ΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: ΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 21 Φεβ 2015, 13:32

Κανείς δεν διαφωνεί στο ότι η νουδού δεν θα διαπραγματευόταν και θα εφάρμοζε χωρίς προσπάθεια λείανσης σκληρά και άδικα κοινωνικά μέτρα. Αυτό είναι ένα.

Ο σύριζα όμως δεν είναι αντιμνημονιακό κόμμα, δεν έσκισε τα μνημόνια, και αποδεχόμενος την Ε.Ε. και το Ευρώ θα μας πάει και σε άλλα μνημόνια παρακάτω, τα οποία θα έχουν και ξεπούλημα δημοσίου πλούτου, και περικοπές, και φιλελευθεριές και απ όλα, αυτά σε πλήρη αντίθεση της προεκλογικής του ρητορίας. Αυτό είναι άλλο.
Τα βλέπουμε στην περίπτωση του ΟΛΠ. Προεκλογικά είχε ζαλίσει @@ με το ξεπούλημα και τώρα την ίδια σύμβαση την βρίσκει καλή και θα προχωρήσει και στην πώληση του υπόλοιπου λιμανιού. Δλδ έλεγε ψέματα και κορόιδευε τον κόσμο.
Το ίδιο θα ισχύσει και για τις άλλες σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Μπορείς να λες ότι εντάξει, το μνημόνιο είναι αναπόφευκτο τελικά αλλά τουλάχιστον ο σύριζα θα το εφαρμόσει πιο δίκαια κοινωνικά. Αυτή είναι ουσιαστικά η τωρινή σου θέση, και δεν κρύβεται πίσω απο τον Κουτσούμπα όσο χοντρός κι αν είναι αυτός. Δεν είσαι πια αντιμνημονιακός, πέρασες απέναντι με τους ρεαλιστές και τους μη-ψεκασμένους.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Φεβ 2015, 13:36

Diadochos έγραψε:Κανείς δεν διαφωνεί στο ότι η νουδού δεν θα διαπραγματευόταν και θα εφάρμοζε χωρίς προσπάθεια λείανσης σκληρά και άδικα κοινωνικά μέτρα. Αυτό είναι ένα.

Ο σύριζα όμως δεν είναι αντιμνημονιακό κόμμα, δεν έσκισε τα μνημόνια, και αποδεχόμενος την Ε.Ε. και το Ευρώ θα μας πάει και σε άλλα μνημόνια παρακάτω, τα οποία θα έχουν και ξεπούλημα δημοσίου πλούτου, και περικοπές, και φιλελευθεριές και απ όλα, αυτά σε πλήρη αντίθεση της προεκλογικής του ρητορίας. Αυτό είναι άλλο.
Τα βλέπουμε στην περίπτωση του ΟΛΠ. Προεκλογικά είχε ζαλίσει @@ με το ξεπούλημα και τώρα την ίδια σύμβαση την βρίσκει καλή και θα προχωρήσει και στην πώληση του υπόλοιπου λιμανιού. Δλδ έλεγε ψέματα και κορόιδευε τον κόσμο.
Το ίδιο θα ισχύσει και για τις άλλες σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Μπορείς να λες ότι εντάξει, το μνημόνιο είναι αναπόφευκτο τελικά αλλά τουλάχιστον ο σύριζα θα το εφαρμόσει πιο δίκαια κοινωνικά. Αυτή είναι ουσιαστικά η τωρινή σου θέση, και δεν κρύβεται πίσω απο τον Κουτσούμπα όσο χοντρός κι αν είναι αυτός.

Σωστος,εκτος αυτου ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι πλεον κυβερνηση και κρινεται για τους χειρισμους του και το κατα ποσο τηρει τις πρ. δεσμευσεις του.Μαλακιουλες για το Σαμαρα και την υπολοιπη αντιπολιτευση,λιγο πειθουν.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 21 Φεβ 2015, 13:41

Οχι ρε Διάδοχε, δεν είναι.

Η τωρινή μου θέση είναι οτι εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο έδεσαν την χώρα χειροπόδαρα οι Γερμανοτσολιάδες που κυβερνούσαν χρόνια και τί ζημιές θα συνεπαγόταν το "βάζουμε κάτω το κεφάλι και ορμάμε".
Η θέση μου είναι οτι τώρα μπήκε ένα πρώτο φρένο στη ζημιά που μας έκαναν χρόνια τώρα. Όταν ένα αμάξι πάει με 200 χιλιόμετρα, δεν πατάς τέρμα το φρένο, το πατάς σιγά σιγά, για να μειώσεις ταχύτητα.
Και τώρα, για πρώτη φορά η ταχύτητα μειώθηκε.
Για όποιον μπορεί να δεί λίγο τα πράγματα καθαρά, αυτή ήταν η ΠΡΩΤΗ φορά που έγινε διαπραγμάτευση και οχι απλή υποταγή στα λεγόμενα των Γερμανών, και αυτό φαίνεται και από την αντίδραση των Χριστιανοδημοκρατών και των άλλων παρατάξεων.
Κι εγώ θέλω έξοδο από το ευρώ, πλέον έχει φανεί καθαρά τί είναι, αλλά οχι με τρόπο που θα μας ζημιώσει εμάς στο μάξιμουμ και τους εχθρούς μας στο μίνιμουμ.

Ρε Λαχ, είσαι butthurt για τα ψηφαλάκια που σου έφυγαν, we get it...
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 21 Φεβ 2015, 13:49

Αλλο δεν ειναι αντιμνη ο συριζα αλλο τι ειναι επαναστατικος , που κανενας σημερα δεν ειναι.
Για να ξερουμε και τι λεμε.
Αντιμνημονιακος ομως ειναι ,αλλα ο εγκλωβισμος δεν ειναι δικος του αλλα το ολο πλαισιο εκει παραπεμπει.
Εαν λοιπον καποιος θελει σοβαρα να παει στην ουσια πρεπει να δει οτι υπαρχει η αντιμνη λογικη που απο το 2009υπηρχε γιατι απο τοτε εκραζε , και υπαρχει και η σημερινη πραγματικοτητα που ειναι δεδομενη σαν σταθερα .
Ο αντιμνη λογος ηταν λοιπον σταθερος 5 χρονια και οχι σημερα , αρα ειναι αντιμνημονιακος.
Το τι ομως μπορει να πετυχει εινι κατι αλλο και δεν εχει να κανει με το αν ειναι η δεν ειναι αλλα με την ουσια που αναφερεις.
Την βελτιωση του επιπεδου λογω της μνη καταστροφης.
Αλλο το ενα λοιπον και αλλο το αλλο.
Εαν δεχθουμε οτι ο συριζα δεν ειναι τοτε κανενας δεν ειναι ουτε και το ΚΚΕ ουτε κανενας αλλος.
Αλλα αυτο δεν ισχυει.
Δεν βυθιζεις το καραβι και μετα λες οτι αν μπορεις βγαλτο.
Αυτο δεν ειναι πολιτικη αλλα παπαρια, και μονο αντιπολιτευτικη τυπου Γεωργιαδη ειναι ικανη να το πει.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 21 Φεβ 2015, 13:50

Kauldron έγραψε:Οχι ρε Διάδοχε, δεν είναι.

Η τωρινή μου θέση είναι οτι εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο έδεσαν την χώρα χειροπόδαρα οι Γερμανοτσολιάδες που κυβερνούσαν χρόνια και τί ζημιές θα συνεπαγόταν το "βάζουμε κάτω το κεφάλι και ορμάμε".
Η θέση μου είναι οτι τώρα μπήκε ένα πρώτο φρένο στη ζημιά που μας έκαναν χρόνια τώρα. Όταν ένα αμάξι πάει με 200 χιλιόμετρα, δεν πατάς τέρμα το φρένο, το πατάς σιγά σιγά, για να μειώσεις ταχύτητα.
Για όποιον μπορεί να δεί λίγο τα πράγματα καθαρά, αυτή ήταν η ΠΡΩΤΗ φορά που έγινε διαπραγμάτευση και οχι απλή υποταγή στα λεγόμενα των Γερμανών, και αυτό φαίνεται και από την αντίδραση των Χριστιανοδημοκρατών και των άλλων παρατάξεων.
Κι εγώ θέλω έξοδο από το ευρώ, πλέον έχει φανεί καθαρά τί είναι, αλλά οχι με τρόπο που θα μας ζημιώσει εμάς στο μάξιμουμ και τους εχθρούς μας στο μίνιμουμ.

Εδώ αποτυπώνεται ανάγλυφα η πραγματικά τεράστια προσφορά του Τσίπρα στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού της κοινωνίας: κατάφερε να συσπειρώσει την τεράστια και σε μεγάλο βαθμό ανεξέλενκτη μάζα των αγανακτισμένων και να την επανεντάξει σε ένα πλαίσιο συννενόησης και διαλόγου με τους κοινοτικούς εταίρους. Και μιλάμε για ανθρώπους που μέχρι πριν λίγες μέρες, μέρες!, κατέβαιναν στο σύνταγμα με στολές ςς και μουστάκια χίτλερ και ήταν (ακόμα είναι) έτοιμοι για δραχμή, κούγκι, βενεζουελοποίηση!

Πραγματικά, και να μην υπήρχε ο Τσίπρας, θα έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 21 Φεβ 2015, 13:55

Μα και ετσι να το δεις, που δεν ειναι ακριβως ετσι, δεν εχεις αλλες εναλακτικες.
Ερμαιο λοιπον στα χερια του Τσιπρα εισαι ελπιζοντας οτι θα βγεις σωστος.
Που δεν θα βγεις γιατι σας το εχω γραψει.
Ο Αλεξης εχει βασικο θεωρημα την υπαρξη της καθημερινης μαχης μεχω ασταθειας.
Τον ηδονιζει αυτο ρε παιδι μου, να γαμει αντιπαλους μεχρι εκει που δεν παει.

Ειναι κακος, πολυ κακος και θα αρχισουν μερικοι να το αντιλαμβανονται πιο γρηγορα απο οτι νομιζουν.

Ειναι δε και απροβλετος, πολυ απροβλεπτος καιαυτο φοβιζει και τον ιδιο τον συριζα.

Μπορει εαν νομιζει οτι θα ξεσκισει τωρα σε εκλογες, να το εχει στο νου του.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 21 Φεβ 2015, 13:57

Kauldron έγραψε:Υπόψη, βέβαια, θα μπορούσα εύκολα ν' απαντήσω κι εγώ στη "φωτογραφία" με άλλη "φωτογραφία", αλλά δεν θα το κάνω.

Nα μου πεις τι; Ότι σκούζω για τα ψηφαλάκια του κουκουέ που χάθηκαν; Ατακούλες που δεν αλλάζουν το γεγονός.

Κατ αρχήν εγώ παρ ότι δεν ψήφισα σύριζα τον στήριξα προεκλογικά, δεν είναι μυστικό αυτό, ακόμη και τώρα μετά τα πρώτα σημάδια της απατεωνιάς του τον προτιμώ σε σχέση με τη νουδουσόκ.

Αυτό όμως σημαίνει τι; Ότι πρέπει να γίνω συριζομπότ, να κρίνω καταστάσεις με άλλα μέτρα και σταθμά και να αρνούμαι την αλήθεια; Ότι δεν πρέπει να ασκείται κριτική όταν πετιούνται στα σκουπίδια προεκλογικές δεσμεύσεις και όταν de facto έχει καταστεί κόμμα μνημονιακό;
Ελπίζω μεσοπρόθεσμα όταν το πράγμα ξεκαθαρίσει για το που πάει ο σύριζα, να δείξεις αξιοπρέπεια και να παραδεχτείς την λάθος μη-κριτική στάση σου, και όχι να γίνεις κι εσύ ροζ άντερ.

Αυτό είναι απολογιτισμός, τυπικός του πολιτικαντισμού. Αν είναι έτσι τα πράγματα να μην έλεγαν επαναστατικά παπατζιλίκια προεκλογικά, ας ήταν τίμιοι. Παραδέχεσαι δλδ ότι κορόιδεψαν τον κόσμο.

Μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα είχε. Ούτε κούγκι το κάναμε ούτε τίποτε. Οι Γερμανοί ήξεραν εξ αρχής ότι στο τέλος θα υπογράψουμε, ότι δεν έχουμε τα @@ να κρατήσουμε μερικές εβδομάδες χωρίς λεφτά απο την ΕΚΤ και να χορέψουν πραγματικά οι αγορές, να τρομοκρατηθεί η ΕΕ.

Και οι πασόκοι σοσιαλισμό ήθελαν. Ακόμη και τώρα σοσιαλιστικό κίνημα ονομάζονται.

Και ξανά, ο σύριζα είναι φανατικός του ευρώ, δεν υπάρχει κανένα σενάριο όπου ο σύριζα προετοιμάζει συντεταγμένη (δλδ σε χρόνο που βολεύει τους Γερμανούς) έξοδο απο το ευρώ.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 21 Φεβ 2015, 14:02

exomotis έγραψε:Μα και ετσι να το δεις, που δεν ειναι ακριβως ετσι, δεν εχεις αλλες εναλακτικες.
Ερμαιο λοιπον στα χερια του Τσιπρα εισαι ελπιζοντας οτι θα βγεις σωστος.
Που δεν θα βγεις γιατι σας το εχω γραψει.
Ο Αλεξης εχει βασικο θεωρημα την υπαρξη της καθημερινης μαχης μεχω ασταθειας.
Τον ηδονιζει αυτο ρε παιδι μου, να γαμει αντιπαλους μεχρι εκει που δεν παει.

Ειναι κακος, πολυ κακος και θα αρχισουν μερικοι να το αντιλαμβανονται πιο γρηγορα απο οτι νομιζουν.

Ειναι δε και απροβλετος, πολυ απροβλεπτος καιαυτο φοβιζει και τον ιδιο τον συριζα.

Μπορει εαν νομιζει οτι θα ξεσκισει τωρα σε εκλογες, να το εχει στο νου του.

Εγώ (παρόλο που είναι σειρά μου στο ΕΜΠ) δεν μπορώ να ξέρω τι έχει μέσα στο κεφάλι του. Βλέπω και κρίνω όμως εκ των αποτελεσμάτων.

Παρεμπιπτόντως, τα καλύτερα έρχονται: μετά την σταθεροποίηση των σχέσεων με τους Θεσμούς, αναμένουμε αναμμένοι εφαρμογή ούλτρα νεοταξίτικων μεταρρυθμίσεων σε θέματα μετανάστευσης, ιθαγένειας, πολυπολιτισμικών σωμάτων ασφαλείας, σχέσεων κράτους εκκλησίας κλπ. Μπροστά σε αυτό που έχει να γίνει, ο ΓΑΠ θα φαντάζει πολιτευτής της ΕΠΕΝ. (Όταν φτάσει η στιγμή εκείνη, να ξέρετε ότι ο εγκέφαλος θα ανοίξει έτερο νήμα κοινωνικής επανένταξης για δεξιογενείς/ ψεκασμένους αντιμνημονιακούς.)
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 21 Φεβ 2015, 14:05

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
Kauldron έγραψε:Οχι ρε Διάδοχε, δεν είναι.

Εδώ αποτυπώνεται ανάγλυφα η πραγματικά τεράστια προσφορά του Τσίπρα στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού της κοινωνίας: κατάφερε να συσπειρώσει την τεράστια και σε μεγάλο βαθμό ανεξέλενκτη μάζα των αγανακτισμένων και να την επανεντάξει σε ένα πλαίσιο συννενόησης και διαλόγου με τους κοινοτικούς εταίρους. Και μιλάμε για ανθρώπους που μέχρι πριν λίγες μέρες, μέρες!, κατέβαιναν στο σύνταγμα με στολές ςς και μουστάκια χίτλερ και ήταν (ακόμα είναι) έτοιμοι για δραχμή, κούγκι, βενεζουελοποίηση!

Πραγματικά, και να μην υπήρχε ο Τσίπρας, θα έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει.

Αυτό.

Ο Τσίπερ με παπανδρεϊκή αριστεία μάντρωσε τους αντιμνή χωρίς καν να καταλάβουν τι συμβαίνει και τους οδήγησε γονατιστούς μπροστά στο καροτσάκι του Σόιμπλε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 21 Φεβ 2015, 14:09

Nα μου πεις τι; Ότι σκούζω για τα ψηφαλάκια του κουκουέ που χάθηκαν; Ατακούλες που δεν αλλάζουν το γεγονός.

Στο Λαχουρένιο τα λέω.

Κατ αρχήν εγώ παρ ότι δεν ψήφισα σύριζα τον στήριξα προεκλογικά, δεν είναι μυστικό αυτό, ακόμη και τώρα μετά τα πρώτα σημάδια της απατεωνιάς του τον προτιμώ σε σχέση με τη νουδουσόκ.

Θετικό.
Σε ποια χώρα ζείς παρακαλώ?
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”