ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Ιουν 2021, 13:39

nemo έγραψε:
υσ...αλλα με εβαλες σε σκεψεις πανω σε αυτο
αν δλδ δεν υπηρχε ο καπιταλισμος σαν αντιπαλος τι θα συνεβαινε με την οικονομια;

Ρε γμ το σεχταρισμό μου θα συνεννοηθούμε εδώ μέσα; :D
Σε ρώτησα το πώς αντιλαμβάνεσαι την ''οικονομία'' και μου απαντάς ότι κάποιοι έχουν περισσότερα γιατί τα βρήκαν από τον πατέρα τους; :fico:
Για βάλε τη γκλάβα σου να δουλέψει λίγο και σκέψου το τι σημαίνει οικονομία στον καπιταλισμό.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Ιουν 2021, 13:49

Ραν ταν πλαν έγραψε:
nemo έγραψε:
υσ...αλλα με εβαλες σε σκεψεις πανω σε αυτο
αν δλδ δεν υπηρχε ο καπιταλισμος σαν αντιπαλος τι θα συνεβαινε με την οικονομια;

Σε ρώτησα το πώς αντιλαμβάνεσαι την ''οικονομία'' και μου απαντάς ότι κάποιοι έχουν περισσότερα γιατί τα βρήκαν από τον πατέρα τους; :fico:
Για βάλε τη γκλάβα σου να δουλέψει λίγο και σκέψου το τι σημαίνει οικονομία στον καπιταλισμό.

ρε κανε την αρχη τι ακριβως θελεις να πεις γιατι μπορει να εννοουμε το ιδιο πραγμα
με διαφορετικες λεξεις ....το τι σημαινει η οικονομια στον καπιτ..ολοι το γνωριζουμε
αφου το βιωνουμε καθε μερα -εξωθει τον ανθρωπο σε ενεργειες περα των οποιων δυνατοτητων διαθετει και σε ψυχοαναγκατικες συμπεριφορες κλπ κλπ

δεν παει αλλου το μυαλο μου
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Ιουν 2021, 14:02

bizeli έγραψε:Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν πεις στον κόσμο "πάμε restart όλα";
Ρίξτε ό,τι τίτλους ιδιοκτησίας έχετε στον τορβά και πάμε για ανακατανομή. Θα τα έχουμε όλα από κοινού.
:laugh1:

Υποθέτω ότι αυτό το έγραψες γι' αστείο έτσι;
Γιατί αν το έγραψες σοβαρά πέφτεις πάραυτα στην ερασιτεχνική κατηγορία και στο επίπεδο των γριών περασμένων δεκαετιών που πίστευαν ότι οι κομμουνιστές θα τους πάρουν τις γίδες.
Και θα αποκόμιζα την εντύπωση ότι εναντιώνεσαι σε κάτι του οποίου αγνοείς ακόμα και τις βασικές αρχές επειδή το επιβάλλει η οικογενειακή σου παράδοση. :D
Ο μαρξισμός δεν είναι ενάντια στην ατομική ιδιοκτησία (αλλιώς δε θα είχε νόημα η παραγωγή με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό και τις ανθρώπινες καταναλωτικές ανάγκες) αλλά ενάντια στην ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής.
Τα κομμουνιστικά κόμματα (εκτός από επιστημονικό πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικό θεωρητικό υπόβαθρο που δεν έχουν την απαίτηση να έχει μελετήσει ο καθένας για να τα υποστηρίξει) έχουν και άμεσο πολιτικό πρόγραμμα προσβάσιμο στον οποιονδήποτε έχει απορίες για το τι πολιτική θα εφαρμόσουν.
Μια ματιά, τουλάχιστον για να έχει κάποιος μια βασική εικόνα των άμεσων αλλά και των στρατηγικών τους στόχων , δε θα έβλαπτε ακόμα και όταν έχει πρόθεση να το αμφισβητήσει έστω και από τη σκοπιά του ''έτσι είναι επειδή έτσι νομίζω'' και χωρίς να το πολυψάξει το ζήτημα.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Ιουν 2021, 14:13

αν καταλαβα καλα πλησιαζετε στις θεσεις του εθνικοσοσιαλισμου ή οπως το λεει
ο καθενας ή το εννοει -εμενα αυτη η λεξη παντως δεν με ενθουσιαζει
υσ..ωραια μεινε σε αυτην την θεση και μην τολμησεις να αλλαξεις ουτε ενα γραμμα
:D για να εχουμε να σταθερη βαση για συζητηση
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Ιουν 2021, 14:21

nemo έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

ρε κανε την αρχη τι ακριβως θελεις να πεις γιατι μπορει να εννοουμε το ιδιο πραγμα
με διαφορετικες λεξεις ....το τι σημαινει η οικονομια στον καπιτ..ολοι το γνωριζουμε

Ρε άσε τι νομίζουμε όλοι και πες τι νομίζεις εσύ.
Για να βοηθήσω, ακούς στις ειδήσεις για οικονομικούς δείκτες που παρουσιάζουν την πορεία της οικονομίας.
Και μιλάνε για αρνητικούς ή θετικούς συγκριτικούς δείκτες των επενδύσεων, του ΑΕΠ, του ποσοστού κερδών, της πορείας του χρηματιστηρίου, του συνόλου της παραγωγής εμπορευμάτων και υπηρεσιών κλπ κλπ κλπ.
Ποτέ δε σκέφτηκες ότι καλά όλα αυτά, αλλά τι είναι αυτό που τα κάνει να λειτουργούν ως σύνολο και γιατί ενώ έχουμε αύξηση του ΑΕΠ το δικό σου εισόδημα έμεινε το ίδιο ή και μειώθηκε.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Ιουν 2021, 14:43

τωρα περιγραφεις οτι πιο σαπιο στον καπιταλισμο ..και δεν εχω σπουδασει οικονομια
για να μπω σε λεπτομερειες τεσπα θα προσπαθησω με δικα μου λογια
οταν η πολιτικη εδωσε στους οικονομολογους τεχνοκρατες τα κλειδια
θα δουμε και πολλα αλλα ακομη θα δουμε το αερινο χρημα αυτο που δεν
υπαρχει πουθενα να δανειζεται εκατο φορες και στις δεκα να κατασχονται περιουσιες
αυτες οι δεκα ανταλλασσονται με την πραγματικη αξια και ειναι η υπεραξια
που πηγαινει σε καποιους
-δεν εχω χρονο για σοβαρη σκεψη και ειδικα σε οικονομια
-δωσμου μασημένη την τροφη και ζωγραφιστα γιατι αλλιως για να πω κατι
θα πρεπει να διαβασω πανω απο δεκα βιβλια και παλι λιγα λεω
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Ιουν 2021, 15:44

επισης μια ακομη διαφορα που γλεπω λεμε μεταξυ κομμουνισμου
και εθνικοσοσιαλισμου ειναι οτι ο σταλιν αφου κοινονικοποιησε
την παραγωγη δεν εκανε το ιδιο και στους ανθρωπους ...
στον εθνικοσοσιαλισμο βλεπουμε το ακριβως αντιθετο
πχ ειπε ο χ θελω ενα φθηνο και καλο αμαξι για τους φτωχους
-και δεν με ενδιαφερει αν εσεις παραγετε και ακριβα για τους εχοντες
αφου μπορειτε να τα πουλησετε ...αλλα θελω οπωσδηποτε αυτα τα φθηνα αμαξια
αλλιως σας παιρνω τα μεσα και τα φτιαχνω εγω- και γεννηθηκε ο σκαραβαιος
συγχρονως διπλα στον σκαραβαιο ανταγωνιζονταν η μερσεντες και η μπεμβε
το πνευμα και η αναγκη διπλα διπλα

ακριβως ενα παρομοιο αμαξι γεννηθηκε και στην ελευθερη γαλλια αλλα εκει
ηταν εργο ενος μοναδικου οραματιστη ανθρωποι που εμφανιζονται καθε εκατο χρονια
και μην κολλατε στα αμαξια αλλα σε ειδη καταναλωτικα οπως και σε σπιτια κλπ
αυτος ο καπιταλισμος οπως οδηγειτε σημερα θα φερει πολλες καταστροφες
και θα μισηθεί απο πολυ κοσμο ειδικα οταν θα βγουν νομιμα τα αερινα χρηματα
και θα εξαφανιστουν ολα τα αλλα -συγχρονως θα χαθει καθε μορφη ελευθεριας
φυσικα και ειμαι εναντιον του οπως και ο καθε φυσιολογικος ανθρωπος-θα επρεπε
αυτο ομως δεν θα με κανει και να θελω να περιοριστω στον κομμουνισμο
πρεπει η ανθρωποτητα να πειραματιστει και με κατι αλλο -ειναι καιρος πια
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 21 Ιουν 2021, 16:25

Ραν ταν πλαν έγραψε:Υποθέτω ότι αυτό το έγραψες γι' αστείο έτσι;
Γιατί αν το έγραψες σοβαρά πέφτεις πάραυτα στην ερασιτεχνική κατηγορία και στο επίπεδο των γριών περασμένων δεκαετιών που πίστευαν ότι οι κομμουνιστές θα τους πάρουν τις γίδες.
Και θα αποκόμιζα την εντύπωση ότι εναντιώνεσαι σε κάτι του οποίου αγνοείς ακόμα και τις βασικές αρχές επειδή το επιβάλλει η οικογενειακή σου παράδοση. :D
Ο μαρξισμός δεν είναι ενάντια στην ατομική ιδιοκτησία (αλλιώς δε θα είχε νόημα η παραγωγή με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό και τις ανθρώπινες καταναλωτικές ανάγκες) αλλά ενάντια στην ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής.
Τα κομμουνιστικά κόμματα (εκτός από επιστημονικό πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικό θεωρητικό υπόβαθρο που δεν έχουν την απαίτηση να έχει μελετήσει ο καθένας για να τα υποστηρίξει) έχουν και άμεσο πολιτικό πρόγραμμα προσβάσιμο στον οποιονδήποτε έχει απορίες για το τι πολιτική θα εφαρμόσουν.
Μια ματιά, τουλάχιστον για να έχει κάποιος μια βασική εικόνα των άμεσων αλλά και των στρατηγικών τους στόχων , δε θα έβλαπτε ακόμα και όταν έχει πρόθεση να το αμφισβητήσει έστω και από τη σκοπιά του ''έτσι είναι επειδή έτσι νομίζω'' και χωρίς να το πολυψάξει το ζήτημα.

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 21 Ιουν 2021, 16:35

Ραν ταν πλαν έγραψε:Υποθέτω ότι αυτό το έγραψες γι' αστείο έτσι;

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ ότι είμαι άσχετη.
Αλλά όταν καταλάβετε κι εσείς ποτέ πώς θα λειτουργήσει αυτό το "πρόγραμμα λαοκρατία" in real life, ενημερώστε μας.
Προς το παρόν είναι ένα ανούσιο καταστατικό γεμάτο φαντασιώσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Ιουν 2021, 17:38

bre mpizeli αστον να πει κατι και μην τον κοβεις!! θελω να μαθω που θα καταληξει
παλια που τα εψαχνα δλδ ειχα εμμονες παρακολουθουσα τα παντα στον κοσμο
τους οικονομολογους οχι και τοσο γιατι υπηρχαν πραγματα που δεν τα καταλαβαινα
και μη πω οτι και αυτοι πολλες φορες δεν καταλαβαινουν ο ενας στον αλλον
εβλεπα τους φιλοσοφους και αναλυτες και προπάντων αριστερους γιατι απο τους
δεξιους -τι αλλο θα πουν περα απο τα γνωστα- στο τελος κατεληξα να τους λυπαμαι
και μερικοι που ειχαν μια τσιπα παραδεχοταν πολλα και σε αλλα κραταγαν μια ουδετερη σταση αλλα οι πιο πολλοι ηταν για γελια ενω κομπαζαν και ελεγαν εναντιον του καπιταλισμου μολις εφτανε η ωρα να απαντησουν στα του κομμουνισμου
κολλαγε η γλωσσα και το βλεμμα πηγαινοερχοταν σε εκατο σημεια
και κανενας μα κανενας δεν εδωσε μια σαφη απαντηση
και εδω και μια δεκαπενταετια περιπου αυτα τα ρετάλια του ανθρωπινου πνευματος
εχουν τακιμιασει με την νεα ταξη ο ενας λογος για το τακιμιασμα ειναι οτι τους διδετε
η δυνατοτητα να συνεχισουν με τις ασαφειες και ο αλλος λογος τα χρηματα και οι θεσεις

μας λενε για την παγκοσμιοποιηση και τα καλα της -το ιδιο και οι κεκεδες τυχαιο;
δεν μας λενε για τα κακα της παγκοσμ. ουτε και οι κκεκεδες ..ο βασικος λογος
ειναι τα φθηνα εμπορευματα μα αυτο δεν εξαρταται αποκλειστικα απο την παγκοσμ.
αλλα απο τους δασμους αν χαμηλωσει μια χωρα τους δασμους θα εχουμε ξενα
και φθηνα προιοντα ..στην ουσια θα ειναι το ιδιο ..και απο παντα ειχαμε ελευθερο
εμποριο ακομη και σε καιρους πολεμου ...αρα τι; ι ειναι αυτο που θελουν να κανουν;
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”