Λαχουρένιος έγραψε:Απλό. Αν κερδίζαμε πχ 10 παραπάνω εκ. από την φορολογία των τεμπέληδων θα μπορούσαμε να ρίξουμε 10 εκ. τα έσοδα από τον ΦΠΑ χωρίς δημοσιονομικό κόστος.
Κι αν τα 10 εκ των τεμπέληδων ειναι απλά μια ασήμαντη μείωση του ΦΠΑ κατά 0,5% ή 1%;
Κι αν τα 10 εκ που θα πάρεις απο τους τεμπέληδες, οδηγήσουν σε μείωση άλλων εσόδων ή προκαλέσουν άλλα προβλήματα ως συνέπεια;
Πχ, τι σημαίνει χαμηλή φορολογία για τα μερίσματα; Ότι πολλοί με κομπόδεμα (οι οποίοι μπορεί και να μην είναι τεμπέληδες, ας μην λαϊκίζουμε), αντί να βάλουν λεφτά τους σε μια τράπεζα του εξωτερικού ή/και να μεταφέρουν την φορολογική τους έδρα, πιο ασφαλή για τα χρήματά τους αλλά με μεγαλύτερη φορολογία μερισμάτων, θα τα φέρουν στην Ελλάδα με δέλεαρ την χαμηλότερη φορολογία. Έτσι, υποθέτω, στηρίζονται οι ελ τράπεζες, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ελ οικονομία (υποθέτω ότι να κρατάς λεφτά στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι καλύτερο απο το να φεύγουν όλα τα κομποδέματα σε τράπεζες του εξωτερικού).
Εγώ δεν τα ξέρω όλα αυτά, δεν έχω νούμερα, απλές σκέψεις και απορίες. Η δική σου σιγουριά που βασίζεται, σε νούμερα;