ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Re: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 22 Αύγ 2015, 11:59

Λαχουρένιος έγραψε:Βασικα η ελληνορθοδοξη εκκλησια ηταν στα καλυτερα της επι μουσουλμανικης κατακτησης,αρα δεν εχει να φοβηθει τιποτα.
Αν η Αν. Ρωμαικη Αυτοκρατορια επιζουσε μεχρι τα 1800ς και μετεξελισσοταν σε συγχρονο εθνος-κρατος οπως πχ η Οθ. Αυτοκρατορια,η Αυστροουγκαρικη,η Ρωσικη κλπ,θα ειχε το παπαδαριο πολυ λιγοτερη περιουσια και επιρροη απ'οτι τωρα.

η ελληνορθοδοξη εκκλησια ηταν στα καλυτερα της επι μουσουλμανικης κατακτησης

Δε νομίζω.

Αν η Αν. Ρωμαικη Αυτοκρατορια επιζουσε μεχρι τα 1800ς και μετεξελισσοταν σε συγχρονο εθνος-κρατος οπως πχ η Οθ. Αυτοκρατορια

Τί έκανε η οθωμανική αυτοκρατορία? :LoL:
Μιλάμε για μια χώρα που ακόμα και στις αρχές του 20 αιώνα, μέχρι τον Κεμάλ, ουσιαστικά ήταν φεουδαρχικό κράτος. Δεν είμαι σίγουρος οτι η φεουδαρχία είναι καλύτερη από τον καπιταλισμό, αλλά σίγουρα η οθωμανική αυτόκρατορία δεν είχε "εξελιχθει". Άλλωστε ποιός μπορεί να μιλήσει για οθωμανική βιομηχανική επανάσταση?
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Αύγ 2015, 12:03

Kauldron έγραψε:Δε νομίζω.

Γιατι οχι?Μεγαλυτερη εξουσια ειχε στους χριστιανους τοτε παρα επι Βυζ. Αυτοκρατοριας.

Τί έκανε η οθωμανική αυτοκρατορία? :LoL:
Μιλάμε για μια χώρα που ακόμα και στις αρχές του 20 αιώνα, μέχρι τον Κεμάλ, ουσιαστικά ήταν φεουδαρχικό κράτος. Δεν είμαι σίγουρος οτι η φεουδαρχία είναι καλύτερη από τον καπιταλισμό, αλλά σίγουρα η οθωμανική αυτόκρατορία δεν είχε "εξελιχθει". Άλλωστε ποιός μπορεί να μιλήσει για οθωμανική βιομηχανική επανάσταση?

Προφανως μιλαω για την περιοδο μετα το Κεμαλ,οπου η Τουρκια αντικατεστησε την Οθ. Αυτοκρατορια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 22 Αύγ 2015, 12:12

Γιατι οχι?Μεγαλυτερη εξουσια ειχε στους χριστιανους τοτε παρα επι Βυζ. Αυτοκρατοριας.

Mε ποιά μετρήσιμα δεδομένα εξάγεις το παραπάνω συμπέρασμα?

Προφανως μιλαω για την περιοδο μετα το Κεμαλ,οπου η Τουρκια αντικατεστησε την Οθ. Αυτοκρατορια.

Η περίοδος Κεμάλ ήταν στις αρχές (και μάλιστα αρκετά προχωρημένες) του 20ου αιώνα, όχι του 19ου.
Στην Ευρώπη αυτή η μετάβαση που περιγράφεις είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Ακόμα και σήμερα, κυβερνάει Ισλαμικό κόμμα (το κόμμα του Ερντογάν, ο οποιος διαδέχτηκε τον Ερμπακάν).
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Αύγ 2015, 12:19

Kauldron έγραψε:Mε ποιά μετρήσιμα δεδομένα εξάγεις το παραπάνω συμπέρασμα?

Οι Οθωμανοι επετρεψαν στην Εκκλησια να διατηρησει την περιουσια της και μεγαλο μερος της εξουσιας της πανω στους χριστιανους,ενω αντιθετα οι σχεσεις της με τους χριστιανους αυτοκρατορες δεν ηταν παντα ομαλες.

Η περίοδος Κεμάλ ήταν στις αρχές (και μάλιστα αρκετά προχωρημένες) του 20ου αιώνα, όχι του 19ου.
Στην Ευρώπη αυτή η μετάβαση που περιγράφεις είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Ακόμα και σήμερα, κυβερνάει Ισλαμικό κόμμα (το κόμμα του Ερντογάν, ο οποιος διαδέχτηκε τον Ερμπακάν).

Μην κολλας στη χρονολογια,αλλωστε δεν εφερα μονο τους Οθωμανους για παραδειγμα.
Το θεμα ειναι οτι αργα ή γρηγορα το βυζαντιο θα διαλυοταν σε διαφορα εθνικα κρατη,τα οποια θα ηταν πιο κοσμικα αν αυτα προερχονταν απο μια χριστιανικη αυτοκρατορια,παρα απο μια μουσουλμανικη (οπως εγινε τελικα)
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 22 Αύγ 2015, 12:26

Οι Οθωμανοι επετρεψαν στην Εκκλησια να διατηρησει την περιουσια της και μεγαλο μερος της εξουσιας της πανω στους χριστιανους,ενω αντιθετα οι σχεσεις της με τους χριστιανους αυτοκρατορες δεν ηταν παντα ομαλες.

Oι οθωμανοί είχαν εκτελέσει κι εγώ δεν θυμάμαι πόσους Πατριάρχες. Ποιός Βυζαντινός αυτοκράτορας έκανε κάτι τέτοιο?

Το θεμα ειναι οτι αργα ή γρηγορα το βυζαντιο θα διαλυοταν σε διαφορα εθνικα κρατη,τα οποια θα ηταν πιο κοσμικα αν αυτα προερχονταν απο μια χριστιανικη αυτοκρατορια,παρα απο μια μουσουλμανικη (οπως εγινε τελικα)

Γιατί να διαλυόταν? Οι πολυεθνικές "αυτοκρατορίες" ήταν γνώρισμα της Δύσης (Η.Β., δυτικές χώρες με τις αποικίες τους) αλλά και της Ανατολής (ΕΣΣΔ).
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 22 Αύγ 2015, 13:47

Λαχουρένιος έγραψε:Εχει καταστει θεσφατο απο ποιους?

Από τους χαλαρούς ή έξαλλους αλλαχακμπαριστές, που είτε κατανοούν (σε βαθμό γελοιότητας) είτε υποστηρίζουν ανοιχτά. Οι λόγοι φυσικά δεν είναι θρησκευτικοί αλλά πολιτικοί, το έχω ήδη αναφέρει.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στο συγκεκριμένο τομέα υπάρχει μια βαθειά σύμπνοια μεταξύ κομμουνιστοαριστερίζοντων και νεοφιλελεύθερων.

Και πως ο μουσουλμανισμος συγκεκριμενα τους βοηθαει σε αυτο?

Ο μουσουλμανισμός (ισλαμισμός συγκεκριμένα) δεν τους βοηθάει. Αυτοί τον βοηθούν να θεμελιώσει όλο και πιο δυναμικά, απαιτητικά -και δυστυχώς ανεξέλεγτα πλέον- ερείσματα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Γενικώς, ο εξισλαμισμός της δύσης είναι δυτική πολιτική επιλογή.
0 .

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 22 Αύγ 2015, 13:55

ΓΑΛΗ έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Εχει καταστει θεσφατο απο ποιους?

Από τους χαλαρούς ή έξαλλους αλλαχακμπαριστές, που είτε κατανοούν (σε βαθμό γελοιότητας) είτε υποστηρίζουν ανοιχτά. Οι λόγοι φυσικά δεν είναι θρησκευτικοί αλλά πολιτικοί, το έχω ήδη αναφέρει.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στο συγκεκριμένο τομέα υπάρχει μια βαθειά σύμπνοια μεταξύ κομμουνιστοαριστερίζοντων και νεοφιλελεύθερων.

Και πως ο μουσουλμανισμος συγκεκριμενα τους βοηθαει σε αυτο?

Ο μουσουλμανισμός (ισλαμισμός συγκεκριμένα) δεν τους βοηθάει. Αυτοί τον βοηθούν να θεμελιώσει όλο και πιο δυναμικά, απαιτητικά -και δυστυχώς ανεξέλεγτα πλέον- ερείσματα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Γενικώς, ο εξισλαμισμός της δύσης είναι δυτική πολιτική επιλογή.

Αυτό είναι λάθος.
Οι αφρο-εε ή αφρο-αμερικανοί ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ του Χριστού. Εμετικά πολύ όμως.
Αυτό τι σημαίνει; Οτι θα ξαναγυρίσει η Δυση στο Μεσαιωνα; :s_no

Καθε χρόνο σταματανε στα συνορα περι τα 30 εκ. ανθρωποι απο την Αφρική .
Εχουμε την επιλογή είτε να τους κάνουμε βιαιες αποτροπές είτε να ενισχύσουμε τις υποδομές μας για να γίνουμε δυνατότεροι (καλα, αυτό δεν πάει για εμας, πάει για τις βόρειες χώρες).
Για προφανείς λόγους επιλεγουμε το 2ο. Οσο πιο δευτερογενής ή πάροχος υπηρεσιών γίνεται μια Ηπειρος τόσο πιο πολύ γερνάει, οτι γινεται στην ευρώπη (και εμας). Οι λόγοι είναι ανθρώπινοι ή τουλαχιστον δεν ξέρω τους επιστημονικούς λόγους εγώ που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο.

Γενικά, καλή η πολιτική στη ζωή μας αλλά μην τα παίρνετε και τοις μετριτοίς όσα πλασσάρουν οι πολιτικοί..
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Αύγ 2015, 14:05

paralo έγραψε:. Οσο πιο δευτερογενής ή πάροχος υπηρεσιών γίνεται μια Ηπειρος τόσο πιο πολύ γερνάει, οτι γινεται στην ευρώπη (και εμας). Οι λόγοι είναι ανθρώπινοι ή τουλαχιστον δεν ξέρω τους επιστημονικούς λόγους εγώ που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο.

για ψάξτο το θέμα από την πλευρά της σχέσης καταναλωτισμού και υπογεννητικότητας.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 22 Αύγ 2015, 14:06

Ρεκ_ _μας έγραψε:
paralo έγραψε:. Οσο πιο δευτερογενής ή πάροχος υπηρεσιών γίνεται μια Ηπειρος τόσο πιο πολύ γερνάει, οτι γινεται στην ευρώπη (και εμας). Οι λόγοι είναι ανθρώπινοι ή τουλαχιστον δεν ξέρω τους επιστημονικούς λόγους εγώ που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο.

για ψάξτο το θέμα από την πλευρά της σχέσης καταναλωτισμού και υπογεννητικότητας.

αυτά ειναι topics κοινωνιολογίας και δεν ασχολουμαι με τετοια. Τα ξέρω, απλώς δεν ασχολουμαι.
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 22 Αύγ 2015, 14:12

αναγκαστηκα πρεπει να υπαρχει υπογεννητικοτητα, αλλιως ο πλανητης θα γινει μια κολαση με 20 δις πληθυσμο.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”