Ιανός έγραψε:Mothergoose έγραψε: βρε συ ποια εχθρικη σταση προς το Συριζα; εφοσον Συριζαιους καλουσαμε στις συνελευσεις και μαλιστα και οργανωμενους Συριζαιους (τοσο στη ΔΗΠΕ οσο και στους Ελ Χρ)...
η μεταξυ μας διαμαχη ξεκινησε απο το οτι αρνηθηκε η συνελευση να δεχτει μεσα και αντιπροσωπεια του Συριζα...
και στο εξηγησαμε: τα μεγαλα κομματα θα καπελωναν τη ΔΗΠΕ...
για να καταλαβεις ποσο θεμα υπηρχε εγω μηνες μετα την αποχωρηση σου εβαλα σαν προταση να εκπροσωπουνται τα πολυ μικρα κομματα, πιχι το ΕΠΑΜ η και μικροτερα...
και ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ περασε...
οι ομαδες θελαν τη ΔΗΠΕ σαν εντελως ανεξαρτητο σχημα απο κομματα...
αλλο ομως αυτο και αλλο το ποια κομματα θελαμε στην κυβερνηση...
η κυβερνηση δεν ηταν ΔΗΠΕ και προφανως σε αυτην θελαμε συνεργασια αντιμνη κομματων...
αν μπορεις να κανεις τη διακριση αναμεσα στο ενα και στο αλλο θα καταλαβεις πως δεν υπηρχε αντιπαλοτητα προς το Συριζα...
και πως στο διαβολο να υπηρχε οταν καλουσαμε εσενα και τον perastikos13 και οταν στις εκδηλωσεις παρελασαν τεσσερεις επωνυμοι Συριζαιοι ομιλητες;
υπηρχε ομως αντιπαλοτητα να ειναι ο Συριζα (ο ιδιος και οχι μελη του) μεσα στη ΔΗΠΕ και το ιδιο ισχυε για το ΕΠΑΜ, το Εθνικο Μετωπο, το κομμα του Παπανικολα, το οποιοδηποτε μικρο η μεγαλο κομμα...
κακως λοιπον υπηρξε αυτη η παρεξηγηση και κανεις δεν εχει καταλαβει απο τοτε γιατι στραβωσες ετσι...
.
Μην τα λες σ' εμένα αυτά, γιατί ήμουν παρών και είδα τις αντιδράσεις της ομάδας εκείνης. Με το που άκουγαν ΣΥΡΙΖΑ, τους σηκώνονταν οι τρίχες στο σβέρκο. Σου είπα, με το που είπα τότε ότι ήταν αδιανόητος ο αποκλεισμός του ΣΥΡΙΖΑ από την εκδήλωση-πορεία, εκείνος ο κοντός, που το έπαιζε αρχηγός της ΔΗΠΕ, έβγαλε νύχια και κόντεψε ν' ανέβει πάνω στο τραπέζι. Όχι αντιπαλότητα, μίσος υπήρχε και μάλιστα φανερό απ' όλους εκεί μέσα μη εξαιρουμένων εκείνων των ανεκδιήγητων εκπροσώπων της ΣΠΙΘΑ. Μαζί ήμασταν, μην κάνεις ότι δεν το θυμάσαι.
Για ποια "μεγάλα κόμματα" μιλάς; Μικρό κόμμα ήταν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν ξέρω ποιους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ καλέσατε και πότε, πάντως εγώ σε μια εκδήλωση που ήρθα δεν είδα απολύτως κανέναν εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Είδα εκπρόσωπο του Παπαθεμελή, του Δημαρά, κάτι περίεργα απόστρατα χουντοσταγονίδια, είδα τον Κουρουμπλή (που οπωσδήποτε ήταν και παραμένει αξιοπρεπέστατος άνθρωπος, αλλά ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έλεγες τότε, ανεξάρτητος διαγραμμένος πασόκος ήταν), είδα κι άλλους διάφορους, πάντως ΣΥΡΙΖΑ δεν είδα κανέναν. Αν τους καλούσατε μετά δεν το γνωρίζω, πάντως όσο ασχολήθηκα εγώ με την υπόθεση εκείνη, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποκλεισμένος απ' την ΔΗΠΕ, τι αποκλεισμένος, μανία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είχαν οι άνθρωποι λέμε.
Τέσπα, καθώς είπα ήταν περίεργοι εκείνοι οι τύποι της ΔΗΠΕ. Η εντύπωση που σχημάτισα τότε, ήταν πως έπαιζαν το δικό τους παιχνίδι.
Τώρα ποια κόμματα θέλανε στην κυβέρνηση οι άλλοι δεν γνωρίζω (ή μάλλον γνωρίζω πολύ καλά), πάντως εσύ ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελες ούτε γι' αστείο, άλλωστε προέτρεπες, καθώς είπαμε, τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ, όχι ως άτομο, ως υποτίθεται εκπρόσωπος της κίνησης εκείνης, να ψηφίσουν ΑΝΕΛ (ή εναλλακτικά ΚΚΕ).
Κι αυτός ήταν ο λόγος που στράβωσα και την έκανα τρέχοντας, γιατί όταν φτιάξαμε εκείνη την ομάδα την φτιάξαμε (οι δυο μας) σαν μια διαδικτυακή κίνηση των Αγανακτισμένων του φόρουμ, όχι σαν κομματική οργάνωση, για να βγάζει όρμινες τι να ψηφίσει ο κόσμος. (υπάρχει ακόμη εκείνο το νήμα, βρες το για να θυμηθείς τι έγινε και πώς έγινε).
Τέσπα, δεν έχει νόημα, περσινά ξινά σταφύλια καθώς είπα και πιο πριν. Πάντως κι εγώ κι εσύ ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα γράφω. Τα περί επιθυμίας κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τωρινά. Τις εποχές εκείνες ούτε ν' ακούσετε περί ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλατε κάποιοι. Όχι ότι είναι κακό αυτό, ο καθένας δικαιούται να έχει τη γνώμη του. Αλλά να λέμε τις αλήθειες.