Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Μάιος 2023, 13:20

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:(Έτοιμη η Ελλάδα για κεντρικό σχεδιασμό. Όχι αυτά τα περίεργα που μας λένε οι καιροσκόποι-οπουρτσουνιστές :yesyes: για κάποιο απροσδιόριστο μέλλον όπου τότε θα υπάρξουν οι συνθήκες για να ρέει χωρίς ιδιαίτερο κόπο και θυσίες, το κεντρικοσχεδιαστικό νέκταρ και αμβροσία. Το ΚΚΕ τα λέει αυτά, το μ-λ κόμμα της εργατικής τάξης, συνεδριακή απόφαση διαβάζουμε, όχι τον κάθε ροζουλί που νομίζει ότι είναι κόμμι)

Είσαι εμμονικός αδερφέ. Πότε τα είπα εγώ όλα αυτά?

βρε λαχου γιατι δεν γινεσαι σαφης σαν τον ραν πχ;
εκεινος τουλαχιστον το ξεκαθαριζει με το ετσι θελω -δεν θελω αφεντικα

εσυ το πας σε συζητηση χωρις να καταλαβαινεις οτι γυριζεις γυρω απο την ουρα σου
πχ ενα χρονο συζητηση να κανεις στο τελος του χρονου θα εχεις την ιδια καταληξη
με τον ραν -δεν θελω αφεντικα

ορθοτερο θα ηταν να λετε οσοι ειστε κεκεδια -δεν θελω αφεντικα
και τιποτα αλλο να αφηνετε μια πρωτοβουλια σκεψης στους συν-συζητητες σας
γιατι το εννοειτε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Μάιος 2023, 13:49

nemo έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

εσυ το πας σε συζητηση χωρις να καταλαβαινεις οτι γυριζεις γυρω απο την ουρα σου

γιατι το εννοειτε

Ναι ο Ραν ταν πλαν έχει μια ξεκάθαρη ρεαλιστική άποψη όπως στον άρχοντα των δαχτυλιδιών μια λαμπικαρισμενη άποψη τοποθετημένη στη Μέση Γη, που η ιστορία δείχνει τον Σκοτεινό Άρχοντα Σάουρον να ψάχνει το Ένα Δαχτυλίδι, το οποίο τώρα βρίσκεται στην κατοχή του Φρόντο. Η μοίρα της Μέσης Γης κρέμεται από το Χόμπιτ Φρόντο και τους οκτώ συντρόφους του, που όλοι μαζί σχηματίζουν τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού και ξεκινούν το ταξίδι για το Βουνό του Χαμού στη Μόρντορ, το μόνο μέρος όπου το δαχτυλίδι μπορεί να καταστραφεί.... Τόσο ξεκάθαρα.

Gollum.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 11 Μάιος 2023, 15:44

nemo έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

γιατι το εννοειτε

Ε ούτε εγώ θέλω αφεντικά. Φχαριστημένος? :D
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Μάιος 2023, 20:08

Λαχουρένιος έγραψε:
nemo έγραψε:βρε λαχου γιατι δεν γινεσαι σαφης σαν τον ραν πχ;

γιατι το εννοειτε

ναι και οκ...η διαφορα κομμουνισμου με εθνικισμου ή εθνικοσοσιαλισμου
ειναι αυτη καθως εμεις θελουμε τα αφεντικα και περισσοτερες ελευθεριες
απο οτι με τον κομμουνισμο του σταλιν στα υπολοιπα ειμαστε ιδιοι

αν και σενα σε κοβω να κλεινεις περισσοτερο με την συλλογικοτητα της μυθηρας
παρα με τον κομμουνισμο (εννοω στο γενικο πλασιο που αναφερει η μυθηρα )
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Μάιος 2023, 21:07

nemo έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

ναι και οκ...η διαφορα κομμουνισμου με εθνικισμου ή εθνικοσοσιαλισμου
ειναι αυτη καθως εμεις θελουμε τα αφεντικα και περισσοτερες ελευθεριες
απο οτι με τον κομμουνισμο του σταλιν στα υπολοιπα ειμαστε ιδιοι

αν και σενα σε κοβω να κλεινεις περισσοτερο με την συλλογικοτητα της μυθηρας
παρα με τον κομμουνισμο (εννοω στο γενικο πλασιο που αναφερει η μυθηρα )

Και εγώ έτσι τον κόβω, λυσσασμένο μυθηρικό :D
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Μάιος 2023, 21:11

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:https://elefthero.net/viewtopic.php?f=71&t=14677&hilit=%CE%A6%CE%A0%CE%91&start=70

viewtopic.php?f=71&t=14677&p=383116&hilit=%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1&sid=ff0cc0dda1f7409eb993e617171b76e0#p383116

Κατ'αρχήν, πιάστηκες ψεύτης γιατί είπες ότι τα γράφω αυτά σε διάφορα νήματα ενώ και τα δύο ποστ που έβαλες είναι από το τωρινό νήμα. Τα διάφορα νήματα σε ποιο όνειρο τα είδες?

Αυτά που γράφω είναι παραδείγματα πολιτικών που μπορεί να εφαρμόσει ένα σοσιαλιστικό κράτος για να ανεβάσει το επίπεδο ζωής και δεν εξαντλείται εκεί το ζήτημα, απλώς έγραψα δυο τρία πράγματα ενδεικτικά. Αναφέρθηκα ότι και τώρα μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις για να βελτιωθούν οι πραγματικοί μισθοί για να δείξω ότι η βελτίωση αυτή δεν είναι κάποια ουτοπία. Δεν εννοούσα ότι πχ μπορεί να δωθεί δωρεάν στέγη ή να γίνει ενιαίος φορέας ηλεκτρικής ενέργειας στις τωρινές συνθήκες.

Ακόμα και ο Μητσοτάκης υπόσχεται κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και αύξηση των μισθών κατά 25% μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.. Μήπως είναι και αυτός ζαίος και λαικιστής? :dunno:

Στο έχω εξηγήσει ήδη 3-4 φορές αλλά κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί θες να με εκνευρίσεις και να προκαλέσεις καυγά αλλά μάταια προσπαθείς :s_bored

:dunno:

Αφού τα ξεκαθαρίσαμε αυτά, δηλαδή το συριζαϊσμό-λαϊκισμό με τις ευκολάκια παρεμβάσεις σε συνθήκες καπιταλισμού που πήγες να πουλήσεις, ας συνεχίσουμε με το λιγότερο ευκολάκι πρόγραμμα του ΚΚΕ, την επανάσταση, εμφύλιο, κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία και πάλη με τον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό, που ταιριάζει με το θέμα του νήματος :D

Δεν μίλησα για παρεμβάσεις στο έδαφος του καπιταλισμού όμως, αλλά για πολιτικές που μπορεί να εφαρμόσει ένα σοσιαλιστικό κράτος. Διαστρεβλώνεις τα λόγια μου γιατί έχεις φάει πετριά τελευταία να παριστάνεις τον νεοφιλελεύθερο και θες με το στανιό να τσακωθείς με κάποιον λαικιστή. Εντάξει είπαμε να τρολλάρουμε, αλλά αυτό καταντάει αρρώστια πια.

Το αν έγραψες ότι έγραψες σε άλλο νήμα ή σε αυτό, είναι άνευ σημασίας.

Επί της ουσίας, οι πολιτικές που θα εφαρμόσει ένα σοσιαλιστικό κράτος είναι η φορολογία των μερισμάτων ή η μείωση του ΦΠΑ; :dunno:

Κάτσε να δούμε τι λέει το ΚΚΕ για την οικονομία και τα μέτρα που θα πάρει για την σοσιαλιστική οικονομία (το μεταβατικό στάδιο, όχι τον κομμουνισμο), να δούμε αν λέει τέτοια.

Κανέναν καυγά δεν θέλω, εγώ απλώς θέλω να διαφωτίσω με το πρόγραμμα του ΚΚΕ, και απλά με κάποια πράγματα που έγραψες δίνεις αφορμή ως case study οπορτσουνισμού :D
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Μάιος 2023, 21:15

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:(Έτοιμη η Ελλάδα για κεντρικό σχεδιασμό. Όχι αυτά τα περίεργα που μας λένε οι καιροσκόποι-οπουρτσουνιστές :yesyes: για κάποιο απροσδιόριστο μέλλον όπου τότε θα υπάρξουν οι συνθήκες για να ρέει χωρίς ιδιαίτερο κόπο και θυσίες, το κεντρικοσχεδιαστικό νέκταρ και αμβροσία. Το ΚΚΕ τα λέει αυτά, το μ-λ κόμμα της εργατικής τάξης, συνεδριακή απόφαση διαβάζουμε, όχι τον κάθε ροζουλί που νομίζει ότι είναι κόμμι)

Κεντρικό σχεδιασμό θα κάνουμε ή θα φορολογούμε τα μερίσματα, θα μειώνουμε τον ΦΠΑ και θα παγώνουμε τα στεγαστικά μέχρι 20.000 ευρώ εισόδημα το κεφάλι; :hmmm
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Μάιος 2023, 14:12

Προέλλην έγραψε:Το αν έγραψες ότι έγραψες σε άλλο νήμα ή σε αυτό, είναι άνευ σημασίας.

Όχι, έχει σημασία, γιατί αυτό το ψέμα προστιθέμενο σε όλες τις άλλες μαλακίες που έβαλες στο στόμα μου αποδεικνύουν ότι σκόπιμα διαστρεβλώνεις τα λόγια μου για να τρολλάρεις ή να τσακωθείς. Αν το κάνες μια φορά ή δύο θα ήταν ανθρώπινο, όταν γίνεται συστηματικά είναι σκόπιμο.

Επί της ουσίας, οι πολιτικές που θα εφαρμόσει ένα σοσιαλιστικό κράτος είναι η φορολογία των μερισμάτων ή η μείωση του ΦΠΑ; :dunno:

Κάτσε να δούμε τι λέει το ΚΚΕ για την οικονομία και τα μέτρα που θα πάρει για την σοσιαλιστική οικονομία (το μεταβατικό στάδιο, όχι τον κομμουνισμο), να δούμε αν λέει τέτοια.

Κανέναν καυγά δεν θέλω, εγώ απλώς θέλω να διαφωτίσω με το πρόγραμμα του ΚΚΕ, και απλά με κάποια πράγματα που έγραψες δίνεις αφορμή ως case study οπορτσουνισμού :D

Tα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πριν έβαλες παλιά μου ποστ. Να σου βάλω και γω ένα άλλο που βολικά ''ξέχασες'' να αντιγράψεις και διευκρίνιζα στον Άλεξ τι εννοούσα

Λαχουρένιος έγραψε:Ώπα, εγώ δεν το διατύπωσα καλά μάλλον. Όλα αυτά τα έγραψα με την λογική ότι θα γίνουν σε κομμουνιστικό περιβάλλον. Απλά σημείωσα ότι κάποια από αυτά μπορούν να γίνουν και σε καπιταλιστικό πλαίσιο για να δείξω ότι δεν είναι ουτοπικά.

Το ΚΚΕ δεν είναι πως παραιτείται από βελτιώσεις στο σήμερα αλλά πιστευεί ότι ούτε μόνιμες μπορεί να είναι, ούτε αντίστοιχες των αναγκών μιας μέσης οικογένειας. Μικρές νίκες μπορείς να έχεις μέσω του συνδικαλισμού αλλά όχι πολλά παραπάνω.

viewtopic.php?f=71&t=14677&start=70#p383076

Και για να μην το κουράζουμε, επειδή είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να διαστρεβλώνεις και να λες αυτιστικά τα ίδια και τα ίδια εις βάρος μου, από δω και μπρος θα αντιγράφω αυτούσιες παλιές μου απαντήσεις. Να δούμε ποιος θα βαρεθεί πρώτος. Εσύ να λες τα ίδια και τα ίδια ή εγώ να κάνω copy paste? :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Μάιος 2023, 14:15

Προέλλην έγραψε:Κεντρικό σχεδιασμό θα κάνουμε ή θα φορολογούμε τα μερίσματα, θα μειώνουμε τον ΦΠΑ και θα παγώνουμε τα στεγαστικά μέχρι 20.000 ευρώ εισόδημα το κεφάλι; :hmmm

Πάλι λες ψέμματα. Ουδέποτε έγραψα για πάγωμα στεγαστικών σε αυτό ή σε άλλο νήμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 12 Μάιος 2023, 20:01

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Κεντρικό σχεδιασμό θα κάνουμε ή θα φορολογούμε τα μερίσματα, θα μειώνουμε τον ΦΠΑ και θα παγώνουμε τα στεγαστικά μέχρι 20.000 ευρώ εισόδημα το κεφάλι; :hmmm

Πάλι λες ψέμματα. Ουδέποτε έγραψα για πάγωμα στεγαστικών σε αυτό ή σε άλλο νήμα.

Δεν γράφω ότι το λες εσύ αυτό. Είναι η λαϊκίστικη πρόταση νόμου απο το ΚΚΕ, πάγωμα δανείων για ζευγάρια με εισόδημα μέχρι 40.000 και 5.000 προσαύξηση για κάθε παιδί. Στο ένα χέρι τον κεντρικό σχεδιασμό, και στο άλλο τον σανό.

Εσύ λαϊκισες μόνο με ΦΠΑ, προγράμματα στέγασης και φορολογία μερισμάτων. Το ότι τα βαφτίζεις μικρές νίκες μέσω συνδικαλισμού (στις παρούσες συνθήκες), νομίζω είναι ενδεικτικό.
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”