paralo έγραψε:exomotis έγραψε:H ελπιδα ψοφαει τελευταια.
Εξομοτάκο...επειδη απο το γραπτό σου λόγο καταλαβαίνω οτι όντως εχεις ανατρεπτικές ιδέες για το οικονομικό μοντέλο που εχουμε αυτη τη στιγμή...αναρωτιέμαι αν γνωριζεις τι οικονομικό μοντέλο εχει στο μυαλό του η αριστερη πλατφόρμα του συριζα.
Οι τράπεζες θα παραμεινουν κλειστές για μερικές εβδομάδες. Οκ, δεκτον, αν και μα λυπης μου.
Για να ανοιξουν πάλι οι τράπεζες σε καθεστώς δραχμής, σημαινει οτι τη ρευστότητα την αναλαμβάνει το κράτος, δηλαδή πολιτικοί + οικονομολόγοι θα ειναι τα ίδια πρόσωπα.
Αυτο σημαίνει οτι το κράτος, κατα το δοκουν θα αποφασιζει ποτε και πού θέλει να σπρώξει δραχμές.
Αυτο σημαινει πρόβλημα με τα λεφτά ειτε με αυτούς που θα παίρνουν λεφτά (πχ ενας δημόσιος υπάλληλο) ειτε με αυτούς που θα εισάγουν λεφτά (πχ ενας εξαγωγές). Δηλαδή, τα χαρτονομίσματα ΔΕΝ θα φτάνουν για όλους.
Αυτό θα κρατησει καμια 5ετία μεχρι να ισορροπήσει η ισοτιμία της δραχμής με το οποιοδηποτε άλλο νόμισμα.
Για 5 χρονια θα τρώμε στη μαπα τον Βαρουφάκη ο ποιος διαφωνεί με τον ίδιο του τον εαυτό , ο οποιος έχει 3 διαβατηρια στη διάθεσή του.
Σου φαινονται ΙΚΑΝΟΙ αυτοι οι ανθρωποι να διαχειριστούν κετρικά τις τράπεζες;
Εδώ με ευρώ και δεν μπορουν να "κρατησουν" την αξία του δημοσιου.
Με δραχμή πώς θα το καταφέρουν;
Μεσα στην Ανατρεπτική Αριστερά που δέχομαι οτι ο κόσμος σκέφτεται οτι θέλει την Αυτονομία και την Κυριαρχία της χώρας του , τα λεφτά δεν πρεπει να μπαίνουν εμπόδιο.
Χωρις λεφτά δεν θα υπάρχει συνορο.
Η Τουρκια προσφέθηκε να μας πληρώσει το 1,6 δις στο ΔΝΤ λεγοντας "για την ασφάλεια του Αιγαιου". Εγώ το μεταφράζω οτι σας δινουμε 1,6δις και δώστε μας 2 νησάκια.
Ετσι κραταμε την αυτονομία μας;
Γνωμη μου ειναι οτι το κεφαλαιο ακριβώς επειδη δεν μπορει να μην υπάρχει σε κανενα οικονομικό μοντέλο , ακόμα στη δραχμή και κρατικοποιηση των τραπεζών , το κεφάλαιο θα ειναι το ίδιο το κράτος.
Εμεις θα ειμαστε οι σκλάβοι που θα σκάβουμε με τα χέρια μας και το κράτος θα μαζευει το χρήμα.
Σε κάθε περιπτωση θα ειμαστε σκλάβοι.
Και τώρα σκλάβοι ειμαστε. Αλλά ο διπλανός μας , παρόττι δεν ειναι πλούσιος, υπάρχει η δυνατότητα να παραχθεί χρήμα. Δυσκολα αλλά υπάρχει.
Αμα τις δραχμές τις κοβει μόνο το κράτος , χαθηκαμε. Θα Ειμαστε χρεωμένοι στο κρατος που το κρατος θα ειναι χρεωμένο σε όλο τον κόσμο αυτη τη στιγμή. Βερεσέ δεν μας δινει κανείς τίποτα.
Θελεις κριτικη απαντηση στο γραπτο σου?