Να ομως που εφασε ο χρονος μιας περιεργης μαχης , που αρχισε η δεν αρχισε τοτε που την περιμενε?
Δεν το πολυκαταλαβε αυτο στις 20 του Φλεβαρη,

, τι διαλο συμβαινει γιατι δεν μιλανε στα ισα και θελουν παρατα στο περιεργο σχεδιο γεφυρα που ξεφουρνιζουν και αυτοι τωρα?
Και μετα λιγα μηνακια ενω πλερωνοντουσαν κανονικα υποχρεωσεις της χωρας και η κυβερνηση επαιρνε και μπραβο για αυτες τις πληρωμες , και εκανε προτασουλες που αποριπτοντουσαν, αυτο ηταν σιγουρο , η ελληνικη κυβερνησ εβαζε συνεχως σχεδιο απομοιωσης χρεους και σχεδιο αναπτυξιακο παντα μαζι βεβαια με εμτρα που θα μπορουσε να αποδεχθει σκληρα, αλλα μεσα στο πλαισιο αυτο που ειχε θεσει.
Χωρις αυτο δεν μιλουσε και το ξεκοβε παντα.
Η Ελληνικη κυβερνηση δηλαδη ειχε και αυτη ενα πλανο σοβαρο και βασικο που το εδραζε πνω στην σοβαρη αποψη του ΔΝΤ οτι το χρεος ηταν μη βιωσιμο. Αυτο το εβαζε αφου πρωτα ειχε και το πρασινο φως απο τις ΗΠΑ αλλα και τις πλατες των ΗΠΑ.
Επαιξε δηλαδη αποφασιστικα και σας λεω τωρα που τα βλεπω καθαρα οτι ναι, στηριξε την υπερδυναμη και στηριζετε απο αυτη καθαρα , αλλιως στον πρωτο κιολας μηνακο θα ειχε τελειωσει.
Ο Πρωθυπουργος δεν επαιξε, ειχε παρει αποφαση απο πριν κεριδσει το παιχιδι οτι μια και μονο μια πιθανοτητα υπηρχε να γενει κατι με το χρεος που κανενας στον πλανητη δεν μπορουσε να τον βοηθησει παρα μονο ενας και βασικος. Η υπερδυναμη.
ΠΗΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ Η ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕΓΑΛΟ.
Δεν προχωρησε ετσι απλα , τωρα ολοι βλεπετε οτι ειχε πλατες και στηριξη αλλιως σημερα ο Σοιμπλε θα τον ειχε τελειωσει και μαλιστα ουτε καν στο σημερα δεν θα εφτανε.
Τι βλεπουμε δηλαδη σημερα 12/7/2015 καθαρα, πιο καθαρα δεν μπορει κανενας που εχει ελαχιστη πολιτικη παιδεια να μην το καταλαβει.
Ο Ντραγκι χθες σηκωσε κεφαλι στον Σοιμπλε τον Τρομοκρατη.
Ο Ολαν εγινε μαγκακος απο τον Αλεξη που τον εβαλε στο παιχνιδι υπερ του με την στηριξη οχι φυσικα του Αλεξη , Αλλα των ιδιων των Αμερικανων , αλλιως ο χεσεμνος σοσιαλιστης Γαλλακος που θα επαιρνε αυτο το θαρρος?
Ο Ρντζι αρχισε απο χεσμενη κοτα να ξεθαρευει σε σημειο που να λεει να ξεχασουν μερικοι οτι η Ελλαδα κατα διανοια μπορει να λογισθει εξω απο την Ευρωπη και το ευρω, και γνωριζει και γιατι το λεει, επειδη μετα ερχεται η σειρα του.
Το ΔΝΤ με την Λαγκαρντ που μιλησε με Ομπαμα , πηρε εντολες και κατευθυνσεις.
Απο την μια , σκληρα μετρα αλλα απο την αλλη ανυποχωρητη σε ενα ειδος απολυτου κορεματος οπως και αυτο να λεχθει.
Συμφωνια χωρις αυτον τον ορο που και ο Τσιπρας θελει δεν μπορει να υπαρξει.
Μαζι βεβαια και το εμπροσθοβαρες , μεγαλο, αναπτυξιακο πακετο ενισχυμενο παντα που θα βγαλει μια και καλη την χωρα απο την βαβουρα και την δυστυχια χωρις τελος.
Τι εχουμε λοιπον μπροστα μας θετικο?
Αλλαγη στην σταση Ντραγκι που πλακωθηκε χθες χοντρα με Σοιμπλε.
Αλλαγη στασης Γαλλιας συνεπικουρουμενης τωρα παντα απο ΗΠΑ , σαν να πουμε να ειναι ο ανθρωπος της στην ΕΕ.
Αλλαγη εστω και λιγοτερο τωρα φοβισμενη απο τον Ρεντζι που μεχρι χθες δεν ηταν ανοχτα υπερ Τσιπρα.
Αλλαγη στο γενικο παιχνιδι της κομισιον αφου Γαλλος εφιαξε το προγραμμα αυτο και δεν μπορει κανενας να τον αγνοησει.
Ο βαλ στην Γαλλικη βουλη ηταν φοβερος υπερ της χωρας μας.
Ο Παντοαν ειναι δυνατος οικονομολογος αλλα ακομα εχει ενα αδιορατο φοβο που μαλλον του περνα αφου ο Ρεντζι μοιαζει να παιρνει δυναμη.
Εχουμε την μεγαλυτερη δυναμη στην ΕΕ πλεον μετα την Γερμανια οχι αντιπαλο μας αλλα υπερ μας αφου και αυτη εχει ενδιαφερον σοβαρο τωρα για το παιχνιδι μας λογω ακριβως των αθλιων οικονομικων συνθηκων που την τρομαζουν και αυτη.
Το ιδιο και με την Ιταλια που μπορει να παθει ανακοπη ξαφνικη.
Αυτες οι δυο χωρες με τον Ντραγκι και τις ΗΠΑ ειναι βασικες στηριξεις μας , και απο την αλλη τι υπαρχει?
Ενας Σοιμπλε στην ουσια απομονωμενος , να δεχεται επιθεσεις απο παντου, οπως πανεξυπνα οι ΗΠΑ του την στησαν, και να εχει δευτερευουσες χωρις καμμια καμια αξια συμμαχους πρωην απαξιωενες σοβιετικες δημοκρατιες, που αυτες και αν ειναι για γελια και για κλαμματα.
Κανενας πλεον δεν στηριζει τον Δοκτωρα , οσο δυνατος και ατεγκτος και αν διχνει στην ολη Λουθηρανικη αυστηροτητα του.
Το παιχνιδι δεν εληξε ακομα , αλλα οι θεσεις των αντιπαλων στο μετωπο δεν ειναι πλεον οι διδες .
Να λοιπον η τακτικη Αλεξη και να τι μπορει να πετυχει.
Εγραφα και πανηγυρικα επιβεβαιωνομαι τωρα.
Αυτος γνωριζε τις τακτικες τους και τις αντιδρασεις τους και γνωριζε και τις δικες του απωλειες στην μαχη.
Αυτοι δεν γνωριζαν ποιον ειχε και ως που μπορει να φτασει , ακομα και να υπερβει τις κοκκινες γραμμες του που νομιχαν αφελως οτι θα τον στριμωχναν.
Ουσιαστικα οχι μονο δεν τον στριμωξαν αλλα τους εκανε και ενα θριαμβευτικο δημοψηφισμα, τους εφτασε στο αμην, την ωρα που σαν σκυλια θελανε να τον πεταξουν και αυτον και την χωρα εξω απο το ευρω, και εβαλε το ολο πραγμα που το αποκαλιυν ΕΕ και ευρωζωνη σε μια περιδινιση που οτι και να υπαρξει τωρα , συμφωνια μαλλον λεω εγω, ανοιξε ο ασκος του αιολου.
Αλλα, δεν ηταν η μαγκια η κατι αλλο. Ηταν απλα η φοβερη του πολιτικη ικανοτητα και εμβελεια που φροντισε πρωτα απ ολα το βασικο οπως ας πουμε και ο Ελευθεριος Βενιζελος.
Πετυχε τον απολυτο καταλληλο συμμαχο ξεπερνοντας ιδεοληψιες και οπισθοδρομικα καταλοιπα αφου κρατησε απο την ΚΝΕ το ουσιαστικοτερο.
Οπιθοχωρω και δινω αλλα κερδιζω το πιο σημαντικο για τον τελικο μου στοχο.
Μπρεστ Λιβστοσκ.
Με λιγα λογια κατανοητα και απολυτα πολιτικα.
Τι εχω?
Να δωσω μαχη που μονος μονο σαν αστειο με αρκουδες μπορει να ειδωθει.
Τι κανω?
Βρισκω για τον πανισχυρο αντιπαλο, ενα ακομα μεγαλυτερο συμμαχο αλλα μεσα στο προκαθορισμενο μου πλαισιο, οκ.
Βρισκω λοιπον και μιλαω με την πρωτη πλανητικη δυναμη , και κλεινω το παιχνιδι πολυ πριν.
Πως κινουμαι μετα?
Με αντοχη στον χρονο και ευελιξια να μη προκαλεσω κατ ευθειαν τους πιστωτες ωστε να φοβηθουν και να μου επιτεθουν και να με σακατεψουν απο τον πρωτο μηνα.
Τι θελω να πετυχη στο πλανο μου εναντια στην απολυτη επιθεση του αντιπαλου μου?
Ρωγμη στο συμμαχικο του σχημα που μοιαζει πανω απο αραγες και μπετοναρισμενο εξ αρχης.
Για αυτο το τραβαω εως εκει που δεν παει αλλο μεχρι τελευταια μερα.
Τι επιδιωκω μετα με αυτο και τον χρονο που περνα............μα αναβρασμο και επιθεσεις σκληρες εναντιον μου με τα χειροτερα λογια και μαλιστα σε σημειο βρασμου που αναδειχθει και πλανο απομακρυσης μου απο τον ομιλο αυτο.
Τι εχω τελικα υπερ μου σαν κερδος για μια συνεχιζομενη μαχη?
Τον κοσμο που με στηριζει και συνεχιζω να τον επηρεαζω με δημοψηφισματα και καθαρο λογο δειχνοντας του τις επιθεσεις ολου αυτου του εσμου μεσα εξω.
Τι αρχιζει ομως να δημιουργει η τελευταιας στιγμης ενεργια μου?
Θετικο κλιμα για δευτερη φορα μετα το πρωτο........<< Αααα, αυτες οι 47 σελιδες αποτελουν μια καλη βαση συζητησεων>>.
Αυτη λοιπον ειναι η δευτερη φορα φιλαρακια, και οχι η πρωτη που ενω ειπατε ειναι καλη σαν βαση μετα την απορριψατε.
Προσεχετε λοιπον γιατι και τωρα παλι το ιδιο μου λετε.....καλη βαση......και μαλιστα Γαλλος εφιαξε στην ουσια αυτη την βαση.
Παμε λοιπον στα παρακατω.
Ποια βλεπουμε τωρα στα παρακατω.
Μεταφορικα παντα, κλωτσιες και μπουνιες, με τον Αλεξη να εχει μεν ελεγξιμες απωλειες που δεν γνωριζουμε εαν μεχρι το τελος θα ειναι ετσι, μαχη χωρις αιμα δεν ειναι μαχη, αλλα με αυτους να εχουν αρπαχτει στα χοντρα βγαζοντας τωρα και αλλα επαχθη χαρακτηριστικα που ενοχλουν τον καθε ενα τους.
Η Ευρωπη τωρα αρχιζει πραγματικα να διχνει το ειναι και που θελει να παει.
Και αυτο δεν ειναι σχημα λογου αλλα η ουσια της που θα τν τελειωσει η θα την ενιχυσει.
Το ιδιο ομως οπως ηταν πριν, ξεχαστε το αγαπητα μου παιδια.
Το παραμυθι τελος, τερμα.
Εδω θα παρθουν αποφασεις οχι μονο για την χωρα μας, αλλα για το μελλον της και την υπαρξη της την ιδια.
Και αυτο θα το δουν ολοι τωρα οι Ευρωπαιοι και οι Αμερικανοι και ο κοσμος ολοκληρος.
Τι σας εγραφα λοιπον χωρις φοβο και παθος παντα και νομιζατε οτι ειχα θεοποιησει κανενα Τσιπρα λες και του χρωστουσα?
Εγραφα και επιμενω οτι απο πλευρας τακτικων και στρατηγικης και στοχου σημερα πουθενα κανενας πολιτικος στο κοσμο δεν μπορει να τον ανταγωνισθει.
Για σκεφτητε ηρεμα οσο μπορειτε, δεν λεω,...................... ολα αυτα ειναι αληθειες?