Βγήκε ο Κασσέλαρος;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Βγήκε ο Κασσέλαρος;

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 02 Οκτ 2023, 14:04

Αντιγραφή από το Ριζοσπάστη.
Απόσπασμα από άρθρο του Κ. Μπορμπότη μέλους του τμήματος Ιδεολογίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μια υποψηφιότητα κενή περιεχομένου;

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη συχνά παρουσιάστηκε ως μια υποψηφιότητα χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.
Ενώ συνοδεύτηκε και από ορισμένα «κωμικά» περιστατικά (ο νέος πρόεδρος μπέρδευε βουλευτές της ΝΔ που τους περνούσε
για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε ανοιχτά άγνοια για σημαντικά πολιτικά θέματα κ.λπ.).
Παράλληλα, τσουβαλιάστηκαν σε μια συζήτηση περί «μεταπολιτικής» πολλές ετερόκλητες πλευρές, άλλες λιγότερο ή περισσότερο χρήσιμες, που όμως επί της ουσίας έκρυβαν ότι η ατζέντα που πρόβαλλε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και όταν γινόταν με συνθηματολογικό τρόπο, δεν ήταν μη πολιτική, αλλά είχε σαφείς αιχμές.

Ο ίδιος έκανε όσο πιο σαφές μπορεί ότι μιλάει για την «υγιή επιχειρηματικότητα», για ένα «ελληνικό καπιταλιστικό όνειρο» όπου όλοι τάχα μπορούν να κερδίζουν, πρόβαλλε θέσεις όπως η ανάπτυξη μισθοφορικού στρατού στη θέση της υποχρεωτικής θητείας και προτάσεις που έμοιαζαν με άμεση μεταφορά των θέσεων των Δημοκρατικών των ΗΠΑ.
Κυρίως, προέβαλε ως πρώτο και βασικό πλεονέκτημα της υποψηφιότητάς του την υποσχόμενη διαχειριστική δεινότητα που του έχει προσδώσει το πέρασμά του από τις χρηματιστηριακές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, δηλαδή την ικανότητά του να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική της αστικής διαχείρισης, αξιοποιώντας σε αυτή τη βάση και τον κάλπικο αντικυβερνητισμό με τον οποίο τράφηκε τόσα χρόνια το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η λογική αυτή αποτελεί εξάλλου ακόμη πιο «βολικό» αντίπαλο για την κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του μεταξύ τους διαγκωνισμού για την καταλληλότητα στην αστική διαχείριση.

Ούτε βέβαια είναι καθόλου θολό το πολιτικό επιτελείο που εμφανίστηκε να πλαισιώνει τον Στ. Κασσελάκη.
Μιλάμε για γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν παίξει σημαντικό κυβερνητικό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Ν. Παππάς, πρ. υπουργός Τηλεπικοινωνιών και άμεσα εμπλεκόμενος στους ρυπαρούς ενδοαστικούς ανταγωνισμούς των ΜΜΕ την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Πολάκης με θητεία στα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, ο Γ. Τσίπρας με θητεία στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Ευ. Αποστολάκης, πρ. υπουργός Εθνικής Αμυνας, στον οποίο αξίζει να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε πρόσφατα προτείνει υπουργική θέση, την οποία αρχικά αποδέχθηκε αλλά στη συνέχεια τελικά απέρριψε.
Τέτοια ...άβυσσος χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ. Ούτε για αστείο δηλαδή δεν μπορεί να γίνεται λόγος για «νέα και άφθαρτα» πρόσωπα, πολύ περισσότερο που στο πλευρό του Ευ. Αποστολάκη επανεμφανίστηκε πριν μερικές μέρες ο Π. Καμμένος, ενώ επίσης φημολογείται προσέγγιση της νέας ηγεσίας με τον Ν. Κοτζιά.

Με άλλα λόγια, υπάρχει πολιτικό περιεχόμενο, συνέχεια του προηγούμενου, και είναι γνωστό και εχθρικό για τον λαό. Αντικατοπτρίζει την προδιαγεγραμμένη πορεία ολοένα και μεγαλύτερης προσαρμογής στις ανάγκες της καπιταλιστικής διαχείρισης.

Να βάλουμε και το τι έγραφε ο Ριζοσπάστης το 2008 επί τη ευκαιρία της εκλογής Τσίπρα στην ηγεσία του συριζα; :D
Δε χρειάζεται.
Η συνέχεια και μέχρι το 2023 δικαίωσε μέχρι κεραίας την εκτίμηση του ΚΚΕ για την πορεία του Αλέξη στο τιμόνι του κόμματος της αριστεράς των ευκαιριακών μελών των 2 ευρώ. :fico:
Το 2038 και πάλι θα βρεθούν κάποιοι αφελείς να αναρωτηθούν ότι ''πώς διάλο ήξεραν εκεί στο ΚΚΕ το μακρινό 2023 το πού θα το πάει ο Κασσελάκης''.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Οκτ 2023, 18:16

Ναι τέτοια γράφε και θα πάει ο Λαχουρενιος να ψηφίσει Κασσελακη.

ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ. Το φτυάρι να το βάλετε στο δημαρχείο σαν μουσειακό.

Το ανέκδοτο της ημέρας είναι ο αριστερός πήγε στη νέα Ιωνία Βόλου :angry: και φτυαρισε μια φτυάρια λάσπη... χωρίς τον Κασσελακη πως θα καθαρίζε ο Βόλος; τον περιμένουν και στην Λάρισα για μια φτυάρια.

FB_IMG_1696260373419.jpg

Φωτογραφήθηκε το παλληκάρι και τώρα το Μπιζέλι θα λέει ότι εμείς το κάνουμε ζήτημα.

Επίδειξη λαϊκισμού από Κασσελάκη στον Βόλο! Έβαλε γαλότσες και έπιασε το φτυάρι

....

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε μάλιστα να παρουσιάσει ακόμη ένα...σόου! Βγάζοντας τα παπούτσια του, βάζοντας γαλότσες και πιάνοντας το φτυάρι για να απομακρύνει τις λάσπες από σπίτι πλημμυροπαθή. Από δίπλα, δεν έλειπαν φυσικά οι κάμερες, οι οποίες απαθανάτισαν κάθε στιγμή του Στέφανου Κασσελάκη.

.....

https://www.vradini.gr/article/politiki ... -to-ftyari
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Οκτ 2023, 20:03

Ραν ταν πλαν έγραψε:Αντιγραφή από το Ριζοσπάστη.
ε'.

αυτο οτι το κκε ειναι προφητης δεν εχει καμια ισχυ αφου στο κεντρικο μοτο απετυχε παταγωδώς...ακομη και στην κριτικη στο συριζα ο συριζας εξαρχης αυτο δηλωνε
ενα λαιτ αριστερο κομμα και αν δεν το γνωριζαν οι περισσοτεροι ψηφοφοροι του
δεν φταιει ο συριζας
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 02 Οκτ 2023, 20:54

Τώρα το τι χαμός γίνεται για το φτυάρι του Στέφανου, δεν το φαντάζεστε, ενδεικτικά δείτε:

https://m.facebook.com/groups/924148007 ... 818800102/

https://www.facebook.com/10000036453111 ... U6jX7Pakl/

https://www.facebook.com/10006924227610 ... hxBfozHRl/

Το φτυάρι του Στέφανου θα παίξει και σε επιθεωρήσεις θυμηθείτε το. Είναι τόσο ευρηματικός που αύριο μπορεί να παίξει κάτι άλλο ποιος ξέρει;

Sano (Σανο)

FB_IMG_1696310461239.jpg

FB_IMG_1696310352873.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 03 Οκτ 2023, 13:04

FB_IMG_1696327342077.jpg

Το έχουν εφαρμόσει όλοι το κολπακι όσο είναι αντιπολίτευση.

FB_IMG_1696328883372.jpg

FB_IMG_1696328888576.jpg

FB_IMG_1696328898222.jpg

Μεταπολίτευση δεν θέλατε χόρτασε την δημοκράτες.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Οκτ 2023, 17:10

ελεος πλουτων ! τα ξερουμε ηδη και αρκετα με τον κασσελακη
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Οκτ 2023, 21:04

Λαχουρένιος έγραψε:Eπειδή αυτό σημαίνει ότι οι διαφορές με την ΝΔ θα γίνουν ακόμα πιο δυσδιάκριτες. Σε ικανοποιεί μια ροζ ΝΔ?

Αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι θα γίνει. Μα και να γίνει έχω ήδη απαντήσει σε αυτό.
Ότι δε μου αρέσουν τα στεγανά όρια. Ίσα ίσα σου είπα ότι ένας συνδυασμός "δεξιού προφίλ" (που σημειωτέον το δεξιό προφίλ δόθηκε αυθαίρετα σε Κασσελάκη αλλά ας πούμε ότι ισχύει) και αριστερής παράταξης το βρίσκω θετικό.
Εσύ από πού κρίνεις ότι ο κασσελάκης θα μετατρέψει το κόμμα σε ροζ ΝΔ; Επειδή είναι εφοπλιστής; Επειδή σπούδασε σε ιδιωτικά πανεπιστήμια; Επειδή φοράει δερμάτινα παπούτσια;
Δλδ ως αρχηγός ενός αριστερού κόμματος έπρεπε να μπει κάποιος ρακένδυτος παλιάτσος ... παιδί του λαού;
Το πώς του τα έφερε η ζωή δεν έχει σημασία και τι ιδεολογία υπηρετεί απαραίτητα. Άλλωστε και ο ίδιος έχει δώσει τις εξηγήσεις του πάνω σε αυτό.
Αλλά και πάλι έχω εξηγήσει 100 φορές ότι το βλέπω αλληλοσυμπληρωματικά το θέμα μεταξύ Κασέλ και κόμματος. Ο Κασέλ έχει να δώσει και το κόμμα να πάρει και το αντίστροφο ακόμα και αν είναι δύο ετερόκλητα πράγματα.

Τέλος εμένα σε κάποια θέματα με εκφράζει η δεξιά και σε άλλα η αριστερά. Και γενικά μου αρέσει στην πολιτική να ψηφίζω πρόσωπα. Υπάρχουν και πολιτικοί της ΝΔ που μου αρέσουν. Αν όχι μου αρέσουν... τουλάχιστον τυχαίνει να συμφωνώ κατά καιρούς μαζί τους σε συγκεκριμένα θέματα.
Και πριν πολλά πολλά χρόνια (στο πολύ πολύ παλιό) είχα ανοίξει και ένα νήμα γιατί οι εκλογές να μην είναι προσωποπαγείς.
Στο λέω για να σου δώσω να καταλάβεις ότι γενικά έχω μια τέτοια φιλοσοφία. Δεν την απέκτησα τώρα εξαιτίας του Κασέλ.

Αλλά γενικά ρε φίλε τώρα που το σκέφτομαι μας ψέγεις για ένα πρόσωπο λες και ψηφίσαμε τον φύρερ ξέρω γω. Δλδ λες και ψηφίσαμε κανέναν μπράβο της νύχτας ή τον Ρουπακιά ξέρω γω. Κάτι πολύ έξω από τα πιστεύω μας.
Εντάξει σου λέω εμένα προσωπικά δε με απασχολεί αν κάποιος είναι λίγο πιο δεξιά ή λίγο πιο αριστερά ή λίγο πιο κέντρο.
Με ενδιαφέρει η πολιτική που εφαρμόζεται να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας. Και αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Τώρα αν θα το πεις αριστερά ή δεξιά ... δε με ενδιαφέρει κιόλας.
Άλλωστε ποια αριστερά και δεξιά ρε φίλε;
Υπάρχουν ακόμα αυτά;

Λαχουρένιος έγραψε:Απλά τον ψήφισες επειδή σου φαίνεται συμπαθής δηλαδή? Αυτά που λες για τον Κασελλάκη είναι κριτήρια επιλογής φίλου ή συντρόφου όχι αρχηγού. Δεν βλέπω κάποια αναφορά σε πολιτικές θέσεις.

Ρε συ λαχουρ εξήγησα γιατί τον ψήφισα. Ένας από αυτούς τους λόγους ναι είναι και γιατί μου είναι συμπαθής.

Λαχουρένιος έγραψε:Εγώ ψήφισα ΚΚΕ και πέφτω για ύπνο ενώ εσυ ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ και Κας και μετά τι? Έκανες έφοδο στα χειμερινά? Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι τίποτα, ενώ η ψήφος στον Κασελλάκη είναι κάτι?

Στη δεδομένη στιγμή ναι ήταν κάτι.

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν έχω λόγο να εμπιστευτώ ένα κόμμα που επανειλημμένα κοροιδεύει στα μούτρα τους ψηφοφόρους του (όποιον αρχηγό και αν βάλει) και πλεόν ούτε το αφήγημα της χαμένης ψήφου έχει βάση πλέον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για την ΝΔ ούτε καν σε εκλογικό επίπεδο. Τι 8% που παίρνει το ΚΚΕ τι 18% που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σιγά τα αυγά.

Δε σου μίλησα για λογική "χαμένης ψήφου". Δεν θεωρώ ψήφο στο ΚΚΕ χαμένη ψήφο.
Χαμένη ψήφο θεωρώ να ψηφίσεις ένωση ψαροντουφεδακων πχ.
Ψήφος στο ΚΚΕ είναι χαμένη συνείδηση. Ο ψηφοφόρος του ΚΚΕ θεωρεί ότι έχει κάνει το καθήκον του και εν συνεχεία αποτραβιέται από την κοινή ζωή του τόπου.
Έχετε μια λογική "εμείς σας είπαμε να ψηφίσετε ΚΚΕ..." οπότε από κει και πέρα ό,τι και αν γίνει μας αξίζει που τα παθαίνουμε αφού δεν επιλέξαμε τον κομμουνισμό τη μόνη σωστή λύση.

Λαχουρένιος έγραψε:Από που και ως που?

Το you asked for το είπα ως σχήμα λόγου. Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα.
Δλδ ακόμα και αν ο κασσελάκης θεωρείται ο απόπατος της ελληνικής πολιτικής σκηνής... κάπως οδηγηθήκαμε ως εδώ.
Δεν γίνονται τυχαία τα πράγματα. Κάπως το ένα φέρνει το άλλο. Για αυτό μίλησα για ευθύνες της κοινωνίας.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Οκτ 2023, 22:36

εγω θα προτιμουσα τον ρουπακια παντως γιατι κατι θα εκανε απο τους αλλους
που ειναι απλοι διαχειριστες και θυμαμαι στο φβ ειχαμε κανει το προφιλ του κουλι
εκεινες τις μερες που γινοταν προεδρος στην νδ μαζι με εναν γνωστο δημοσιογραφο
και δεν πεσαμε καθολου εξω -μα το θεο σας λεω αφου και εγω επαθα πλακα
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Οκτ 2023, 10:22

nemo έγραψε:ελεος πλουτων ! τα ξερουμε ηδη και αρκετα με τον κασσελακη

Με ποιον θες να ασχοληθούμε σε ενα θέμα για τον Κασσελακη;

:sealed:

Μήπως θες να τον λιβανισουμε τον ανηξερο που πήγε στο σπίτι της θείας βουλευτή του και έκανε ότι δεν ήξερε σε ποιον μιλούσε

https://fb.watch/nsONAQHu7D/

Θυμάστε τον Τσίπρα που έβγαινε από το παραβάν και σαλιωνε το αυτοκόλλητο του φακέλου.

tsipr2.jpg

Ε! Βρέθηκε χειρότερος, ο Κασσελακης δεν ξέρει που να βάλει το στεφάνι. Χαρείτε τον.

https://fb.watch/nsWghw7-GD/

Αυτός θέλει να μας κυβερνήσει και να μας σώσει....
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 04 Οκτ 2023, 12:36

Λαχουρένιος έγραψε:Eπειδή αυτό σημαίνει ότι οι διαφορές με την ΝΔ θα γίνουν ακόμα πιο δυσδιάκριτες. Σε ικανοποιεί μια ροζ ΝΔ?

Τι είναι αυτά που λες ρε; :D
Σιγά μην περίμενε τον όποιο τυχαίο ''Κασσελάκη'' ο συριζα για να γίνει ροζ νουδου.
Και λίγο σχετικός να είναι κάποιος με τη σύγχρονη πολιτική ιστορία ξέρει ότι ο συριζα, τα τελευταία τριάντα χρόνια,
έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του άθλιου πολιτικού μας σκηνικού, υπερψηφίζοντας εκατοντάδες αντιλαϊκά νομοσχέδια του πασοκ και της νουδου, πράγμα που του ανταπέδωσαν την περίοδο που συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά και από ευγένεια
έκανε τόσο σκληρή αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη που την προηγούμενη τετραετία του υπερψήφισε πάνω από το 50% των νομοσχεδίων που έφερε στη βουλή.
Στην ουσία ο συριζα από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα συγκυβερνά με τον τρόπο του και έχει φέρει εις πέρας την αποστολή του,
της υπεράσπισης της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού, πουλώντας αριστεριλίκι και αποροφώντας τις όποιες λαϊκές αντιδράσεις προκύπτουν και που δυνητικά θα μπορούσαν να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις για το σύστημα.
Έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ για το ποιος είναι ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων τύπου συριζα σήμερα, πασοκ παλιότερα
και διάφορων άλλων στο παρελθόν τα οποία δραστηριοποιούνται σε ανεπτυγμένα καπιταλιστικά κράτη και δουλειά τους είναι
να εισπράττουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να την εκφυλίζουν με αριστερά συνθήματα και να τη μετατρέπουν σε απογοήτευση τύπου
''όλοι ίδιοι είναι''.
Σήμερα που η παλιά δοκιμασμένη συνταγή του ''αριστεριλικιού'' δεν τραβάει ανέσυραν από το παρελθόν τη συνταγή του χαρισματικού ηγέτη, όπως έκαναν κάποτε οι απέναντι τους με το Γιωργάκη, με τη σιγουριά του ότι ναι μεν κάποιοι από τους ψηφοφόρους τους που αισθάνονται τυπικά αριστεροί θα πάνε αριστερότερα αλλά θα κρατήσουν και θα αυγατίσουν
τους χαχόλους που αλληλοπροσφωνούνται ''σύντροφοι'' και πιστεύουν σε παραμύθια με πρίγκιπες και με αυτό τον τρόπο θα ρίξουν τον Μητσοτάκη, θα ξαναπάρουν την εξουσία και θα προετοιμάσουν το έδαφος για την πανηγυρική ανάδειξη
του ανηψιού του στην πρωθυπουργία.
Όχι;
Κάτσε και θα δεις και ίσως τότε πειστείς ότι η νεοελληνική μικροαστική ξεφτίλα δεν έχει πάτο. :fico:

Υ.Γ. Ερώτηση κρίσεως.
Γιατί ο μαρξιστικός-λενινιστικός συριζα του 2015 συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά του Καμμένου και όχι με το κεντροαριστερό πασοκ ή την κεντροδεξιά νουδου. :fico:
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”