ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιουν 2021, 20:06

Ραν ταν πλαν έγραψε:
nemo έγραψε:καλα εδω δεν βγαζουμε ακρη με τους εαυτους μας και θα βγαλουμε ακρη
με τους ιαχωβαδες του κκε και λοιπων βλαμμενων
-τον αραπη και αν τον πλενεις το σαπουνι σου χαλας -καπως ετσι

Η παραγωγικοοικονομική διαδικασία δε λειτουργεί στη βάση του ''έτσι είναι γιατί έτσι νομίζω εγώ ότι είναι'' ρε παπάρα.
Λειτουργεί στη βάση οικονομικών νόμων που καθορίζουν το χαρακτήρα της ανάλογα με το πολιτικο-οικονομικό σύστημα
στο οποίο αναπτύσσονται οι κοινωνικές σχέσεις μέσα στη διαδικασία της παραγωγής.
Κατάλαβες τι λέω; :D

oxi γιατι μυθηριαζεις πολυ :laugh1: :laugh1: :P

για το μπιζελι θα της πω τι κανει μια μαγειρισσα και μια λατζερα και μια που δουλευει
μηχανη σε εργοστασιο ....και να με πληρωνουν με διπλάσιο μισθο δεν θα παω
και θα στειλω την μπιζελι :laugh1: :-/
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιουν 2021, 20:29

nemo έγραψε:oxi γιατι μυθηριαζεις πολυ :laugh1: :laugh1: :P

για το μπιζελι θα της πω τι κανει μια μαγειρισσα και μια λατζερα και μια που δουλευει
μηχανη σε εργοστασιο ....και να με πληρωνουν με διπλάσιο μισθο δεν θα παω
και θα στειλω την μπιζελι :laugh1: :-/

Καλά άσε δε χρειάζεται. Μην μπαίνεις στον κόπο.
Φαντάζομαι περίπου το στόρι.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιουν 2021, 20:31

Ραν ταν πλαν έγραψε:Η παραγωγικοοικονομική διαδικασία δε λειτουργεί στη βάση του ''έτσι είναι γιατί έτσι νομίζω εγώ ότι είναι'' ρε παπάρα.
Λειτουργεί στη βάση οικονομικών νόμων που καθορίζουν το χαρακτήρα της ανάλογα με το πολιτικο-οικονομικό σύστημα
στο οποίο αναπτύσσονται οι κοινωνικές σχέσεις μέσα στη διαδικασία της παραγωγής.

Ούτε εσύ δεν παίζει να κατάλαβες τι είπες.
:D
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιουν 2021, 20:45

bizeli έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Η παραγωγικοοικονομική διαδικασία δε λειτουργεί στη βάση του ''έτσι είναι γιατί έτσι νομίζω εγώ ότι είναι'' ρε παπάρα.

Ούτε εσύ δεν παίζει να κατάλαβες τι είπες.
:D

ζωγραφιζω ξεπεταω εναν 30επι 40 στα γρηγορα και εφαγα και ενα κιλο καρπουζι
και απο την λαιμαργια να το κατεβασω στα γρηγορα κοντεψα να πνιγώ
και ακομη βηχω σαν το γαιδουρι ..ο ραν λεει οτι με τον κομμουνισμο η παραγωγη
και χαρα πανε μαζι -σαν την κανελη που ειπε οτι οι εργατες ειχαν χαβιαρι και σπα
-τα πιστευουν οσα λενε ...δυστυχως :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιουν 2021, 21:14

φυσικα οι εργατες στην ελλαδα αν τους ρωτησουμε αυτην την στιγμη αν προτιμουν
τον κομμουνισμο θα απαντησουν ολοι με ενα μεγαλο ναι
ουτως ή αλλως συμβιβαζονται με τον μικρο μισθο και με το τεμπελικι του κομμουνισμου
δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια ...και με αυτην την ελλαδα χασαμε καθε ελπιδα
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιουν 2021, 21:28

nemo έγραψε:φυσικα οι εργατες στην ελλαδα αν τους ρωτησουμε αυτην την στιγμη αν προτιμουν
ουτως ή αλλως συμβιβαζονται με τον μικρο μισθο και με το τεμπελικι του κομμουνισμου

Δεν υπάρχουν πια "εργάτες" στην Ελλάδα ούτε και παγκοσμίως. Δε ζούμε στο Σικάγο του 1886.
Η φύση των επαγγελμάτων έχει αλλάξει και όπου αυτό είναι εφικτό (δλδ παντού) το ανθρώπινο στοιχείο θα αντικαθίσταται από μηχανές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Ζούμε σε φουτουριστικές κοινωνίες. Όλα θα γίνονται αυτοματοποιημένα.
Ποιος κομμουνισμός και μπαρμπούτσαλα;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιουν 2021, 22:11

bizeli έγραψε:
nemo έγραψε:φυσικα οι εργατες στην ελλαδα αν τους ρωτησουμε αυτην την στιγμη αν προτιμουν

Δεν υπάρχουν πια "εργάτες" στην Ελλάδα ούτε και παγκοσμίως. Δε ζούμε στο Σικάγο του 1886.
Η φύση των επαγγελμάτων έχει αλλάξει και όπου αυτό είναι εφικτό (δλδ παντού) το ανθρώπινο στοιχείο θα αντικαθίσταται από μηχανές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Ζούμε σε φουτουριστικές κοινωνίες. Όλα θα γίνονται αυτοματοποιημένα.
Ποιος κομμουνισμός και μπαρμπούτσαλα;

δεν υπαρχουν με την παλια εννοια αλλα υπαρχουν και ζουν αναμεσα μας
εχει πολυ αγχος η εποχη μας μπιζελι ερχονται στιγμες που θα προτιμουσα
να εργαζομουν καπου σταθερα και χαλαρα με αρκετο ελευθερο χρονο
και ας ειναι με το κατωτατο μισθο ...ξερεις ξενοιαστος καβαλαρης και ετσι
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Ιουν 2021, 22:27

nemo έγραψε:δεν υπαρχουν με την παλια εννοια αλλα υπαρχουν και ζουν αναμεσα μας
εχει πολυ αγχος η εποχη μας μπιζελι ερχονται στιγμες που θα προτιμουσα
να εργαζομουν καπου σταθερα και χαλαρα με αρκετο ελευθερο χρονο
και ας ειναι με το κατωτατο μισθο ...ξερεις ξενοιαστος καβαλαρης και ετσι

Τίποτα.
Μέχρι και πριν λίγα χρόνια ακόμα και η πανδημία μάς φαινόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας και όμως έγινε.
Στα επόμενα χρόνια θα συζητάμε για την επανάσταση των μηχανών και όλη αυτή η συζήτηση για εργατική νομοθεσία θα πάει περίπατο, γιατί για να έχεις εργατική νομοθεσία προϋποθέτει εργατικό ανθρώπινο δυναμικό.
Κοιτάξτε γύρω σας.
Τα πάντα τα χειρίζονται οι μηχανές.
Κι εμείς οι δάσκαλοι κάποια στιγμή θα γίνουμε ψηφιακά ιδεογράμματα... oh wait.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Ιουν 2021, 08:44

bizeli έγραψε:Βρε φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε.
Όταν συζητάμε δεν κατηγορώ εσένα ως Λαχουρένιο ούτε κι εγώ μιλάω ως εκπρόσωπος των ΔΥ ούτε βρήκα την ευκαιρία να κλαφτώ για τα δικά μας προβλήματα και να υποβιβάσω τα δικά σας και να μεταφέρω εδώ πέρα αυτή την αιώνια διαμάχη.
Καταρχήν δε θεωρώ ότι είμαστε "εμείς" κι "εσείς" με την έννοια των αντίπαλων στρατοπέδων. Το "εμείς" και το "εσείς" το χρησιμοποιώ για πρακτικούς λόγους πάνω στη συζήτηση.

Δεν είμαι εγώ αυτή που πέφτει στη λούμπα του κοινωνικού αυτοματισμού. Ίσα ίσα. Εγώ είμαι αυτή που τη δέχομαι. :laugh1:
Το τι έχω ακούσει ειδικά εγώ, δεν το έχει ακούσει κανένα άλλο επάγγελμα επί γης.
Εσύ τουλάχιστον αν απολυθείς ή οτιδήποτε κάποιο δάκρυ θα χυθεί.
Εμένα πολλοί ξυπνάν και κοιμούνται με τη σκέψη να με δουν κρεμασμένη με πίσσα και πούπουλα μπροστά από το Σύνταγμα.
Ποια κατσίκα; Να ήταν η κατσίκα μόνο το πρόβλημα...

Πολλοί θεωρούν ότι τα μοναδικά δύσκολα επαγγέλματα είναι η οικοδομή, να καθαρίζεις σκάλες και να κόβεις φέτες ζαμπόν στο σούπερ μάρκετ.
Πιστέψτε με υπάρχουν άπειρες νευραλγικές θέσεις στον δημόσιο τομέα που είναι τέρμα δύσκολες, έχουν πολλές ευθύνες, έχεις να κάνεις με δύσκολες και περίπλοκες καταστάσεις, να κρέμονται χίλιες υποθέσεις από πάνω σου, να διαβάζεις τη νομοθεσία, να εξυπηρετείς δύσκολο και απαιτητικό κοινό που σε απειλεί με αναφορές και καταγγελίες "επειδή δεν τον εξυπηρέτησες" , να ζαλίζεσαι από τη χαρτούρα και τη γραφειοκρατία και γενικά να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο από όλη αυτήν την παρανοϊκή κατάσταση.

Μα την παναγία παιδιά θα προτιμούσα να ήμουν χίλιες φορές άνεργη και να τρώω από συσσίτια παρά να μπλέξω σε μια τέτοια θέση και ας είναι και στο δημόσιο.

Ο στενός δημόσιος τομέας πάντως έτσι όπως τον φαντάζεστε έχει συρρικνωθεί τρομερά. Πλέον οι περισσότεροι προσλαμβάνονται με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου και οι μισθοί είναι όπως στον ιδιωτικό, άντε λίγο παραπάνω.

Ε τοτε μην τα λες σε εμενα αυτα, γιατι ουτε εχω υποστηριξει θεσεις κατα των ΔΥ ουτε ειναι το θεμα μας οι ΔΥ στο νημα
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Ιουν 2021, 08:48

bizeli έγραψε:Καλά δε ζω και σε άλλον πλανήτη ούτε υποστήριξα ότι όλα είναι τέλεια στον ιδιωτικό τομέα.
Με παρουσιάζεις σαν καμιά Μαρία Αντουανέτα που δεν καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου και ζω στο δικό μου χρυσό βασίλειο.
Έχω την ευαισθησία να συμπάσχω με τους γύρω μου και δε νομίζω ότι κρατώ στάση ότι δε με αφορούν τα προβλήματα των άλλων κι εγώ να είμαι καλά.

Στο νημα σε ειδα να συμπασχεις με τους επιχειρηματιες. Με τους εργαζομενους δε θα το ελεγα :D

Απλά αυτό που σχολιάζω είναι η ενστικτώδης αρνητική αντίδραση σε οποιοδήποτε θέμα και ειδικά όταν συνοδεύεται από συναισθηματικά και δακρύβρεχτα επιχειρήματα. Τα έχω βαρεθεί λίγο αυτά.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά κάθε φορά αυτό γίνεται.
Δεν μπορώ άλλο αυτή την κλάψα του μονίμως αδικημένου Έλληνα για όλα τα πράγματα (και ξαναλέω δε μιλάω τόσο για τα εργασιακά που άντε εδώ έχει κάποια βάση η αντίδραση) αλλά ως μια γενικότερη στάση.
Λες και ο Έλληνας είναι το υπόδειγμα σωστού νομοταγούς πολίτη.
Όλο μιλάει για δικαιώματα λες και όλος ο πλανήτης του χρωστάει αλλά στην κουτοπονηριά και στον παρτακισμό πρώτος είναι.

Αναφερθηκα σε πολυ συγκεκριμενα φαινομενα του ιδιωτικου τομεα. Δεν εγραψα ουτε θεωριες ουτε αρλεκιν.

[quote]Ε άμα είναι σε τακτική βάση και έχει τόοοοοοοοση δουλειά θα πάρει έξτρα προσωπικό ρε συ Λαχουρένιε. Χαζός είναι; Και αυτό δεν θα το κάνει επειδή θα λυπάται τον υπάλληλό του αλλά επειδή δεν θα του βγάζει τη δουλειά.
Μακάρι να φτάσουν σε τέτοια λέβελ οι επιχειρήσεις.
Τώρα αν συζητάμε για υπερωριακή απασχόληση που θα τύχει μια φορά το δίμηνο και γίνεται όλος αυτός ο πανικός, εντάξει τι να πω;

Αυτο που σου εξηγω τοση ωρα ειναι οτι απο την στιγμη που εχει την δυνατοτητα ο εργοδοτης να απασχολει προσωπικο με δωρεαν υπερωριες δεν εχει λογο να κανει νεες προσληψεις γιατι ετσι θα του ερθει πιο ακριβα
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”