ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Ιουν 2021, 19:23

Λαχουρένιος έγραψε:Αυτο που σου εξηγω τοση ωρα ειναι οτι απο την στιγμη που εχει την δυνατοτητα ο εργοδοτης να απασχολει προσωπικο με δωρεαν υπερωριες δεν εχει λογο να κανει νεες προσληψεις γιατι ετσι θα του ερθει πιο ακριβα

Ρε συ αυτό ακριβώς νομιμοποιεί το νομοσχέδιο με την νομοθέτηση της απλήρωτης υπερεργασίας.
Να κοστίζουν στον εργοδότη όσο γίνεται πιο φθηνά οι ήδη υπάρχοντες εργαζόμενοι και παράλληλα να τον βγάλουν από την υποχρέωση νέων προσλήψεων.
Αλλάζοντας τη σχέση αναγκαίας και πρόσθετης εργασίας προς όφελος των εργοδοτών, μέσω της επέκτασης του ωραρίου εργασίας που αυτόματα μεταφράζεται σε μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης-μισθού, θεωρούν ότι συγκρατούν την τάση μείωσης του μέσου ποσοστού κέρδους των επιχειρηματιών (απόρροια της συνεχόμενης οικονομικής κρίσης αυτό) και πιθανολογούν την αύξηση του προσδοκώντας ότι αυξάνοντας μεσοπρόθεσμα την εκμετάλλευση θα επιτύχουν μακροπρόθεσμα, μέσω των υποθετικών επενδύσεων που θα προκύψουν από την αύξηση των κερδών, ανάκαμψη της ανεργίας.
Πιασ' τ' αυγό και κούρευτο δλδ, αφού οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα συνηθίζουν οι όποιες επενδύσεις τους να γίνονται με φθηνό τραπεζικό δανεισμό (άλλη μεγάλη αμαρτία αυτή η σύνδεση βιομηχανικού και χρηματιστικού κεφαλαίου) και όχι από ίδια συσσωρευμένα κεφάλαια τα οποία έχουν στείλει για ανάπαυση στις ελβετικές τράπεζες.
Αυτού του είδους οι πολιτικο-οικονομικές επιλογές είναι (όπως έγραφε το 19ο αιώνα και πριν τον Μαρξ ο Μάλθους) που οδηγούν τον κόσμο στα οδοφράγματα.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Ιουν 2021, 19:33

bizeli έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Υποθέτω ότι αυτό το έγραψες γι' αστείο έτσι;
Γιατί αν το έγραψες σοβαρά πέφτεις πάραυτα στην ερασιτεχνική κατηγορία και στο επίπεδο των γριών περασμένων δεκαετιών που πίστευαν ότι οι κομμουνιστές θα τους πάρουν τις γίδες.
Και θα αποκόμιζα την εντύπωση ότι εναντιώνεσαι σε κάτι του οποίου αγνοείς ακόμα και τις βασικές αρχές επειδή το επιβάλλει η οικογενειακή σου παράδοση. :D
Ο μαρξισμός δεν είναι ενάντια στην ατομική ιδιοκτησία (αλλιώς δε θα είχε νόημα η παραγωγή με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό και τις ανθρώπινες καταναλωτικές ανάγκες) αλλά ενάντια στην ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής.
Τα κομμουνιστικά κόμματα (εκτός από επιστημονικό πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικό θεωρητικό υπόβαθρο που δεν έχουν την απαίτηση να έχει μελετήσει ο καθένας για να τα υποστηρίξει) έχουν και άμεσο πολιτικό πρόγραμμα προσβάσιμο στον οποιονδήποτε έχει απορίες για το τι πολιτική θα εφαρμόσουν.
Μια ματιά, τουλάχιστον για να έχει κάποιος μια βασική εικόνα των άμεσων αλλά και των στρατηγικών τους στόχων , δε θα έβλαπτε ακόμα και όταν έχει πρόθεση να το αμφισβητήσει έστω και από τη σκοπιά του ''έτσι είναι επειδή έτσι νομίζω'' και χωρίς να το πολυψάξει το ζήτημα.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ ότι είμαι άσχετη.
Αλλά όταν καταλάβετε κι εσείς ποτέ πώς θα λειτουργήσει αυτό το "πρόγραμμα λαοκρατία" in real life, ενημερώστε μας.
Προς το παρόν είναι ένα ανούσιο καταστατικό γεμάτο φαντασιώσεις.

Δεν είσαι άσχετη. Προκατειλημμένη είσαι. :D
Όταν καταλάβεις ότι (εδώ θα ρίξω κλισεδιά) τη θέση σου στην παραγωγή (υλικών ή πνευματικών προϊόντων) δεν την καθορίζει η κοινωνική σου συνείδηση αλλά το κοινωνικό σου είναι θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Ιουν 2021, 19:45

nemo έγραψε:bre mpizeli αστον να πει κατι και μην τον κοβεις!! θελω να μαθω που θα καταληξει
παλια που τα εψαχνα δλδ ειχα εμμονες παρακολουθουσα τα παντα στον κοσμο
τους οικονομολογους οχι και τοσο γιατι υπηρχαν πραγματα που δεν τα καταλαβαινα
και μη πω οτι και αυτοι πολλες φορες δεν καταλαβαινουν ο ενας στον αλλον
εβλεπα τους φιλοσοφους και αναλυτες και προπάντων αριστερους γιατι απο τους
δεξιους -τι αλλο θα πουν περα απο τα γνωστα- στο τελος κατεληξα να τους λυπαμαι
και μερικοι που ειχαν μια τσιπα παραδεχοταν πολλα και σε αλλα κραταγαν μια ουδετερη σταση αλλα οι πιο πολλοι ηταν για γελια ενω κομπαζαν και ελεγαν εναντιον του καπιταλισμου μολις εφτανε η ωρα να απαντησουν στα του κομμουνισμου
κολλαγε η γλωσσα και το βλεμμα πηγαινοερχοταν σε εκατο σημεια
και κανενας μα κανενας δεν εδωσε μια σαφη απαντηση

Από κομμουνιστές μόνο σαφέστατες απαντήσεις θα πάρεις.
Για να μπορέσεις όμως να τις επεξεργαστείς πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι όπως ζεις και όχι να ζεις όπως σκέφτεσαι.
Το νογάς αυτό ρε παπάρα που τολμάς να συγκρίνεις τον εθνικοσοσιαλισμό με τον κομμουνισμό; :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Ιουν 2021, 19:49

Ραν ταν πλαν έγραψε:Ρε συ αυτό ακριβώς νομιμοποιεί το νομοσχέδιο με την νομοθέτηση της απλήρωτης υπερεργασίας.
Να κοστίζουν στον εργοδότη όσο γίνεται πιο φθηνά οι ήδη υπάρχοντες εργαζόμενοι και παράλληλα να τον βγάλουν από την υποχρέωση νέων προσλήψεων.
Αλλάζοντας τη σχέση αναγκαίας και πρόσθετης εργασίας προς όφελος των εργοδοτών, μέσω της επέκτασης του ωραρίου εργασίας που αυτόματα μεταφράζεται σε μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης-μισθού, θεωρούν ότι συγκρατούν την τάση μείωσης του μέσου ποσοστού κέρδους των επιχειρηματιών (απόρροια της συνεχόμενης οικονομικής κρίσης αυτό) και πιθανολογούν την αύξηση του προσδοκώντας ότι αυξάνοντας μεσοπρόθεσμα την εκμετάλλευση θα επιτύχουν μακροπρόθεσμα, μέσω των υποθετικών επενδύσεων που θα προκύψουν από την αύξηση των κερδών, ανάκαμψη της ανεργίας.
Πιασ' τ' αυγό και κούρευτο δλδ, αφού οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα συνηθίζουν οι όποιες επενδύσεις τους να γίνονται με φθηνό τραπεζικό δανεισμό (άλλη μεγάλη αμαρτία αυτή η σύνδεση βιομηχανικού και χρηματιστικού κεφαλαίου) και όχι από ίδια συσσωρευμένα κεφάλαια τα οποία έχουν στείλει για ανάπαυση στις ελβετικές τράπεζες.
Αυτού του είδους οι πολιτικο-οικονομικές επιλογές είναι (όπως έγραφε το 19ο αιώνα και πριν τον Μαρξ ο Μάλθους) που οδηγούν τον κόσμο στα οδοφράγματα.

Και μετα πουλανε το παραμυθι οτι οι ''μεταρρυθμισεις'' θα προσελκυσουν νεες επενδυσεις που θα ριξουν την ανεργια! Κατα τα αλλα ειμαστε εμεις ιδεοληπτικοι και κολλημενοι.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 21 Ιουν 2021, 20:11

Εδώ είναι το καταστατικό του ΚΚΕ
https://www.kke.gr/export/sites/default ... gramma.pdf

Σε ποιο σημείο ακριβώς βλέπετε να υπάρχει κάποιο πολιτικό πρόγραμμα;
Εγώ βλέπω μια έκθεση ιδεών με επαναλαμβανόμενες αναλύσεις επί αναλύσεων ανακυκλώνοντας τις γνωστές τυποποιημένες εκφράσεις του ΚΚΕ αγγίζοντας τα όρια της φαντασιοπληξίας στο ύφος.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 21 Ιουν 2021, 20:23

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Δεν είσαι άσχετη. Προκατειλημμένη είσαι. :D
Όταν καταλάβεις ότι (εδώ θα ρίξω κλισεδιά) τη θέση σου στην παραγωγή (υλικών ή πνευματικών προϊόντων) δεν την καθορίζει η κοινωνική σου συνείδηση αλλά το κοινωνικό σου είναι θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα.

Δεν έχω πρόβλημα με τους ΚΚΕεδες. Μου φαίνεστε ιδιαίτερα συμπαθείς αλλά είναι κρίμα ρε σεις να σας τρολλάρει όλος ο κόσμος.
Δε λέω να απαρνηθείτε τελείως την ιδεολογία σας αλλά κάντε τουλάχιστον ένα update.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Ιουν 2021, 20:25

bizeli έγραψε:Δεν έχω πρόβλημα με τους ΚΚΕεδες. Μου φαίνεστε ιδιαίτερα συμπαθείς αλλά είναι κρίμα ρε σεις να σας τρολλάρει όλος ο κόσμος.
Δε λέω να απαρνηθείτε τελείως την ιδεολογία σας αλλά κάντε τουλάχιστον ένα update.

Προσωπικα δεν με απασχολει ιδιαιτερα γιατι δεν με νοιαζει να πεισω κανενα να ψηφισει ΚΚΕ. Και γω γελαω με οσους εχουν τρυπιο βρακι και ειναι δεξιοι ή περιμεναν οτι ο Αλεξης θα σκισει τα μνημονια αλλα περι ορεξεως.... :D

Ο κυριος λογος που ψηφιζω ΚΚΕ παντως δεν ειναι τοσο η ιδεολογια οσο οτι ειναι το μονο κομμα που ασχολειται με τα δικαιωματα των ιδιωτικων υπαλληλων και τα υποστηριζει ενεργα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 21 Ιουν 2021, 20:38

Λαχουρένιος έγραψε:Προσωπικα δεν με απασχολει ιδιαιτερα γιατι δεν με νοιαζει να πεισω κανενα να ψηφισει ΚΚΕ. Και γω γελαω με οσους εχουν τρυπιο βρακι και ειναι δεξιοι ή περιμεναν οτι ο Αλεξης θα σκισει τα μνημονια αλλα περι ορεξεως.... :D

Κοίτα κι εμένα η πρώτη μου ψήφος ήταν στο ΚΚΕ μ-λ αλλά τότε ήμουν 18 χρονών.
Μετά το γύρισα στα πιο mainstream αριστερά κόμματα και τώρα που σαρανταρίζω (39 για την ακρίβεια άντε) αναλόγως την συγκυρία.

Με ελκύει η ιστορία της αριστεράς αλλά στην πράξη επιλέγω μια πιο τεχνοκρατική αντίληψη της πραγματικότητας.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 21 Ιουν 2021, 20:40

Λαχουρένιος έγραψε:Ο κυριος λογος που ψηφιζω ΚΚΕ παντως δεν ειναι τοσο η ιδεολογια οσο οτι ειναι το μονο κομμα που ασχολειται με τα δικαιωματα των ιδιωτικων υπαλληλων και τα υποστηριζει ενεργα.

Οκ τίμιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Ιουν 2021, 20:45

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Προσωπικα δεν με απασχολει ιδιαιτερα γιατι δεν με νοιαζει να πεισω κανενα να ψηφισει ΚΚΕ. Και γω γελαω με οσους εχουν τρυπιο βρακι και ειναι δεξιοι ή περιμεναν οτι ο Αλεξης θα σκισει τα μνημονια αλλα περι ορεξεως.... :D

Κοίτα κι εμένα η πρώτη μου ψήφος ήταν στο ΚΚΕ μ-λ αλλά τότε ήμουν 18 χρονών.
Μετά το γύρισα στα πιο mainstream αριστερά κόμματα και τώρα που σαρανταρίζω (39 για την ακρίβεια άντε) αναλόγως την συγκυρία.

Με ελκύει η ιστορία της αριστεράς αλλά στην πράξη επιλέγω μια πιο τεχνοκρατική αντίληψη της πραγματικότητας.

Aν εβλεπα προκοπη απο πιο μετριοπαθη αριστερα κομματα θα τα ψηφιζα, αλλα μετα τα οσα εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ (και το ΠΑΣΟΚ παλιοτερα) δεν ψηνομαι.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”