Ευρωεκλογές Ιουνίου 2024

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Ευρωεκλογές Ιουνίου 2024

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Ιουν 2024, 23:06

Προέλλην έγραψε:"Το κόμμα" ήταν ένας ετερόκλητος συνασπισμός που ο καθένας πίστευε το μακρύ και το κοντό του. Απλά όλους αυτούς τους ένωνε η εξουσία ή η προοπτική της. Μόλις αυτή εξαφανίστηκε, έγινε αυτό που ήταν προδιαγεγραμμένο να γίνει.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω και προσπαθώ να καταλάβω πού είναι το κακό σε όλο αυτό.
Σε μια υγιή και δημοκρατική βάση προφανώς και θα υπάρχει πολυγνωμία και πολυφωνία μέσα σε ένα κόμμα, το μακρύ και το κοντό όπως το ονομάζεις, και προφανώς ένα κόμμα κυνηγάει την εξουσία, όχι για την εξουσία όμως, αλλά για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.
Δλδ έχεις δει εσύ κάποιο κόμμα που να μην κυνηγάει την εξουσία πέρα από το ΚΚΕ που ονειρεύεται μονόκερους;

Εμένα να σου πω, φιλαράκι μου, μου φαίνεται πιο αρρωστημένο αυτό που γίνεται να εκφράζει κάποιος μια διαφορετική γνώμη από το κόμμα και αμέσως να εξοστρακίζεται ζητώντας ο αρχηγός την κεφαλή του επί πίνακι μόνο και μόνο για να μη χαλάσει η εικόνα του κόμματος και χάσει κανέναν ψηφοφόρο.

Ίσα ίσα τα κόμματα που μας έχουν κατσικωθεί διψάν για εξουσία και θα πουλούσαν την ψυχή τους στον διάολο για αυτήν. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει κωλοτούμπες που άλλα λέγανε στο παρελθόν και ξαφνικά σήμερα να γίνονται οι μεγαλύτερες γλείφτες μόνο και μόνο για να μην χάσουν την καρέκλα.

Αυτές οι πολιτικές μαφίες που έχουν καταφάει την Ελλάδα είναι τρεις φορές χειρότερες από το αθώο μπάχαλο του ΣΥΡΙΖΑ που περιγράφεις εσύ στα εσωκομματικά του.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Ιουν 2024, 23:11

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν θα έκανε κάτι διαφορετικό η Αχτσιόγλου,

Αυτό ακριβώς. Ρε φίλε μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με την αχτσιόγλου. Την ξέραμε και από πριν. Αν την θέλαμε θα την βγάζαμε. Προσωπικά εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ τον είχα τελειωμένο με την αχτσιόγλου μαζί. Δλδ τι ξαφνικά θα άλλαζε με αχτσιόγλου πρόεδρο;
Αχτσιόγλου και αχτσιόγλου...
Σαν τους ντεμέκ ανασχηματισμούς της κυβέρνησης. Τα ίδια πρόσωπα σε άλλες θέσεις. Και ποιο το νόημα; Έχεις καταλάβει εσύ;

Πέρα απ αυτά, το ερώτημα είναι, εσύ τι είδους πολιτική θα ήθελες στην Ελλάδα; Δεν μιλάμε για το ότι θα ήθελες 2.000 κατώτατο μισθό, υγεία Ελβετίας και παιδεία Φινλανδίας, τζάμπα όλα, κτλ, αλλά για το τι θα έπρεπε να κάνει μια κυβέρνηση ρεαλιστικά στην Ελλάδα δεδομένης της κατάστασης*;

Πρώτα πρέπει κάποιος να τα ξεκαθαρίσει αυτά, και μετά να διαλέξει τι θα ψηφίσει. Το να ψηφίσει ένα φρέσκο μεσημεριανάδικο πρόσωπο, ή να λέει ότι εγώ είμαι δεξιός ή αριστερός, δεν έχει να λέει κάτι επί της ουσίας :dunno:

*oικονομικής, κοινωνικής, διεθνούς, κτλ.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Ιουν 2024, 23:14

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:"Το κόμμα" ήταν ένας ετερόκλητος συνασπισμός που ο καθένας πίστευε το μακρύ και το κοντό του. Απλά όλους αυτούς τους ένωνε η εξουσία ή η προοπτική της. Μόλις αυτή εξαφανίστηκε, έγινε αυτό που ήταν προδιαγεγραμμένο να γίνει.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω και προσπαθώ να καταλάβω πού είναι το κακό σε όλο αυτό.
Σε μια υγιή και δημοκρατική βάση προφανώς και θα υπάρχει πολυγνωμία και πολυφωνία μέσα σε ένα κόμμα, το μακρύ και το κοντό όπως το ονομάζεις, και προφανώς ένα κόμμα κυνηγάει την εξουσία, όχι για την εξουσία όμως, αλλά για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.
Δλδ έχεις δει εσύ κάποιο κόμμα που να μην κυνηγάει την εξουσία πέρα από το ΚΚΕ που ονειρεύεται μονόκερους;

Εμένα να σου πω, φιλαράκι μου, μου φαίνεται πιο αρρωστημένο αυτό που γίνεται να εκφράζει κάποιος μια διαφορετική γνώμη από το κόμμα και αμέσως να εξοστρακίζεται ζητώντας ο αρχηγός την κεφαλή του επί πίνακι μόνο και μόνο για να μη χαλάσει η εικόνα του κόμματος και χάσει κανέναν ψηφοφόρο.

Ίσα ίσα τα κόμματα που μας έχουν κατσικωθεί διψάν για εξουσία και θα πουλούσαν την ψυχή τους στον διάολο για αυτήν. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει κωλοτούμπες που άλλα λέγανε στο παρελθόν και ξαφνικά σήμερα να γίνονται οι μεγαλύτερες γλείφτες μόνο και μόνο για να μην χάσουν την καρέκλα.

Αυτές οι πολιτικές μαφίες που έχουν καταφάει την Ελλάδα είναι τρεις φορές χειρότερες από το αθώο μπάχαλο του ΣΥΡΙΖΑ που περιγράφεις εσύ στα εσωκομματικά του.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Κασσελάκης. Σκάστε όλοι να κάνω το δικό μου γιατί μόνο εγώ έχω τα προσόντα (μιλάω αγγλικά, ντύνομαι ωραία) να φάω τον Μητσοτάκη

Ο τύπος διέγραφε όσους εξέφραζαν διαφορετική γνώμη μέσω του τικ τοκ και τα συλλογικά εκλεγμένα όργανα του κόμματος του έλεγαν ότι αυτό δεν γίνεται έτσι. Όοοοοχι, έλεγε αυτός, εγκώ αρχηγό!

Δεν τα είδες όμως όλα αυτά. Σού ξέφυγαν.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Ιουν 2024, 23:24

Λαχουρένιος έγραψε:Ούτε η Αχτσιόγλου έχει σχέση με οικογενειοκρατία όμως. Γιατί να μην έβγαινε αυτή και να έμενε το κόμμα περισσότερο ενωμένο?

Ρε φίλε ποια αχτσιόγλου; Θα σήκωνα εγώ τον γκώλο μου για να πάω να ψηφίσω αχτσιόγλου; Γιατί να το κάνω αυτό; Την αχτσιόγλου περιμέναμε; Μια από τα ίδια;
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένος. Δώσαμε μια ευκαιρία με Κασσελάκη ε αφού δεν τράβηξε και αυτός ας διαλυθεί το κόμμα. Αν και τον καταφάγατε τον άνθρωπο.
Καθίστε τώρα με τον μητσοτάκη και μη μιλάτε.
Και δεν κατάλαβα γιατί η αχτσιόγλου θα κρατούσε το κόμμα περισσότερο ενωμένο; Μήπως την έχετε θεοποιήσει λίγο ή είστε τίποτα κοντόφθαλμα ανθρωπάκια που μέχρι αχτσιόγλου βλέπετε ως εναλλακτική; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική σας.

Λαχουρένιος έγραψε:Η ΝΔ ακόμα και αν φύγει ο Κούλης, έχει άλλους 10 υποψήφιους αρχηγούς και άλλα 100 στελέχη, μαζί με έναν εκτεταμένο κομματικό μηχανισμό στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τα ΑΕΙ, τους ΟΤΑ και την δημόσια διοίκηση που έχει χτίσει εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια.

Άουτς. Ακούγεται πολύ κακό και sick όλο αυτό.
Και αντί να κοιτάτε πώς θα διώξουμε όλη αυτή την πανούκλα που είπες, σας πειράζει ο Κασσελάκης που βγάζει τον σκύλο του βόλτα.

Λαχουρένιος έγραψε:Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο τον Κασελλάκη και τον Πολάκη.

Καλά κάνει. Σιγά μην προτιμήσουμε όλο τον κομματικό στρατό της ΝΔ. Οι υπόλοιποι πάντε και ψηφίστε κανέναν Αυτιά ή καμιά Μελέτη. Μλκ τι κουτόχορτο τρώνε σε αυτή τη χώρα; Είμαστε ντιπ ηλίθιοι.

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν είναι τυχαίο που τα προσωποκεντρικά κόμματα κάνουν κάποιες παροδικές επιτυχίες και μετά τα τρώει η μαρμάγκα, όπως οι ΑΝΕΛ, ο Λεβέντης, το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ κλπ. Μόνο τα κόμματα που έχουν μηχανισμούς, δηλαδή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ καταφέρνουν και επιβιώνουν μακροπρόθεσμα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο έχει αντέξει είναι επειδή έχει κληρονομήσει ένα μικρό μέρος από τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ αλλιώς τώρα θα είχε την τύχη του Βαρουφάκη. Όσα έχουν μόνο τον αρχηγό και τίποτα άλλο έχουν χαμηλό ταβάνι.

Χίλιες φορές ΣΥΡΙΖΑ φίλε. Καθαρά πράγματα. Και όσο κρατήσει. Μακριά από κόμματα που στηρίζονται σε μηχανισμούς, υπόγειες διεργασίες και πάρε δώσε με ψηφοφόρους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Ιουν 2024, 23:29

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο τον Κασελλάκη και τον Πολάκη.

Καλά κάνει. Σιγά μην προτιμήσουμε όλο τον κομματικό στρατό της ΝΔ. Οι υπόλοιποι πάντε και ψηφίστε κανέναν Αυτιά ή καμιά Μελέτη. Μλκ τι κουτόχορτο τρώνε σε αυτή τη χώρα; Είμαστε ντιπ ηλίθιοι.

Γιατί ακριβώς είναι καλύτερος/ικανότερος ο Κασσελάκης και ο Πολάκης απο τον Αυτιά και την Μελέτη; :hmmm
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Ιουν 2024, 23:32

Προέλλην έγραψε:Πέρα απ αυτά, το ερώτημα είναι, εσύ τι είδους πολιτική θα ήθελες στην Ελλάδα; Δεν μιλάμε για το ότι θα ήθελες 2.000 κατώτατο μισθό, υγεία Ελβετίας και παιδεία Φινλανδίας, τζάμπα όλα, κτλ, αλλά για το τι θα έπρεπε να κάνει μια κυβέρνηση ρεαλιστικά στην Ελλάδα δεδομένης της κατάστασης*;

Πρώτα πρέπει κάποιος να τα ξεκαθαρίσει αυτά, και μετά να διαλέξει τι θα ψηφίσει. Το να ψηφίσει ένα φρέσκο μεσημεριανάδικο πρόσωπο, ή να λέει ότι εγώ είμαι δεξιός ή αριστερός, δεν έχει να λέει κάτι επί της ουσίας :dunno:

Εμένα φίλε με ρωτάς τώρα τι πολιτική περιμένω από την Ελλάδα; Μετά το 41% δεν περιμένω καμία πολιτική. Go with the flow.
Παίξτε μπαλίτσα μόνοι σας.
Το θέατρο του παραλόγου ζούμε ναουμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Ιουν 2024, 23:34

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Πέρα απ αυτά, το ερώτημα είναι, εσύ τι είδους πολιτική θα ήθελες στην Ελλάδα; Δεν μιλάμε για το ότι θα ήθελες 2.000 κατώτατο μισθό, υγεία Ελβετίας και παιδεία Φινλανδίας, τζάμπα όλα, κτλ, αλλά για το τι θα έπρεπε να κάνει μια κυβέρνηση ρεαλιστικά στην Ελλάδα δεδομένης της κατάστασης*;

Εμένα φίλε με ρωτάς τώρα τι πολιτική περιμένω από την Ελλάδα; Μετά το 41% δεν περιμένω καμία πολιτική. Go with the flow.
Παίξτε μπαλίτσα μόνοι σας.
Το θέατρο του παραλόγου ζούμε ναουμε.

Αυτά που γράφεις είναι παράλογα.

ΟΚ, φτού κακά ο Μητσοτάκης που δεν δίνει 2000ρα μισθούς, δεν φτιάνει αεροδρόμια νοσοκομεία και σχολεία. Πες μας πως φαντάζεσαι ότι θα τα φτιάξει άλλος δεδομένων των συνθηκών, θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι; Απο το '15 δεν έμαθες τίποτε, τα πιστεύεις ακόμη αυτά ότι βουλησιαρχικά θα δείρει κάποιος την οικονομία;

Πέρα απο τα μεσημεριανατζούδικα τύπου Κασσελάκης φρέσκος νέος κτλ, το πρόγραμμα του σύριζα το διάβασες; Μειώσεις ΦΠΑ, μειώσεις φορολογίας για εισοδήματα μέχρι 100.000 ευρώ, αυξήσεις εδώ, προσλήψεις εκεί, θα δείρουν τον πληθωρισμό, τις διεθνές τιμές, κτλ. Αυτά, είναι εμφανέστατα σανός, Αν έβγαινε κυβέρνηση εννοείται ότι δεν θα είχε τα δημοσιονομικά περιθώρια. ΟΚ, θα μου πείς, καθαρά χέρια. Ποια καθαρά χέρια; Με τοn ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ παππά και τον πολάκη που θα έπαιρναν τους αρμούς της εξουσίας να κάνουν κουμμάντο τα ΜΜΕ και την Δικαιοσύνη;

Aυτά δεν είναι εναλλακτική, αλλά χουλιγκανισμός, να έρθουν οι δικοί μας αλητάμπουρες να ούμε και δεν μας νοιάζει. Αν έχεις να περιμένεις τίποτε συγκεκριμένο απο την συμμορία αυτή, ΟΚ, να το καταλάβω, αλλά αν πραγματικά είσαι τόσο αφελής, εντάξει.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Ιουν 2024, 23:50

Προέλλην έγραψε:Αυτό ακριβώς έκανε ο Κασσελάκης. Σκάστε όλοι να κάνω το δικό μου γιατί μόνο εγώ έχω τα προσόντα (μιλάω αγγλικά, ντύνομαι ωραία) να φάω τον Μητσοτάκη

Ο τύπος διέγραφε όσους εξέφραζαν διαφορετική γνώμη μέσω του τικ τοκ και τα συλλογικά εκλεγμένα όργανα του κόμματος του έλεγαν ότι αυτό δεν γίνεται έτσι. Όοοοοχι, έλεγε αυτός, εγκώ αρχηγό!

Δεν έκανε καθόλου το ίδιο και άστα σάπια. Η ΝΔ έχει καθαιρέσει κόσμο από το κόμμα όταν παρέκκλιναν λίγο οι απόψεις τους. Και τις περισσότερες φορές το έκαναν για να γλιτώσουν την γενική κατακραυγή από μια ατυχή δήλωση που έκανε κάποιος ή είπε. Είμαι σίγουρη ότι όταν ο Κούλης ζητούσε την παραίτησή τους το έκανε σε στυλ "Βαγγέλακα ξέρεις ότι σε εκτιμάω σε αγαπάω αλλά με φέρνεις σε δύσκολη θέση να σε διώξω από το κόμμα, εγώ δεν το θέλω αλλά ξέρεις πώς είναι αυτά". Φιλαράκια είναι αυτοί όλοι τους off the record. Απλά κοιτάνε το ίματζ του κόμματος.

Τον Καραμανλή, το κουνάβι όμως, δεν τον καθαίρεσε μετά τα Τέμπη αντιθέτως τον ξαναέβαλε υποψήφιο. Και κάτι άλλες γλίτσες που του φέρνουν ψηφοφόρους στο κόμμα.
Έτσι είναι η πολιτική των μεγάλων κομμάτων. Μπίζνες.

Και στην τελική καλά τους είπε ο Κασέλ σκάστε. Με το βγήκε δέχθηκε ανηλεή πόλεμο από όλους ακόμα και από τους δικούς του. Σε όποιον δεν αρέσει η πόρτα ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Με δημοκρατικές διαδικασίες εκλέχθηκε ο Κασέλ από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δε το σεβάστηκαν αυτό αλλά αντιθέτως έπαιξαν μουτράκια ως το πάτωμα βλ αχτσιόγλου;
Στο καλό και να μας γράφει.
Τι είναι αυτά ρε;
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Ιουν 2024, 00:00

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Αυτό ακριβώς έκανε ο Κασσελάκης. Σκάστε όλοι να κάνω το δικό μου γιατί μόνο εγώ έχω τα προσόντα (μιλάω αγγλικά, ντύνομαι ωραία) να φάω τον Μητσοτάκη

Δεν έκανε καθόλου το ίδιο και άστα σάπια. Η ΝΔ έχει καθαιρέσει κόσμο από το κόμμα όταν παρέκκλιναν λίγο οι απόψεις τους. Και τις περισσότερες φορές το έκαναν για να γλιτώσουν την γενική κατακραυγή από μια ατυχή δήλωση που έκανε κάποιος ή είπε. Είμαι σίγουρη ότι όταν ο Κούλης ζητούσε την παραίτησή τους το έκανε σε στυλ "Βαγγέλακα ξέρεις ότι σε εκτιμάω σε αγαπάω αλλά με φέρνεις σε δύσκολη θέση να σε διώξω από το κόμμα, εγώ δεν το θέλω αλλά ξέρεις πώς είναι αυτά". Φιλαράκια είναι αυτοί όλοι τους off the record. Απλά κοιτάνε το ίματζ του κόμματος.

Τον Καραμανλή, το κουνάβι όμως, δεν τον καθαίρεσε μετά τα Τέμπη αντιθέτως τον ξαναέβαλε υποψήφιο. Και κάτι άλλες γλίτσες που του φέρνουν ψηφοφόρους στο κόμμα.
Έτσι είναι η πολιτική των μεγάλων κομμάτων. Μπίζνες.

Και στην τελική καλά τους είπε ο Κασέλ σκάστε. Με το βγήκε δέχθηκε ανηλεή πόλεμο από όλους ακόμα και από τους δικούς του. Σε όποιον δεν αρέσει η πόρτα ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Με δημοκρατικές διαδικασίες εκλέχθηκε ο Κασέλ από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δε το σεβάστηκαν αυτό αλλά αντιθέτως έπαιξαν μουτράκια ως το πάτωμα βλ αχτσιόγλου;
Στο καλό και να μας γράφει.
Τι είναι αυτά ρε;

Ζαίικος απολιτίκ χουλιγκανισμός.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster