Το Πολυτεχνείο Ζει!

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Το Πολυτεχνείο Ζει!

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 24 Νοέμ 2020, 13:43

pluton έγραψε:Να σου πω, ως προς αυτό

Κάποτε πρέπει να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια ότι το Πολυτεχνείο ήταν σκευωρία της CIA σε συνεργασία με το ΚΚΕ πρώτο για να σαμποτάρουν τη δημοκρατική πορεία της χώρας και δεύτερο για να δώσουν την Κύπρο στους Τούρκους.

ακριβολογείς πλην της συνεργασίας με το ΚΚΕ (αυτό δηλαδή που χρωμάτισα).

Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ είχε καταγγείλει την "εξέγερση" η «Πανσπουδαστικής Νο 8 έκανε οξύτατη καταγγελία της ίδιας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το 1973, σαν «προβοκάτσιας». :D

Τώρα οι κομμουνιστές θέλουν και πορεία εν μέσω πανδημίας... είναι να γελάς.

Ρε εγώ τα ξέρω αυτά, στο μπιζέλι πέστα που έχει βαλθεί να εξαπατήσει τους μαθητές της.
Λες ρε Πλούτωνα το μπιζέλι να έχει μολυνθεί από το κομμουνιστικό μίασμα και αντί να κατευθύνει τους μαθητές της προς το κατηχητικό και προς την ελληνοχριστιανική ηθική και εθνική διαπαιδαγώγηση να λειτουργεί ως δούρειος κομμουνιστικός ίππος και να μαθαίνει στα πιτσιρίκια ότι οι ταγματασφαλίτες και οι μαυραγορίτες στην κατοχή, και η εθνοσωτήριος επανάστασις της 21ης Απριλίου του 1967 αργότερα, δεν επετέλεσαν μέγα εθνικόν έργον; :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Νοέμ 2020, 17:22

Εγώ είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω.

Άσε το Μπιζέλι.

Ας δούμε το βου και α κάνει βα, ας μη πάμε στα πολύ σωστά που είπες παρά πάνω.

Ένας δάσκαλος που λέει ότι το Πολυτεχνείο ανέτρεψε την δικτατορία λέει αλήθεια;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Νοέμ 2020, 20:42

pluton έγραψε:
Εγώ μπορώ να σου δώσω και άλλες ιδέες ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ πχ

- Να βάλεις σαν κεντρικό σύνθημα σε ένα μεγάλο πανώ τα ποσοστά ανεργίας του Νοεμβρίου 1973 με τα ποσοστά ανεργίας της δημοκρατίας που κυβέρνησαν οι ήρωες του πολυτεχνείου.

- Να παρουσιάσεις πόσο ανιδιοτελείς ήταν οι ήρωες του πολυτεχνείου δείχνοντας την καριέρα και τα ευεργετήματα που συναπεκόμισαν οι ήρωες αυτοί πχ Δαμανάκη, Λαλιώτης, κλπ

Έτσι για να αποκτήσουν σφαιρική άποψη οι πανηγυριώτες....

Pluton για να στο κάνω πιο λιανά. Μπερδεύεις το μάθημα της ιστορίας με τις τιμές που αποδίδεις σε μια εθνική επέτειο.
Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Σκοπός του μαθήματος της ιστορίας είναι να διδάξεις ένα ιστορικό γεγονός όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, να αναλύσεις τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη, να φωτίσεις "σκοτεινά" σημεία, να αξιολογήσεις πρόσωπα, επιλογές και πληροφορίες, με τελικό σκοπό να διαμορφώσεις ιστορική συνείδηση και κριτική σκέψη.
Και όλα αυτά σε 45΄ που διαρκεί η διδακτική ώρα που είναι πολύ λιγότερα στην ουσία αλλά τέλος πάντων. Έστω ότι μιλάμε για ιδανικές συνθήκες.
Κατ΄εμέ ο σωστός δάσκαλος έχει να κάνει την εξής δουλειά που ισχύει για όλα τα μαθήματα όχι μόνο για την ιστορία.
Αν το σχολικό βιβλίο λέει 10 πράγματα μέσα, ο δάσκαλος πρέπει να ξέρει 15 παραπάνω. Που σημαίνει ότι έχει να κάνει προσωπική δουλειά, να διαβάσει, να διασταυρώσει πληροφορίες, να αποσαφηνίσει "αμφιλεγόμενα" σημεία, έτσι ώστε να διδάξει κάτι υπεύθυνα και σωστά μακριά από γραφικότητες, συναισθηματισμούς, φανατισμούς, κομματισμούς και παραπληροφόρηση.
Κάτι άλλο που πρέπει να τονίζεται, επίσης, στους μαθητές είναι να μη βασίζονται μόνο στο σχολείο. Όχι γιατί το σχολείο έχει κάποιον ύποπτο ή κακόβουλο χαρακτήρα και θέλει να τους παραπλανήσει αλλά γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνουμε να τους τα μάθουμε όλα. Αυτό που μπορούμε να τους μάθουμε, όμως, είναι να αγαπάνε τη γνώση, να ψάχνονται και μόνοι τους, να μη τρώνε αμάσητη τροφή, να τη φιλτράρουν και να είναι σε θέση οι ίδιοι να αξιολογούν σωστά πληροφορίες και καταστάσεις. Αυτό φυσικά είναι κάτι που χτίζεται σιγά σιγά καθόλη τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων, έτσι ώστε να βγουν σωστοί και με κριτική σκέψη πολίτες.
Έχει θέση η "προσωπική ματιά" του διδάσκοντα στη μαθησιακή διαδικασία και εν προκειμένω στη διδασκαλία της ιστορίας; Μπορεί ο δάσκαλος να παίρνει θέση και να εκφράζει προσωπικές του απόψεις; Μπορεί.
Αλλά οφείλει να ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για προσωπική του θέση και άποψη και ότι μπορεί να χωράει και αμφισβήτηση. Αυτό κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες, ώστε να μη διαταραχθεί η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μαθητή και δάσκαλο από πολύ μικρή ηλικία που τα πολύ μικρά παιδιά δεν είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα.
Βλέπεις, λοιπόν, ότι ένας δάσκαλος ακροβατεί σε πάρα πολλά πράγματα, έχει να ισορροπήσει σε πολύ λεπτές γραμμές, έχει πολλούς γονείς που επεμβαίνουν στο έργο του και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στη γνώση που μεταδίδει.
Εγώ θεωρώ επιτυχημένο το έργο μου αν έχω καταφέρει τουλάχιστον την παράγραφο που σου τόνισα ή έστω να έχω βάλει ένα λιθαράκι. Και ας μην έχω καταφέρει να τους διδάξω όλες τις λεπτομέρειες της παγκόσμιας ή ελληνικής ιστορίας.

Τώρα ο εορτασμός μιας εθνικής επετείου έχει άλλον χαρακτήρα. Δε σκοπεύει τόσο στην ιστορική ανάλυση των γεγονότων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορείς να βιάσεις πατόκορφα την ιστορική αλήθεια και να πετάς ανακρίβειες. Μη σου πω ότι πρέπει να είσαι διπλά προσεκτικός όταν διοργανώνεις μια εκδήλωση, γιατί απευθύνεσαι σε περισσότερο κόσμο. Θα έρθουν παππούδες, γιαγιάδες, γονείς, θείοι, θείες, διάφοροι καλεσμένοι του σχολείου ο καθένας από τους οποίους έχει διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές και θα δει με διαφορετικό μάτι αυτό που παρουσιάζεις.

Ο χαρακτήρας, λοιπόν, μιας τέτοιας εκδήλωσης είναι περισσότερο ενωτικός και όχι διχαστικός. Σκοπός είναι η εθνική ομοψυχία, να αναδείξουμε και να αναγνωρίσουμε λάθη του παρελθόντος ώστε να μην επαναληφθούν, να δώσεις food for thought στο κοινό που σε παρακολουθεί και να τους ξυπνήσεις κάποια συναισθήματα.
Ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών των εκδηλώσεων είτε μιλάμε για τον πόλεμο του 40, είτε για την ελληνική επανάσταση, είτε για το πολυτεχνείο είτε για κάποιο άλλο σημαντικό ιστορικό γεγονός είναι ο ηρωισμός, οι αγώνες και οι θυσίες που επέδειξαν κάποιοι άνθρωποι για να υπερασπιστούν κάποια ιδανικά. Αυτό είναι το μήνυμα στην ουσία και είναι ένα χρήσιμο μάθημα για τα παιδιά να μη θεωρούν τίποτα δεδομένο στη ζωή τους και ότι θα κληθούν και αυτά κάποια στιγμή στη ζωή τους να δώσουν τον δικό τους αγώνα.
Ας τους δίνουμε καλά παραδείγματα και έμπνευση, λοιπόν, έστω και πασπαλισμένα με λίγη παραπάνω σάλτσα. Δεν πειράζει. Εδώ χωράει και λίγη συγκίνηση, λίγο συναίσθημα ... όσο το επιτρέπει η τέχνη του θεάτρου και η ματιά του σκηνοθέτη.
Εδώ βρε τα μικρά έχουν ως πρότυπα τον Ηρακλή και τον Θησέα, πρόσωπα τέρμα μυθολογία, δε θα ταυτιστούν με υπαρκτά πρόσωπα και υπαρκτές καταστάσεις;
Δες λίγο και τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του θέματος πέρα από τον ιστορικό.

Εντάξει όλα τα ιστορικά γεγονότα έχουν και τις σκοτεινές και αμφιλεγόμενες στιγμές τους αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μιας εορταστικής εκδήλωσης. Κρατάμε τα καλά στοιχεία.
Δε σημαίνει ότι αποκρύπτουμε την αλήθεια ή κάνουμε πλύση εγκεφάλου ή εξαπατούμε.
Αυτά αναλύονται σε άλλες στιγμές.
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Νοέμ 2020, 20:53

bizeli σέβομαι αυτά που γράφεις. Και εγώ αν εργαζόμουνα σε σχολείο θα έπρεπε να εφαρμόσω αυτά που με διατάσσει η πολιτεία και φυσικά θα έλεγα ανοησίες αλλά τι να κάνω ...

πχ ένας δάσκαλος στην ΕΣΣΔ ήταν υποχρεωμένος να λέει ότι τον διέτασσε ο κομισάριος παιδείας, ο ίδιος δάσκαλος στην Ρωσία λέει τα εντελώς αντίθετα για το ίδιο θέμα κατά διαταγή του υπουργείου παιδείας.

Τώρα το πολυτεχνείο τι εθνική επέτειος είναι και τι γιορτάζουμε δεν μπορώ να καταλάβω.... :D
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Νοέμ 2020, 21:24

pluton έγραψε:bizeli σέβομαι αυτά που γράφεις. Και εγώ αν εργαζόμουνα σε σχολείο θα έπρεπε να εφαρμόσω αυτά που με διατάσσει η πολιτεία και φυσικά θα έλεγα ανοησίες αλλά τι να κάνω ...

πχ ένας δάσκαλος στην ΕΣΣΔ ήταν υποχρεωμένος να λέει ότι τον διέτασσε ο κομισάριος παιδείας, ο ίδιος δάσκαλος στην Ρωσία λέει τα εντελώς αντίθετα για το ίδιο θέμα κατά διαταγή του υπουργείου παιδείας.

Τώρα το πολυτεχνείο τι εθνική επέτειος είναι και τι γιορτάζουμε δεν μπορώ να καταλάβω.... :D

Ναι φυσικά και το υπουργείο δίνει μια κοινή γραμμή που πρέπει να ακολουθούμε όλοι αλλά με μεγάλη ελευθερία κινήσεων παρόλα αυτά. Δεν έχει τακτική ΕΣΣΔ.
Περισσότερο νιώθω την πίεση από τους γονείς στο έργο μου παρά από το υπουργείο. Περισσότερο φοβόμουν μην έρθει και μου κατσικωθεί κανένας ΧΑ έξω από την τάξη μου παρά ο προϊστάμενός μου.
Αυτό δεν ξέρω πώς το κρίνεις και αν το θεωρείς σωστό.
Και δεν αναφέρομαι στη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά σε άλλα πιο "τραμπουκίστικα" καθεστώτα.
Η κοινή γραμμή που δίνει το υπουργείο είναι περισσότερο για να αποφεύγεται να γίνονται τα μυαλά των παιδιών μπλέντερ με κάθε ψέκα δάσκαλο.
Φαντάζεσαι έναν ακροδεξιό ή ακροαριστερό δάσκαλο ή έναν ρατσιστή να κάθεται και να πιπιλίζει τα μυαλά των παιδιών με δικές του φαντασιακές ονειρώξεις;

Και βασικά ρε πλούτωνα αυτό με τη δαμανάκη και τον λαλιώτη και όλα αυτά που λέγονται από πολλούς. Εγώ δεν έχω καταλάβει. Πώς η μετέπειτα πορεία ενός ανθρώπου ακυρώνει τη συμμετοχή του και την προσφορά του σε έναν αγώνα που έδωσε στο παρελθόν;
Τι σχέση έχει η πορεία που ακολούθησε κάποιος μετά το πολυτεχνείο και τι απέγινε μετά από αυτό;

Να σου το θέσω και αλλιώς.
Πχ αποφυλακίζεται ο χειρότερος εγκληματίας από τη φυλακή. Στον δρόμο του βλέπει ένα παιδάκι που πάει να το χτυπήσει ένα αυτοκίνητο. Μπαίνει στη μέση αυτός και το σώζει.
Η πράξη αυτή καθαυτή δεν είναι ηρωική; Τι σχέση έχει ποιος ήταν, ποιος δεν ήταν, τι θα απογίνει στο μέλλον κτλ;

Και βασικά τίποτα δε σέβεσαι από όσα γράφω και τζάμπα στα γράφω.
Ανοησίες λες εσύ.
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Νοέμ 2020, 23:43

bizeli καλά κάνεις και προβληματίζεσαι με όλα αυτά, θέλω να ξέρεις ότι εκπαιδευτικοί είναι πολύ στενά οικογενειακά πρόσωπα, η γυναίκα μου, η κόρη μου και ο αρραβωνιαστικός της κλπ, φέτος την ημέρα του πολυτεχνείου ζήτησε να μη πάει (όχι διότι είναι αντίθετη απλά το σχολείο είναι μακρυά, από τεμπελιά δηλαδή) της έβαλα χέρι, της είπα ότι είναι υποχρέωση της να πάει και να κάνει αυτό που θα της πει ο προϊστάμενός της, και έτσι έκανε.

Δες η κοινωνία έχει παραμυθιαστεί ότι κάτι να πούμε έγινε στο πολυτεχνείο, η ασχετοσύνη, η αγραμματοσύνη, η αδιαφορία και χειραγώγηση για μια ακόμα φορά θριάμβευσαν... το ψέμα και η απάτη αργά η γρήγορα θα αποκαλυφθεί και πρώτη η ιστορία θα γυρίσει την πλάτη σ αυτή την παραμύθα....

Μιας όμως και σε προβληματίζουν πράγματα. Σκέψου ένας "ήρωας" πρέπει για τις πράξεις μιας μέρας να απολαμβάνει μια ζωή προνόμια;....

Νεκροί δεν υπήρχαν, οι ζωντανοί που τι έκαναν δηλαδή συμμετείχαν σε μια διαδήλωση νόμιμη, χωρίς να τους ενοχλήσει η αστυνομία και κανείς, φώναξαν, χοροπήδησαν πράγματα δηλαδή που γίνονται καθημερινά στις διαδηλώσεις. Τι το σπουδαίο έκαναν; Το τανκ μπήκε μετά από πρόταση των φοιτητών, οι συμμετέχοντες ήταν ελάχιστοι, ειλικρινά δεν βλέπω τίποτα το ηρωικό.... δηλαδή βλέπεις να γίνεται τόσος ντόρος για τις οικογένειες και τα ορφανά των Ιμίων, ακούς ταρατατζούμ για τον Γιαλοψό, τον Βλαχάκο, τον Καραθανάση; Που στο φινάλε αυτοί ήταν ήρωες.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 25 Νοέμ 2020, 10:29

pluton έγραψε:Νεκροί δεν υπήρχαν, οι ζωντανοί που τι έκαναν δηλαδή συμμετείχαν σε μια διαδήλωση νόμιμη, χωρίς να τους ενοχλήσει η αστυνομία και κανείς, φώναξαν, χοροπήδησαν πράγματα δηλαδή που γίνονται καθημερινά στις διαδηλώσεις. Τι το σπουδαίο έκαναν; Το τανκ μπήκε μετά από πρόταση των φοιτητών, οι συμμετέχοντες ήταν ελάχιστοι, ειλικρινά δεν βλέπω τίποτα το ηρωικό.... δηλαδή βλέπεις να γίνεται τόσος ντόρος για τις οικογένειες και τα ορφανά των Ιμίων, ακούς ταρατατζούμ για τον Γιαλοψό, τον Βλαχάκο, τον Καραθανάση; Που στο φινάλε αυτοί ήταν ήρωες.

:laugh1: :laugh1: :laugh1:

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών , άνευ βουλής και εκλογών....!!!!!!!!!!!!
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 25 Νοέμ 2020, 10:56

pluton έγραψε:Δες η κοινωνία έχει παραμυθιαστεί ότι κάτι να πούμε έγινε στο πολυτεχνείο, η ασχετοσύνη, η αγραμματοσύνη, η αδιαφορία και χειραγώγηση για μια ακόμα φορά θριάμβευσαν... το ψέμα και η απάτη αργά η γρήγορα θα αποκαλυφθεί και πρώτη η ιστορία θα γυρίσει την πλάτη σ αυτή την παραμύθα....

...και θα αναδείξει επιτέλους τους αληθινούς ήρωες της εθνικοφροσύνης, δλδ τους ταγματασφαλίτες και μαυραγορίτες της κατοχής, τους δεξιούς χασικλήδες παρακρατικούς και χουντικούς που μαζί με το σεβάσμιο ιερατείο, τους θρησκόληπτους θεομπαίχτες και κάθε λογής εθνικόφρονο τρωκτικό κράτησαν όρθια την πατρίδα σε δύσκολους καιρούς και αποσόβησαν τον κομμουνιστικό κίνδυνο μέχρι το 1974 που ήρθε η μαύρη στιγμή της μεταπολίτευσης και μας έκατσαν στο σβέρκο οι κομμουνιστές και κατέλαβαν όλες τις θέσεις στο δημόσιο, άλωσαν τα πανεπιστήμια και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες μέχρι και τα νηπιαγωγεία με αποτέλεσμα κανένα πιτσιρίκι να μην πηγαίνει στο κατηχητικό για να αποκτήσει εθνική συνείδηση, άφησαν τους πούστηδες να κάνουν γκέι-παρέιντ στο Σύνταγμα, κατέλαβαν τα Εξάρχεια και γέμισαν αλλοδαπές πουτάνες την περιοχή γύρω από την Ομόνοια στην Αθήνα και φτάσαμε σήμερα στο σημείο να ζητούν να μη βαράνε οι καμπάνες στις εκκλησίες μας γιατί προσβάλλεται το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων λαθροεισβολέων που γέμισαν την Ελλάδα μας από το 1990 και μετά. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 25 Νοέμ 2020, 11:12

bizeli έγραψε:
pluton έγραψε:bizeli σέβομαι αυτά που γράφεις. Και εγώ αν εργαζόμουνα σε σχολείο θα έπρεπε να εφαρμόσω αυτά που με διατάσσει η πολιτεία και φυσικά θα έλεγα ανοησίες αλλά τι να κάνω ...

Ναι φυσικά και το υπουργείο δίνει μια κοινή γραμμή που πρέπει να ακολουθούμε όλοι αλλά με μεγάλη ελευθερία κινήσεων παρόλα αυτά. Δεν έχει τακτική ΕΣΣΔ.

Τσιμπάς ρε στις παπάτζες του Πλούτωνα; :D
Δεν έχεις δει την ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα.»;
Ρίξε της μια ματιά να καταλάβεις τι εστί ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.:fico:

https://www.youtube.com/watch?v=4CF_IPhu724
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Νοέμ 2020, 16:35

vallon έγραψε:
pluton έγραψε:Νεκροί δεν υπήρχαν, οι ζωντανοί που τι έκαναν δηλαδή συμμετείχαν σε μια διαδήλωση νόμιμη, χωρίς να τους ενοχλήσει η αστυνομία και κανείς, φώναξαν, χοροπήδησαν πράγματα δηλαδή που γίνονται καθημερινά στις διαδηλώσεις. Τι το σπουδαίο έκαναν; Το τανκ μπήκε μετά από πρόταση των φοιτητών, οι συμμετέχοντες ήταν ελάχιστοι, ειλικρινά δεν βλέπω τίποτα το ηρωικό.... δηλαδή βλέπεις να γίνεται τόσος ντόρος για τις οικογένειες και τα ορφανά των Ιμίων, ακούς ταρατατζούμ για τον Γιαλοψό, τον Βλαχάκο, τον Καραθανάση; Που στο φινάλε αυτοί ήταν ήρωες.

:laugh1: :laugh1: :laugh1:

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών , άνευ βουλής και εκλογών....!!!!!!!!!!!!

Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε με επιχειρήματα και ρίχνεται την μπάλα στην εξέδρα.

Επαναλαμβάνω.

Επί τρεις ημέρες δεν τους ενόχλησε ούτε η αστυνομία, ούτε ο στρατός, ούτε κανείς. Μερικές δεκάδες νέοι (που σήμερα οι περισσότεροι χτυπάνε το κεφάλι τους), χωρίς φοιτητικά αιτήματα (όποιος μπορεί ας μου γράψει τα αιτήματα των φοιτητών, να είστε βέβαιοι ότι όσο μου γράψατε τους νεκρούς άλλο τόσο θα μου γράψετε τα αιτήματα), διαδήλωσαν εναντίον μιας πολιτικής κυβέρνησης (Σπ Μαρκεζίνη) που σε 2-3 μήνες θα έκανε εκλογές και θα συμμετείχε και η αριστερά. Και το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου βγήκε ένας Ουλαμός αρμάτων χωρίς να πειράξει κανένα (το έχει κάνει και ο Ντε Γκωλ αυτό), έριξε την πόρτα του Πολυτεχνείου μετά από αίτημα των φοιτητών (για να μπορέσουν να βγουν, τους είχαν μαντρώσει οι ειδικοί), χωρίς να σκοτωθεί κανένας.

Δεν έπεσε ούτε καπνογόνο τρεις μέρες, δεν επενέβει καμιά διμοιρία των ΜΑΤ δεν έγινε τίποτα κάποιοι φώναζαν, κατέστρεφαν και η εκκένωση έγινε με την παρουσία εισαγγελέα.

Αυτά είναι τα γεγονότα, αυτά κατέγραψε η ιστορία ...
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”