Λαχουρένιος έγραψε:Ποια αριστερα τσιτατα? Εχεις μιλησει με κανενα γνωστο σου ιδιωτικο υπαλληλο τελευταια? Ολοι πανω κατω τα ιδια λενε ο,τι και αν ψηφιζουν. Οι απληρωτες υπερωριες ειναι θεσμος οπως και αλλες αυθαιρεσιες κατα των εργαζομενων. Εχεις μια διαστρεβλωμενη εικονα της πραγματικοτητας επειδη εισαι στο δημοσιο που δεν εχει καμια σχεση με τις συνθηκες του ιδιωτικου τομεα.
Καλά δε ζω και σε άλλον πλανήτη ούτε υποστήριξα ότι όλα είναι τέλεια στον ιδιωτικό τομέα.
Με παρουσιάζεις σαν καμιά Μαρία Αντουανέτα που δεν καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου και ζω στο δικό μου χρυσό βασίλειο.
Έχω την ευαισθησία να συμπάσχω με τους γύρω μου και δε νομίζω ότι κρατώ στάση ότι δε με αφορούν τα προβλήματα των άλλων κι
εγώ να είμαι καλά.
Απλά αυτό που σχολιάζω είναι η ενστικτώδης αρνητική αντίδραση σε οποιοδήποτε θέμα και ειδικά όταν συνοδεύεται από συναισθηματικά και δακρύβρεχτα επιχειρήματα. Τα έχω βαρεθεί λίγο αυτά.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά κάθε φορά αυτό γίνεται.
Δεν μπορώ άλλο αυτή την κλάψα του
μονίμως αδικημένου Έλληνα για όλα τα πράγματα (και ξαναλέω δε μιλάω τόσο για τα εργασιακά που άντε εδώ έχει κάποια βάση η αντίδραση) αλλά ως μια γενικότερη στάση.
Λες και ο Έλληνας είναι το υπόδειγμα σωστού νομοταγούς πολίτη.
Όλο μιλάει για δικαιώματα λες και όλος ο πλανήτης του χρωστάει αλλά στην κουτοπονηριά και στον παρτακισμό πρώτος είναι.
Λαχουρένιος έγραψε: Αυτο που ειπα ειναι η υπερωριακη απασχοληση σε τακτικη βαση ειναι ενδειξη οτι η επιχειρηση χρειαζεται προσωπικο (αφου δεν βγαινει η δουλεια μεσα στο νομιμο ωραριο) αλλα και οτι εχει κινηση αρα και τζιρο για να υποστηριξει το επιπλεον προσωπικο.
Ε άμα είναι σε τακτική βάση και έχει τόοοοοοοοση δουλειά θα πάρει έξτρα προσωπικό ρε συ Λαχουρένιε. Χαζός είναι; Και αυτό δεν θα το κάνει επειδή θα λυπάται τον υπάλληλό του αλλά επειδή δεν θα του βγάζει τη δουλειά.
Μακάρι να φτάσουν σε τέτοια λέβελ οι επιχειρήσεις.
Τώρα αν συζητάμε για υπερωριακή απασχόληση που θα τύχει μια φορά το δίμηνο και γίνεται όλος αυτός ο πανικός, εντάξει τι να πω;
Λαχουρένιος έγραψε: Εχει κολλησει η βελονα. Ποιοι ''χαιρομασταν'' που σου κοπηκε ο μισθος? Αυτος που μπορει να χαιροταν ειναι ο Πλουτων που παρεα μαζι του υποστηριζετε το νομοσχεδιο. Εγω σιγουρα οχι.
Ρε δεν κόλλησε η βελόνα ούτε το λέω με στυλ κλάψας.
Απλά πιστεύω ότι είμαι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς όπως σας έχω πει και στο παρελθόν, εξαρτώμαι απόλυτα από άλλους επαγγελματίες καθώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα από μόνη μου.
Έχω "πλουτίσει" κάθε είδους επαγγελματία που μπορείτε να φανταστείτε.
Για αυτό και με χρησιμοποίησα ως παράδειγμα.
Πιστέψτε με αυτοί που κάνουν ότι "συμπάσχουν" με τον φτωχό ιδιωτικό υπάλληλο μπορεί να μην έχουν ρίξει ποτέ φράγκο στην αγορά.
Διότι αυτοί μπορεί να έχουν κτήματα στο χωριό που παίρνουν το λάδι, όλα τα ζαρζαβατικά, το τσίπουρο το ένα τ 'άλλο, θα πιάνει το χέρι τους να φτιάξουν αν κάτι χαλάσει στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο, θα πάρουν τον καφέ τους σε παγουρίνο από το σπίτι, θα έχουν το εξοχικό για τις διακοπές τους και γενικά θα προσπαθήσουν να αποφύγουν πάση θυσία να ξοδέψουν έστω και ένα ευρώ για κάτι που μπορούν να κάνουν και μόνοι τους. Μηδέν οικονομική συνδιαλλαγή με τους υπόλοιπους.
Γενικά κρατάνε ένα "αυτάρκες" τύπου προφίλ που προσπαθούν όλο να τη βγάζουν στο τζαμπέξ με κάθε τρόπο. Είτε χρησιμοποιώντας γνωστούς και φίλους είτε περιορίζοντας την κοινωνική τους ζωή για να κρατάνε τα έξοδά τους στο μηδέν.
Εγώ μπορεί να ακούγομαι "αντιεργατική" αλλά στην πράξη είμαι αυτή που στηρίζω την οικονομία της χώρας.
Τι έχει περισσότερη σημασία;
Να κλαίμε μόνο όλοι πάνω από το πτώμα ή να πάρει μπρος η μηχανή;