλοι απολογητες
δεν μας χρειαζονται αλλες καταγγελιες του τυπου -αυτο ειναι κακο βιβλιο - ειτε για την ελλ, μυθολογια ειτε για την βιβλο

και να το παω πιο περα -και να καταργησουμε ολα τα βιβλια την ιστορια ολοκληρη και να αφησουμε
τα αριστεριστικα που υποτιθεται προαγουν την ειρηνη αυτο που θα εκλαμβουμε απο αυτα ειναι
ενας διαρκης πολεμος των ταξεων οποτε παλι στην βια καταληγουμε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 03 Δεκ 2020, 13:19

Εικόνα

Για αυτούς που θέλουν διακαώς να καταργηθούν τα ΜΑΤ.

Η σκηνή είναι από την εποχή που δεν υπήρχαν τα ΜΑΤ. Ο κύριος στα αριστερά με τη γραβάτα και το κοστούμι που κλωτσάει το διαδηλωτή, είναι του "Σπουδαστικού" Τμήματος της Ασφάλειας.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 03 Δεκ 2020, 15:59

κοντεύουμε να γίνουμε χειρότεροι απο το βόρθο

μπανάτετέ τους

ή κάντε με συντονιστή να τους στείλω αδιάβαστους όσους γεμίζουν τα ποστ με βλακείες
σαχλαμαράκηδες
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”