Το πανε μεχρι το 95 λεπτο

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Re: Το πανε μεχρι το 95 λεπτο

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 27 Απρ 2015, 15:24

Λαχουρένιος έγραψε:
Alkiviades έγραψε:Και, όχι ρε λαχουρ, δεν είναι το πρόβλημα του δημόσιου τομέα οι αποδοχές των ΔΥ σε σχέση με την "απόδοση" τους. Τι διάτανο μπαίνεις στις λογικές των φιλελέδων, που μετράνε τις κουράδες μας στις τουαλέτες της εταιρείας να δουν αν ξοδέψαμε πέντε λεπτά παραπάνω στη χέστρα, να μας τις αφαιρέσουν από το μισθό

Δε μιλαω για υπερβολες,αναφερομαι σε περιπτωσεις που οντως τα ξυνουν και ειναι ΠΟΛΛΕΣ,περα απο το πως τις χρησιμοποιουν προπαγανδιστικα οι φιλ.

Οι απολαβες οντως δεν ηταν ποτε μεγαλες,ουτε και τις καλες εποχες.Μεταξυ 1000αρικου και 1500αρικου απ'οτι θυμαμαι.Μερικες κατηγοριες ειχαν ομως χοντρα εφαπαξ,κυριως ενστολοι και ΔΕΚΟ.

Ο ΔΤ ηταν καλος απο αποψη μονιμοτητας και χαλαροτερων ρυθμων,δεν ειναι οτι πηγαινες εκει για να γινεις πλουσιος.

+100%, κρα για να αρθρωσουμε το αυτονοητο ρε γμτ.

προσεξε το λαχου, συμφωνει μαζι σου ενα νεοφιλελε σκουπιδι.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 27 Απρ 2015, 15:30

Ρεκ_ _μας έγραψε:
Alkiviades έγραψε:
Ρεκ_ _μας έγραψε:
Alkiviades έγραψε:Για να μην κάθομαι να σου γράφω σεντόνια (και δεν έχω και χρόνο) πάρε ένα άρθρο από την κομμουνιστική επιθεώρηση που τα λέει καλύτερα απ' ότι θα τα γράψω εγώ :D

http://www.komep.gr/2008-teyxos-1/h-koi ... s-enothtas

δε μιλάω για την εργατική αριστοκρατία, αλλά για τη διαφορά μεταξύ παραγωγικής και μη παραγωγικής εργασίας. ξέρεις τι εννοώ.

το εν λόγω κείμενο καλύπτει όλες τις εκφάνσεις των διαφοροποιήσεων μεταξύ των εργαζομένων, διάβασε το πρώτα και μετά να βγάζεις συμπεράσματα. Αϊντε, να μάθετε και πέντε πράματα, ξερόλες :s_crazy

πω πω καψόνι μεσημεριάτικο. :s_crazy
το διάβασα και επιμένω. οι διαφορές στο επίπεδο συνειδητότητας των εργαζομένων, έχουν να κάνουν με το αν η εργασία που κάνουν είναι παραγωγική, αν παράγει δλδ άμεση υπεραξία, ή είναι εργασία που εξαρτάται από τη σφαίρα κυκλοφορίας του κεφαλαίου ή που συμβάλλει στη ρευστοποίηση της υπεραξίας και της διανομής των εμπορευμάτων. :fico:

ή που δεν το διάβασες
ή που δεν κατάλαβες τι διάβαζες
ή που είσαι stubborn as an ass

...θα στοιχημάτιζα το τρίτο :s_cool

Λαχούρ, νομίζω ότι έχεις φάει μια γερή δόση κοινηλογικής των φιλελέδων... τι σχέση έχει ακριβώς ότι μια μερίδα των ΔΥ τα ξύνουν με οτιδήποτε? Και μια μερίδα των ΙΥ τα ξύνουν, δεν βλέπω να παθαίνεις κανα ταράκουλο με αυτό.

Πω πω ρε πστ, έχουν μολύνει το σύμπαν οι πστδ οι φιλελέδες :s_cool
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Απρ 2015, 15:34

Εχει σχεση γιατι οι ΔΥ,οπως και ολο το κρατος,πληρωνονται κατα κανονα απο τα γνωστα υποζυγια,δηλαδη μισθωτους και συνταξιουχους.
Οταν πληρωνονται λοιπον ενα Χ ποσο,και εμενα μου επιστρεφονται πισω υπηρεσιες αξιας Χ-Υ (οπου Υ η απωλεια λογω ξυσιματος και αλλων παραγοντων),τοτε καποιοι απλα ταιζονται στο τζαμπα.

Στον ΙΤ ειναι διαφορετικα,το ξυσιμο του υπαλληλου ειναι εις βαρους του αφεντικου.Ο καταναλωτης θα δωσει ενα Χ ποσο και θα παρει ενα εμπορευμα ισης αξιας.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 27 Απρ 2015, 15:36

Λαχουρένιος έγραψε:Εχει σχεση γιατι οι ΔΥ,οπως και ολο το κρατος,πληρωνονται κατα κανονα απο τα γνωστα υποζυγια,δηλαδη μισθωτους και συνταξιουχους.
Οταν πληρωνονται λοιπον ενα Χ ποσο,και εμενα μου επιστρεφονται πισω υπηρεσιες αξιας Χ-Υ (οπου Υ η απωλεια λογω ξυσιματος και αλλων παραγοντων),τοτε καποιοι απλα ταιζονται στο τζαμπα.

Στον ΙΤ ειναι διαφορετικα,το ξυσιμο του υπαλληλου ειναι εις βαρους του αφεντικου.Ο καταναλωτης θα δωσει ενα Χ ποσο και θα παρει ενα εμπορευμα ισης αξιας.

Εργάζεσαι?
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Απρ 2015, 15:38

Ναι
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 27 Απρ 2015, 15:39

Alkiviades έγραψε: Λαχούρ, νομίζω ότι έχεις φάει μια γερή δόση κοινηλογικής των φιλελέδων... τι σχέση έχει ακριβώς ότι μια μερίδα των ΔΥ τα ξύνουν με οτιδήποτε? Και μια μερίδα των ΙΥ τα ξύνουν, δεν βλέπω να παθαίνεις κανα ταράκουλο με αυτό.

ειναι ισως επειδη οι ξυστιδες ΙΥ, δεν πληρωνονται δια βιου απο τον λαο, απτον κρατικο προυπολογισμο και απο τα δανεικα που βαρυνουν τον λαο, αλλα απο ιδιωτες. Δεν ξερω βεβαια αν η μαρξιστικη διαλεκτικη το αποδεχεται αυτο ως επιχειρημα ή αν θεωρει πορτοφολι κρατους και ιδιωτη ενα και το αυτο ... πλιζ πες μας ειμαστε ολοι αφτια ...

μια διευκρινηση : και ο κρατικοδιαιτος-διαπλεκομενος ΙΥ στην πραγματικοτητα ειναι οντως ΔΥ.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 27 Απρ 2015, 15:41

Λαχουρένιος έγραψε:
Ρε ρεκλα με καμια κνιτισσα χοντροπεριπτερου εμπλεξες και μου γινες ξεφτερι?

διαβάζω ρε. μαρξ, λένιν, ένγκελς, πουλαντζά, τρότσκι, μπακούνιν και καμιά εκατοστή ακόμα σύγχρονους μαρξιστές.
να το κεφάλαιο το περνάω τώρα τρίτη φορά και είμαι στο κβ σελ641 για τη διανομή της υπεραξίας και τη θεωρία της εγκράτειας.
και από λένιν περνάω στα γρήγορα τέταρτη φορά τα άπαντα και είμαι στον τόμο10 σελ197 στις πολιτικές σοφιστείες που είναι σαν να περιγράφει το σύριζα και την πολιτική του 110 χρόνια πριν.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 27 Απρ 2015, 15:47

nik_killthemall έγραψε:

μια διευκρινηση : και ο κρατικοδιαιτος-διαπλεκομενος ΙΥ στην πραγματικοτητα ειναι οντως ΔΥ.

λαχούρ, με αυτό συμφωνείς, αν δεν τόχεις καταλάβει. με έναν εμμονικό νεοφίλη, που θεωρεί τους ΔΥ μιαρούς, τροφή για τους χοίρους (και τους ΙΥ ακόμη χειρότερους, φυσικά, αφού όπως ξαναείπα δεν τον ενδιαφέρει να δει κάποιον να προκόβει, απλώς θέλει να δει τους ΔΥ στα γόνατα).

Αφού μου λες ότι εργάζεσαι, αν ήσουν μισθωτός του ΙΤ (όπως είμαι εγώ) θα περίμενα να αντιμετωπίζεις διαφορετικά το θέμα. Ας πούμε, ένας ξυσταρχίδης συνάδελφος, δεν λειτουργεί σε βάρος του "αφεντικού", γιατί 99 στις 100 είναι ρουφιάνος, γκόμενα, συγγενής του αφεντικού. Τουτέστιν, λειτουργεί εις διπλούν αντισυναδελφικά, διότι ΚΑΙ αναγκάζει εσένα να κάνεις τη δουλειά του ΚΑΙ ταυτόχρονα έχει προνομιακή σχέση παρότι δεν εργάζεται.

Οπότε, μάλλον αυτοπαπασχολούμενος είσαι, γι' αυτό μοιράζεσαι τις αντιΔΥ ευαισθησίες του συναδέλφου σου κίλη-νεοφίλι :D
0 .

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 27 Απρ 2015, 15:51

Ρεκ_ _μας έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Ρε ρεκλα με καμια κνιτισσα χοντροπεριπτερου εμπλεξες και μου γινες ξεφτερι?

διαβάζω ρε. μαρξ, λένιν, ένγκελς, πουλαντζά, τρότσκι, μπακούνιν και καμιά εκατοστή ακόμα σύγχρονους μαρξιστές.
να το κεφάλαιο το περνάω τώρα τρίτη φορά και είμαι στο κβ σελ641 για τη διανομή της υπεραξίας και τη θεωρία της εγκράτειας.
και από λένιν περνάω στα γρήγορα τέταρτη φορά τα άπαντα και είμαι στον τόμο10 σελ197 στις πολιτικές σοφιστείες που είναι σαν να περιγράφει το σύριζα και την πολιτική του 110 χρόνια πριν.

Ελα ρε Ραν ταν πλαν μη μας πεις........ολα αυτα εσυ τα κανεις?

Ουαουου... :o
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Απρ 2015, 15:53

Βρε ανθρωπε,εγω λεω για το πως επηρεαζει το ξυσιμο τον καταναλωτη-πολιτη στον ΙΤ και στον ΔΤ αντιστοιχα (οχι τον εργαζομενο),και λεω πως στον ΔΤ ειναι πολυ πιο σοβαρο να ξυνεται,για αυτονοητους λογους.

Σε ο,τι αφορα τους συναδελφους των ξυστιδων,αυτοι την πληρωνουν και στον ΙΤ και στον ΔΤ.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”