Πάτος

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Πάτος

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Οκτ 2023, 11:31

Προέλλην έγραψε:Ειδικά με την ειδικότητά σου και βασική γνώση αγγλικής, μπορείς να ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙΣ.

Μένοντας στη χώρα, ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ για ότι κι αν σου συμβεί (επί παραδείγματι, να σε δολοφονήσει κάποιο ανθρωποειδές γιατί έχεις σκύλο ή να σε βιάσει κρητικός λεβέντης σε ερημιά).

Δεν ξέρω πραγματικά.
Νιώθω ότι γεννήθηκα σε λάθος χώρα. Και άλλοι μου το λένε αυτό που με γνωρίζουν. Ότι δεν ταιριάζει η νοοτροπία μου με της Ελλάδας. Θα έπρεπε να ζω σε μια χώρα τύπου Γερμανία, Κορέα or sth.
Τεσπά κάπου που να υπάρχει πειθαρχία, οργάνωση κτλ

Πραγματικά υποφέρω εδώ με όλη αυτή την ελληναράδικη νοοτροπία.
Ένα μπάχαλο παντού.
Σε άλλους αρέσει αυτό το μπάχαλο. Μάλλον δεν το βλέπουν καν ως μπάχαλο.
Το βλέπουν ως ξεγνοιασιά, ήλιος, θάλασσα, έλα μωρέ... σαν την Ελλάδα δεν έχει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Οκτ 2023, 20:16

Τουλάχιστον έχασε τους μεγάλους δήμους και τη Θεσσαλία η γαλάζια συμμορία.
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Οκτ 2023, 20:44

Τι φάπα ήταν το σημερινό;
:laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Οκτ 2023, 20:47

Adminović έγραψε:Τουλάχιστον έχασε τους μεγάλους δήμους και τη Θεσσαλία η γαλάζια συμμορία.

Ειλικρινά νόμιζα ότι η Θεσσαλονίκη θα βγάλει πάλι Ζέρβα. Είχα χάσει κάθε ελπίδα με όλα όσα συμβαίνουν τελευταία.
Ντάξει όχι ότι γουστάρω Αγγελούδη αλλά ο Ζέρβας ήταν τελείως ανύπαρκτος.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Οκτ 2023, 20:52

Ο Μπακογιάννης τελείως περίπατο... :laugh1:
Άρχισε να σπάει το μητσοτακικό απόστημα.
Μπράβο Αθηναίοι μου. Επιτέλους ξυπνήσατε.

Θεσσαλονίκη και Αθήνα έδειξαν τον δρόμο.
Βόλος πήρε αυτό που τους αξίζει.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 15 Οκτ 2023, 21:19

bizeli έγραψε:Ο Μπακογιάννης τελείως περίπατο... :laugh1:
Άρχισε να σπάει το μητσοτακικό απόστημα.
Μπράβο Αθηναίοι μου. Επιτέλους ξυπνήσατε.

Θεσσαλονίκη και Αθήνα έδειξαν τον δρόμο.
Βόλος πήρε αυτό που τους αξίζει.

Μπιζέλι πολιτικά είσαι του δημοτικού, πάντως να παραδεχτώ ότι είσαι μέσα στην κομματική γραμμή

Αρχίζει η πτώση του καθεστώτος Μητσοτάκη λέει ο Κασσελάκης

«Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, :D ημετέρους, διεφθαρμένους»
:D :D :D

Να σου προσφέρω και ένα δωρεάν μάθημα.... Τα πολιτικά συμπεράσματα στις δημοτικές εκλογές βγαίνουν στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο το αποτέλεσμα είναι προϊόν συμμαχιών. :D :D :D

Αλλά εντάξει πάρε μια ανάσα αισιοδοξίας έστω και έτσι. Και για να στο κάνω πιο ευχάριστο, η νίκη είναι αποτέλεσμα της πολιτικής δραστηριότητας του Κασσελακη :D :D :D ο αριστερός ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης και της goldman Sachs.

Για πες μου που βγήκε υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ; ακόμα και στο υποβαθμισμένο Κερατσίνι ο ΣΥΡΙΖΑιος Βρεττάκος είχε πλήθος ΝΔ υποψηφίους.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Οκτ 2023, 22:58

pluton έγραψε:Μπιζέλι πολιτικά είσαι του δημοτικού, πάντως να παραδεχτώ ότι είσαι μέσα στην κομματική γραμμή

Πλούτωνα για το τόσο λίγο που προλαβαίνω να ασχοληθώ με την πολιτική και παρόλα αυτά καταφέρνω να κρατάω μια επαφή και να σταθώ σε μια συζήτηση δείχνει πόσο οξυδερκής άνθρωπος είμαι.
Πίστεψέ με. ΔΕΝ θα ήθελες να ασχολούμαι παραπάνω με την πολιτική.

Στο θέμα μας.
Δεν μίλησα ποτέ για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (ποια νίκη άλλωστε;) ή ήττα της ΝΔ ή οτιδήποτε άλλο. Δεν προσπάθησα ποτέ ούτε τώρα ούτε και στο παρελθόν να προσδώσω στις αυτοδιοικητικές εκλογές πολιτική απόχρωση.
Για μένα στις δημοτικές εκλογές κερδίζει ο ικανός και χάνει ο ανίκανος. Και αυτό έγινε και τώρα ξεκάθαρα με Ζέρβα και Μπακογιάννη.
Από κει και πέρα το τι πολιτικές αναλύσεις θα γίνουν και το τι μηνύματα βγαίνουν το αφήνω για τους πολιτικούς αναλυτές και δε με ενδιαφέρουν κιόλας.

Όταν όμως είπα για "μητσοτακικό απόστημα" ... ειδικά στην περίπτωση Μπακογιάννη ναι ισχύει αυτό αφού ανήκει στο σόι. Λες και είχαμε τριπλή κατοχή από τις δυνάμεις του άξονα. Κούλης πρωθυπουργός, μπακογιάννης δήμαρχος, κοσιώνη ενημέρωση ... ε άι στα τσακίδια.
Ποτέ δεν υπονόησα όμως νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε εγώ Ζέρβα είχα ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές. Δεν έχω κομματικά κριτήρια. Αλλά αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών μου και αυτό ΕΥΤΥΧΩΣ είδαν και αρκετοί συμπολίτες μου.
Δεν είναι μυστικό. Το ζούσαμε κάθε μέρα. Μηδέν έργο.
Το ίδιο συνέβη και με Μπάκο στην Αθήνα.

Όσον αφορά ότι ακολουθώ την κομματική γραμμή ας γελάσω δυνατά... ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Πάντως δεν θα κρύψω ότι έχουν και άλλες αναγνώσεις τα αποτελέσματα του β΄ γύρου αλλά δεν θα επεκταθώ για την ώρα.
Εννοείται ότι άλλαξαν και οι συσχετισμοί των ψηφοφόρων, συνυπολογίζουμε και τη μεγάλη αποχή ... μπλα μπλα μπλα.
Τα ξέρω αυτά.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 15 Οκτ 2023, 23:59

Ποιες αναγνώσεις έχουν;

Αν ο Μπακογιάννης ερχόταν σε συνενόηση με τον Κασιδιάρη αθροιστικά θα έβγαινε.... ΑΛΛΑ απ' ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν έγινε.... ΕΝΩ έγινε συνενόηση των άλλων σε αντί ΝΔ

Οι αναγνώσεις όπως σου είπα στις δεύτερες εκλογές είναι ζήτημα συμμαχιών ΔΕΝ έχουν πολιτικό μήνυμα.

Όσο αφορά το μητσοτακεικο που τα έχει πάρει όλα εργολαβία ναι έχεις δίκαιο, αλλά μη βγαίνει ο γόνος της Εκάλης και της goldman Sachs να μας μιλά για γόνους.... Εξ άλλου πριν μερικά χρόνια δούλευε για τους γόνους.

Μη μασάτε τριφύλι.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Οκτ 2023, 00:47

pluton έγραψε:Ποιες αναγνώσεις έχουν;

Αν ο Μπακογιάννης ερχόταν σε συνενόηση με τον Κασιδιάρη αθροιστικά θα έβγαινε.... ΑΛΛΑ απ' ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν έγινε.... ΕΝΩ έγινε συνενόηση των άλλων σε αντί ΝΔ

Οι αναγνώσεις όπως σου είπα στις δεύτερες εκλογές είναι ζήτημα συμμαχιών ΔΕΝ έχουν πολιτικό μήνυμα.

Όσο αφορά το μητσοτακεικο που τα έχει πάρει όλα εργολαβία ναι έχεις δίκαιο, αλλά μη βγαίνει ο γόνος της Εκάλης και της goldman Sachs να μας μιλά για γόνους.... Εξ άλλου πριν μερικά χρόνια δούλευε για τους γόνους.

Μη μασάτε τριφύλι.

Ε ναι. Αυτό δε σου είπα κι εγώ; Ότι στις δημοτικές εκλογές δεν υπάρχουν πολιτικές αποχρώσεις ή δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Ειδικά στον β΄ γύρο που περιορίζονται οι επιλογές ανάμεσα σε δύο είναι λογικό να υπάρχουν μετακινήσεις ψηφοφόρων οπότε όποιος προσπαθεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα είναι τουλάχιστον αφελής.

Από κει και πέρα αν σώνει και ντε πρέπει να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι και να το αναλύσουμε παραπάνω το θέμα ναι υπάρχουν και άλλες αναγνώσεις ή παρατηρήσεις αν θες.
Ένα. Η αποχή ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι τα νικητήρια ποσοστά στην ουσία είναι μικρότερα και δεν εκφράζουν το σύνολο του πληθυσμού (όπως συνέβη και με εθνικές). Οπότε δεν μιλάμε για καθαρές νίκες σε κάθε περίπτωση. Τώρα γιατί αποχή; Απαξίωση; Διαμαρτυρία; Απογοήτευση; Ματαίωση; Αδιαφορία; Βαρεμάρα; Αηδία; Αμορφωσιά;
Δύο. Λέγεται ότι οι περιφέρειες που έχασε η ΝΔ ήταν εξαιτίας ΝΔ ανταρτών. Το κρατάμε αυτό. Ξέρουμε τους λόγους; Όχι. Τους υποπτευόμαστε; Ναι. Μας νοιάζει; Όχι. Αλλά σίγουρα διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.
Τρία. Στο πρόσωπο του Δούκα λέγεται ότι συγκεντρώθηκαν τα δύο άκρα. Άκρα αριστερά και άκρα δεξιά. Είναι αυτές οι μετακινήσεις ψηφοφόρων που λέγαμε. Έπρεπε κάποιον να ψηφίσουν και αυτός δεν ήταν ο Μπακογιάννης. Κάτι λέει αυτό.
Τέσσερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανύπαρκτος στις δημοτικές εκλογές.
Πέντε. Η ΝΔ μετά τη νίκη της στις εθνικές εκλογές (αλλά και πιο πριν κατά τη 1η θητεία της) + 1ος γύρος είναι φανερό ότι είχε εμφανίσει σημάδια έπαρσης και αλαζονείας. Αυτό εκνεύρισε/κούρασε αρκετούς και πιστεύω ότι έπαιξε έναν μικρό ρόλο στους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Οπότε ναι εδώ έχουμε ένα πολιτικό μήνυμα σε μια δεύτερη ανάγνωση.
Έξι. Την έπαρση αυτή την καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στον β΄ γύρο όπου μίλησαν για ένωση προοδευτικών δυνάμεων και νίκη έναντι της ΝΔ.. Αυτό είναι κάτι τελείως αβάσιμο και αυθαίρετο (άλλωστε τα αποτελέσματα τους διαψεύδουν) και είναι κάτι τελείως φάουλ εκ μέρους τους. Εδώ βλέπουμε τη ΝΔ να έχει πιο μετριοπαθή στάση.

Το ρεζουμέ είναι και αυτό που ισχύει, κατά τη γνώμη μου, ότι Ζέρβας και Μπακογιάννης έχασαν στις εκλογές επειδή δεν επέδειξαν έργο. Τουλάχιστον όχι το αναμενόμενο. Ξεκάθαρα.

Όλα τα άλλα είναι δεύτερες και τρίτες αναγνώσεις όπως είπα...
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 16 Οκτ 2023, 01:44

bizeli έγραψε:
Το ρεζουμέ είναι και αυτό που ισχύει, κατά τη γνώμη μου, ότι Ζέρβας και Μπακογιάννης έχασαν στις εκλογές επειδή δεν επέδειξαν έργο.

Το περίεργο θα ήταν να επεδείκνυε έργο κάποιος έλλην δήμαρχος.....
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”