44 χρόνια από την πτώση της φασιστικής χούντας

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: 44 χρόνια από την πτώση της φασιστικής χούντας

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 10 Αύγ 2018, 10:57

Νομίζω ότι δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι κάθε πολίτευμα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.
Για παράδειγμα σε περίπτωση πολέμου δεν δουλεύει η δημοκρατία. Αλίμονο αν κάνουμε δημοψηφίσματα για το πώς θα λειτουργήσουμε σε μία πολεμική δραστηριότητα. Δεν θα επιχειρήσουμε ποτέ.
Αντίστοιχα, η ολιγαρχία "προσφέρεται" για περιόδους λιτότητας. Τότε που δεν θέλεις να ξοδεύεις "περίσσεια" για να ικανοποιήσεις τις ελευθερίες και τις ανάγκες των πολιτών. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι χούντες και γενικά οι ολιγαρχίες, όχι μόνο ευδοκιμούν σε περιόδους λιτότητας, αλλά τις περισσότερες φορές εποφθαλμιούν τέτοιες περιόδους.
Η βασιλεία είναι πρόσφορη σε τιμοκρατικές περιόδους, όπου πάνω από την οικονομία μπαίνουν η τιμή, η αίγλη, η αριστοκρατία κλπ.

Από την πλευρά του πολίτη, τα πράγματα είναι πολύ περίεργα. Από τη μία θέλουμε ελευθερίες κι από την άλλη προσπαθούμε να ισορροπήσουμε σε σχέση με την ελευθερία του άλλου που συνήθως έρχεται σε αντίθεση με τη δική μας. Για παράδειγμα, σε όλες τις δημοκρατικές χώρες τα δικαστήρια εργάζονται μονίμως υπερωριακά... Σε ολιγαρχικές χώρες, οι φυλακές και τα ξερονήσια γεμίζουν κόσμο που δεν δικάστηκε καν ή δικάζεται με συνοπτικές διαδικασίες. Σε βασιλικές περιόδους συνήθως στήνεται μία λαιμητόμος στη μέση του χωριού και λύνονται όλα τα θέματα γύρω από αυτήν.

Τί προσπαθώ να εξηγήσω: κάθε πολίτευμα έχει ένα σημείο στο οποίο υπερέχει από το άλλο και ειδικά σε συγκεκριμένες περιστάσεις. Το πρόβλημα με όλα τα πολιτεύματα πέραν της δημοκρατίας είναι ότι για να αλλάξεις κυβέρνηση θα πρέπει να πάρεις τα όπλα... Η απώτερη φύση, δηλαδή, της ολιγαρχίας-μοναρχίας είναι η εμφυλιακή σύρραξη.

Οι λάτρεις των ολιγαρχικών ή μοναρχικών καθεστώτων δεν μπορούν συνήθως να αντιληφθούν ότι κανείς δεν είναι ασφαλής μέσα στο ολιγαρχικό καθεστώς που υποστηρίζουν. Ακόμα και οι φανατικοί χουντικοί μπορούν να δουν πώς έπεσε ο ίδιος ο δικτάτορας μέσα σε μία νύχτα, όταν του στήθηκε πραξικόπημα από τα ίδια τα "ενυπόληπτα" και πρωτοκλασάτα στελέχη του. Ο Κιμ Γιον Ουν έριξε το θείο του στα σκυλιά και γνωρίζει ότι αυτή θα είναι και η δική του μοίρα. Διότι έτσι λειτουργεί η λογική του ...Χαιλάντερ.
2 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Αύγ 2018, 11:02

κατανοητο:αυτο και εγω προσπαθω να πω να ξεχωριζουμε τις διαχωριστικές γραμμες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 10 Αύγ 2018, 11:30

nemo έγραψε:κατανοητο:αυτο και εγω προσπαθω να πω να ξεχωριζουμε τις διαχωριστικές γραμμες

Εν πολλοίς νομίζω ότι λέει σοβαρά πράγματα, αν και δεν συμφωνώ σε όλα.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 10 Αύγ 2018, 13:09

Κάποιος με ρώτησε για το επίπεδο ζωής ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ.....

Δημοσιονομική Μεταρρύθμιση

1. Απαλλαγή από φόρους των χαμηλών εισοδημάτων

2. μείωση φορολογίας κατά 33% των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων

3. κατάργηση φόρος ακινήτων

4. απαλλαγή φόρων και δασμών στα καύσιμα και υλικά των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (μείωση κόστους, ανταγωνιστικές τιμές για προσέλκυση παγκόσμιου τουρισμού ήτοι συναλλάγματος μερικές χιλιάδες το 1966, 2,5 εκατ. το 1972)

5. ρύθμιση φορολογίας των Ναυτιλιακών επιχειρήσεων

6. Συντάξεις ΟΓΑ αυξήθηκαν κατά 70% συν δωρεάν ΙατροΦαρμακευτική περίθαλψη

7. Συντάξεις ΝΑΤ αυξήθηκαν 43%-53%

8. Συντάξεις ΙΚΑ, ΤΣΑ, ΤΕΒΕ αυξήθηκαν 10%-19%

9. Το ΙΚΑ για πρώτη φορά κατέστη πλεονασματικό

10. φοροαπαλλαγές για Πολύτεκνους και θέσπιση επιδομάτων

11. Έφτιαξε το Πυρηνικό Κέντρο "Δημόκριτος"

12. Ξεκίνησε από το Κράτος η προσπάθεια εκδόσεως ΌΛΩΝ των αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων

13. Πρώτη φορά εφαρμόσθηκε δωρεάν Παιδεία, άτοκα φοιτητικά δάνεια, μειωμένα φοιτητικά εισιτήρια, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, υπερδιπλασιασμός της σχολικής στέγης.

Εικόνα
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Αύγ 2018, 16:15

pluton έγραψε:....

Ο λογος που διαχωριζεις την χουντα σε δυο κομματια ειναι αυτος

Εικόνα

Σου χαλαει το παραμυθι της καλης χουντας μια και ο λογος που τους στηριζεις ειναι οτι επαγγελματιες εθνικοφρονες σαν εσενα ηταν στα ωπα ωπα εκεινη την περιοδο ενω επι μεταπολιτευσης επρεπε να την βγαλεις χωρις κρατικα δεκανικια, οχι επειδη η χουντα οντως βοηθησε τον τοπο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Αύγ 2018, 16:16

Τελικα τι ψηφιζεις θα μας πεις ή να υποθεσω απο μονος μου? Περασε η βδομαδα
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 10 Αύγ 2018, 16:27

Λαχουρένιος έγραψε:Τελικα τι ψηφιζεις θα μας πεις ή να υποθεσω απο μονος μου? Περασε η βδομαδα

Για το θέμα που έβαλες πιο πάνω θα σου απαντήσω, εγώ εργολαβία δεν έχω πάρει κανένα κερατά, ούτε τους χουντικούς, ούτε τους δημοκράτες. Μόνο την πατρίδα μου αγαπώ και τίποτα άλλο.

Να σου απαντήσω όμως τι σιχαίνομαι.

Ζούμε ως γνωστό μια οικονομική καταστροφή, που μεθοδικά επί 44 χρόνια οργάνωσε η "δημοκρατία" σας, φάγανε ότι πλούτο δημιούργησε ο Γ Παπαδόπουλος, δανείστηκαν του σκασμού και υποδούλωσαν λαό και πατρίδα.

Τώρα όπως είναι γνωστό μας κυβερνά η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Τώρα λοιπόν που ο κόσμος ψοφά και υποφέρει οι αριστεροί αποφάσισαν.....

Εικόνα

Θα τοποθετηθεί πισίνα στην οροφή της Βουλής

Βουτιές για τους Βουλευτές που δεν θα μπορέσουν να φύγουν από την πρωτεύουσα

Προσθήκη της τελευταίας στιγμής στα έργα ανάπλασης του κτιρίου, ώστε οι Βουλευτές να μπορέσουν να κάνουν μπάνια, αφού ούτε και φέτος θα υπάρξουν θερινά τμήματα.

Η δημιουργία πισίνας και μάλιστα ολυμπιακών διαστάσεων προβλέπεται στα σχέδια αναμόρφωσης του κτιρίου της Βουλής οι εργασίες των οποίων έχουν ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο μήνα. Ο χώρος της πισίνας θα καταλάβει μέρος της οροφής του κτιρίου του κοινοβουλίου.

Αυτό προκύπτει από τα έργα της αναδόχου εταιρίας ΕΡΓΟΣΥΝ και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Βουλής που δημοσιοποίησαν την συνολική μελέτη. Η προσθήκη της πισίνας δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του έργου που συνολικά φθάνει τo 1.35 εκατομμύρια ευρώ.

Θυμίζουμε ότι αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και ενίσχυση του μεταλλικού φορέα στέγασης της Ολομέλειας καθώς και η αντικατάσταση του υφιστάμενου μεταλλικού θόλου με υαλοπέτασμα αλουμινίου. Επίσης θα ενισχυθούν οι περιμετρικές δοκοί από οπλισμένο σκυρόδεμα θα συντηρηθεί το στέγαστρο, θα αντικατασταθούν τα κουφώματα και θα γίνουν εργασίες για τη βελτίωση του αερισμού και του φωτισμού. Επίσης θα στεγανοποιηθεί το δώμα όπου εδράζεται το στέγαστρο.

https://www.press-news.gr/den-echoun-to ... -voulis/#_

Αυτή την δημοκρατία θέλετε και αυτή υπερασπίζεστε.

Οι χουντικοί πεθάνανε στην ψάθα ΜΠΑΤΗΡΙΔΕΣ..............
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 10 Αύγ 2018, 18:57

pluton έγραψε:Θα τοποθετηθεί πισίνα στην οροφή της Βουλής

Βουτιές για τους Βουλευτές που δεν θα μπορέσουν να φύγουν από την πρωτεύουσα

:laugh1: Ρε είναι δυνατόν να πιστεύετε τέτοιες μπούρδες;
pluton έγραψε:Οι χουντικοί πεθάνανε στην ψάθα ΜΠΑΤΗΡΙΔΕΣ..............

Ναι σαν τον Χριστό ένα πράμα... Έζησαν μαρτυρικά και μπατιρικα για να σώσουν την Ελλάδα μέχρι που πέθαναν στην ψάθα οι καημένοι..... Ξεκίνα να γράφεις το Χουντο-Ευαγγελιο, θα προσφέρεις έργο ζωής στα συντρόφια σου. :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Αύγ 2018, 21:41

pluton έγραψε:Για το θέμα που έβαλες πιο πάνω θα σου απαντήσω, εγώ εργολαβία δεν έχω πάρει κανένα κερατά, ούτε τους χουντικούς, ούτε τους δημοκράτες. Μόνο την πατρίδα μου αγαπώ και τίποτα άλλο.

Ναι οπως τοτε που ειχες αναλαβει συνηγορος υπερασπισης των κατηγορουμενων της Νοβαρτις :D

Ζούμε ως γνωστό μια οικονομική καταστροφή, που μεθοδικά επί 44 χρόνια οργάνωσε η "δημοκρατία" σας

Μερος αυτης της καταστροφης ηταν η θητεια του χοντροΚαραμανλη που πηγε τα ελλειματα στο θεο.
Ή μηπως δεν μετραει γιατι τον ψηφισες τον μπουχεσα μπας και τσιμπησεις ρουσφετακι σαν γαλαζιο παιδι που εισαι?

Τώρα λοιπόν που ο κόσμος ψοφά και υποφέρει οι αριστεροί αποφάσισαν.....

Ψοφουσε και την διετια του Σαμαρα. Ή μηπως δεν μετραει γιατι τον Σαμαρα τον ψηφισες? :D

Αυτή την δημοκρατία θέλετε και αυτή υπερασπίζεστε.

Η Νεα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ομως Πλουτο πρεπει να ναι καλο πραγμα, αν κρινω απο το πως την υπερασπιζεσαι.

Οι χουντικοί πεθάνανε στην ψάθα ΜΠΑΤΗΡΙΔΕΣ..............

Οχι απο αποψη, αλλα γιατι ο ιδρυτης του κομματος σου τους εχωσε στην μπουζου οπως τους αξιζε.
Φυσικα σαν τυχοδιωκτης που εισαι δεν ειχες κανενα προβλημα να ψηφισεις τον ανθρωπο που φυλακισε τα ινδαλματα σου.

Καλες οι ιδεες, αλλα τα ρουσφετια ακομα καλυτερα :yesyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 10 Αύγ 2018, 21:56

Πως κανει ο Πλουτο οταν ακουει καποιες λεξεις...

Εικόνα
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”