Ενας μπαφιασμενος λαος
-
mitsokollias
Re: Ενας μπαφιασμενος λαος
Το Βυζάντιο ήταν νεκρό ήδη από το 1204. Ηταν ένας τεχνητός αναχρονισμός που απλά τελείωσε και τυπικά το 1453. Ο κομμουνισμός είναι οικονομικό μοντέλο κεντρικού σχεδιασμού. Οπως όλα τα οικονομικά συστήματα μεταλλάσεται και εξελίσεται. Η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη που τείνει να γίνει πρώτη ,βασίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό και λέγεται Κίνα. Τι θα κάνει ο κομμουνισμός στην πορεία της ιστορίας? Αγνωστο. Πάντως ζει και εξελίσεται.
0 .
-
Kauldron
- Supreme poster

mitsokollias έγραψε:Το Βυζάντιο ήταν νεκρό ήδη από το 1204. Ηταν ένας τεχνητός αναχρονισμός που απλά τελείωσε και τυπικά το 1453. Ο κομμουνισμός είναι οικονομικό μοντέλο κεντρικού σχεδιασμού. Οπως όλα τα οικονομικά συστήματα μεταλλάσεται και εξελίσεται. Η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη που τείνει να γίνει πρώτη ,βασίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό και λέγεται Κίνα. Τι θα κάνει ο κομμουνισμός στην πορεία της ιστορίας? Αγνωστο. Πάντως ζει και εξελίσεται.
Στον κεντρικό σχεδιασμό βασίζεται και ο φασισμός.
Και αν σου αρέσει αυτό το πράγμα που είναι η Κίνα, που ουσιαστικά είναι χειρότερο κι από τον νεοφιλελευθερισμό, πρακτικά αντί να σ' εκμεταλλεύεται ο εργοδότης σ' εκμεταλλεύεται το κράτος, οκ.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.
-
nik_killthemall
- Extreme poster

mitsokollias έγραψε:Το Βυζάντιο ήταν νεκρό ήδη από το 1204. Ηταν ένας τεχνητός αναχρονισμός που απλά τελείωσε και τυπικά το 1453. Ο κομμουνισμός είναι οικονομικό μοντέλο κεντρικού σχεδιασμού. Οπως όλα τα οικονομικά συστήματα μεταλλάσεται και εξελίσεται. Η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη που τείνει να γίνει πρώτη ,βασίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό και λέγεται Κίνα. Τι θα κάνει ο κομμουνισμός στην πορεία της ιστορίας? Αγνωστο. Πάντως ζει και εξελίσεται.
αν εννοεις οτι αυτο που εχει η κινα εχει καποια σχεση με την ιδεολογια του κουμουνισμου εχεις απλα μαυρα μεσανυχτα. αν παλι εννοεις οτι προσδιοριστικο συστατικο του κουμουνισμου ειναι ο κεντρικος σχεδιασμος, τοτε κι η παγκοσμιοποιηση, κι ο καπιταλισμος, κι ο φασισμος τον κεντρικο σχεδιασμο στοχευουν, αλλα αυτο δεν τους κανει και σωστους.
Ρε μλκες το χανετε, στοχος ειναι ο λαος να εχει υψηλο βιοτικο και ελευθερο και υψηλο πνευματικο επιπεδο, πραγμα που εξορισμου εναντιωνεται σε καθε ειδους κεντρικο σχεδιασμο ο οποιος θελει να υποκαταστησει και την ελευθερια και το πνευμα και το βιοτικο επιπεδο του λαου και αυτον τον συσχετισμο τον κατεχει καθε ειδους κεντρικος σχεδιασμος ειτε μιλαμε σε επιπεδο πολιτικης ιδεολογιας, ειτε μιλαμε σε επιπεδο θρησκευτικης ιδεολογιας.
η καταρριψη του ισχυρισμου "το Βυζαντιο ηταν καλο γιατι ειχε στρατιωτικη - εδαφικη μακροβιοτητα" εχει καταντησει ρουτινα και ειναι σιγουρα οφ-τοπικ. εδω http://free.bbfοrum.co/topic1556-40.html ισως θα μπορουσε να παιξει κατι.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .
-
mitsokollias
Kauldron έγραψε:mitsokollias έγραψε:Το Βυζάντιο ήταν νεκρό ήδη από το 1204. Ηταν ένας τεχνητός αναχρονισμός που απλά τελείωσε και τυπικά το 1453. Ο κομμουνισμός είναι οικονομικό μοντέλο κεντρικού σχεδιασμού. Οπως όλα τα οικονομικά συστήματα μεταλλάσεται και εξελίσεται. Η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη που τείνει να γίνει πρώτη ,βασίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό και λέγεται Κίνα. Τι θα κάνει ο κομμουνισμός στην πορεία της ιστορίας? Αγνωστο. Πάντως ζει και εξελίσεται.
Και αν σου αρέσει αυτό το πράγμα που είναι η Κίνα, που ουσιαστικά είναι χειρότερο κι από τον νεοφιλελευθερισμό, πρακτικά αντί να σ' εκμεταλλεύεται ο εργοδότης σ' εκμεταλλεύεται το κράτος, οκ.
Καμία σχέση φασισμού με κεντρικό σχεδιασμό. Κεντρικός άξονας του φασισμού είναι οι συντεχνίες.
Η Κίνα ή οτιδήποτε άλλο σε οικονομικό επίπεδο ,δεν έχει να κάνει με τι αρέσει ή δεν αρέσει ,δεν πρόκειται για γεύση ή για άρωμα. Μιλάμε για συγκεκριμένα οικονομικά μοντέλα ,σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και συγκεκριμένες συνθήκες. Σε αυτή τη βάση το μοντέλο της Κίνας δουλεύει καλά σήμερα ,όπως το μοντέλο των Βυζαντινών δούλευε καλά τον 6ο αιώνα ,αλλά ήταν σάπιο και κατέρρευσε τον 13ο αιώνα.
Εν κατακλείδι λοιπόν στο αν το μοντέλο του κεντρικού σχεδιασμού μπορεί να δουλέψει καλά σήμερα ,τα αποτελέσματα της Κίνας λένε ναι ,κάτι που δε χωράει αμφισβήτηση.
Αρα η θέση σου ότι ο κομμουνισμός γενικά και αόριστα κατέρρευσε είναι λάθος. Σε μια μορφή του ζει και βασιλεύει ,αύριο μπορεί να ζει και βασιλεύει σε άλλες 2 ,3,5 ή καμία μορφή.
0 .
-
mitsokollias
nik_killthemall έγραψε:mitsokollias έγραψε:Το Βυζάντιο ήταν νεκρό ήδη από το 1204. Ηταν ένας τεχνητός αναχρονισμός που απλά τελείωσε και τυπικά το 1453. Ο κομμουνισμός είναι οικονομικό μοντέλο κεντρικού σχεδιασμού. Οπως όλα τα οικονομικά συστήματα μεταλλάσεται και εξελίσεται. Η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη που τείνει να γίνει πρώτη ,βασίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό και λέγεται Κίνα. Τι θα κάνει ο κομμουνισμός στην πορεία της ιστορίας? Αγνωστο. Πάντως ζει και εξελίσεται.
αν εννοεις οτι αυτο που εχει η κινα εχει καποια σχεση με την ιδεολογια του κουμουνισμου εχεις απλα μαυρα μεσανυχτα. αν παλι εννοεις οτι προσδιοριστικο συστατικο του κουμουνισμου ειναι ο κεντρικος σχεδιασμος, τοτε κι η παγκοσμιοποιηση, κι ο καπιταλισμος, κι ο φασισμος τον κεντρικο σχεδιασμο στοχευουν, αλλα αυτο δεν τους κανει και σωστους.
Ρε μλκες το χανετε, στοχος ειναι ο λαος να εχει υψηλο βιοτικο και ελευθερο και υψηλο πνευματικο επιπεδο, πραγμα που εξορισμου εναντιωνεται σε καθε ειδους κεντρικο σχεδιασμο ο οποιος θελει να υποκαταστησει και την ελευθερια και το πνευμα και το βιοτικο επιπεδο του λαου και αυτον τον συσχετισμο τον κατεχει καθε ειδους κεντρικος σχεδιασμος ειτε μιλαμε σε επιπεδο πολιτικης ιδεολογιας, ειτε μιλαμε σε επιπεδο θρησκευτικης ιδεολογιας.
η καταρριψη του ισχυρισμου "το Βυζαντιο ηταν καλο γιατι ειχε στρατιωτικη - εδαφικη μακροβιοτητα" εχει καταντησει ρουτινα και ειναι σιγουρα οφ-τοπικ. εδω http://free.bbfοrum.co/topic1556-40.html ισως θα μπορουσε να παιξει κατι.
Καμία σχέση δεν έχει η παγκοσμιοποίηση ,ο καπιταλισμός και ο φασισμός με τον κεντρικό σχεδιασμό. Σε ότι αφορά τον φασισμό αναφέρθηκα παραπάνω. Σε ότι αφορά την παγκοσμιοποίηση ,δεν έχει να κάνει καθόλου με τον σχεδιασμό της παραγωγής ,αλλά πρόκειται για κοινωνικό-πολιτισμικό φαινόμενο ,αποτέλεσμα της τεχνολογικής εξέλιξης. Ο καπιταλισμός πάλι είναι το κατ εξοχήν μοντέλο του οικονομικού ανορθολογικού ανταγωνισμού , που είναι το εντελώς αντίθετο του κεντρικού σχεδιασμού. Καρδιά του καπιταλιστικού μοντέλου ,είναι η παραγωγή άχρηστων πραγμάτων με επίκεντρο την κερδοσκοπία. Καμία σχέση με τον κεντρικό σχεδιασμό που σκοπός του είναι η παραγωγή αγαθών με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες.
Αν μπορείς με κάποιο τρόπο να μου δείξεις ,ότι σκοπός του καπιταλισμού είναι να φτιάξει ένα και μόνο μοντέλο αυτοκινήτου που να καλύπτει τις ανάγκες κάθε κατοίκου αυτού του πλανήτη ,διασφαλίζοντας το μέγιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος ,τότε θα ανακαλέσω. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
0 .
-
Kauldron
- Supreme poster

mitsokollias έγραψε:Kauldron έγραψε:mitsokollias έγραψε:Το Βυζάντιο ήταν νεκρό ήδη από το 1204. Ηταν ένας τεχνητός αναχρονισμός που απλά τελείωσε και τυπικά το 1453. Ο κομμουνισμός είναι οικονομικό μοντέλο κεντρικού σχεδιασμού. Οπως όλα τα οικονομικά συστήματα μεταλλάσεται και εξελίσεται. Η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη που τείνει να γίνει πρώτη ,βασίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό και λέγεται Κίνα. Τι θα κάνει ο κομμουνισμός στην πορεία της ιστορίας? Αγνωστο. Πάντως ζει και εξελίσεται.
Καμία σχέση φασισμού με κεντρικό σχεδιασμό. Κεντρικός άξονας του φασισμού είναι οι συντεχνίες.
Η Κίνα ή οτιδήποτε άλλο σε οικονομικό επίπεδο ,δεν έχει να κάνει με τι αρέσει ή δεν αρέσει ,δεν πρόκειται για γεύση ή για άρωμα. Μιλάμε για συγκεκριμένα οικονομικά μοντέλα ,σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και συγκεκριμένες συνθήκες. Σε αυτή τη βάση το μοντέλο της Κίνας δουλεύει καλά σήμερα ,όπως το μοντέλο των Βυζαντινών δούλευε καλά τον 6ο αιώνα ,αλλά ήταν σάπιο και κατέρρευσε τον 13ο αιώνα.
Εν κατακλείδι λοιπόν στο αν το μοντέλο του κεντρικού σχεδιασμού μπορεί να δουλέψει καλά σήμερα ,τα αποτελέσματα της Κίνας λένε ναι ,κάτι που δε χωράει αμφισβήτηση.
Αρα η θέση σου ότι ο κομμουνισμός γενικά και αόριστα κατέρρευσε είναι λάθος. Σε μια μορφή του ζει και βασιλεύει ,αύριο μπορεί να ζει και βασιλεύει σε άλλες 2 ,3,5 ή καμία μορφή.
To μοντέλο της Κίνας μετρά δεκαετίες, άντε έναν αιώνα, ενώ το μοντέλο των Βυζαντινών μετρά εκατοντάδες χρόνια.
Αλλά το πάς αλλού.
Εγώ δεν συγκρίνω το μοντέλο λειτουργίας των Θεμάτων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με πιο σύγχρονα μοντέλα, εγώ λέω οτι παρά τον ρόλο που έπαιζε η θρησκεία στην Αυτοκρατορία, λειτουργούσε μια χαρά το μοντέλο για αιώνες ολόκληρους. Ομοίως και για το σημερινό Ιράν.
Η προσωπική μου άποψη είναι οτι οποιοδήποτε μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει ή ν' αποτύχει, ανάλογα με το ΠΟΙΟΣ κυβερνάει.
Και το ερώτημα αν σου αρέσει το μοντέλο της Κίνας, αφορά το αν θεωρείς οτι δίνει στους απλούς ανθρώπους δυνατότητες να ζήσουν μια άνετη ζωή με ικανοποιητικό εισόδημα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κλπ.
0 .
-
exomotis
- Chiprleader

Κατ αρχας και το εχω γραψει πολλες φορες, η Κινα δεν εχει κανενα κομμουνισμο οπως δεν ειχε ουτε η ΕΣΣΔ.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ειχε η ΕΣΣΔ ,και εχει σημερα η Κινα που εχουν σκοπο την επιτευξη σε ενα μελλον μιας κομμουνιστικης υποθεσης.
Αρα αυτο ειναι το ενα και βασικο εαν θελουμε να ειμαστε σοβαροι.
Ουτε καν με σοσιαλισμο δεν εχουν σχεση αυτα που εφαρμοζονται σημερα απο την Κινα , και επειδη εχω εργαστει εκει αρκετο καιρο ειναι αληθεια οτι ενας φανερος αλλα και υφερπον εθνικισμος υπαρχει , που εχει την κιτρινη φυλη ας πουμε σαν κατι ανωτερο.
Η Κινα και το Βιετναμ , εχουν πληρωσει σκληρο τιμημα στο ονομα μιας αναπτυξης αφου δεν υπαρχει σοβαρα κανενα αλλο παραγωγικο μοντελλο που να μπορει να αναπληρωσει τον καπιταλιστικο τροπο.
Το σκληρο τιμημα, και αυτο δεν το εχω κρυψει ποτε οσο και αν ακουγεται απωθητικο, χωρις βεβαια να πουλαω εξυπναδες του κωλου για μια καποια αλλη λυση , ειναι ενα και βασικο.
Τα δυο αυτα <<προοδευτικα>> κρατη που προηλθαν απο κοινωνικες επαναστασεις και πολεμους με τον ιμπεριαλισμο, αποφασισαν να πουλησουν εργατικο τους δυναμικο στην ιμπεριαλιστικη γαλερα με σκπο να <<αναπτυχθουν>>.
Το οτι δεν ειναι καπιταλιστικα ,και νομιζω οτι αυτο που δηλωνουν και τα κομματα εκει το πιστευουν, ειναι το μονο που τα κανει να διαφερουν απο μια Ινδονησια ας πουμε, η Φιλλιπινες.
Οι συνθηκες ομως σε μεγαλο βαθμο και ποσοστο του πληθισμου, ειναι ιδιες και απαραλαχτες.
Αθλιες και δουλεμπορικες.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ειχε η ΕΣΣΔ ,και εχει σημερα η Κινα που εχουν σκοπο την επιτευξη σε ενα μελλον μιας κομμουνιστικης υποθεσης.
Αρα αυτο ειναι το ενα και βασικο εαν θελουμε να ειμαστε σοβαροι.
Ουτε καν με σοσιαλισμο δεν εχουν σχεση αυτα που εφαρμοζονται σημερα απο την Κινα , και επειδη εχω εργαστει εκει αρκετο καιρο ειναι αληθεια οτι ενας φανερος αλλα και υφερπον εθνικισμος υπαρχει , που εχει την κιτρινη φυλη ας πουμε σαν κατι ανωτερο.
Η Κινα και το Βιετναμ , εχουν πληρωσει σκληρο τιμημα στο ονομα μιας αναπτυξης αφου δεν υπαρχει σοβαρα κανενα αλλο παραγωγικο μοντελλο που να μπορει να αναπληρωσει τον καπιταλιστικο τροπο.
Το σκληρο τιμημα, και αυτο δεν το εχω κρυψει ποτε οσο και αν ακουγεται απωθητικο, χωρις βεβαια να πουλαω εξυπναδες του κωλου για μια καποια αλλη λυση , ειναι ενα και βασικο.
Τα δυο αυτα <<προοδευτικα>> κρατη που προηλθαν απο κοινωνικες επαναστασεις και πολεμους με τον ιμπεριαλισμο, αποφασισαν να πουλησουν εργατικο τους δυναμικο στην ιμπεριαλιστικη γαλερα με σκπο να <<αναπτυχθουν>>.
Το οτι δεν ειναι καπιταλιστικα ,και νομιζω οτι αυτο που δηλωνουν και τα κομματα εκει το πιστευουν, ειναι το μονο που τα κανει να διαφερουν απο μια Ινδονησια ας πουμε, η Φιλλιπινες.
Οι συνθηκες ομως σε μεγαλο βαθμο και ποσοστο του πληθισμου, ειναι ιδιες και απαραλαχτες.
Αθλιες και δουλεμπορικες.
0 .
-
mitsokollias
Kauldron έγραψε:To μοντέλο της Κίνας μετρά δεκαετίες, άντε έναν αιώνα, ενώ το μοντέλο των Βυζαντινών μετρά εκατοντάδες χρόνια.
Αλλά το πάς αλλού.
Εγώ δεν συγκρίνω το μοντέλο λειτουργίας των Θεμάτων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με πιο σύγχρονα μοντέλα, εγώ λέω οτι παρά τον ρόλο που έπαιζε η θρησκεία στην Αυτοκρατορία, λειτουργούσε μια χαρά το μοντέλο για αιώνες ολόκληρους. Ομοίως και για το σημερινό Ιράν.
Η προσωπική μου άποψη είναι οτι οποιοδήποτε μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει ή ν' αποτύχει, ανάλογα με το ΠΟΙΟΣ κυβερνάει.
Και το ερώτημα αν σου αρέσει το μοντέλο της Κίνας, αφορά το αν θεωρείς οτι δίνει στους απλούς ανθρώπους δυνατότητες να ζήσουν μια άνετη ζωή με ικανοποιητικό εισόδημα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κλπ.
Οπως έγραψα και πριν εξετάζουμε συγκεκριμένα μοντέλα ,σε συγκεκριμένες συνθήκες και συγκεκριμένα μέρη.
Είναι εντελώς αναχρονιστικό να συγκρίνουμε τους αιώνες του Βυζαντίου με το σήμερα ,για τον απλούστατο λόγο ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις της τελευταίας μόνο δεκαετίας είναι εκατονταπλάσιες σε σχέση με όλη την περίοδο ύπαρξης του Βυζαντίου.
Το Βυζάντιο λοιπόν πράγματι λειτουργούσε μια χαρά ως μοντέλο για αιώνες ολόκληρους σε ότι αφορούσε τους ουσιαστικά κατά 99.9% πρωτόγονους ανθρώπους που ζούσαν τότε στον πλανήτη.
Με βάση αυτή τη λογική του παραλόγου ,το μοντέλο του κυνηγού-τροφοσυλέκτη είναι το απόλυτα πετυχημένο μοντέλο ,αφού λειτούργησε για 200.000 χρόνια.
Σε ότι αφορά το μοντέλο της Κίνας ,αφού μιλάμε για ένα κράτος με 1,4 δις πληθυσμό , από τη στιγμή που έχει κάθε χρόνο μεγάλη ανάπτυξη και ότι είναι όλοι χορτάτοι ,κρίνεται εκ του αποτελέσματος επιτυχημένο.
Για να μπορούσα να απαντήσω αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει πάλι ,θα έπρεπε να το έχω δοκιμάσει προσωπικά ,πράγμα που δεν έχει τύχει.
Δεν μου αρέσει ο πατσάς ,μου αρέσουν τα γεμιστά ,αλλά τα έχω δοκιμάσει.
Το ζητούμενο ήταν ότι ανέφερες πως ο κομμουνισμός κατέρρευσε και η απάντηση ήταν ότι ζει και το μεγαλύτερο μέρος που ζει λέγεται Κίνα, που τυχαίνει να είναι το πολυπληθέστερο κράτος του πλανήτη.
0 .
-
Kauldron
- Supreme poster

mitsokollias έγραψε:Kauldron έγραψε:To μοντέλο της Κίνας μετρά δεκαετίες, άντε έναν αιώνα, ενώ το μοντέλο των Βυζαντινών μετρά εκατοντάδες χρόνια.
Αλλά το πάς αλλού.
Οπως έγραψα και πριν εξετάζουμε συγκεκριμένα μοντέλα ,σε συγκεκριμένες συνθήκες και συγκεκριμένα μέρη.
Είναι εντελώς αναχρονιστικό να συγκρίνουμε τους αιώνες του Βυζαντίου με το σήμερα ,για τον απλούστατο λόγο ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις της τελευταίας μόνο δεκαετίας είναι εκατονταπλάσιες σε σχέση με όλη την περίοδο ύπαρξης του Βυζαντίου.
Το Βυζάντιο λοιπόν πράγματι λειτουργούσε μια χαρά ως μοντέλο για αιώνες ολόκληρους σε ότι αφορούσε τους ουσιαστικά κατά 99.9% πρωτόγονους ανθρώπους που ζούσαν τότε στον πλανήτη.
Σε ότι αφορά το μοντέλο της Κίνας ,αφού μιλάμε για ένα κράτος με 1,4 δις πληθυσμό , από τη στιγμή που έχει κάθε χρόνο μεγάλη ανάπτυξη και ότι είναι όλοι χορτάτοι ,κρίνεται εκ του αποτελέσματος επιτυχημένο.
Για να μπορούσα να απαντήσω αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει πάλι ,θα έπρεπε να το έχω δοκιμάσει προσωπικά ,πράγμα που δεν έχει τύχει.
Δεν μου αρέσει ο πατσάς ,μου αρέσουν τα γεμιστά ,αλλά τα έχω δοκιμάσει.
ΔΕΝ εξετάζουμε συγκεκριμένα μοντέλα στο σύνολό τους στο νήμα, εξετάζουμε τον ρόλο της θρησκείας, αν ο κομμουνισμός ουσιαστικά αντικαθιστά την θρησκεία στα περί "μαστούρας" που λέει ο νηματοθέτης. Το αρχικό πόστ άλλωστε για μπάφους και για θρησκεία μιλάει, και θεωρεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, οτι αυτά ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.
0 .
-
mitsokollias
Kauldron έγραψε:ΔΕΝ εξετάζουμε συγκεκριμένα μοντέλα στο σύνολό τους στο νήμα, εξετάζουμε τον ρόλο της θρησκείας, αν ο κομμουνισμός ουσιαστικά αντικαθιστά την θρησκεία στα περί "μαστούρας" που λέει ο νηματοθέτης. Το αρχικό πόστ άλλωστε για μπάφους και για θρησκεία μιλάει, και θεωρεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, οτι αυτά ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.
Οχι ,ούτε ο κομμουνισμός ούτε κανένα άλλο κοινωνικοπολιτικοοικονομικό μοντέλο αντικαθιστά τη θρησκεία ,αφού δεν περιέχει καμιά μεταφυσική πτυχή.
Η τυφλή πίστη σε υπερφυσικές δυνάμεις και το "σβήσιμο" των εγκεφαλικών λειτουργιών με χημικές ουσίες από την άλλη ,φυσικά και έχουν επίδραση στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.
Εκτος κι αν θεωρείς ότι μπορούν να συνεισφέρουν παραγωγικά άτομα που πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν θετική επίδραση στη ζωή τους ,τα κόκκαλα μιας κοπελίτσας που δολοφονήθηκε πριν 1,5 χιλιετία.
0 .