Κορυφώνονται οι εργασίες του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Κορυφώνονται οι εργασίες του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 26 Μάιος 2022, 19:40

Adminović έγραψε:Κατ’ αρχήν στο λινκ που έβαλες λέει «το προϊόν που προσπαθήσατε να δείτε δεν υπάρχει στη βάση δεδομένων μας.».

Υπάρχει https://www.technomorfi.gr/ell/product/ ... olysterini
Adminović έγραψε:Κατά δεύτερον, αν σε μια πολυκατοικία εσύ βάλεις θερμομόνωση και οι δίπλα όχι, μια τρύπα στο νερό έκανες. Θα έχεις απώλειες ή μετάδοση θερμότητας από τους γύρω σου.

Εξυπακούεται ότι ο διπλανός θα έχει θερμοκρασίες δωματίου, δεν θα είναι το σπίτι του ούτε igloo ούτε φούρνος. Άλλο το τι θα πληρώνει στον Πούτιν, δικός του λογαριασμός. Εμένα συνορεύει η μία πλευρά με άλλο διαμέρισμα και η άλλη πλευρά με άλλη οικοδομή. Τη θερμομόνωση την κάνω για τη δική μου ανατολική και νότια πλευρά. Ύπάρχει ήδη θετικό αποτέλεσμα ήδη στο πάνω από εμένα διαμέρισμα που δεν άναψαν καθόλου καλοριφέρ το χειμώνα λόγω των ανακαινίσεων και δεν παραπονέθηκαν οι μαστόροι όταν δούλευαν και υπό το μηδέν χωρίς θέρμανση. Το ίδιο διαπίστωσε και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης που επισκέφτηκε το διαμέρισμά του να δει πως πάνε (=αργούν σαν το γιοφύρι της Άρτας οι εργασίες της ανακαίνισης, μόνο η θερμομόνωση έγινε στα γρήγορα). Και το διαμέρισμα πάνω από εκείνον είναι κενό διαμέρισμα τα τελευταία 20 χρόνια και δεν φαίνεται να τον επηρεάζει αυτό.

Η θερμομόνωση προστατεύει σε σχέση με τις έξω θερμοκρασίες, ώστε να μην έχεις παγωμένο τοίχο το χειμώνα και ζεστό τοίχο το καλοκαίρι, ώστε να καίει λίγο το καλοριφέρ ή το κλιματιστικό το καλοκαίρι. Πάντα ο ενδιαφερόμενος πρέπει να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά για να καταλήξει αν τον συμφέρει και θα γίνει απόσβεση, ενδεχομένως να ρωτήσει και ένα γνώστη των πραγμάτων όπως τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝ να πει πόσο θα τραβήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι κυρώσεις και η ακρίβεια με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 27 Μάιος 2022, 08:58

Καμιά άλλη εισήγηση για το που θα βρω καλύτερο συνεργείο;

Καλά θα τους αφήσω να το πάνε για Ιούλιο. Και τότε θα τους πω ΟΧΙ. Μετά θα καθορίσει η πείνα που θα μας επιβάλει ο Πούτιν, αν θα αποφασίσουν να δουλέψουν ή όχι.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Μάιος 2022, 16:09

Adminović έγραψε:
NikosVy έγραψε:Είναι 35 ευρώ το τετραγ,μ. χωρίς ΦΠΑ, υλικό (πχ.χ. νεοπόρ https://www.technomorfi.gr/ell/product/ ... olisterini )και εργασία, οπότε στο κομμάτι που αντιστοιχεί στο υλικό, δεν γλυτώνεις τον ΦΠΑ. Μετά έιναι το πως το μετράει ο μάστορας στο τετραγωνικό μήκος Χ ύψος και τα παράθυρα και μπαλκονόπορτες; Κανονικά τα αφαιρούν, αλλά προσθέτουν τις "γωνίες" των παραθύρων και μπαλκονιών που τρώνε από το συνολικό. Κάποιος εξυπνάκιας μου είπε ότι "το μετράει σεντόνι" δηλαδή σαν να μην υπάρχουν μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Καλά, ας περιμένει ....Άλλοι σου λένε έχω καιρό μόνο τον Ιούλιο, εν γνώσει ότι το υλικό δεν μπορεί παρά να μπεί σε θερμοκρασίες 5-35 βαθμούς και εγώ Ιούλιο κάτω από 38-44 δεν έχω δει για μερικές δεκαετίες. Ο από πάνω μου το έχει κάνει και έχει δει ουσιαστική διαφορά, αυτό το χειμώνα που περάσαμε και αυτός δεν κατοικούσε γιατί έκανε ανακαίνιση, έμπαινε και αισθανόταν ζέστη παρόλο που μπαινόβγαιναν από τις ανοιχτές μπαλκονόπορτες οι τεχνίτες μαστόροι κλπ και φυσικά κανένας δεν άναψε θέρμανση. Έχω ακούσει και από άλλους διαφορά ακόμα και το καλοκαίρι, με το που ανάψεις λίγο το κλιματιστικό να δροσίσει, δεν φεύγει έξω η δροσιά.

Όχι, ο κάθε ένας αποφασίζει και το κάνει χωριστά. Τυπικά παίρνει την άδεια από το διαχειριστή και την γενική συνέλευση της πολυκατοικίας με τη δέσμευση να αποκαταστήσει το χρώμα της πολυκατοικίας (όσο είναι δυνατό να βρεις το χρώμα που έχει γίνει με βρώμα 30 χρόνων που έχει μαζευτεί). Σε εμάς το έκανε ο από πάνω μου, οι άλλοι δεν έχουν λεφτά για τέτοια, θα το κάνω και εγώ, αλλά να συμφωνήσουμε πρώτα σε σωστή προσφορά, όχι αοριστίες και να τρέχω μετά και όχι Ιούλιο - Αύγουστο. Δεν θα μπαινοβγαίνουν στο σπίτι μου με τις ζέστες ή όταν θέλω διακοπές ή παραλία. Αν δεν συμφωνήσουμε θα περιμένω να μας κάνει να πεινάσουμε ο Πούτιν και να το ξανασκεφτούν.

Κατ’ αρχήν στο λινκ που έβαλες λέει «το προϊόν που προσπαθήσατε να δείτε δεν υπάρχει στη βάση δεδομένων μας.».

Κατά δεύτερον, αν σε μια πολυκατοικία εσύ βάλεις θερμομόνωση και οι δίπλα όχι, μια τρύπα στο νερό έκανες. Θα έχεις απώλειες ή μετάδοση θερμότητας από τους γύρω σου. Εκτός εάν μιλάμε για εσωτερική μόνωση - επένδυση, που κοστίζει ακόμα πιο πολύ.

Γιατί; Mόνο οι τοίχοι που έχουν άμεση επαφή η με θερμογέφυρα στον εξωτερικό χώρο ενδιαφέρουν την μόνωση. Ο κλειστός χώρος του γείτονα ή οι κλειστοί κοινόχρηστοι, δεν έχουν θερμοκρασία εξωτερικού χώρου.

Πχ, μόνο στο κόκκινο βάζεις μόνωση και είσαι ΟΚ

Εικόνα

Δες όταν τύχει τους υπολογισμούς μιας ενεργειακή μελέτης για μόνωση διαμερίσματος και θα καταλάβεις.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Μάιος 2022, 16:17

NikosVy έγραψε:
Adminović έγραψε:Κατ’ αρχήν στο λινκ που έβαλες λέει «το προϊόν που προσπαθήσατε να δείτε δεν υπάρχει στη βάση δεδομένων μας.».

Υπάρχει https://www.technomorfi.gr/ell/product/ ... olysterini
Adminović έγραψε:Κατά δεύτερον, αν σε μια πολυκατοικία εσύ βάλεις θερμομόνωση και οι δίπλα όχι, μια τρύπα στο νερό έκανες. Θα έχεις απώλειες ή μετάδοση θερμότητας από τους γύρω σου.

Εξυπακούεται ότι ο διπλανός θα έχει θερμοκρασίες δωματίου, δεν θα είναι το σπίτι του ούτε igloo ούτε φούρνος. Άλλο το τι θα πληρώνει στον Πούτιν, δικός του λογαριασμός. Εμένα συνορεύει η μία πλευρά με άλλο διαμέρισμα και η άλλη πλευρά με άλλη οικοδομή. Τη θερμομόνωση την κάνω για τη δική μου ανατολική και νότια πλευρά. Ύπάρχει ήδη θετικό αποτέλεσμα ήδη στο πάνω από εμένα διαμέρισμα που δεν άναψαν καθόλου καλοριφέρ το χειμώνα λόγω των ανακαινίσεων και δεν παραπονέθηκαν οι μαστόροι όταν δούλευαν και υπό το μηδέν χωρίς θέρμανση. Το ίδιο διαπίστωσε και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης που επισκέφτηκε το διαμέρισμά του να δει πως πάνε (=αργούν σαν το γιοφύρι της Άρτας οι εργασίες της ανακαίνισης, μόνο η θερμομόνωση έγινε στα γρήγορα). Και το διαμέρισμα πάνω από εκείνον είναι κενό διαμέρισμα τα τελευταία 20 χρόνια και δεν φαίνεται να τον επηρεάζει αυτό.

Η θερμομόνωση προστατεύει σε σχέση με τις έξω θερμοκρασίες, ώστε να μην έχεις παγωμένο τοίχο το χειμώνα και ζεστό τοίχο το καλοκαίρι, ώστε να καίει λίγο το καλοριφέρ ή το κλιματιστικό το καλοκαίρι. Πάντα ο ενδιαφερόμενος πρέπει να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά για να καταλήξει αν τον συμφέρει και θα γίνει απόσβεση, ενδεχομένως να ρωτήσει και ένα γνώστη των πραγμάτων όπως τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝ να πει πόσο θα τραβήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι κυρώσεις και η ακρίβεια με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Ειδικά αν μένεις σε σχετικά παλιό διαμέρισμα, θα δείς εντυπωσιακή διαφορά. Mην το σκέφτεσαι το κόστος, μεσοπρόθεσμα, θα κάνεις απόσβεση σε κάθε περίπτωση. Ανεβάζεις και την αξία του σπιτιού.
Βάλε τουλάχιστον 8cm πάχος, μην ακούς αν σε λένε για 5cm, ότι είσαι Αθήνα Νότια, κτλ. Επίσης, πέρα απο το θερμοκέλυφος, η μισή δουλειά είναι τα κουφώματα. Θες μέτριας+ ποιότητας PVC κουφώματα με διπλό θάλαμο (οι τριπλοί κτλ δεν προσφέρουν τόσο μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τον διπλό, που να δικαιολογείται για το έξτρα κόστος δηλαδή).
1 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 27 Μάιος 2022, 16:49

Προέλλην έγραψε:
NikosVy έγραψε:Υπάρχει https://www.technomorfi.gr/ell/product/ ... olysterini

Ειδικά αν μένεις σε σχετικά παλιό διαμέρισμα, θα δείς εντυπωσιακή διαφορά. Mην το σκέφτεσαι το κόστος, μεσοπρόθεσμα, θα κάνεις απόσβεση σε κάθε περίπτωση. Ανεβάζεις και την αξία του σπιτιού.
Βάλε τουλάχιστον 8cm πάχος, μην ακούς αν σε λένε για 5cm, ότι είσαι Αθήνα Νότια, κτλ. Επίσης, πέρα απο το θερμοκέλυφος, η μισή δουλειά είναι τα κουφώματα. Θες μέτριας+ ποιότητας PVC κουφώματα με διπλό θάλαμο (οι τριπλοί κτλ δεν προσφέρουν τόσο μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τον διπλό, που να δικαιολογείται για το έξτρα κόστος δηλαδή).

Στα νότια είμαι, για 5 εκατοστά λένε, όπως έβαλε και ο αποπάνω. Με πιο χοντρό θα χρειαστεί να έρθουν πολύ πιο έξω κλιματιστικά και άλλα. Διπλά τζάμια έχω, αλλά με παλιά αλουμίνια, δεν θα τα αλλάξω τώρα. 30 χρονών πολυκατοικία.

Το κυριότεροoπρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω αξιόπιστο συνεργείο προς το παρόν, και ένας του αποπάνω μου λέει "κατά τον Ιούλιο". Ιούλιο Αύγουστο εγώ δεν κάνω, προτιμώ να πληρώνουμε ρούβλια για θέρμανση και κλιματισμό στον Πούτιν, εγώ δεν ανοίγω τις μπαλκονόπορτές μου με καύσωνα (και ας λένε παραμύθια κλπ), ας μη γίνουν ποτέ οι εργασίες. Πήγα σήμερα στο διαμερισματάκι της Βάρκιζας που μου περιήλθε, που θέλει του κόσμου την ανακαίνιση. σκάψιμο για υγρασίες, πάτωμα λαμινέ, πλάκες στις δύο βεράντες, κουφώματα, διπλά τζάμια αλουμίνια, σίτες, κάγκελα, πόρτες άλλαγμα και πέταμα όλες, κανονικά θα έπρεπε να με είχαν μυριστεί και να πλουτίσουν από εμένα με τέτοιες δουλειές, αλλά αν βαριούνται αυτοί μια φορά, εγώ βαριέμαι δύο φορές, προτιμώ να μείνουν όλα έτσι μέχρι να μας κάνει να πεινάσουμε ο Πούτιν, να δούμε την αξία της εργασίας, θα τους βάλω να το γράψουν σαν θέμα στην έκθεση ιδεών πριν τους δώσω τις εργασίες. Αλλιώς θα βάλω δύο σπαστά κρεβατάκια να κάνουμε τα μπάνια μας (6 λεπτά με τα πόδια από τις πλάζ) και να ρίχνουμε κανένα τύπνο το μεσημέρι, κανένα ψαράκι σε ταβέρνα, σινεμά το βράδυ και πίσω στο σπίτι μας. Όχι θα κάτσω να σκάσω. Μόλις κατάφερα σήμερα και έδωσα σε ένα παλιατζή με 35 ευρώ ό,τι είχε αφήσει έπιπλα σαβούρα ο προηγούμενος ενοικιαστής έμπορος @@@@@@ς που έφυγε στη χώρα του, και που του πήρα το διαμέρισμα με έξωση. Τι βαρύ κλίμα είναι αυτό; Μετά τα μπαρμπούνια που φάγαμε έπεσα ξερός στον ύπνο. Τι εργασίες και ποια πράσινα άλογα λένε; Δεν θέλουν. Ποτέ μη σώσουν. Αφήστε με να παίξω μπριτζ.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 27 Μάιος 2022, 17:03

Προέλλην έγραψε:
Adminović έγραψε:

Κατ’ αρχήν στο λινκ που έβαλες λέει «το προϊόν που προσπαθήσατε να δείτε δεν υπάρχει στη βάση δεδομένων μας.».

Κατά δεύτερον, αν σε μια πολυκατοικία εσύ βάλεις θερμομόνωση και οι δίπλα όχι, μια τρύπα στο νερό έκανες. Θα έχεις απώλειες ή μετάδοση θερμότητας από τους γύρω σου. Εκτός εάν μιλάμε για εσωτερική μόνωση - επένδυση, που κοστίζει ακόμα πιο πολύ.

Γιατί; Mόνο οι τοίχοι που έχουν άμεση επαφή η με θερμογέφυρα στον εξωτερικό χώρο ενδιαφέρουν την μόνωση. Ο κλειστός χώρος του γείτονα ή οι κλειστοί κοινόχρηστοι, δεν έχουν θερμοκρασία εξωτερικού χώρου.

Εικόνα

Δες όταν τύχει τους υπολογισμούς μιας ενεργειακή μελέτης για μόνωση διαμερίσματος και θα καταλάβεις.

Ναι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Μάιος 2022, 18:22

Nίκο, εδώ: https://www.douleutaras.gr/bsdir/monose ... i-spitiou/
Έχει άπειρα συνεργεία στην Αθήνα, μην πιάνεσαι απο τι σου είπε ένας.

Χωρίς ενεργειακά κουφώματα θα έχεις σημαντικές απώλειες παρά την μόνωση. Μην το αμελείς.

Το περασμένο καλοκαίρι έβαλα στο πατρικό τα πιο φθηνά KÖMMERLING PVC κουφώματα με διπλά τζάμια (700 ευρώ κάθε δίφυλλη μπακονόπορτα-τώρα μάλλον κάνουν παραπάνω), 10cm διογκωμενη λευκή πολυστερινη (την πιο φθηνή) + στοκάραμε καλά με thermo-sealer κάτι τρύπες για απορροφητήρες, βρύση μπαλκονιού, κτλ.
Επίσης βάλαμε κλιματιστικά (1x 9.000 BTU + 1x 14.000BTU) A+++/A+++, την ανώτερη ενεργειακή κατηγορία και για ψύξη και θέρμανση. Δεν καίνε σχεδόν τίποτε, αξίζει να ρίξει κάποιος λεφτά σε κλιματιστικό, μακριά απο τα ενεργοβόρα, τζάμπα λεφτά κυριολεκτικά.
To διαμέρισμα (θεσσαλονικιώτικο χρέπι απο τα 70s) απλά είναι πλέον ενεργειακό φρούριο, οι λογαριασμοί έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. Ακόμη και με τις πρόσφατες βαρβάτες αυξήσεις, οι γονείς ακούν εδώ κι εκεί για τεράστιους λογαριασμούς και δεν καταλαβαίνουν τι τους λένε.
Αυτό που θέλω να τους βάλω αυτό το καλοκαίρι είναι έναν εξαεριστήρα με εναλλάκτη θερμότητας: https://www.andrianos.gr/gr/proionta/su ... hermothtas
για να ανανεώνεται ο αέρας χωρίς απώλειες θερμότητας. Επί του παρόντος το σπίτι είναι σχεδόν 100% αεροστεγανό, κάτι όχι απαραίτητα υγιεινό. Αναγκάζεσαι να ανοίγεις τα παράθυρο για αερισμό, και χάνεις θερμότητα. Αυτά για τις μέρες που δεν δουλεύει το κλιματιστικό, γιατί αυτό έχει φίλτρα που βγάζουν υπερκαθαρό αεράκι.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 27 Μάιος 2022, 19:08

Προέλλην έγραψε:
Adminović έγραψε:

Εικόνα

Από κενό διαμέρισμα δίπλα σου ή από το κλιμακοστάσιο, θα έχεις απώλειες.

Κι άμα είσαι και σε κάνα ρετιρέ, εκεί να δεις τί θα γίνεται από την ταράτσα (που συνήθως είτε δεν έχει μόνωση είτε είναι της πλάκας).
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Μάιος 2022, 19:26

Tελείως διαφορετική κατάσταση η ταράτσα ή η pilotis. Εκεί έχεις επαφή απευθείας με το εξωτερικό περιβάλλον. Γι αυτό και σε οποιαδήποτε ενεργειακή μελέτη αντιμετωπίζονται διαφορετικά.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 28 Μάιος 2022, 10:25

Adminović έγραψε:Από κενό διαμέρισμα δίπλα σου ή από το κλιμακοστάσιο, θα έχεις απώλειες.

Ο από πάνω μου που μόλις έκανε ενεργειακή θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων έχει από πάνω του κενό για 20ετία διαμέρισμα και δεν κατάλαβε καμία απώλεια θερμότητας αυτό το χειμώνα.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”